Nem futottak ki, augusztus végi a baleset, gondolom ezért próbálkoznak még. Jobbról nem adtam meg az elsőbbséget, belém jött, de nem nem került százezrembe sem a javítás...! Neki meg egymillió???
Reggel küldtem nekik egy levelet, s még ma válaszoltak, leírtam, hogy hol vannak a papírok, mi bizonyítja, hogy ők valóban kapcsolatban álltak az illetővel, meg h fizettek neki. Már válaszoltak is. A Legfelsőbb Bíróság döntését is bemásoltam nekik, ezt válaszolták, bemásolom.
Hivatkozással alábbi levelére az alábbi tájékoztatást adjuk:
2011. június 16-án egyezséget ajánlottunk Önnek - BM nyilvántartás szerint az IFS533 forgalmi rendszámú gépjármű tulajdonosa és üzemben tartója – az általunk nyilvántartott 1.026.769,-Ft visszkereseti követelésünkkel kapcsolatban.
Peren kívüli egyezségi ajánlatunk szerint, lehetőséget biztosítottunk egyösszegű, vagy kamatmentes 12 havi részletekben történő teljesítésére.
Előzmények:
A 190/2004.Kormányrendelet 8. § (1) bekezdése a károsult számára csak lehetőségként határozza meg, hogy a kárai megtérítését – választása szerint – elsődlegesen a károkozó felelősség-biztosítójától követelje. Ez a jogszabályhely a biztosítóval szembeni kizárólagos igényérvényesítési kötelezettséget nem határoz meg, és nem zárja ki, hogy a károsult kártérítési igényét az üzembentartóval/károkozóval szemben akár peren kívül, akár peres eljárásban érvényesítse a Ptk. 339. § (1) és 345. § (1) bekezdései alapján.
A MÁV Általános Biztosító Egyesület felszólításunk, illetve az ellene született jogerős bírósági ítélet ellenére a károsult részére kifizetett kártérítést az Allianz Hungária Biztosító Zrt. részére mai napig sem térítette meg. Ezért kénytelenek vagyunk kárigényünket az üzembentartó/ károkozóval szemben érvényesíteni a Ptk. szabályai alapján.
A 190/2004.Kormányrendelet 8. § (1) bekezdésével kapcsolatos Legfelsőbb Bírósági ítélet eseti döntés jellege miatt az alsóbb rendű bíróságokra nem kötelező erejű, így követelésünket továbbra is fenntartjuk.
Mellékelten megküldöm Önnek a baleseti bejelentőt, a kárfelvételi jegyzőkönyvet, a javítási számlát valamint sérült gépkocsiról készült fotókat.
Egyezségi ajánlatunk az Ön részére továbbra is érvényes.
Megjegyzem havonta messze állok a százezres részlettől, amit "nagylelkűen" felajánlanak. Gyes-en vagyok.