Megteheti, de most nem ő akar fugázni!!!
Tudod: az fizet, aki rendel...
..és most a közös rendel.
Gondolkodj el ezen.
Menni fog?
Megteheti, de most nem ő akar fugázni!!!
Tudod: az fizet, aki rendel...
..és most a közös rendel.
Gondolkodj el ezen.
Menni fog?
"Gondolkodj el ezen. Menni fog?"
Az eddigieket köszönöm, de a lekezelő stílust kérem mellőzni. Ha ez nem megy, akkor nem kell válaszolni.
Visszatérve a témára, az nyilvánvaló, hogy most a társasház rendel, de a kérdés arra irányult, hogy a társasház általában szavazhat-e a nem közös tulajdonban lévő dolgokról - ráadásul teljesen szakszerűtlen megoldást elfogadva - úgy, hogy az minden tulajdonos számára kötelező?
(Nekem az az érzésem, hogy nem feltétlenül, mert akkor pl. azt is megszavazhatnák, hogy a beázás megszüntetése érdekében fugázzuk ki forró csokival a járólapokat, vagy építsünk a terasz tulajdonosa részére 3 millióért egy mahagónifa szaletlit, netán építsük be az egész teraszát, és sorolhatnám ...)
Most sem a magántulajdonról szavaznak...
Hisz a magántulajdont érintő munkálat
CSAK
egy elkerülhetetlen járuléka az ügynek.
Miközben a közös tulajdonon át történő beázást javítják ki.
Ez az amiről szavaznak.
Gondolkodj el ezen (is/).
Menni fog?
Kedves Fórumozók!
Szeretnék segítséget kérni tőletek a következő helyzetnèl:
Beázott a társasházi lakásom előszobája a fölöttem lakó szomszéd rosszul bekötött mosógèpètől.
Azt mondja a ház vizese, hogy a háznak nincs biztosítása ezért, az biztosan nem fizet.
A fölöttem lakó pedig azt mondja, hogy az ő biztosítója más kárát nem téríti meg. Nekem sajnos nincs biztosításom, mert még nem kötöttem.
Azt szeretném megtudni, hogy létezik-e, hogy a háznak nincs biztosítója? Ha lenne csak olyat fizetne ki, ami közös tulajdon elromlásából adódik? Csak akkor fog fizetni a károkózó biztosítója, ha van felelősségbiztosítása? Ha nincs felelőssègbiztosítása, hogyan tudom elérni ilyen helyzetben, hogy fizesse ki a kárt amit okozott nekem?
Előre is köszönöm!
Fordulj a SAJÁT biztosítódhoz!!!
Vagy akkora marha vagy, hogy neked sincs biztosításod?
- -
Akkor az az alap, hogy:
A kárért az a felelős aki vagy akinek a cucca okozta.
Kérd tehát a szomszédtól közvetlenül a kártérítést.
Aztán ő majd eldönti, hogy
vagy
Nem tartozik rád, hogy ő miből fizeti a károd...
- -
Tehát kár jegyzőkönyv két tanúval.
Árajánlat a javításra, egynél több szakitól.
A jegyzőkönyv+összeg egy kártérítésre felszólító levélbe.
Amit a szomszéddal átvetetsz vagy postán tértivevénnyel elküldöd neki.
A többi az ő dolga.
HA nem fizet, behajtod rajta a pénzed.
Amihez az első behajtási lépés egy
"Fzetési meghagyás" kibocsátása lesz a közjegyzőnél.
Most látom, hogy:
"Nekem sajnos nincs biztosításom, mert még nem kötöttem."
Hát ugye: "Aki hülye, halljon meg!", mondja a nép szája.
Kockázatosan élni is lehet...
csak ne csodálkozzon az ember, ha az általa vagy a cuccai által okozott károkat mások behajtják rajta, direktben.
Szóval: köss lakás+felelősség biztosítást.
Bármikor okozhatsz te vagy a cuccod nagy kárt másoknak.
Amit biztosítás híján zsebből kell állnod...
Bármikor érhet nagy kár, amit saját biztosítás híján vagy be tudsz hajtani másokon vagy nem.
Az, hogy egyelőre nincs biztosításom az nem feltétlenül azt jelenti hogy hülye vagyok. Más oka is lehet, de természetesen a hülyeség feltételezése a legegyszerűbb...
Köszönöm viszont az első hozzászólásod utolsó mondatát, amire a leginkább kívűncsi voltam:
"HA nem fizet, behajtod rajta a pénzed.
Amihez az első behajtási lépés egy
"Fzetési meghagyás" kibocsátása lesz a közjegyzőnél."
nonolet
jól vagy?
Megint mindenki hülye,
Tisztelt Címzett!
A következőben kérem a segítségét (elnézést, de képtelenség az összes kérdést-válszt visszaolvasni, hogy volt-e hasonló téma):
Panel lakásom minden esős napon, de főleg több napig tartó esőzés esetén, olyan mértékben beázik, ami már nagyon durva. Kérdésemre a válasz szigetléssel kapcsolatosan az volt, hogy mostanában nem írnak (írtak) ki 65 lakásos társasházra pályázatot. Ezt elfogadom, nem tudok mit tenni, DE!, sajnos a problémámra ez nem megoldás.
A kérdésem, hogy van-e valami "eszköz" a kezemben, amivel a hiba elhárítását végre tudom hajtatni a társasházzal, mert ha jól gonolom pl a közös költség "fejében" nekik a házak, és ezáltal a lakások állagmegóvása is feladatuk. Illetve: a háznak van ugyan biztosítása, de ott azt az infót kaptam, hogy az ilyen jellegű beázásokr nem fognak minden esetben fizetni. Segítségüket előre is köszönöm!
A tető kijavitásához nem pályázat kell,hanem szigetelőanyag és szakember. A közös képviselőnek irj egy tértis ajánlott levelet,azzal,ha 30 napon belül nem oldják meg,saját költségeden kijavittatod,s a társasházon behajtod. Ennyi.
Bothard
Ez is kötelező lépés a jogi út előtt...
"A jegyzőkönyv+összeg egy kártérítésre felszólító levélbe.
Amit a szomszéddal átvetetsz vagy postán tértivevénnyel elküldöd neki."
Milyen jegyzőkönyv?
Kedves Fórumozók!
A mosógépem meghibásodása miatt beáztak az alattam lakók több szinten. Az egyik érintett megtudva, hogy több lakás beázott vidékről utazott haza. Nála nem okozott látható kárt a beázás, de a hazautazás (20.000 Ft) benzinköltségét nem téríti a biztosító. (Más lakók javítási költségeit fizeti a biztosító.)
Köteles vagyok megtéríteni azt a kárt, amit a biztosító nem térít? Csak a benzinköltséget kell kifizetnem a megtett távolság és fogyasztás alapján vagy még egyéb költségeket is? Ha nyaralt volna akkor a nyaralása költséget is meg kellene térítenem?
Köszönöm szépen a segítséget!
HA neked ki kell fizetni, akkor a biztosítódnak is.
Hisz a biztosítód MINDENT köteles megfizetni, amit neked kéne.
- -
A fogas kérdések, hogy
hogy kár-érte és ezért intézkedni kell...
Mivel,
te (illetve a biztosítod) minden kapcsolódó kárért felelősséggel tartozol (tartozik).
Ugyanakkor mindenkinek ésszerűen,
a tőle elvárható-szokásos módon kell eljárnia
a kár mérséklése érdekében.
Nos, ésszerűen járt-e el... szerinted?
nonolet
„HA neked ki kell fizetni, akkor a biztosítódnak is. Hisz a biztosítód MINDENT köteles megfizetni, amit neked kéne.”
Ahhoz, hogy ez eldőljön, azért nem ártana tudni, hogy mi szerepel a biztosításban, nem?
A "biztosítási esemény"-t nem vitatja a biztosító.
Az ahhoz kötődő JOGSZERŰ járulékos "költségeket " pedig nem vitathatja.
Köszi a választ!
HA neked ki kell fizetni, akkor a biztosítódnak is.
Hisz a biztosítód MINDENT köteles megfizetni, amit neked kéne.
_____A biztosító csak azt fizeti, ami a feltételei között szerepel. Ott pedig csak helyreállítási költség szerepel.
volt-e a reális alapja azt hinni a hazautazónak,
hogy kár-érte és ezért intézkedni kell...
_____IGEN
volt-e/elvárható-e más olcsóbb lehetőség tőle a meggyőződésre
_____NEM
Nos, ésszerűen járt-e el... szerinted?
_____IGEN
Kedves nonolet!
Köszönöm a valaszodat. Most azonban fordult a kocka. Egy másik házban az alattam lakó mondja, hogy beáztattam. Beengedtem a lakásba és megnéztük együtt, hogy nincs víz a lakásban mióta megvettem. Járt nálam a közös képviselő is és azonnal azzal kezdte, hogy akkor nálam ki kell bontani a falat (ahol a strang van és ázik a szomszèd). Ezt nem teljesen értettem és mondtam, hogy nálam bontás nem lesz. Nem én okoztam a beázását és én is ázom a fölöttem lakótól (szerintem valahol fölöttem elpattant 1 cső).
Kérdésem az lenne, hogy ha az alattam lakó és a közös képviselő csináltak jegyzőkönyvet, akkor azt hogy tudom kivédeni. Nem akarok kibújni a felelősség alól, ha miattam ázik az alattam lakó (itt van biztosítás a lakáson:)), de szerintem vízvezetékszerelőnek is kellene látnia ezt a problémát. Ez nem történt meg az én lakásomban, azt nem tudom, hogy alattam volt-e. Ha kapok ilyen levelet még lehet intézkedni a biztosítóval? Természetesen miután megnézte 1 pártatlan vízvezetékszerelő... Remélem érthetően sikerült fogalmaznom a bonyolult helyzet ellenére.
Előre is köszönöm!
Betelt a pohár.
Évenként beázik a lakás plafonja a lapostető miatt. Az előző tulaj is többször beázott.
De nem akarják megcsinátatni a tetőt, holott a közösképviselő az valójában társasházkezelő. Azzal is szítják itt a megosztottságot hogy a fenti, éppen ázó lakót magukra hagyják a gondjával, illetve fizet a biztosító és a közösképviselő jó drágán megfoltoztatja a tetőt, ahol ázik. Az egész tető egy rakás szar már, tele van repedsekkel.
Másfél hónapja jeleztem a közösképviselőnek meg a biztosítónak, az ujabb beázást. A közösképviselő érdemben nem reagált. A biztosító fizetett.
Tavasz óta az épitésfelügyeleti hatóság nem csinál semmit, mert folyamatos az átszervezés azóta is.
Eluntam. Kerestem egy vállalkozót aki viszonylag korrekt összegért kb.200 ezer ft-ért lefedi a tetőt felettem, hogy ne ázzak most már be sehol.
Mivel sietni kell az időjárás, az esőzések miatt, és ha napokon belül megcsinálja a vállalkozó a tetőt, számlát ad róla, behajthatom-e a házon ??
Az előzmények sok sok levél, egy sikertelen kgyűlési határozat arról, hogy újabb árajánlat kell és ujabb kgyűlés a tetőfelújításról, ez nem lett végrehajtva, ezerszer szólva lett, nem válaszol, nem reagál és a mostani beázás október közepi, szóval van rá lehetőségem hogy akár a bíróság is igazat adjon, ha magam vezem kézbe az ügyet és hárítom el a kárt egyszer s mindenkorra??
Bothard
ezt hivják hibafeltárásnak, azért kell bontani nálad is, meg máshol is, hogy megállapítsák hol folyik a víz. Ha van felelősségbiztosítás, akkor az egymásnak okozott kárt is téríti a th biztosítója. Szerintem légy együttműködő, nálam is volt ilyen eset, a bontás után a közösképviselő helyreállíttatta, sőt kifestették az egész fürdőt. Vagy számla ellenében te csináltatod meg és kifizetik.
Nem kell mindenáron gáncsoskodni.
rajtam is segíthetne már valaki!
Hapciusz
Ahogy írtam is, nem akarok kibújni a felelősség alól, tehát nincs gáncsoskodás. Úgy gondolom, hogy sem a szomszéd sem pedig a közös képviselő nem lát át a falon, hogy megmondják, hogy az én szintemen van a gond. Főleg úgy, hogy én is ázom felülről.
Ettől függetlenül a hozzászólásod nem volt válasz a kérdésemre.
Valaki?
MajorDomus 2017.10.14. 18:53
Szivesen. Majd ird meg mire jutottál!
és nonolet
*
Igértem hogy megirom mi történt, röviden!
mivel elutasitotta bank a ház kölcsönkérését, 6milliós háztartozás miatt, igy a
közös helyiségek nyilászárás cseréje is elmarad, amit a szövetkezet banki kölcsönből akart megoldani.
Mindezek után, az alattam lévő néni megnézte az erkélyem és meggyőződött arról,
hogy nem tőlem ázik, hiszen minden le van szigetelve, a tetőről ázik a panel
összeeresztéseknél, a tetőjavitásra pedig a háznak nincs pénze, igy toldozzák
foldozzák ha szükséges. ennyi. A ház tetőszigetelése lenne elsősorban szükséges
ezeknek a problémáknak a megoldása érdekében, de lényegében sokminden más
is fontos lenne a házon mivel kb 40 év alatt nem csináltak szinte semmit, az előző
szövetkezeti vezetők lenyulták a pénzeket…….
Köszönöm a segitségeteket, és Kellemes ünnepeket mindenkinek. üdvözlettel
budapestianiko
Hapciusz felhasználóéhoz hasonló a problémám: a lakásom egyik fala folyamatosan foltosodik, feltehetően az ereszcsatorna eltömődése miatt. A közös képviseletnek hónapokkal korábban bejelentettem, de a "kiküldött" tetőfedő nem jelent meg, ki sem lett vizsgálva az ázás oka.
Most azt tervezem, hogy levélben felszólítást küldök: amennyiben X munakapon belül nem történik meg a hiba okának kivizsgálása és elhárítása, akkor saját költségemen végeztetem el a javítást és a házon fogom követelni annak teljes összegét (feltéve, hogy az ok tényleg közös terület - tető vagy ereszcsatorna - hibája).
Tud-e valaki segíteni abban, hogy:
Előre is köszönöm!
Sziasztok.
Problémám a következő. Pár napja a lakásomban ázik a szoba fala. A fal másik oldalán a fürdőkád van így vagy egy cső törött el vagy pedig a szifon mozdult el. Kérdésem hogy ilyen esetben a javítási költségeket én magam vagy pedig a társasház biztosítója fedezi?
Köszönöm.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |