Az ügyvéd, a kaszinótojás és a NENY


Sherlock # 2012.12.20. 16:39

Az is igaz, hogy ezekben az időkben nem volt annyi ügyvéd, hogy Dunát lehetett volna velük rekeszteni, és huszonéves nyikhaj gyerekek sem lehettek ügyvédek....

Akkor ezt most vegyem magamra és menjek inkább jogtanácsosnak?(jogi előadónak) :P

Kovács_Béla_Sándor # 2012.12.20. 16:34

Megint a jogtanácsosok járnak jól. ;)

Egyjogász # 2012.12.20. 16:25

"Volt is ilyen konkrét eset, halálos közútiban, pedig nem mint ügyvéd, hanem mint gépkocsi vezető volt figyelmetlen és nem volt semmilyen spec körülmény ( ittasság stb.)"

Ez mondjuk azért szerintem durva. Ilyen esetben bárki más (kivéve persze aki gépkocsivezetőként dolgozik) megkapja a büntetését, aztán dolgozhat tovább a szakmájában. Az ügyvéd ezek szerint nem.

Egyjogász # 2012.12.20. 16:21

„már elmúlt az az idő, amikor az ügyvédek a hivatás közmegbecsülésének megóvása érdekében tartózkodtak az ilyen jellegű, sokakban - ilyen-olyan ok miatt -megbotránkozást keltő magatartásoktól, tevékenységektől.”

"Volt ilyen?"

Szerintem úgy 1945-ig egy ügyvéd hatalmas köztiszteletnek és közmegbecsülésnek örvendett, pl. nagymamám 1945 előtt egy kisvárosi ügyvédnél volt házvezetőnő, ő mesélte, hogy akkoriban az egyszerű emberek úgy mentek az ügyvédhez, meg úgy beszéltek vele, mintha magához a jóistenhez mentek volna előadni a nyűgjüket.

Aztán Rákosi pajtásék sokat tettek az ügyvédi hivatás amortizálása érdekében, de emlékszem, a 70-es években az egyik rokonunk volt ügyvéd, ő pl. nyilvános helyen soha nem ivott, mert hogy venné az ki magát, ha egy ügyfele piásan látná...

Az is igaz, hogy ezekben az időkben nem volt annyi ügyvéd, hogy Dunát lehetett volna velük rekeszteni, és huszonéves nyikhaj gyerekek sem lehettek ügyvédek....

bokros # 2012.12.20. 10:32

"Nem ismerem a gyakorlatot, de nem hiszem, hogy pl. azért is kizárnának valakit a kamarából, mert elítélik valamilyen közúti közlekedéssel kapcsolatos bűncselekmény miatt"
De bizony, hogy így van. Volt is ilyen konkrét eset, halálos közútiban, pedig nem mint ügyvéd, hanem mint gépkocsi vezető volt figyelmetlen és nem volt semmilyen spec körülmény ( ittasság stb.)


Dr. Bokros Gábor
ügyvéd

Dr. Bokros Ügyvédi Iroda
8961 Lenti Pf: 51
www.drbokros.hu
Tel/fax: (36 92) 551 270, 551-271
Mobil: (36 30) 3398 000

Sherlock # 2012.12.20. 08:48

már elmúlt az az idő, amikor az ügyvédek a hivatás közmegbecsülésének megóvása érdekében tartózkodtak az ilyen jellegű, sokakban - ilyen-olyan ok miatt -megbotránkozást keltő magatartásoktól, tevékenységektől.

Volt ilyen?

Egyjogász # 2012.12.20. 05:44

Az igaz, viszont az kétségtelen, hogy nem az ügyvédi tevékenységével összefüggő bűncselekmény miatt. (Nem ismerem a gyakorlatot, de nem hiszem, hogy pl. azért is kizárnának valakit a kamarából, mert elítélik valamilyen közúti közlekedéssel kapcsolatos bűncselekmény miatt.)

Egyébként tényleg ideje lenne, ha a kamara kiadna valamilyen határozatot az ügyvédek ilyen jellegű köz- és TV szerepléseivel kapcsolatban, úgy tűnik, már elmúlt az az idő, amikor az ügyvédek a hivatás közmegbecsülésének megóvása érdekében tartózkodtak az ilyen jellegű, sokakban - ilyen-olyan ok miatt -megbotránkozást keltő magatartásoktól, tevékenységektől.

lajcsó # 2012.12.19. 20:23

Azt azért ne hagyjuk ki a számításból, hogy Péter kollégánkat a bíróság bűncselekmény elkövetése miatt jogerősen elítélte. Már önmagában ez elegendő ok lehet a kamarából való kizáráshoz.

Dr.Attika # 2012.12.19. 19:06

Erre kellene a Kamarának hoznia egy "jogegységi határozatot". Ügyvéd általi kebel, fenék, farok mutogatás kereskedelmi médiában nem kizárási ok, mázolás kizárási ok.
Ha ez a határozat meglenne, akkor tudnánk hogyan viselkedjünk reklámozási és hogyan polgári jogi aktivista helyzetben.

Egyjogász # 2012.12.19. 18:52

VV Eszternek ez a honlapja (meg az irodája) szerintem megvolt már azelőtt is, hogy bement a VV villába mutogatni magát.

A kamara szerint meg az, amit ott megmutatott magából, még belefér egy ügyvédnek (legalább is a csöcsvillantás nem ért kizárást).

Akkor viszont ha a VV8-ba ismét beválogatnak egy ügyvédet, mondjuk VV Dr.Farok néven, és ő meg a faszát fogja mutogatni a TV-ben, akkor őt sem lehet kizárni a kamarából, mert akkor hol maradna az egyenlő bánásmód elve....:))

Viszont az ügyvédeknek kaszinótojást és festéket kenni tilos!:))

Dr.Attika # 2012.12.19. 16:42

Jól esik látni Dr. Dadi Eszter kolléganőnk túllépett a meztelenkedésen. Önálló ügyvédi irodát alapított itt Magyarországon. Neki bejött a meztelenkedős reklám.

http://dadi.hu/

Dr.Attika # 2012.12.19. 16:19

Igen. Így jobban jártunk.Viszont "Eszter és Péter" kettősként még az XYZ faktorban öregbíthetnék az ügyvédi kar hírnevét

Kovács_Béla_Sándor # 2012.12.19. 16:04

Mi viszont így jártunk jobban. Most képzeld el, hogy a kolléganő mázol és Dániel pucérkodik.

Dr.Attika # 2012.12.19. 15:53

Na. Őt viszont nem zárták ki a kamarából. Akkor jobban járt volna Dr. Dániel Péter kollégánk.

Sherlock # 2012.12.19. 15:30

Akkor szerintem úgy járt volna, mint a meztelenkedő kolleginátok.

Dr.Attika # 2012.12.19. 15:08

Mi lenne akkor, ha Dániel kolléga a fegyelmi eljárásban azt nyilatkozta volna, hogy ő nem polgári jogi aktivistaként tette azt amit tett, hanem ügyvédi reklámnak szánta. Akkor is kizárták volna első fokon?

Dr.Attika # 2012.12.19. 10:25

Itt már teljesen elvesztettem a fonalat. Kollégán azt nyilatkozta korábban, hogy felfüggesztette kamarai tagságát és Izraelbe vándorol ki és beáll az izraeli hadseregbe. Az alábbi link szerint meg azt, hogy nem fizeti ki a jogerős 200 ezer forint pénzbüntetést, hanem börtönbe megy . A kettő együtt hogyan lehet?

http://atv.hu/…khelyetteset

Egyjogász # 2012.12.19. 09:25

Kizárta a Budapesti Ügyvédi Kamara elsőfokú döntésével Dániel Pétert a tagjai sorából. A kamara a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatának kaszinótojással történt megdobásával, az Alaptörvény asztalának kechuppal történt leöntésével, Wittner Mária megsértésével és a Horthy Miklós-szobor vörös festékkel történt leöntésével indokolta határozatát.

Dániel Péter fellebbezett a döntés ellen, mint elmondta, ezeket az akciókat polgárjogi aktivistaként követte el.

OK., csak akkor azt nem értem, hogy Dániel úr azon nagyszámú cikk ellen miért nem tiltakozott, amelyekben szinte kivétel nélkül megjelent, hogy ügyvéd? Miért nem kért minden esetben helyreigazítást, hogy az "ügyvéd" titulust a sajtótermék javítsa ki Dániel Péter polgárjogi aktivistára?

Egyjogász # 2012.12.14. 11:43

Egy abszolut jogelméleti kérdés:

Ahhoz, hogy valaki egy szobor fejére öntsön egy vödör festéket, minek ecset? Vagy ügyvéd úr pingált is valamit a szoborra?:)))

És ilyenkor, amikor a bíróság elkobozza az ügyvéd ecsetét, azt is megtiltja neki, hogy vegyen egy újat??:))

Sherlock # 2012.12.14. 10:57

Ecset nélkül?

Kovács_Béla_Sándor # 2012.12.14. 10:25

Fest. Falat, kerítést, szobrot, ami adódik.

Sherlock # 2012.12.14. 09:46

De mit takarhat a polgári szolgálat a seregnél? Ő rendeli meg az új rakétákat a Vaskupolához?

Egyjogász # 2012.12.14. 05:58

Most olvasom azt is, hogy Izraelben egyébként nem ügyvédkedni akar:

"Dániel Péter arról számolt be, hogy határozatlan időre Izraelbe távozna... akkor azt mondta: „Nyelvet tanulok, beilleszkedek, illetve ha lesz mód és lehetőség rá, akkor valamilyen polgári szolgálatot nagyon szívesen vállalok a seregben.”"

Egyjogász # 2012.12.13. 18:52

Nem kapott akkora sajtóvisszhangot, mint a dicső tett, meg az enyhén furcsa elsőfokú ítélet, de a másodfokú bíróság 200 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a Horthy-szobrot leöntő ügyvéd urat.

Az ügyvéd az ítélet kihirdetését követően az MTI-nek azt mondta: nem fizeti ki a pénzbírságot, kérni fogja az összegnek megfelelő, 80 nap időtartamú fogházbüntetésre való átváltását.

Gondolom az ebben érdekelt sajtómunkások majd megfelelő terjedelemben fognak tájékoztatni róla, amikor a fasisztanácibrrrr Orbán diktatúra emblematikus politikai foglya, a hatalom ellen küzdő ügyvéd bevonul a sittre....

Csak egy kérdés: Izraelben fogja leülni??? Alábbiak szerint ugyanis állítólag kivándorol Izraelbe....

De a legnagyobb poén: a Kaposvári Törvényszék egyben "az ügyvéd ecsetének elkobzását is elrendelte".

És ha ügyvéd úr pont most akart volna átváltani az ügyvédi hivatásról a festőire? Mi lesz most????

Dr.Attika # 2012.12.03. 10:50

Béla! Ez esetben nem lesz könnyű Dániel kollégának ott gyökeret eresztenie. Nem nagy itthoni ügyfélköre lehetett, ha így egyik napról a másikra le tudja őket "pattintani". Én bízom benne, hogy Izraelben is megtalálja azt a jogi "milliőt" mint idehaza. Azt írta, hogy most kezdett héberül tanulni. Lehet, hogy Izraelben a helyi nyelv ismerete nélkül is lehet eredményesen ügyvédként tevékenykedni?
Jó lenne, ha erre vonatkozóan írna egy beszámolót, mondjuk blog formájában. Én érdeklődéssel olvasnám.