elállás ingatlan adásvételtől


Kovács_Béla_Sándor # 2019.06.22. 06:04

"... papíron aláírt, ..."

Kovács_Béla_Sándor # 2019.06.21. 19:40

Ingatlan adásvételi szerződést írásban lehet érvényesen kötni. Az email, sms szerintem még mindig nem minősül írásbeli formának.

A többit hadd ne ismételjem meg, nem tudom másképp megfogalmazni. (Nem is akarom.)

Kovács_Béla_Sándor # 2019.06.21. 18:40

Te nem fogadtad el érvényesen az ajánlatot; viszont a tulajdonostársad, ha szerződést nem is kötött, de legalábbis olyan eladási ajánlatot tett, amelyhez kötve van.

MajorDomus # 2019.06.07. 19:56

Erre itt nem találsz megoldást.
Fogadj ügyvédet,ő majd kibogozza!

cjxdlol # 2019.06.07. 07:03

Köszönöm a választ!

A területet természetesen egy teljes terület ként vásároltam meg helyrajzi szám alapján, erről az ügyvéd is megerősített. A piszkosságai azután kezdődtek hogy ki fizettem a teljes összeget neki. Először nem volt kulcs 2 hétig, majd az elhalt kecskéjének a tetemét az én egyik hordómba dobta bele, a levágott kecskéjének belsőségeit az én kukámba, ezután önérdekűen bele ültetett a területembe az én tudtom nélkül és kijelentette hogy a terület az övé mert ő csak a kertig adta el" a kertet már nem, és hogy erről mi szóban meg állapodtunk az eladás előtt, de ilyen nem történt, és ha történt volna akkor is neki kellett volna fel osztatnia mielőtt el adja. Jelenleg perrel fenyeget a terület maitt hogy ügyvéddel be perel mert mi szóban erről meg állapodtunk.
Írt nekem egy levelet amelyben Ő megparancsolta hogy a házon minden felújítást azonnal hagyjak abba és a terület átírását kezdeményezzem felé. Ő nem jelezte az ügyvédnél mikor rá lett kérdezve hogy szeretne e valamit bele iratni az adásvételi szerződésbe avagy sem. Tehát be tud perelni egy ilyen hazugsággal? Viszont amiben én hibáztam az az hogy vásárlás előtt Ő garantálta és biztosított arról hogy utánna járt és a villanyt teljesen ingyenesen kötik vissza, erre tanúim is vannak. Én tudom rajta követelni akár perrel azt a 200.000 forintot amibe a villany eddig került? Amiben pedig átvert... Az adásvételiben ki jelentette hogy az ingatlan per és tehermentes, de amikor a vizet és a gázt a saját nevemre akartam venni ki derült hogy 4 év tartozás van a vízórán ls, a gázórán is hasonló idelye nem történt számla befizetés. A vizet azonnal ki kellett fizetnem ahogy a nevemre vettem, a gáz egyenlőre válaszra vár kinek kell, merthogy Ő nem vett semmi féle közüzemű számlát a nevére csak használta a gázt és a vizet de nem fizette. A szerelőket nem engedte be mikor mentek le szerelni az órát. A halott néni nevén volt minden közüzemű számla. Ezek miatt úgy gondolom csalást követett el, és hamis állítást tett az adásvételi szerződésben. Ezeket az összegeket sem hajlandó ki fizetni. Az már csak mellékes hogy 3 alkalommal meg fenyegetett hogy agyon fog verni, és egy alkalommal hogy elvágja a torkomat.. Nagy jelentőséget nem tulajdonítottam neki de mikor már ez a torok elvágás felmerült szóltam neki hogy akkor jöjjön lássuk mit tud, be pattant az autóba és el menekült. Hozzá teszem én egy türelmes ember vagyok, illetve kb 2x akkora mint ez a "úriember" de sosem volt kenyerem az hogy a gyengébbet bántalmazzam, másrészt tudom ha hozzá nyúlnék azonnal szaladna a rendőrségre hogy én meg vertem őt, s akkor futkozhatok a semmiért kihallgatásokra, ha odaig fajulna hogy nekem mer jönni önvédelem képpen helyre billentem a kis fejét. Kártérítést követelhetek rajt ezek miatt ? Terület beültetése, kecske tetem, villany amit Ő maga garantált hogy ingyenes, közüzemű számlák? ha le kaszáltatom a kukoricáját, Ő tehet valamit? oh és még egy dolog én a házat 3,8 millio forintért vásároltam, de az adásvételi szerződés esetében Ő "könyörgött" hogy csak 900 ezer ft írjunk rá mert neki adót kell utána fizetni és hogy így Ő jobban jár. PL ha lenne mód el állni a vásárlástól (hangsúlyozom nem áll szándékomba de ha nem nyugszik el megteszem a lépéseket, kártérítéssel mindennel együtt, akkor ha vannak rá tanúim vissza lehet perelni tőle minden kiadást? Nagyon szépen köszönöm a válaszokat Üdv Robi

MajorDomus # 2019.06.05. 20:27

Hanem egy husángot....

drbjozsef # 2019.06.05. 20:01

cjxdlol,

Jogilag nemigen tehet semmit.
Ha a szerződés egyértelműen fogalmaz, és nemigen van kétségem, hogy az, akkor nincs mit tennie, hogy "nem így akarta". Biztos, hogy a helyrajzi szám szerint, a tulajdoni lap szerint, a térképszelvény szerint te az egész területet vetted meg? Most átvert a szerződésben, vagy átverte saját magát a hülyeségével?

Ha jogszerűen akarsz eljárni, kérned kellene a helyi jegyzőtől a birtokvédelmet, ha a tied az a terület.

De lekaszáltathatod, legfeljebb ő fog feljelenteni és vagy beperelni.

Jobb esetben. Mert mi van, ha ő nem a jogi megoldást fogja keresni.....?

cjxdlol # 2019.06.05. 19:22

Nem szeretnék vissza lépni. Elvégre ezért vásároltam meg a házat és a telket. Úgy értettem az ilyen szomszédot hogy le állítani. A terület miatt én nem szeretnék pereskedni, és a kérdésem hogy jogilag mit tehet Ő a területtel kapcsolatban amiben azt állítja hogy szóban meg állapodtunk arról hogy az övé marad, De én a hátsó területtel együtt egy telek ként vásároltam meg az ingatlant. Azzal kapcsolatban hogy át vert engem , hazudott az adasveteli szerződésben. És azzal kapcsolatosan hogy az én területembe bele ültetett. Én arra gondoltam egyszerűen megbízok valakit hogy kaszálják le a kukoricát, ezt meg tehetem jogi , peres következmények nélkül? Köszönöm. Üdv Robi

Kovács_Béla_Sándor # 2019.06.05. 05:26

Dehogy teheti!

MajorDomus # 2019.06.04. 20:16

Lépj vissza a szerződéstől. Egy éven belűl megteheted.

cjxdlol # 2019.06.04. 19:47

Üdvözletem,

Remélem jó helyre írok. Segítséget szeretnék kérni.
Faluhelyen vásároltam egy felújításra váró családi házat.
Az ingatlan eladásánál a tulajdonos ügyvéd előtt kijelelntette hogy az ingatlan per és tehermentes. Sajnos ez nem volt igaz mert az ingatlanon 6 éve sem a gázt sem a vizet nem fizették és a villanyt is ki kötötték, a villanyról tudtam amiről az eladó tájékoztatott, hogy azt ingyen és bérmentve vissza kötik Ő ennek utána járt. Ez az ingyenes visszakötés ami csak a külső órát foglalja magában egyenére 200.000 forintomba került, természetesen a házban továbbra sincs áram csak egy db 16A konnektor a villanyóra felett. Továbbiakban a háznál sem a gázóra nem lehetett volna már jelen sem a vízóra de mivel kapuk ve voltak lakatolva senki nem tudott be menni hogy le szerelje az órákat. Itt jön csak a képbe hogy az ingatlan közüzemű terheit az előző tualjdonos sem, aki egy örököstől vásárolta meg az ingatlant sziintén nem iratta át a saját nevére, tehát a "halott " néni nevén volt minden közüzemű szolgáltatás mindaddig amíg én nem kerestem fel a szolgáltatókat ezzel kapcsolatban. Természetesen az előző tulajdonos nem hajlandó semmi féle képpen megtéríteni azokat az összegeket amelyek engem terlehtek. Továbbiakban az ingatlanhoz tartozik egy kert rész is amelyet a házzal együtt adott el, és Ő az én tudom és engedélyem nélkül be ültette kukoricával ezt a területet, és kijelentette az eladás után hónapokkal hogy csak a terület határvonaláig szándékozott el adni az ingatlant, de ennek a területfelosztását Ő az eladás előtt nem tette meg, Tehát jelenleg én vagyok a terület tulajdonosa, de Ő úgy gondoltom jogtalanul kisajátította az én területemet. Hamisított egy levelet egy ügyvéd nevében amely tele volt nyelvtani hibákkal, amelyben engem utasított arra, hogy a saját területemen és házamon azonnal hagyjak abba minden nemű felújítási munkát és a szóbeli megállapodást a hátsó területre tartsam be továbbá küldjem el neki a szándéknyilatkozatot hogy én le mondok a területről. Én felkerestem személyesen és telefonon is hogy a területet el adta én egy terület ként vásároltam meg a házat és a telket is de ő perrel fenyeget engem. Beszéltem az ügyvéddel aki az adásváteli szerződést létre hozta Ő is azt mondta a terület az enyém a volt tulaj ezt el adta. Én nem szeretnék pereskedni senkivel. Továbbiakban megfenyegetett 3 alkalommal hogy meg fog verni, hogy vissza perel mindent, az adásvételi szerződésre kevesebb összeg lett írva mint a vételár ehhez a tulajdonos ragaszkodott mert hogy így neki kevesebbet kell adóznia. Nekem természetesen Tanúim vannak hogy mennyit fizettem az ingatlanért és az össze közüvemű számla terhéért. Sajánlom hogy egy picit hosszú lett. Mit tehetnék ? be perelhetem? Vissza kérhetem a "teljes" nem a papíron szereplő vételárat minden egyéb költséggel együtt? Nem feltétlenül szeretnék ilyen szomszédot. Köszönöm szépen Tisztelettel Robi

MajorDomus # 2019.05.21. 19:25

A páros ,,berepülés,, ajánlott.

wers # 2019.05.21. 07:19

Szerinted a vevőnek nem érdeke, hogy érdeklődjön? Mondjuk menjenek be együtt.

(egyébként szerintem érintett a szerződésben, akár neki is adhatnak némi infót, de ha nem, akkor is, legalább "leporolják" az aktát)

De egy biztos, ezen a fórumon nem kaphat érdemi választ.

Ha függő hatályú, akkor 60 nap a határidő, különben a hivatal fizethet. Vagy az illetéket vissza, vagy 10.000 forintocskát.

drbjozsef # 2019.05.21. 07:07

wers,

Aszondod az eladó érdeklődhet a vevő kérelméről? És adnak neki információt?

wers # 2019.05.21. 05:29

Szerintem szabad ám a hivatalnál érdeklődni. Nem fogják levenni az érdeklődő fejét. De lehet, előre tudja mozdítani az ügyet.

MajorDomus # 2019.05.20. 20:08

Csak ő issza meg a bürökrácia levét

drbjozsef # 2019.05.19. 16:11

De valami magyarázat csak van erre a késlekedésre.

Az, hogy a hivatal alkalmazottainak felét kirúgták, meg felmondott, és nincs ember, az nem a Te bajod...

drbjozsef # 2019.05.19. 16:10

Koszonom a linket,bar az en specialis esetemben azt hiszem meg kell varni a hivatal hatarozatat.

Én azt hiszem azt tenném. Nem a végtelenségig, de még várnék. Bár tényleg jó lenne tudni, mi a késlekedés oka. Kérdezd meg az ügyvédet, és kérdezd meg mikor adták be a kérelmet. Ha nem kamuzik, és nem mulasztottak, akkor kérd, hogy zaklassa ő a hivatalt, és kérdezze meg ő, mi a fene van.

Ha elállnál, pereskedhetnél ( ha nem fogadják el csont nélkül az elállást és a foglaló bukását), az meg nem két nap lenne.

keke1 # 2019.05.19. 12:53

drbjozsef

A vetelar nagyreszet mar kifizettek,10% foglalo,es eloleg formajaban.
Szerzodesben meg azt is kikotottek hogy amenyiben kormanyhivatal nem engedelyezi a vevo tulajdonhoz jutasat,akkor a vevo altal megnevezett szemellyel kell valtozatlan feltetelekkel szerzodest kotnom.
Aprilis 30 volt a hatarido,addig kellett volna uj szerzodest kotni,de mivel nem jott meg a kormanyhatarozat,ugrott a hatarido,sot a Majus 15-i kulcsatadas,birtokbaadas is,mivel a vetelar nem lett kiegyenlitve.

Raadasul mar a felujitashoz is hozzakezdtek,ez szinten benne volt a szerzodesben,termeszetesen a karveszely at lett iratva a vevore.
Az ugyved biztosra vette hogy aprilsban lezajlik az adasvetel,jelenlegi vevonek is csinalt mar szerzodest,engedelyeztek a vetelt.....szoval kisse bonyolultabb a dolog,raadasul jelenleg jobb aron el tudnam adni az ingatlant,azert adtam a vevonek mert keszpenzes volt.

Koszonom a linket,bar az en specialis esetemben azt hiszem meg kell varni a hivatal hatarozatat.

drbjozsef # 2019.05.19. 10:43

Én nem értek hozzá de pl. az itteni :

http://www.ingatlanjog.com/…tlanszerzese

leírás szerint a szerződést meg kell kötni, az kell magához a kérelemhez is.

Az lehet, hogy az engedély _megtagadása_ esetén nem jön létre a szerződés a törvény alapján, de ha az engedély megkapható, és létrejön, akkor a határidők is számítanak. Ez a link 20 napot ír az ügyintézésre...

Ha az ügyvéd vagy a kérelmező mulasztott, vagy utóbbi érdekkörében felmerült ok miatt hiúsul meg az engedély ésvagy a szerződés, akkor a foglaló megtartható. Szerintem.

keke1 # 2019.05.19. 09:58

lajcso

Ezek szerint egy hivatalos adasveteli szerzodes nem ervenyes addig,amig a kormanyhivatal nem engedelyezi azt.
Kulfoldi vasarlo eseten,olyan mintha nem is lenne,ezert felesleges felszolitani a vevot a fizetesi hataridobol valo kicsuszas miatt.
Ertem,es koszonom a valaszt.

lajcsó # 2019.05.18. 21:29

"Azt meg mindig nem tudom hogy ilyen esetben irasban fel kell szolitani a vevot,illetve a kepviselojet vagy sem."
Mire szólítanád fel? Egy (még) nem létező szerződés teljesítésére?

keke1 # 2019.05.18. 17:28

Koszonom a valaszokat!

Kicsit furcsalottam ezt az 65 napja tarto ugyintezest a kormanyhivatalnal,allitolag a helyi onkormanyzattal kommunikalnak....hat nem tudom leellenorizni,biztos nem hazudnak,ugy latszik a hivatalnak lehet kesni,a kisembernek nem.
Azt meg mindig nem tudom hogy ilyen esetben irasban fel kell szolitani a vevot,illetve a kepviselojet vagy sem.

MajorDomus # 2019.05.17. 21:08

Önhibáján kívüli eset

drbjozsef # 2019.05.17. 15:14

Az ügyvéd adásvételnél mindkét felet képviseli. Kérdezd meg.