beázás javításának határideje


Hapciusz # 2021.07.25. 05:24

zoltánuss,

a kérdező álláspontját ismerjük csak, és szerintem világos, hogy semennyire sem segítőkész, sőt szándékosan akadályozza hogy az alatta lakónál megszünjön a beázás.
Azt csak ő gondolja, hogy hogy icikepicike beázás van, amit a karnis eltakar. És nem először.
Felesleges magyarázni, mennyire nehéz szakembereket adott időpontra szervezni, az meg hogy szerezzen daruskocsit, egyenesen cinikus.
Amikor nálam voltak beázások, a "csakazértse" betartás volt jellemző, többszörös köröket kellett futni a hatóságokhoz , felesleges idő, fáradság és idegeskedés mert szarházi alja emberek a minimális dolgukat sem végzik el, elvárták a "valakik" hogy nyaljuk ki a seggüket, és akkor kegyeskedtek volna csinálni bármit is. Ez annyira jellemző mentalitás.

Majordomus # 2021.07.24. 16:16

Szerintem mindketten tudnak magyarul.....

Zoltanuss # 2021.07.24. 09:15

Azért ez erős finoman fogalmazva is :
egy végtelenül rosszindulatú, hepciáskodó p.csát fogott ki a tulaj,az külön katasztrófa.

Majordomus#2021.07.22 is megjegyezte

A kérdező leírásából kikövetkeztetve az a beázás, amit egy karnis eltakar nem lehet olyan nagy, hogy azonnali beavatkozást igényelne. A kérdező részletesen leírta, hogy már külföldön van, meg hogy az alatta lévővel a viszony nem felhőtlen stb. stb.

Majordomus # 2021.07.23. 14:06

Hát a hepciáskodó p... talán túlzás,de minimlis együttműködés elvárható lenne.

Mondjuk 2021-ben egy telefonos egyeztetés, ne adjisten egy email a szomszédnak,azért nem egy leküzdhetetlen feladat.

"nem akarásnak nyögés a vége"

Hapciusz # 2021.07.23. 07:35

zöldövezeti,

egyértelmű és logikus, hogy a beázást véglegesen egy külső javítással, ugyanakkor a belső beázást egy teljes festéssel szeretne megoldani a kárt szenvedett tulajdonos. A szakik nyilván nem akkor érnek rá általában, amikor szeretnénk, főleg kis munkákat nem szívesen vállalnak. Tudjuk, mi a helyzet mostanság. De hogy ehhez egy végtelenül rosszindulatú, hepciáskodó p.csát fogott ki a tulaj,az külön katasztrófa.

Majordomus # 2021.07.22. 19:21

Minden beázást meg lehet szüntetni. Extrém esetben az épület ,,befóliázásával,,.

Zöldövezeti11 # 2021.07.22. 17:51

Hát minimális jóindulattal meg lehetne oldani......

by MD.

Vagy sehogy.
A beázás néha alattomos dolog lehet !!

Zöldövezeti11 # 2021.07.22. 17:49

Hap...
Behúznál Noéminak ? De hát még a javításra kötelezett sincs egyértelműen eldöntve.

Z. tt. írta :

1. a társasház mivel szerkezeti felépítmény az közös,
2. a tetőtéri lakás tulaja... a Noémi és
3. - nak a szenvedő fél, az alul lévő szomszéd.

A szenvedő szomszéd először ezt tisztázza.

Pl. ha én lennék a Noémi helyében.. szívesen ( ?) beengedném, de előtte a kivitezőtől technológiai leírást kérnék, nyilatkozatot arra , hogy kárt nem tesznek stb stb.
Sőt talán letétet is az esetleges károk fedezésére.

Úgyhogy mint a közmondásban is van - nem eszik olyan forrón azt a kását !!

Majordomus # 2021.07.21. 19:47

Hát minimális jóindulattal meg lehetne oldani......

Hapciusz # 2021.07.21. 15:43

Szerintem ez már a szándékos szívatás kategóriája....merthogy hadd szenvedjen az a szomszéd, aki nyilván nem akkor tud szakembereket szerezni, amikor őnagysága éppen ráér... Mert adhatna kulcsot valamelyik rokonnak is, ha akarna.
De nem, ha határidő sincs, akkor addig húzza ameddig akarja.
Darus kocsi meg egy olcsó mulatság.
Az ilyennek jól bevernék egyet.

Noemi. M. # 2021.07.21. 14:13

Köszönöm a hozzászólásokat!

Ez a külföldre utazás nem egy terv hanem már egy állapot, napok óta én már elutaztam amikor felhívott az alattam lakó szomszéd. Nem érzem jogosnak, hogy elvárja tőlem, hogy azonnal ugorjak amikor csettint (mivel nem első alkalommal ázik be saját elmondása szerint neki úgy tűnt, csak most akarja megcsináltatni mert elkezdte azt a szobát felújítani ahol látszik...) és ezért voltam kíváncsi, hogy van-e erre egy megszabott időintervallum, hogy miután ő jelezte a problémát és a szavaival élve 'innentől ez már az én felelősségem', én ott kell legyek és aktívan részt vegyek a javításban. (Ami jelenleg annyit tenne, hogy beengedem az erkélyre a szakembereket. Nem pénzügyi problémáink vannak, az a probléma, hogy akkor akarja javíttatni a szigetelést amint én elutazom másfél hónapra. Dönthetne úgy, hogy elhalasztja a szobája felújítását egy hónappal és megkímél mindenkit a fejfájástól de az nem az ő stílusa, viszont ha én megtehetem akkor 'kiváratom' vele ezt az időt...)

A darus megoldás fel sem merült bennem, köszönöm az ötletet! Mindenki másnak is köszönöm, hogy elolvasta és hozzászólt!

Zoltanuss # 2021.07.20. 17:13

Ezt írta Noémi :
hogy kijavitsak a szigetelest de akkor akarja ezt megcsinaltatni a szomszed mikor en az orszagban sem tartozkodom.

Ő aki Angliába megyen.

A beázást ezek szerint az alatta lévő szomszédnak kell javítani.

3 variáció van.

1. a társasház mivel szerkezeti felépítmény az közös,
2. a tetőtéri lakás tulaja... a Noémi és
3. - nak a szenvedő fél a z alul lévő szomszéd.

Viszont ha csaka beengedés nembeengedés a probléma , meg lehet azt oldani... darus kocsivak felmennek a szakik az erkélyre, elvégzik a szigetelést és az állja számlát aki megrendelte.

Majordomus # 2021.07.20. 15:50

Mármint a hibát?

Zoltanuss # 2021.07.20. 07:51

Az se biztos hogy a szomszédnak kell megcsináltatni.

Zoltanuss # 2021.07.20. 07:49

Van Noémi panaszos kérdésében más is amit talán rosszul tud :

hiszen csak be kellene engednem a szakembereket akiket a biztosito kuld, hogy kijavitsak a szigetelest de akkor akarja ezt megcsinaltatni a szomszed mikor en az orszagban sem tartozkodom.

Kizárt szerintem, hogy a biztosító olyan szakembert küldene aki egyben a javítást is elvégezné.

Nyilván küld valamilyen szakembert, aki megállapítja, hogy az a hiba tényleg fenn áll e, aztán majd valaki kijavíttatja... általában az akinek érdeke a hiba elhárítás.

Úgy hogy Noémi, ha lehet el kell halasztani azt az angliai utazást, vagy megbízható embert megbízni a munka menedzselésével. „ hogy a rokonaim, szuleim zaklassa es nekik kelljen odautazni
A legjobb lenne az alsó, amúgy érdekelt szomszédot megbízni ezzel a feladattal. Kár hogy jelenleg háborús az állapot, de azon még lehet javítani.
A hiba elhárítása,...konkrétan a menedzselés mind két fél érdeke.
De azt is figyelembe kell venni, hogy ki bízza meg a szakikat. Az aki megbízza, annak kell általában ott lenni.

Majordomus # 2021.07.19. 20:19

Akkor állsz rendelkezésre amikor időd van rá,csak legyen pénzed is a pereskedésre.

Noemi. M. # 2021.07.19. 19:47

Kedves Fórumozók!

Azt szeretnem negkerdezni Toletek, hogy mennyi ido all rendelkezesre a problema megoldasara az alabbi esetben:

Egy tarsashazi tetoteri lakasban lakom, es az alattam lako jelezte, hogy az en erkelyem szerkezete bevezeti hozza a falba az esovizet ezert o beazik. En azonban kiutaztam Angliaba es masfel honapig itt is fogok tartozkodni. (A beazas nem ujkeletu problema lehet, csak most vette eszre mert elkezdte felujitani azt a szobat es eddig a karnis takarta azt a falreszt...) Azzal tisztaban vagyok, hogy mivel jelezte nekem kotelessegem lenne egyutt mukodni es nem is lenne problema hiszen csak be kellene engednem a szakembereket akiket a biztosito kuld, hogy kijavitsak a szigetelest de akkor akarja ezt megcsinaltatni a szomszed mikor en az orszagban sem tartozkodom. Nem szeretnem, hogy a rokonaim, szuleim zaklassa es nekik kelljen odautazni es bajlodni vele. Ha van ra lehetoseg azt szeretnem, hogy akkor jojjenek a szerelok amikor en szemelyesen ott leszek ismet varhatoan 5-6 hét múlva. A kérdésem, hogy jogilag megtehetem-e, hogy eddig elhuzzam ezt az ügyet? (Az alsó szomszéd minosithetetlen viselkedese miatt, mar nem vagyok vele egyutterzo es csak annyi nagyvonalusagot mutatok fele amennyire kotelezett vagyok. Sajnos ilyen koztunk a viszony. )