Hidegvízdíj


T r a v e n # 2007.05.02. 06:41

Kedves Lakó!

A mi társasházunkban is pontosan így zajlott! Egészen addig, amíg mindenkinek elege lett, hogy nem a ténylegesen fogyasztott vízmennyiség után történik a számlázás. Ezt követően mindenki vízórát szereltetett.
Egyébként a vízórával jól járnátok, ekkora fogyasztásotok nem biztos, hogy lenne.

Lakó # 2007.04.29. 17:47

Segítséget szeretnék kérni a következõ témában:

A lakásban ahol lakom nincs hidegvízóra. Több lakás is van ilyen a házban. A megállapított vizmennyiség: 5 m3/fõ. (megjegyzem kicsit sok)
2005 októberében halt meg az elõzõ lakó. 2005 októberétõl 2006 április 1-ig nem lakott senki a lakásban.
A halálesetet követõ második napon személyesen felkerestük a ház közös képviselõjét. Bejelentettük, hogy a lakást nem lakja senki. A képviselõ közölte, hogy tudomásul vette. 2006 februárjában telefonált a közös képviselõ, hogy létezik egy formanyomtatvány a 0 fõ bejelentésére. Ismét felkerestük, és FEBRUÁRBAN átadta a nyomtatványt. Pár nam múlva kitöltve, 2005.11.12-ei dátummal, vissza juttattuk neki.
A napokban kaptuk készhez a 2006 éves közös költség és hidegvíz elszámolást, melybõl kiderült, hogy 2005.11. hónaptól, 2006.02. hónapig havi 5 m3 vizet kiszámláztak, és nemhogy vissza járna nekem pénz az elmult évi elszámolásból, de még nekem kellene befizetnem. A közös képviselõ a hejszínen elismerte, hogy õ mulasztott, de a tartozás akkor is fennáll, és be kell fizetnem. Elkértem tõle a nyilatkozatot amit februárban kitöltetett velünk, és akkor láttam, hogy utólag ceruzával ráírta, hogy 2006 februárban kapta kézhez. Így 25 m3 vizet az õ mulasztása miatt ki akar fizettetni velünk. Felszólítottam, hogy írásban adjon választ, hogy miért csak februárban jelezte az írásos bejelentést, és juttatta el számunkra a formanyomtatványt, mikor októberben személyesen felkerestük. Válasza csak annyi volt, hogy nem ad írásba semmit.
3 héttel ezelõtt kisfiam született. Másnap a képviselõ kopogtatott az ajtón egy formanyomtatvánnyal. "3 lakjuk a lakást, írásban be kell jelenteni." Innentõl kezdve, az újszülött kisfiamra is 5 m3 vizet kell fizetnünk Összesen 15 m3 és ez csak a hidegvíz(a melegvizet távhõszolgáltató adja, külön vízórával).

Ha a fenti esetben tudna nekem valaki tanácsot adni,hogy mit tegyek azt nagyon megköszönném!