ragyasdezso
miért lenne eső után köpönyeg?
Azt azért én mégiscsak furcsának tartom, hogy elindít a társasház - erre vonatkozó közgyűlési határozat nélkül - egy közös költség tartozás megfizetése tárgyú pert.
Az egyetlen "hivatalos dokumentum" a perben egy papírdarab, amely arról szól, hogy nekem a társasházzal szemben többszázezer forintos tartozásom van. Ez a papírdarab nem a törvény által kötelezően előírt Közgyűlési Határozatok Könyvéből kimásolt hiteles dokumentum, de nem is maga a közgyűlés hiteles jegyzőkönyve (arról, hogy közös költség tartozásom lenne vagy hogy emiatt pert indítsanak ellenem).
Mi több, az elmúlt három esztendőben a közgyűlés elé került egyetlen gazdasági jellegű számviteli illetve szöveges beszámoló sem említ név szerint, mint aki a közös költséggel tartozna, még a bíróság jogerős ítélete után sem. Szóval sem úgy nem említ, mint akinek van tartozása, sem úgy, mint akinek, ha a bíróság megítéli, akkor lesz.
Az már csak külön nonszensz és bírói szemétség, hogy hogyan lehet a semmilyen dokumentum alapján a nyakamba vágni egy ekkora összegű tartozást?? Azért csak kellene lennie egy olyan szerződésnek, ami a Társasház és valaki között létrejött, és ennek a rám eső részét én nem teljesítettem, ezért elkaszálnak. De ilyen papír a Társasház jóvoltából nem került be a bíróság elé, függetlenül attól, hogy a per folyamán én ezt írásban is kértem.
Erre mit mondasz nekem?