Kaució összege

Majordomus # 2023.05.31. 19:55

Az teljesen reális.
Nálam minden lakásnál 2 havi a kaució és az éves hosszabbitásnál nevesitjük az összeget.

Zöldövezeti11 # 2023.05.31. 14:24

a jelenlegi havi bérleti díjnak megfelelő összeget fizessem neki vissza,
Nincs igaza a bérlőnek,de hogy ilyen félremagyarázásnak az elejét vegyem, én a kauciót nem hónapban számolom,hanem fix összegben.

Úgy 2,5 - 3 ,1-es havidíjra vetítve. A legutóbb egy 120 eft -os bérleti díjas lakásnál 250 eft -ot kértem

F.M. # 2023.05.31. 13:28

Köszönöm a válaszokat, akkor jól sejtettem hogy jogtalan a követelése.

drbjozsef # 2023.05.31. 11:12

F.M.,

Teljesen hülyeség a követelése.
A "kaució" jogilag egy óvadék, a kapott összeggel kell elszámolni a bérelt megszűnésekor.

Ha belevettétel volna a szerződésbe, hogy az évek során, minden emeléskor köteles a bérlő kiegészíteni az egy havi bérleti díjnak megfelelő összegre a kauciót, akkor járna neki az vissza. De az is csak azért, mert összesen annyit adott át.

Ne is foglalkozz vele, átvételi elismervény ellenében add át neki a kapott összeget, aztán ha akar tegyen amit akar. Fizetési meghagyás, per, ezeket nem tilos indítania, de persze simán el fogja bukni mindet.

nanemaaa # 2023.05.31. 10:57

Jól.

F.M. # 2023.05.31. 08:32

A következő kérdésemre kérném hozzáértők segítségét.
10 éve bérbe adtam a garázsomat.Akkor kaucióként egyhavi bérleti díjat kértem.Az évek alatt a bérleti díj emelkedett. A bérlő felmondta a bérleményt és azt szeretné, hogy a jelenlegi havi bérleti díjnak megfelelő összeget fizessem neki vissza, mint kauciót.Jól gondolom, hogy nem jogos a követelése?

Köszönöm a segítséget!