Ingyenes ügyvéd

Csenar Surne # 2021.09.09. 14:37

Tisztelt Ügyvéd Úr!
Szüleinktől közösen örököltünk földet a testvéremmel. Ő szeretné pénzzel megváltani az én részemet a hagyatéki tárgyaláson. Kérdésem az hogy nekem kell e adót fizetni a tőle kapott pénz után és ha igen akkor mennyit?
Köszönöm a válaszát. Petra

nagyzoltan # 2021.08.27. 08:19

Tisztelt jogi fórum!
Hétfőn közlekedési balesetet szenvedtünk,személyi sérülés nem történt.A velünk szembejövő kamion kereke az útra repült,és az összetörte az autónkat.A kaminos természetesen tovább ment.Rendőri szemle volt,lefoglalták a kamion kereket,és megállapítást nyert,hogy mi vétlenek vagyunk.A helyi polgárőr szemtanúja volt az A rendőrség kiadta a jegyzőkönyvet kárrendezés miatt,ismeretlen tettes ellen folyik a nyomozás.A biztosító közölte,hogy kár beadni,nem fizetnek.segítségüket kérem,hová tudunk fordulni.köszönöm!

Pintye Viki # 2021.08.27. 07:39

Hova menjek, kit keressek?
Mi a teendőm?

Kovács_Béla_Sándor # 2021.08.27. 07:30

Azzal is épp időben van. :)

gerbera317 # 2021.08.27. 07:07

Mit nevezel "közös megegyezés"-nek? Ha bíróság által jóváhagyott egyezséget, akkor most végrehajtást kell kérned. Éppen időben vagy, mert 6 hónapra visszamenőleg lehet elmaradt tartásdíjat követelni. Ha viszont "csak úgy" megegyeztetek, akkor itt az ideje, hogy pert indíts ellene gyermektartás megállapítása iránt.

Pintye Viki # 2021.08.27. 07:00

Szép Napot!
Segítséget szeretnék kérni gyermek tartási díjjal kapcsolatban.
Nem tudom, hogy merre is induljak el.
A volt élettársammal már 5. hónapja nem fizet a tartás díjat. Mindig azzal hiteget, hogy majd keres, meg ekkor hozza , akkor hozza, stb... Anno közös megegyezés szerint havi 20 ezerben egyeztünk meg, de ennek már 7 éve.
Sajnos nem vagyok jártas az ilyesmiben, ezért nem tudom, hogy merre induljak, kit keressek a problémámmal.
Szeretném jogi úton megoldani ezt a problémát.
Előre is köszönöm a segítséget!

Szomorú örökös # 2021.08.16. 16:27

K.Sandor

Ez idő alatt vezethetek autót büntetlenül?

Igen, mivel a veszélyhelyzet alatt nem járnak le az okmányok, még a műszaki sem (sajnos).

K.Sandor # 2021.08.16. 15:05

S.O.S.!
Holnap lejár a jogsim.24 ére van orvosi időpontom.27 ére Kormányablaki.
Ez idő alatt vezethetek autót büntetlenül?

nyuszika9092 # 2021.08.13. 13:27

Tisztelt Ügyvéd Úr!
A párom 80 nap elzárását tölti, 18 napja folyamatosan össze van zárva fogházasokkal, börtönösökkel. Befogadását követően karanténba helyezték 2 hétre teszt nélkül, közben cserélődtek a zárkatársak. Ezeket a sérelmeket figyelembe véve van e lehetőség valami kártérítésre, ha igen milyen módon?

Kovács_Béla_Sándor # 2021.08.11. 18:20

Már ha van "megszerzett" vagyon. Amit feléltek, az nem az.

drbjozsef # 2021.08.11. 17:43

Viczian Zsolt,

Igen.

Viczian Zsolt # 2021.08.11. 14:52

Tiszteletem olyan problémával fordulok önökhöz hogy 5 éve a párom vásárolt egy ingatlant! Összeköltöztünk még az nap 5 évig éltünk együtt a számlák, a csekkek a megélhetése szükséges anyagiak 80%át én fedeztem mindvégig és egyik napról a másikra kirakott az utcára megszüntette az állandó lakcímem, nem akarok vissza menni hozzá de azt viszont igen hogy az 5 év alatt megszerzett vagyont elosszuk van erre lehetőség valamilyen formában?

Kovács_Béla_Sándor # 2021.08.06. 07:46

Ez így nem elég konkrét. Továbbá ez tipikusan nem úgy néz ki, mint amit a Fórumon meg lehet oldani.

cslalee # 2021.08.06. 07:24

Az a problémám hogy édesapám aki már sajnos meghalt,olyan bérleti szerződést írt alá 1991-ben határozatlan időre hogy az üzemi berendezésekkel kapcsolatos minden felkerülő költség minket terhel.Nos azóta mi számtalan cserét,hitelesítést,üzem akadályt,javításokat végeztünk a saját költségünkre és már az átvett rendszert már gyakorlatilag teljesen kicseréltük azóta de most mégis követelik tőlem a berendezéseket.Ez olyan mintha én vennék egy autót,kiadnám bérbe és 40 év után ugyanazt az autót akarnám visszakapni amit adtam.Kérdésem az lenne hogy ilyen esetben nincs amortizáció vagy elévülés. Előre is köszönöm a segítséget.

wers # 2021.07.30. 09:29

Jól látom, hogy az e-mail küldés lehetősége is megszűnt?

(De jelenteni lehet. Bár azt sem mindig)

Kovács_Béla_Sándor # 2021.07.30. 05:36

Nem. Az aláírásom része. Volt.

matthiasi # 2021.07.30. 02:05

@Pici78:
dr. Kovács Béla Sándor ügyvéd, Székesfehérvár
http://www.kbs-ugyved.hu/

(ezért is kár, hogy az új fórum nem mutatja már az aláírást)

írta GRAVE... Grave 7 vagy 20 órája.
Nekem is feltűnt. na de ez nem egy ingyenes hirdetés ?? !!

juliangkovacs@gmail.com # 2021.07.29. 23:33

Ki tudna abban segiteni, hogy megtudjam hogy el e meg a volt felesegem. En az Allamokban lakom.

wers # 2021.07.29. 07:43

Grave7, én tegnap vettem észre.... ez sem tetszik.

Még mindig keresem, de nem találom, mi lett jobb a változtatással. (még az órát sem sikerül beállítani)

Grave7 # 2021.07.29. 07:23

@Pici78:
dr. Kovács Béla Sándor ügyvéd, Székesfehérvár
http://www.kbs-ugyved.hu/

(ezért is kár, hogy az új fórum nem mutatja már az aláírást)

Pici78 # 2021.07.28. 23:40

Szükségem lenne egy ügyvédre Budapesten vagy Székesfehérváron. Nem kell, hogy ingyenes legyen, csak ehhez a témához sikerült hozzászólást irni. Kérlek, segítsetek, kit ajánlotok?

Kovács_Béla_Sándor # 2021.07.23. 18:31

(És ez is hülyeség, persze. Hogyne indulhatna végrehajtás?!)

Kovács_Béla_Sándor # 2021.07.23. 18:29

Ez meg egy kéthónapos kérdés. Szerinted még olvassa?

Botanicus # 2021.07.23. 18:11

negativ06

Nem tudod megúszni csak ha a jogosult elengedi ebben kéne ügyesnek lenned.
kezd el fizetni 2500 forintrossával annyit biztosan kibírsz, ha már fizeted nem indulhat végrehajtás, néha hagyjál ki egy két hónapot aztán csak 1500 párszor 1750 forintot küldj el de mindenről maradjon bizonyítékod már a kezdetektől egy későbbi elszámolási vitánál még jól jöhet. Miután időt nyertél ameddig fizeted a tartozásod addig írasd le a nevedről az összes végrehajtható vagyon elemet, a közös háztartásban élővel írjatok egy két tanús papírt, hogy minden az ővé az ápolásodért a javára minden ingóságról lemondasz lehetőleg pontosan írjatok egy listát az értékesebb dolgokról amin cikk szám van azt is vegyétek bele, hogy beazonosítható legyen esetleges foglaláskor..

Ha megtagadod a fizetést azonnal végrehajtanak!

Kovács_Béla_Sándor # 2021.07.23. 17:38

Tessék figyelni a Közlönyt.
(Nagy reményeket nem fűznék hozzá.)