Az autóm bekamerázhatom rongálásveszély esetére?


Szomorú örökös # 2020.05.04. 04:23

persze mi a drága az relativ) ha jól emléxem 100 fölött volt az ára

50 ezer alatt nem nagyon létezik megbízható készülék, de inkább valóban a 100 ezer körüli ár az, ahol már megbízhatónak lehet őket nevezni. Az, hogy sokat tud, édeskevés. Egy igazi felelősségteljes vásárlónak az is lényeges, hogy hosszú távon megbízhatóan is működjön. A Futura és az Urmet Domus termékei éppen ilyenek. Nem véletlen van belőlük olyan sok a házaknál felszerelve.

Szomorú örökös # 2020.05.04. 04:36

Az hogy a későbbiekben bármely nyomozás mennyire lesz sikeres, nyilvánvalóan fikció és az eredeti felvetés szempontjából nem releváns. Befogadni a feljelentést és utána valamilyen szinten nyomozni kutya-kötelességük és én ezt írtam szó szerint.

No akkor legyen erre is egy jó kis példa - ciki, de ez is épp velem történt meg. :-)

Anno műszaki vizsga előtt nem sokkal egy régebbi autómat a ház előtt parkoltattam éjszaka. Reggel, mikor kimentem, akkor feltűnt, hogy furcsán áll. Éjszaka valaki az orrát elcsapta. Azonnal rendőrt hívtam - akinek közel egy óra kellett, hogy kijöjjön helyszínelni - de "megnyugtatott", hogy túl sok jóra ne számítsak a felderítést illetően. Elmentem vele vidékre, ahonnan csak késő éjjel értem vissza, szerencsére nem volt olyan a sérülése, hogy ezt ne tudjam megtenni. Este aztán megtudtam, hogy visszajött a srác jelezni, ő volt az elkövető - mellesleg az anyja zavarta vissza, mert az ő autóját törte össze - de addigra hivatalból elment már ugye a feljelentés - ráadásul hivatalból üldözendő cselekményt követett el, így visszavonni sem lehetett már. Ettől függetlenül a srác nevét és telefonszámát bemondtam telefonon a rendőrnek. Ehhez képest kb. egy hónap múlva kaptam a levelet a rendőrségtől, amelyben ismeretlen tettessel lezárták a nyomozást. Amikor egy felháborodott levelet írtam vissza nekik ezért, elfogadták a panaszomat, majd a srác a végén kapott párezer forint bírságot és két büntetőpontot.

Nos kb. ennyit arról, hogy örülnek a videofelvételnek, mert így javul a felderítési statisztikájuk! Viszont az is tény, hogy nem volt kamerafelvételem se akkoriban még, mert nem volt pénzem rá, hogy felszereljem - főleg hogy nem is kizárólag az én ingatlanom volt. ;-)

Ja, és így, hogy nem maradt a helyszínen a srác, az sem került ki, hogy elmondása szerint tök részegen két sarok között elaludt a volán mögött, ezért is ment neki az út szélén a kapualjban szabályosan várakozó autóm orrának. No comment!

Szomorú örökös # 2020.05.04. 05:50

tamas9999

Mindenhol vannak trehány emberek, a nyomozók sem kivételek, te kifogtál egy szakmagyengét.
Peched volt.

És ez kb. 99 %-ban így működik, ha bármilyen jármű ellopását jelented be. Ugyanez a helyzet, ha meghúzzák egy parkolóban az autódat és elmennek a helyszínről adatok hátrahagyása nélkül. Ennyit a rendőrségről.

Szomorú örökös # 2020.05.04. 05:52

Sőt, tovább megyek!
Az autóm feltörték 2007-ben a ház előtt és a szerszámaimat kipakolták belőle, sok-sok értékes, de több, csak számomra értékes szakmai eszköz is volt benne. Hatalmas tenyérlenyomatot rögzítettek a hátsó ajtón, mégis ismeretlen tettessel zárták le azt is. Persze tudom már, szerinted biztos akkor is kifogtam...

tamas9999 (törölt felhasználó) # 2020.05.04. 06:05

A Hösök Tere példát nyilvánvalóan csak egy példának irtam, nem gondoltam volna 7894 karakterben az összes lehetőséget és verziót végig elemezni..
De akkor korrigálom és írok neked egy másik példát, hogy passzoljon:
Ünnepled a születésnapodat egy étteremben. Csináltok pár fényképet és a háttérben látszódnak más vendégek, más családok. Nyilvánvalóan nem fogod őket sem kiküldeni, sem pedig a hozzájárulásukat kérni, pedig hivatalosan így kellene.

Ez a példa megfelel?

tamas9999 (törölt felhasználó) # 2020.05.04. 06:11

Nekem a rendőrséggel az utóbbi években annyi dolgom volt, hogy megbüntettek 3x gyorshajtásért, (akkor nagyon lelkesek voltak), nyomozási ügyekben nincs velük semmi tapasztalatom.

Neked vagy peched volt, vagy tényleg ilyen felétek a hozzáállásuk, erre meg nem tudok mit mondani...

Szomorú örökös # 2020.05.04. 16:40

tamas9999

Nekem a rendőrséggel az utóbbi években annyi dolgom volt, hogy megbüntettek 3x gyorshajtásért, (akkor nagyon lelkesek voltak)

Vagy te hajtottál inkább túl gyorsan. Én az utóbbi két évben mindössze egyszer tudtam gyorshajtani (de most itt nem ez a téma). ;-)

nyomozási ügyekben nincs velük semmi tapasztalatom.

Ehhez képest bátran osztod az észt, hogy mi a kötelessége a rendőrségnek.

Szomorú örökös # 2020.05.04. 17:21

Unokatestvérem nyomozó... igy ez elég?

Okos és értelmes ember ezzel nem dicsekszik, főleg itt. ;-)
Arról nem is beszélve, hogy ami bent történik, arról te nem is tudhatsz, mivel ha azt kiadja a kedves rokon, akkor gyakorlatilag szabályzatot sért és repül onnan, gyorsabban, mint gondolnád. Utána már dicsekedni se tudsz vele. De igazából mi köze is az adott témához az unokatestvérednek?

Szomorú örökös # 2020.05.04. 17:37

Erre volt a válaszom, hogy az unokatesóm nyomozó, így (tőle) nyilvánvalóan tudom, hogy mi a kötelessége egy rendőrnek.

Kamugép vagy! Egy rendőr nem beszélhet otthon a munkájáról még a rokonainak sem. Mesélj még! :-)

tamas9999 (törölt felhasználó) # 2020.05.04. 17:45

Jó, akkor nem beszélhet. Te nyertél.