Ingatlanügyek


meredisz123 # 2014.08.05. 21:05

Az adásvételi szerződésben nincs sem a részemről,sem a részéről feltüntetve az,hogy bármelyik fél a különvagyonát használta volna fel a kifizetéshez.
Csak az,hogy közösen vásárolt ingatlan.
Mivel csak 1 hónapja voltunk törvényes házasok,így az együtt élés alatt nem keletkezett annyi pénz,ami bizonyítaná a közös vagyont.Így a férjem természetesen a különvagyoni földjét és garázsát adta el,hogy az ő 50%át ki tudja fizetni.

Az én részemhez a szüleim adták a pénzt.

De ő átvariálta az egészet..és mivel a szüleim a nem járatták át a pénzt a bankon keresztül(csak párna alól)vették ki ezért ő azt akarja bizonyítani,hogy az egész házat a különvagyonából vette meg.

MajorDomus # 2014.08.05. 20:49

És azt sem, hogy megbízást adj neki!

Az lenne a legokosabb, de minél gyorsabban.

ObudaFan # 2014.08.05. 20:12

meredisz123

Bizonyítékokat összevetni, értékelni így, interneten keresztül nem igazán fog senki. De ha benne van abban az adásvételi szerződésben, amit ő is aláírt, hogy a különvagyonodból volt, az egy igen erős bizonyíték. Sőt, mivel az egy ügyvéd által ellenjegyzett okirat, a szövegezésétől függően még akár az is felmerülhet, hogy az a kikötés nem tekinthető-e valamilyen módon házassági vagyonjogi szerződésnek. Mindenesetre azt azért szerintem nem fogod megúszni, hogy az iratokat megmutasd ügyvédnek.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.08.05. 19:40

Nem neked válaszolt.

meredisz123 # 2014.08.05. 19:34

Üdv!
Köszönöm a választ,de nem igazán értettem meg.
(lehet én nem írtam elég érthetően)
Tehát a szüleim kifizették az én részem,de az én nevemre lett bejegyezve az 50%tulajdoni hányad.

Most a váláskor már a férjem kitalálta,hogy mivel ő sokkal több pénzt tudna bizonyítani papírokon keresztül,kitalált egy olyan dolgot,hogy az én szüleim nem fizettek semmit....ő fizette ki az egész házat."én pedig ígéretet tettem,hogy majd később,ha eladom a különvagyoni lakásom,ezt az ő részére rendezni fogom.

Ezzel a hazugsággal szeretné elperelni a ház rám eső felét.

A kérdésem az,hogy ezt elhiszi-e a bíróság?
Hogy eddig nem akarta ezt érvényesíteni,csak most,hogy válásra került a sor.

MajorDomus # 2014.08.04. 21:22

A szüleid illetékmentességgel neked ajándékozhatják. Marad a telekmegosztás, az ügyvéd és a bejegyzés költsége.

meredisz123 # 2014.08.04. 20:34

Tisztelt Fórumozók!Ügyvéd Úr!
2008 tavaszától éltünk élettársi kapcsolatban a párommal.2011.júliusában született meg gyermekünk.Novemberében össze házasodtunk és decemberben vettünk KÖZÖSEN egy családi házat.
2013-ban a férjem beadta a válást.

Az,hogy ő ki tudja fizetni az ő részét eladta a különvagyoni garázsát és pár hektár földjét.
Az én részemet pedig a szüleim állták(párna alól).
Az adásvételi szerződés így is lett megírva és a földhivatalba is így van bevezetve:50-50%arányban tulajdonosok.

Nos,most jön a csavar!!!
Azt állítja a férjem a bíróságon,hogy az én apukám semmit sem adott.Az egész házat ő fizette kis a különvagyonából.
Mert még 2012.január 12-én adott el földet.
Elment a vevőkhöz és kért egy olyan papírt,hogy írják alá,adtak neki előleget és abból lett kifizetve a ház.
Elég korrupt a férjem!Mindenre képes.

MIT TEHETEK????????????????????

ingatlan terh # 2014.08.04. 20:17

Tisztelt Fórumozók

Az lenne a kérdésem, hogy ha a Édesanyám tulajdoni lapján elidegenítési és terhelési tilalom van bejegyezve öröklési szerződés miatt a javamra, akkor és vagyok a tulajdonos vagy haszonélvező? Én csak örökös szeretnék lenni. A lakás tulajdonosa szerintem továbbra is Anyukám.
Köszönöm szíves segítségüket

LillaAndrea # 2014.08.03. 14:36

Jó napot!
Remélem tudnak segíteni az alábbi problémámmal kapcsolatban:
A nevemre szeretném iratni a szüleim telkének egy részét ( igen nagy telek így gond nélkül leválasztható belőle egy külön bejáratú telek) természetesen a szüleim nem kérnének érte pénzt, így milyen költségekkel kell számolnom? ( a telek belterületi, és lakóházat szeretnék majd építeni rajta)

Segítségüket előre is köszönöm!!!

MajorDomus # 2014.07.27. 21:08

Akkor pont.

fodzsolt # 2014.07.27. 06:13

Köszönöm, de most is kb. így vagyok. Az Eszközkezelőtől bérelt lakás az állandó címem, a jelenlegi lakás (albérlet, innen akarunk költözni a megvétel alatt lévő házba) pedig tartózkodási helyként szerepel.

MajorDomus # 2014.07.26. 20:04

Nagyon egyszerűen.

A bérelt lakásodba bejelentkezel állandóra, a jelenlegibe meg ideiglenesen.
A szüleid helyzetét ez nem érinti.

fodzsolt # 2014.07.26. 15:40

Kedves fórumozók!

Van egy elég kellemetlen dolog, amire szeretnék megoldást találni.
A szüleimnek volt egy jelzáloghitele, aminek az ingatlanfedezetét az én tulajdonomban lévő ház adta (tkp. a szülői ház, most is ott élnek). Ez a hitel bedőlt, idén a Nemzeti Eszközkezelő megvásárolta az ingatlant, amelyben jelenleg bérlőként vagyok nyilvántartva. (ténylegesen nem lakom ott már x éve)
Jelenleg a menyasszonyommal ingatlanvásárlásunk van folyamatban, aminek a vételárának felét állami kamattámogatott lakáshitelből finanszírozzuk. A bank kéri ugye, hogy a hitelfelvételt követő 1 éven belül állandó lakcímet létesítsek ott.

Itt estem két szék között a padlóra: szerintetek meg lehet-e oldani azt, hogy az állandó lakcímem megváltozzon, de közben a bérleti szerződésem érvényben maradjon, és a szüleim ne kerüljenek az utcára?

(a kérdéssel majd az Eszközkezelőt is megkeresem írásban, de talán a törvényeket jobban ismerők adhatnak némi támpontot, hogy mire hivatkozva lehetne elérni a kívánt eredményt)

Fehér Margó (törölt felhasználó) # 2014.07.26. 12:30

Viccesek a sértődött "jogászok":DDDD
Erre a bejegyzésemre rögtön lett reakció....
Bár jogi kérdésre tudnátok válaszolni!, kár volt az időt tölnetek az egyetemen...

Én nem sértődök meg, ellenben veletek, akik már most mártírt játszanak, pedig csak elolvastak egy hozzászólást.

Remélem senkit nem fogtok képviselni a valóvilágban, mert vacak lenne az ügyfélnek...

Kovács_Béla_Sándor # 2014.07.26. 12:12

Ha megkapta volna a választ, akkor is haragudna, mert nem olyan, ami neki tetszik.

ObudaFan # 2014.07.26. 11:36

Fehér Margó

A világon senki nem vállalt itt semmit. Néhányan a szabadidejükben ingyenesen próbálnak segíteni másoknak, ennyi történik itt. Ha nem kaptál választ, vagy a válasz nem volt érthető, talán jobb stratégia lett volna normális hangnemben ismét kérdezni, mert így most már jó eséllyel nem is fogsz itt választ kapni, pedig a kérdésed még nem is túl nehéz.

ObudaFan # 2014.07.26. 11:34

nyugi59

És miről vitatkoztok pontosan? Mert azért a szerződés az utolsó vételárrészlet megfizetésének és a birtokba adásnak az időpontját azért vélhetően csak tartalmazza, ezek a gyakorlatban rendszerint egy időben történnek, mert mindkét félnek az a megfelelő biztosíték. Mi a vita tárgya?

Fehér Margó (törölt felhasználó) # 2014.07.26. 11:11

Meg voltam győződve arról, hogy a jogi fórumon a kérdéseinkre hozzáértő, segítőkész "jogászok" válaszolnak, hiszen az ilyen fórumok célja az lenne, hogy így történjen.
de rájöttem, hogy itt is csak kóklerek vannak, ahogy az internetes világban.

Csak tudnám, hogy miért vállalnak emberek be valamit, ha azt nem képesek elvégezni. Remélem, hogy az itt "válaszoló" "jogásznak" becézett emberkék az élettől pont azt kapják, amit megérdemelnek.

Sok sikert a semmihez és remélem, ha a "választ" adóknak problémás ügyeik lesznek, akkor abból vesztesként szállnak ki, mert ezt érdemlik. Jót nem. Egy választ képtelenek adni, így kapják ők is ugyan ezt. Persze, ha lenne tudásuk, akkor valószínűleg sikeres munkájuk lenne és nem kellene a sok szerencsétlennek itt válaszolniuk. Az élet bebizonyította, hogy sem a normális munkára, sem erre nem valók.

MajorDomus # 2014.07.21. 22:29

Mondd meg a bojtarnak, hogy visszavonod a megbízást s ezt add át írásban.

Mindjárt rá fog érni!
Ha nem, kérd vissza pénzt keress másik ügyvédet.

nyugi59 # 2014.07.20. 06:47

T.Szakértő!

Adás-vételi szerződés elkészítéssel megbíztuk egy ügyvédet, aki az első megbeszélésen (10% átadása) még eljött, de azóta telefonon elérhetetlen és az sms- re is ritkán válaszol. Az ügyvéd a bojtárját küldi aki 3 éves jogi hallgató és csak hallgat míg mi vitázunk egymással egy szót sem szól. Vita tárgya: az utolsó részlet kifizetése és a kiköltözés időpontja a vevő és az eladó között. Mi nem tudunk megegyezni, és ehhez az ügyvéd kellene, főleg, hogy szép díjat kapott. Elvagyok keseredve, mit csinálhatnék?

Fehér Margó (törölt felhasználó) # 2014.07.19. 09:13

2008-ban ajándékozási szerződést kötött egy ismerősöm, de a tulajdonjog bejegyzést nem intézte el sem az ügyvéd, sem az új tulajdonos a földhivatalnál, ezt úgy tudta meg a volt tulajdonos, hogy végrehajtást kezdeményeztek ellene, ugyan is a hitelt, amely a telekre van terhelve nem fizette az új tulajdonos.
Kérdésem az lenne, hogy ha mostanában bevisszik a földhivatalba a tulajdonjog megszüntetésére a szükséges iratokat (ajándékozási szerződés, és a szükséges nyomtatványok), akkor minden további nélkül lekerül az illető nevéről a tulajdonjog? Illetve ezzel a végrehajtást is meg lehet szűntetni?
A szerződés természetesen teljesen rendben van, szárazbélyegzős, stb.

MajorDomus # 2014.07.18. 21:52

Mi a konkrét kérdésed?

Természetesen az önkormányzati ingatlanok is szerepelnek a tulajdoni lapon ahol az önkormányzat van feltüntetve mint tulajdonos

Kovács_Béla_Sándor # 2014.07.18. 21:45

Ha nem mondja meg valaki direktbe, hogy ez az eset olyan bonyolult és összetett, amelyet internetes, gratis tanácsadás keretében nem lehet megválaszolni, akkor nem észleled?

SMárti # 2014.07.18. 20:52

Kedves Szakértő!
Sajnos a keresőben sem találtam megfelelő választ a kérdésemre.Tisztelettel kérem, amennyiben lehetséges segíteni, hogy tudunk-e valamit tenni.
Köteles-e az Önkormányzat fizetni, ill. bejegyeztetni az ő tulajdonát a Földhivatalnál, vagy nem.
Előre is köszönöm

MajorDomus # 2014.07.14. 21:03

Az értékkülönbözettől függ.