Ingyenes ügyvéd


laci9018 # 2022.11.25. 18:11

Tisztelt Ügyvéd Úr!
Szeptemberben sikeres kresz vizsgát tettem, jelenleg forgalomból vettem 5 órát, de az oktatóm nem valami türelmes. Elismerem nem vagyok egy egyszerű eset és műszakilag se igazán értek a kocsihoz, ugyanakkor nem kevés pénzt fizettem egy szolgáltatásért, és nem azért, hogy megalázva üvöltsön velem. A felnőttképzési szerződést szerint bármelyik fél felmondhatja azt, viszont ha a tanuló a saját hibájából mondja fel, a fel nem vett órák 70%-át visszafizeti az iskola. Mi a helyzet akkor ha az oktató hibájára hivatkozva mondom fel a szerződést?

gerbera317 # 2022.10.31. 12:43

Alaptalan a követelés.

Kicsingrid # 2022.10.31. 11:41

Kedves Szakértők!Segítséget szeretnék kérni az alábbI ügyben. Ismerősömnek van egy családi ház a tulajdonàBan (1/1) Ő nem lakott a házban,testvérének megengedte,hogy a ott lakjon, Most a testvére meghalt és felbukkant a halott férfi lánya követelve az apai részt a házból. Kérdésem,jogos-e a követelése,ha nem volt apjának tulajdonrésze a házban ,csak ott élhetett? Köszönöm a válaszokat.

Szomorú örökös # 2022.09.10. 03:44

Majordomus

Sündisznó vágtában házasodjatok össze.

Hátha kihúzza a párja még vagy 5 évig. Anélkül ez már csak felesleges próbálkozás lenne.

Majordomus # 2022.09.09. 19:59

Sündisznó vágtában házasodjatok össze.

drbjozsef # 2022.09.09. 14:47

vagánycsaj,

Élettársi kapcsolat esetén özvegyi nyugdíjra két esetben jogosult a túlélő élettárs :

  1. Együtt élnek több, mint egy éve, és kapcsolatukból gyermek született
  2. Együtt élnek legalább tíz éve

Ha jól értem a leírásodat, akkor a te esetedben egyik alapján sem jár neked özvegyi nyugdíj.
(Ha a párod özvegyi nyugdíjat kapott az elhunyt házastársa után, arra az özvegyi nyugdíjra neked természetesen semmi jogalapod nincs.)

vagánycsaj # 2022.09.09. 11:44

Kérdésem a következő: 2020-ben meghalt a párom felesége (elöte évekig társak voltunk ) akkor összeköltöztünk . Most kiderült, hogy menthetetlen beteg(rákos több áttéttel) 2019 decemberétől hozzám van bejelentve állandóra. A párom kapja az özvegyi nyugdíjat. Ha a párom meghal jogosult vagyok-e az ő nyugdíjának egy részére , úgy is hogy nem vagyunk tővényesen bejelentve mint élettársak. Köszönettel várom válaszát Marcsi

Majordomus # 2022.08.21. 17:58

Ez már legyen az ő problémájuk.

laci9018 # 2022.08.21. 06:54

Megnéztem a bejelentés része rendben van.
Amikor jelentkeztem az állásra a Tankerületnek postán küldtem el az önéletrajzot, nyelvvizsga, diploma másolatot, motivációs levelet. Amikor aláírtam a munkaszerződést vinnem kellett magammal mindent, gondolom nem kaptak belőle másolatot vagy már elhagyták.....Az Iskolának két tagintézményében is dolgoztam, szerintem ott is lennie kellett volna másolatnak és sehol semmi? Ennyire balfaszok nem lehetnek, több mint 1 éve jöttem el és csak most vették észre, hogy nincsennek meg az irataim....
Kiderült, hogy aki átadta a kilépési anyagomat az csak egy pedagógiai asszisztens volt, tehát nem volt jogosultsága kiadni, gondolom akkor jogtalanul is követeli rajtam....

Majordomus # 2022.08.19. 19:25

laci
Fogadd meg drb.. tanácsát,mert igaza van.

Nézd meg be voltál e jelentve,mert ha nem az komoly kiesés lesz a nyugdijadnál!

H igen,akkor te vagy nyeregben....

laci9018 # 2022.08.19. 15:57

Az Igazgató Asszony postaládájába dobtam egy önéletrajzot (mivel jóban vagyunk) és megírtam neki, hogy lezártnak tekintem az ügyet és többet ne hívjanak. A probléma az, hogy van még 2 nyelvvizsga, 2 diploma, erkölcsi bizonyítvány, tb kiskönyv, munkaszerződés, felmondási nyilatkozat stb. Ezt már nem fogom kiadni nekik, és akkor már én fogom kérni a személyes anyagomat és feljelentést fogok tenni ha valamit nem találnak meg.

drbjozsef # 2022.08.18. 04:18

laci9018,

Nem.
A zaklatás ennél több, majd ha egy nap kétszer hívnak, tíz üzenetet küldenek, és ezt több napon át, rendszeresen.

Egyébként hazudnak, mint a vízfolyás : ha bejelentett munkaviszonyod volt, akkor be voltál jelentve az OEP-nél, fizettek utánad adót és járulékokat a NAV-nak, szóval ezer helyen nyoma van a munkádnak. Ha van ügyfélkapud, akkor a "Biztosítotti jogviszony lekérdezés" menüpont alatt meg is tudod nézni, mikor ki jelentett be. Ott kell legyen a munkaviszonyod. Emiatt nem kell mitől tartanod. (kivéve, persze, ha megnézed, és kiderül, hogy nem is voltál bejelentve... - de ez egy iskolánál eléggé kizárt)

Én megmondanám nekik, csak hogy érezzék a törődést, hogy sajnos elveszítetted a papírjaidat, de jó hogy mondják, épp most akartad ellenőrizni a nyugdíj jogosultsági idődet, és kéred, hogy küldjék meg neked az adataid másolatát, hiszen náluk meg kell lenniük, és te jelented fel őket minden hatóságnál IS, ha nem küldik meg.

laci9018 # 2022.08.17. 19:09

1éve jöttem el a munkahelyemről. A titkárnő kérdezte, hogy kell a személyi anyagom, mondom ha átadja elviszem. Ma hív telefonon, hogy azonnal vigyem be mert nekik már nincs meg és megbüntetik őket, mondom nekem már rég nincs meg. Legjobb tudomásom szerint az ilyen iratokat 2-3 példányban kéne tartaniuk, illetve online formában iktatni és talán még a tankerület is kap belőle. Lehet nekem ebből bármilyen bajom?

Sajnos azóta se oldódott meg a probléma, ma is hívott az egyik titkár, elmondtam neki, hogy semmilyen iratmegőrzési kötelezettségem nincs és egyék meg amit főztek. Utána az Igazgató Asszony hívott elmondta, hogy nagyot hibáztak ugyanis úgy adták ki a személyes anyagomat, hogy semmi fizikai és elektronikus másolat nem maradt belőle. Belső ellenőrzés van megbüntetik őket és ha nekem nincs meg, nem fogom tudni beszámolni a nyugdíjban. Ilyen nincs a mesében se, amikor jelentkeztem az állásra postán elküldtem mindent. Ha ismét hívogatnak zaklatás miatt feljelentést tehetek?

Majordomus # 2022.07.30. 13:49

Több generációs családi kapcsolatok ismeretség útján,vagy ajánlás.

Ha valaki önként vagy kényszerből ügyvédhez ketül,például vesz egy lakást,és elégedett,akkor a következő 30 évben odajár. Ez így működik.

drbuzasreka # 2022.07.30. 10:46

Tisztelt Csoport!
Jelenleg nincs Magyarországon reprezentatív kutatás arról, hogyan választanak ügyvédet a magyarok. A 2 perces kérdőív több mint 150 kitöltésnél jár. Az Ön véleménye rengeteget számít ebben a kérdésben, és az űrlap kitöltésével sokat segít az ügyvédeknek abban, hogy még inkább fejleszthessék a digitalizációjukat, még jobb ügyfélélményt nyújtsanak.

Itt érheti el a kérdőívet: https://docs.google.com/…FwiRrYSRDC4/

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek, aki kitölti.

Tisztelettel: Dr. Buzás Réka Zsófia
minervamarketing.hu

drbjozsef # 2022.07.28. 09:10

laci9018,

Legyen az ő bajuk.
Ha szabályosan adták ki neked, akkor azért nincs izgulni valód, nem kell megőrizned ha nem akarod, legyen benne bármi.
Ha nem szabályosan adták ki, akkor meg ők hibáztak, megintcsak nincs közöd hozzá.
Oldják meg.

nanemaaa # 2022.07.28. 08:32

Amikor megszűnt a munkaviszonyod, akkor jogszerűen adták vissza a személyi anyagaidat, mert azt kötelező is visszaadniuk. Nem létező munkaerőről utólag pedig személyes adatot nem is tarthatnak nyilván, így nincs mit és miért visszaadnod. Szerintem.

laci9018 # 2022.07.27. 22:06

1éve jöttem el a munkahelyemről. A titkárnő kérdezte, hogy kell a személyi anyagom, mondom ha átadja elviszem. Ma hív telefonon, hogy azonnal vigyem be mert nekik már nincs meg és megbüntetik őket, mondom nekem már rég nincs meg. Legjobb tudomásom szerint az ilyen iratokat 2-3 példányban kéne tartaniuk, illetve onilne formában iktatni és talán még a tankerület is kap belőle. Lehet nekem ebből bármilyen bajom?

Tadegi # 2022.07.05. 05:34
  1. Igen, jogszerű a Törvényszék döntése, mert az azonnali jogvédelem megítélése nem előkérdése a per lefolytatásának. Vagyis nem szükséges az azonnali jogvédelemről véglegesen dönteni ahhoz, hogy dönthessen a főkérdésben is.

2)Fellebbezésben támadhatod meg a Törvényszék döntését.

  1. A fellebbezésben kérheted az Ítélőtáblát, hogy vizsgálja felül a döntést. Azt viszont nem kérheted, hogy az Ítélőtábla vonja saját hatáskörébe az ügyet csak azért, mert neked a törvényszéki ítélet nem tetszett. Ha az Ítélőtábla esetleg nem találja megalapozottnak a Törvényszék döntését, akkor majd új eljárásra kötelezi a Törvényszéket.
Botanicus # 2022.07.04. 21:31

bocsi azt elfelejtettem leírni, hogy az azonnali jogvédelmet 2022 04 06.-án utasította el a Törvényszék amit még ugyan azon a napon fellebbeztem az Ítélőtábla pedig 2022 07 06.-án (a 15 napos elbírálási határidő helyett 3 hónappal késöbb) írt, hogy fenn tartom-e a fellebbezésem miközben 2022 06 16.-án az ügyet a Törvényszék a fellebbezés jogerős elbírálása nélkül az alap ügyet ítélettel jogerősen lezárta.

Majordomus # 2022.07.04. 19:52

Ne csinálj semmit saját kútfőből. Sokba kerül.
Keress meg egy ügyvédet és bízd rá az ügyet. Olcsóbb lesz!

Botanicus # 2022.07.04. 15:11

Sziasztok, szép napot mindenkinek!
A kérdésem az lenne, hogy Hatósági határozatot megtámadtam a Törvényszék elött (jogorvoslat). A keresetben kértem azonnali joogvédelmet, melyet a Törvényszék elutasított. Ezt fellebbeztem a Fővárosi Ítélőtáblához. A Törvényszék a fellebbezés elbírálása elött a keresetem elutasításával ítéletet hírdetett 2022 06 16.-án. A mai napon kaptam egy levelet az Ítélőtáblától, hogy fenntartom-e az azonnali jogvédelemre vonatkozó kérelmemet, most írom a választ.
Az ítélet ellen törvényességi felülvizsgálatot kérek a Kúrián.

a kérdéseim;

  • jogszerű-e a Törvényszék fellebbezés elbírálása elötti ítélete?
  • kérhetem-e az Ítélőtáblától, hogy vizsgálja felül a Törvényszék eljárását és ítéletét és azt változtassa meg?

kérhetem-e az Ítélő táblától, hogy vegye át az ügyet és saját maga hozzon döntést?

A választ előre köszönöm!

Tadegi # 2022.06.22. 11:43

Keresd meg a kirendeltség vezetőjét.
Félreértés történt,lehet korrigálni.

Totális tévedés. Senki nem fogja kijavítani, mert senkinek nincs joga, illetve hatásköre javítani.

  1. Az Evectv. kimondja, hogy a szabályszerűen bejegyzett adatot nem lehet javítani. Ha a vállalkozását szabályszerűen megszüntette, akkor azt nem lehet törölni azért, mert tévedésből tette. Ezt már a Kúria is egy csomószor kimondta. A jogszerűen bejegyzett adat ott marad.
  2. A Katv. rögzíti, hogy minden megkezdett hónap után a teljes KATA-t meg kell fizetni. Azt is rögzíti, hogy a megszűnés évére és az azt követő 12 hónapra KATA ismételten nem választható.
  3. Méltányossági jogköre a NAV-nak nincs, kötve van a jogszabályhoz, nem tekinthet el sem méltányosságból,s em más okból a törvény betartásától. Pont azal követne el törvénysértést, ha engedélyezné a KATA ismételt választását.
  4. Az Evectv. rögzíti azt is, hogy a vállalkozói tevékenységet csak a bejelentést követő naptól lehet megkezdeni, más nap nem adható meg. Ezért az ügyintéző nem is kérdezhette, hogy mikortól szeretné kezdeni a tevékenységét.
  5. Kedves @VZ, van arról papírod, hogy az ügyintéző tanácsolta, hogy szüntesd meg a vállalkozást? Ha nincs, akkor egyrészt nem tudod bizonyítani, másrészt a vállalkozás a te felelősséged, úgyhogy sajnos az is a te felelősséged, ha megfogadod az ügyintéző (egyébként valóban rossz) tanácsát. Ilyen esetben legfeljebb közigazgatási jogkörben okozott kár miatt kérhetsz kártérítést, ahhoz viszont BIZONYÍTANI kell, hogy tényleg elhangzott a tanács.
  6. Csak a nem saját tulajdonú ingatlan esetén kell engedély a székhely bejelentéséhez, de azt sem a NAV-nak kell beszednie, hanem neked kell benyújtani a helyi önkormányzathoz.
drbjozsef # 2022.06.22. 03:52

Mint kiderült azt elfelejtette közölni, hogy így ezév +12 hónapig újra nem választhatom a KATA-t.

Kérdezted ezt tőle?
Nem elfelejtette, csak nem kérdezted gondolom, csak azt, hogy te nem akarod kifizetni a májust. Mondjuk az igaz, hogy azt is buktad.

Az ügyintéző nem ügyvéd, felelősségbiztosítással, és a tényvázlat alapján adott tanácsával.
Legközelebb azzal konzultálj, ne adatrögzítő Mancikával. Neki nincsen felelőssége.

Eltekinthetsz a fizetéstől, legfeljebb több lesz az eddigi tartozásod...

Majordomus # 2022.06.21. 19:38

Keresd meg a kirendeltség vezetőjét.

Félreértés történt,lehet korrigálni.