Ingatlanügyek

MajorDomus # 2017.03.07. 22:29

Régi készülékünk persze még működhet tovább, és ha elromlik, megjavítani is természetesen jogunk van

Ez itt a lényeg!

Amennyi pénzt elautóztál az oviba meg vissza
Már kétszer megoldottad volna a problémát,és. Megkaptad volna az eladótól a pénzt!

Férjed nincs,hogy te szerencsétlenkedsz a fűtéssel? Nem neked kellene!

sissy074 # 2017.03.07. 20:18

Kedves nonolet!Te tudnál jogszabályt linkelni?Mert ha beírom a keresőbe nekem,sajna nem csak az ezermesternél írja a kondenzációst hanem sok helyre.Sőt a gázszolgáltatónál is ezt mondták,és a gázkészülék szerelő is.Ezek szerint ők se tudják,hogy más is beszerelhető?És vajon a még kapható kazánokhoz miért írják,hogy "csak gyűjtő kéménybe köthető"?Ez is csak véletlen lenne?Össze esküvés,hogy mindenki a kondenzációst vegye meg?

sissy074 # 2017.03.07. 20:09

Bocsi a gázterven tényleg "csak " a név szerepel,de gondoltam ha már olyan sok tervet fogtál és láttál akkor csak tudod,hogy mit kell még leadni a szolgáltatóhoz mint pl ez a nyilatkozat! És igen ezt a gáztervvel együtt küldték bocsi,hogy fejből nem tudtam a nevét,de mivel te ebben jártas vagy (írásod szerint) neked tudnod kellett volna ha már én nem tudtam sajna mivel nem vagyok gázszerelő!! De azt már írtam neked,hogy ott nyilván van tartva erre te hülyének néztél kb most pedig kiderül mégis nyilván van tartva...És kb tökmindegy mi a neve a papírnak amin nyilván tartják ,mert ezek szerint aki tényleg jártas benne tudja,hogy ezt is leadják a tervel együtt ezek szerint.

sissy074 # 2017.03.07. 19:44

Akkor biztos többet tudsz mint én...Én meg annak hiszek amit a szolgáltatótól megkaptam 3600ft-ért fénymásolva!Tehát az eredeti bizony bent van náluk nyilvántartva a neve "bekapcsolási nyilatkozat" Ezen nem fogok veled vitázni mivel nálam van lepecsételve.
Igen jól látod kaszálni akarok ha már kifizettem 21 millát!
Ezért,hogy ezt megtehessem átmentem elrontottam a gázkazánt,még akkor mikor az eladók benne laktak,aztán fogtam és szerelgettem egy kicsit csak mert értek hozzá,majd mivel nem sikerült megszerelnem beraktam egy másik használtat.Majd amikor ez is kész lett,az eladók kiköltöztek.Így megfelelő már a sztori?? És mivel jó nagyot szeretnék kaszálni ezért a 3 gyerekkel beköltöztem 36m2-re (a 150 helyett) és minden nap autókázok velük 40km az oviba és "haza". Amúgy a kazán amit küldtél "csak gyűjtő kéménybe köthető" ez biztos elkerülte a figyelmedet mert gondolom azért értesz hozzá mert gázkészülék szerelő vagy?Családi házban nincs gyűjtő kémény szerintem,de csak laikus vagyok....nem értek hozzá. :-)

sissy074 # 2017.03.07. 19:06

Kedves tamás 1234!
Lehet,hogy nálad nem 24 óra egy nap?Mert nekem reggel óta még nem telt el 2 nap. :-)
Amúgy ha szeretnéd privibe átküldöm a gázművektől megkapott gáztervet,amin szerepel bizony a kazán névvel,gyártási számával együtt.Igaz ez nem 40éves,lehet ezért is tudják már számon tartani. :-) Azért 3 cserepet,és egy fűtés nélküli házat ne hasonlíts össze,kicsit más a kettő.Szerintem ha fűtéssel vettem akkor azzal is szeretném kapni,hogy végre be is költözhessek a saját tulajdonomba így majd 4 hónap után.Miért én vagyok a rossz mert azt kérem amiért fizettem??Ő megkapta a háza árát ami nem kevés összeg volt,én viszont nem azt kaptam amit vettem!! És nem az árát szeretném hanem csináltassa meg a fűtést!!Akkor én is mondhatom az az ő baja,hogy már csak drágát lehet berakatni.Nem kellett volna neki saját magának barkácsolgatni,meg kiszerelnie és akkor most nem kéne vennie semmit.Nem?

sissy074 # 2017.03.07. 18:52

Kedves Nonolet!
Szerintem itt olvass utána,
http://ezermester.hu/…lius_1__utan
és csak olyat állíts amiben tuti biztos vagy.

sissy074 # 2017.03.07. 16:59

Köszönöm a válaszokat.Igen megvettem a régi gázkazánnal.Viszont akkor ha így nézzük akkor nem azt kaptam amiért én fizettem vásárláskor.Mert én mit tehetek arról,hogy nem megjavíttata hanem kicserélte egy másik kisebb teljesítményűre ami szintén nem működött.Amit meg se tehetett volna hisz a gázműveknél gyári szám szerint nyilván van tartva az eredeti készülék.Én egy működő fűtésért fizettem,ez pedig amit kaptam nem az,és nem az én hibámból.Akkor miért én fizessek még az áron felül több százezret?Arról se én tehetek,hogy a törvény szerint csak kondenzációs szerelhető be. :-(

Kovács_Béla_Sándor # 2017.03.07. 10:59

Ahogy az olasz mondja: "ha nem is igaz, de jól ki van találva".

Rexor # 2017.03.07. 09:49

Szerintem ha a régi tulaj odaadja az új gázkazán árát azzal már nagyon jól jártok. Az biztos hogy nem várható el tőle, hogy a kondenzációs kazán kiépítésének a költségét is vállalja.

sissy074 # 2017.03.07. 08:46

Kedves Fórumozók!
Segítenétek nekem?Vettünk egy házat tavaly,sajnos átadás előtt kiderült nem működik a gázkazán,a tulaj nem javíttatta hanem fogta kicserélte egy másikra,de az sem működött így beköltözni sem tudtunk.Voltunk ügyvédnél,ő elmondta,hogy a tulajnak kell cseréltetnie,viszont most már csak kondenzációsra lehet.Aminek a költsége 7-800000ft kb.A régi tulaj vagy egy használtat szeretne beszerelni vagy a gázkazán árát oda adni ami kb 250000ft.Szerintetek mi a megoldás?Mi már így is buktunk egy csomót napi 40km kocsikázunk az oviba hordáshoz mivel nem tudtunk beköltözni,stb. Mit tanácsoltok?Mit tegyünk?

MajorDomus # 2017.03.04. 23:51

Ezért olcsó a telek!

drbjozsef # 2017.03.04. 21:49

Atti,

neked kell eldönteni, mennyire olcsó a telek, és ezért milyen kockázatot vállalsz be. Az én laikus véleményem az, hogy túl nagy kockázat nincs, ha máshogyan nem közelíthető meg a telek, valamelyik szomszédos telekre szolgalmi jogot fogsz kapni. Már, ha az eladó nem intézi el neked vásárlás előtt.
Szinte biztos (de teljesen semmi sem biztos, csak az adó, ja, nem, a halál), hogy kapsz szolgalmi jogot, de ha ezt nem intézi el az eladó, akkor ez neked költséget, és időráfordítást fog jelentei, ha makacskodik a szomszédos telek tulajdonosa, akkor nem rövid időt. Ezt kalkuláld bele az árba.

Atti66 # 2017.03.04. 21:01

Köszönöm a válaszokat.

Atti66 # 2017.03.04. 14:30

igen 1/1 es , 1 tulajdonosa van,

Atti66 # 2017.03.04. 08:15

Nem építkezés céljából vettem. Ez egy kis ligetes telek, egy kiskerttel.
Igazából az érdekel, hogy a szomszédok megakadályozhatják-e, hogy bemenjek a telekre.
Nincs szolgalmi út bejegyezve a szomszéd telekre amelyiken, most bejár a tulaj és semmilyen megállapodás sincs a bejárásra

Kovács_Béla_Sándor # 2017.03.04. 07:58

Ez az egyetlen eladó "telek" a faluban? (Azért tettem idézőjelbe, mert szerintem ezen építkezni nem fogsz.)

Atti66 # 2017.03.04. 07:25

Tisztelt Jogi Fórum!

Az alábbi kérdésre szeretnék választ kapni:
Készülök venni egy olcsó telket, de a teleknek nincs közvetlen utca kapcsolata. A mostani tulajdonos egy másik ház udvarán keresztül járt be megművelni.Azonban szolgalmi jog nincs bejegezve a szomszédos udvarokra. Arra sem amelyiken bejárt.
Kérdés, hogy hogyan tudom ezt jogilag rendezni? vagy mindenképpen lesz jogom bejárni a telkemre?
Előre is köszönöm a választ.
Attila

MajorDomus # 2017.03.03. 23:15

A rangsorhely dönti el,általában a bank jelzálogjoga az első,aki mindent visz. A végrehajtó felosztási tervet készit,amit megküld az érintetteknek!
Nem számit,mert a bank azonnal kéri a biróségtól a bekapcsolódás engedélyezését,amit meg is kap.

Rebellus # 2017.03.03. 11:54

Tisztelt Jogi Fórum!

Követeléskezelőhöz került a lakáshitelem.
A tartozást a lakásom eladásával próbálom rendezni. A NAV felé-, ill. közös költség tartozásom is van. Ez így már több, mint amennyiért a lakást el tudom adni. Lehet-e, és ha igen hogyan, egyezkedni a követeléskezelővel?
Ha árverésre kerül a sor, mi alapján dől el, hogy melyik hitelező mennyit kap?(A közös képviselő fenyegetett meg ezzel,pedig a társasház a harmadik helyen van a sorban.) Számít-e ki indítja el az árverést?

MajorDomus # 2017.03.01. 20:55

Még utólag is!

Egyébként fenntartom amit irtam,mert a hibás teljesités szerződésszegésnek számit!

nanemaaa # 2017.03.01. 08:12

Punka
Ha már sikerült magad mellé állítani a többi leendő tulajdonost is, akkor érdemes lenne elgondolkodni egy ügyvéd és egy műszaki ellenőr alkalmazásán is. Többen már meg fogjátok tudni fizetni, és az ő munkabérük bőven meg fog térülni a végelszámolásig. Természetesen a kivitelező így is, úgy is át fog verni benneteket, de egy műszaki ellenőr sok pénzt meg tud fogni.

drbjozsef # 2017.03.01. 08:03

Önmagában nem túlságosan, de úgy módosítva, hogy amíg a szerződésnek megfelelő állapotot nem állítja vissza a kivitelező (vagyis a drágább anyagokat nem építi be a rosszabbak helyére, ez persze nem túl valószínű, főleg, ha már be van építve), vagy nem módosítják a szerződést (úgy a műszaki tartalmat, mint az ezzel arányos vételárat), addig ügyvédi letetébe hajlandóak csak teljesíteni. Úgy a fizetési hajlandóság nem kérdőjelezhető meg, viszont a szerződés módosítás könyebben kikényszeríthető.

wers # 2017.03.01. 07:02

MD, biztos jó tanács?

MajorDomus # 2017.02.28. 21:43

Addig ne fizessetek ujabb részletet!

Punka # 2017.02.28. 15:28

Köszi a sok választ. Belelkesítettem a többi lakásvásárlót is, és úgy néz ki hogy a nyomásnak engedni fog, mert különben szembe nézhet egy pereskedéssel.