bérleti szerződés felmondása

Kovács_Béla_Sándor # 2007.05.28. 20:48

Pardon: nem azt mondta, mindenki. Azt mondta elég sokan.

SolnesM # 2007.05.29. 14:04

T. Süpek !
Az a legkevesebb probléma, hogy adóznod kell - négy hónap után !
Te fizetsz, de mia biztosíték, hogy nem huzza el a kiköltözést, nem visz el plusz dolgokat - nem csupaszítja le a lakást.
Nem kell itt pénzforgalomról gondolkodni - a kialkudott vételár a 4 hónapi bérlettel kevesebb, én inkább azon gondolkodnék mennyit fizessek a már eleve problémás eladónak. Az igazi adásvétel - a tulaj átadja a lakás kulcsait, magyarul beköltözöl - te meg perkálod a sok - sok forintot !
És esetleg az eladó adózik !!

Süpek # 2007.05.30. 15:01

Bocsi K.B.S.!
Nem mindenki, igazad van! Csak az idegtől már azt sem tudom mit írok!

T. Solnes M. !
Megerősítettél az aggodalmunkban, mindenki azt mondta hülyeséget csinálunk, ha bevállaljuk azt, hogy ott maradjanak, csak az a gond, hogy valahol jól jönne ez nekünk mivel mi kölcsönbe kaptuk a családtól a ház árát, amit a két lakásunk eladása után kapnak vissza. Így nem kellett sürgősen eladnunk a lakásokat, amit sokan kihasználva a végletekig lealkudnak. Ráadásul mifelénk nem kapkodnak a panellakások után. Nyugodtak lehetnénk, hogy van rá 4 hónapunk.
A párom is attól tart, hogy mi van akkor, ha megrongálják a jó állapotban lévő lakást? A kiköltöztetés nem probléma, már megbeszéltem pár alkoholista munkatársammal, hogy majd megyünk oda bulizni! Nem tehet ellene semmit! Biztos hatásos lesz! Már azzal is viccelődünk, hogy mit vegyünk nekik Karácsonyra!:-) Még átrágjuk a dolgot, aztán meglátjuk hogy beleugrunk-e és tönkremegyünk idegileg, vagy nyugodtan beköltözünk.

ObudaFan # 2007.05.30. 16:39

Tényleg az a legjobb megoldás valószínűleg, ha eleve a 4 havi bérleti díj összegével kevesebbet írtok be vételárnak. Ha meg nem költözik ki idejében, akkor késedelmi kötbért kell kikötni.

SolnesM # 2007.05.30. 16:47

T. Süpek !

Nehéz dolog a ház/lakás vétel !
Tavaly a családom egy tagjával végig csináltuk - szerencsére minden kalamajkát megúsztunk !

Süpek # 2007.05.30. 18:42

Köszönöm az ötletet nektek, még időben vagyunk, így holnap feldobjuk a témát, hogy a bérleti díj összegét vonjuk le a végösszegből. Amennyiben ez nem tetszik nekik, akkor lemondunk az albérletről. Ennyi!
Még egyszer köszi!
Sziasztok