Zsófi
a Társasház tulajdont nem szerezhet ,
a tulajdonosai együttesen viszont igen,
mint természetes személyek,így osztatlan közös tulajdon lesz, de mire ezt keresztülviszed,a postás kíhozza az első nyugdijadat!
hidd el,még fordítva sem egyszerű.
Zsófi
a Társasház tulajdont nem szerezhet ,
a tulajdonosai együttesen viszont igen,
mint természetes személyek,így osztatlan közös tulajdon lesz, de mire ezt keresztülviszed,a postás kíhozza az első nyugdijadat!
hidd el,még fordítva sem egyszerű.
„A kérdés szerintem az, hogy kerülhet a maradék tulajdonosok közös tulajdonába, önálló albetétként az elárverezett lakás.”
Leginkább sehogy. Árverezésen nem licitálhatnak konzorciumok. Persze, meg lehetne csinálni, hogy egy tulajdonostárs licitál, és aztán tulajdoni hányadot juttat a többieknek, majd módosítják az alapító okiratot. Csak éppen ezer buktatója van, értelme meg semmi.
Kedves Tématársak!
Szóval meg lehet csinálni, de nem éri meg;-)))
http://levaltas.5mp.eu/web.php?… 2014 okt. látogató > mint 17500
{autodidakta}
Az ütk ne legyen LEVEZETÖ ELNÖK és JKV. VEZETÖ
Kbs
Egyszer adtam el egy házfelügyelöi
lakást,közös tulajdonbol.
Új alapító okirat miegymás, 3 hónapomba
került.borzalom.
Fordítva lehetetlen !
Kedves KBS,
Én jelenleg egy árverés hatályával, de árverésen kívüli tulajdonszerzési ügyben vagyok vevő. A lakáson van közösköltség tartozás, és ez az összeg már végrehajtás alatt van, ugyanannál a végrehajtónál, viszont ez az összeg a tulajdoni lapon nem szerepel. A VH elmondása szerint én tehermentesen kapom az ingatlant,de vajon megteheti-e, hogy ezt az összeget a végére téve, ezt nem fizeti ki. Ha igen, akkor kit terhel ez a tartozás. A VH már fizetett is kisebb összegeket a közös képviselőnek, de még maradt fenn bőven.
Az SZBSZ ben nem tudom hogy mi szerepel, de egyértelműen a fentiek tudatában van a VH is és a közös képviselő is.
Köszönettel
Üdv
Zagama
Az előző témához kapcsolódóan:
a VH 60 napot adott a kifizetésre.
A törvény 15 napot ad és a VH adhat 60 nap haladékot. (Ez nekem 75 nap) két kérdésem van:
Az adóst!
Az árverezéssel nem szűnik meg a közös költség tartozása.
@Zagama
A közös költség annak a tartozása, aki felhalmozta. Az árverési vevő a tulajdonjoga bejegyzésétől köteles a közös költséget fizetni.
Az árverési vételárat 15 napon belül kell megfizetni, a végrehajtó ezt meghosszabbíthatja 60 napra (az nem 75!). A 15 napon túli teljesítés esetén a törvényes késedelmi kamatot is meg kell fizetni.
Miféle "rossz törvényalkalmazás" miatt akarsz te jogorvoslatot?
A lényeg, hogy a vevő nem örökli a tartozást, s az árverezéssel az adósság nem szűnik meg.
Sziasztok. Egy olyan kérdésem lenne, hogy kinéztem egy árverési ingatlant. A lakás panelprogramos, lakástakarék pénztári tagságot kötött az adós még anno, remélem jól irom :) Közös képviselet könyvelőjével történő beszélgetés alkalmával azt mondta, 200.000ft-ot kellene befizetni az ltp miatt, akkor lehet lezárni, és összességébe 1 millió ft a közös költség, ezen összeg befizetése után adna nullás igazolást. De! Ez nem csak az adásvételi szerződéses vásárlásra vonatkozik? Árverési hírdetmény szerint tehermentes és beköltözhető.Tudomásom szerint a nyertes összegből rendezik a tartozásokat. Remélem tudtok segíteni ezen kérdésemben, mert ha ezt az 1 millió ft-ot a licit összegen felül be kell nekem fizetni az adós helyett, már nem éri meg a vétel. A másik kérdésem, hogy ha albérletbe adta ki az adós a vásárolandó ingatlant, és a bérlő nem költözik ki, ugyanúgy kilakoltatható, mint az adós normál esetben? Köszönöm
Ha árverés hatályával vásárolsz ingatlant, akkor kifizeted a vételárat, és viszed az ingatlant, a vételárat pedig a végrehajtó osztja fel a végrehajtást kérők között. Az árverési vevő és az adós hitelezői között semmilyen jogviszony nem keletkezik, mögöttes helytállásra az árverési vevő nem kötelezhető.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |