Mávkárosultismerőse!
Ez így teljesen rendben van, logikus, jól hangzik, meg minden. A baj ott kezdődik, hogy a bíró ezt nem így látja... :S
Mávkárosultismerőse!
Ez így teljesen rendben van, logikus, jól hangzik, meg minden. A baj ott kezdődik, hogy a bíró ezt nem így látja... :S
Üdv! Sajnos a 339 azért igaz , mert a jogellenes károkozást kimeríti az a tény , hogy Te megrongáltad más vagyontárgyát. Azon persze senki nem vitatkozik, hogy nem szándékosan tetted, ez egyértelmű!!!
Az ügyvédek sem tudnak egységesen állást foglalni a kérdésben : 339 vs.egyesületi törvény+ máv alapszabály.
Az idézett paragrafus második mondatát nagyívben kikerülik.
Sajnos egyenlőre az általam ismert esetekben a bíróság az egyszerűbb utat választja vagyis a 339-t helyezi fölé minden egyébnek.
Az én ügyvédem szerint is az egyesületi törvény és az alapszabály szerint mentesülni kell a felelősség alól. Az én esetemben a hab a tortára, magánemberként vonatott be a biztosító a perbe , holott a gépjármű üzembentartója áll jogviszonyban a saját biztosítójával , ezen keresztül a felperessel.Vagyis a cégem, tehát azt kell perelni.
Januárban lesz a következő futam, majd ott bejelentjük a tényállást. Gyakorlatilag előlről kellene kezdeni az egész eljárást , vagy legalább is a beadványt módosítani.
T summer!
De mi alapján tudja máshogy látni? Gondolom neki is hivatkozni kell valamire...
klímásnak:
De a 339 is kimondja, h mentesülsz a felelősség alól, ha ...
Persze kimondja, de ránk nem vonatkoztatható , mert valamilyen szabályt sértve okoztuk a kárt.Lehet ez egyszerű nem kellő odafigyelés...stb.
Ha a 339-t ki is tudnánk lőni valami frappáns kifogással, azonnal előállnak a 354-el. Ez a veszélyes üzem működtetéséről szól és sajna a közúti közlekedés az az!
Hangsúlyozom ,nem akadékoskodni akarok, egyazon oldalon állunk, sok keserű percet okoztak már a törvényeink nekem is.Én is próbálok valamiféle kibúvót találni, egyenlőre vajmi kevés sikerrel.
"Új" infók
Ismerős 2007.7. hóban okozta a kárt, Allianz fizette előzetes cascora, a kár behajtását az Allianz 2007.10. hóban megkisérelte, de nem járt sikerrel.
2007.12. hóban viszont az ismerősömnek okozott kárt egy másik mávos, a javítás megtörtént, a a máv a szervíznek kifezette a számlát. Tehát az 1. baleset után még volt pénz a máv számláján, és fizettek is, ha úgy tartotta kedvük. Ez vajon számíthat valamit?
Egyébként ti tudtátok, hogy ezen a fórumon lezongorázták ugyan ezt mint mi itt?
http://forum.index.hu/…/showArticle?…
És itt is vannak jó páran:
Kedves Sorstársak,
Minap édesapám számolt be arról, hogy Kollár György alkotmányjogász nyilatkozott az egyik rádióban a Máv ügy kapcsán és az volt az álláspontja, hogy amit velünk csinálnak, az gyakorlatilag az alanyi alapon minden magyar állampolgár által birtokolt alkotmányos alapjogainkat sérti. Azt tanácsolta, hogy a károsultak és károkozók fogjanak össze és adjanak be keresetet az alkotmánybíróságon ezen jogcím kapcsán.
Alapvetően a jogi "csürés-csavarás, bűvész-
kedés" az én meglátásom szerint azért működhet, mert a jogszabályi hierarchiában a PTK. 339-es paragrafusa magasabb szinten van egyéb törvényeknél, rendeleteknél. Nos az alkotmány viszont a legmagasabb szint.
L. Suzy említette még régebben, ha jól emlékszem, azt, hogy kért hivatalos álláspontot az alkotmánybíróságtól az ügy kapcsán. Érdeklődhetnénk, hogy esetleg volt e válasz, ha igen, akkor mi állt benne?
A "sátáni mosolyú" ügyvéd úr esernyős hasonlata, véleményem szerint azért nem állja meg a helyét, hiszen a KGFB nem egy választható biztosítási lehetőség (esernyő), hanem egy kötelező rendszer. A kötelezőség pedig a közúti közlekedés speciális tulajdonságaiból ered. Az állampolgárok adóiból finanszírozott államnak, pedig feladata és kötelessége ezen rendszer zavartalan működését szavatolni ugyan úgy mint a társadalombiztosítási rendszert, a nyugdíjrendszert vagy a közoktatási rendszert (kötelező TB járulék, nyugdíj járulék, adók). Ezen rendszerek működtetésével biztosítja az állampolgárok alkotmányos alapjogait.
Ha baleset ér a TB által fenntartott mentő, orvos nem egy "esernyő", ahol, ha a TB tönkremegy akkor lehet a vérbe fagyott szerencsétlent sajnálni, de így járt. Az állam megteheti, hogy magánkézbe adja a TB rendszert, létrehozva sok kis magán biztosítási vállalkozást, ha gazdaságilag így látja jónak, de a zavartalan működés biztosítása az ő feladata marad.
Ha magától nem teszi meg az állam, hogy vállalja a felelősséget az ügyben, akkor jogi úton rá kell bírni.
Én három működőképes lehetőséget látok:
Én optimista vagyok és reális lehetőséget látok arra, hogy számunkra pozitív véget ér ez a rémálom. Ezért úgy gondolom, hogy ez a méltatlan ügy. Megfelelő dokumentumok birtokában, egy pozitív jogi döntés esetében, úgy gondolom mindenki kártalanítva lenne, aki fizetett, fizet, vagy fizetni fog.
Kedves Sorstársak,
Minap édesapám számolt be arról, hogy Kollár György alkotmányjogász nyilatkozott az egyik rádióban a Máv ügy kapcsán és az volt az álláspontja, hogy amit velünk csinálnak, az gyakorlatilag az alanyi alapon minden magyar állampolgár által birtokolt alkotmányos alapjogainkat sérti. Azt tanácsolta, hogy a károsultak és károkozók fogjanak össze és adjanak be keresetet az alkotmánybíróságon ezen jogcím kapcsán.
Alapvetően a jogi "csürés-csavarás, bűvész-
kedés" az én meglátásom szerint azért működhet, mert a jogszabályi hierarchiában a PTK. 339-es paragrafusa magasabb szinten van egyéb törvényeknél, rendeleteknél. Nos az alkotmány viszont a legmagasabb szint.
L. Suzy említette még régebben, ha jól emlékszem, azt, hogy kért hivatalos álláspontot az alkotmánybíróságtól az ügy kapcsán. Érdeklődhetnénk, hogy esetleg volt e válasz, ha igen, akkor mi állt benne?
A "sátáni vigyorú" ügyvéd úr esernyős hasonlata, véleményem szerint azért nem állja meg a helyét, hiszen a KGFB nem egy választható biztosítási lehetőség (esernyő), hanem egy kötelező rendszer. A kötelezőség pedig a közúti közlekedés speciális tulajdonságaiból ered. Az állampolgárok adóiból finanszírozott államnak, pedig feladata és kötelessége ezen rendszer zavartalan működését szavatolni ugyan úgy mint a társadalombiztosítási rendszert, a nyugdíjrendszert vagy a közoktatási rendszert (kötelező TB járulék, nyugdíj járulék, adók). Többek között ezen rendszerek működtetésével biztosítja az állampolgárok alkotmányos alapjogait.
Ha baleset ér a TB által fenntartott mentő, orvos nem egy "esernyő", ahol, ha a TB tönkremegy, akkor lehet a vérbe fagyott szerencsétlent sajnálni, de így járt. Az állam megteheti, hogy magánkézbe adja a TB rendszert, létrehozva sok kis magán biztosítási vállalkozást, ha gazdaságilag így látja jónak, de a zavartalan működés biztosítása az ő feladata marad.
Ha magától nem teszi meg az állam, hogy vállalja a felelősséget az ügyben, akkor jogi úton rá kell bírni.
Én három működőképes lehetőséget látok:
Én optimista vagyok és reális lehetőséget látok arra, hogy számunkra pozitív véget ér ez a rémálom. Megfelelő dokumentumok birtokában, egy pozitív jogi döntés esetében, úgy gondolom minden érintett problémája megoldásra lelne: aki fizetett, fizet, vagy fizetni fog.
Tudjátok mit?
Töröljük el a demokráciát és legyen megint királyság!
De igazságos legyen!Aztán csak felsétálnánk hozzá a Budai kutyavásár után és megkérdeznénk h mi legyen he?
Aztán ennyi!Kb fél éve olvastam,h 2008-ban a rendőrség után a bíróság volt a leghajlamosabb a korrupcióra,szóval én nem csodálkozom azon,h ez a dolog még mindig itt tart!
Amúgy meg múltkor olvastam a totalcarban h hiába van kedvezményes Hibryd vám,mert valaki létrehozott egy rendeletet ami alapján ugyanúgy kell adózni a hibryd kocsi motorja után szóval van kedvezményes vám csak senkire nem tudják alkalmazni a rendelet miatt!Vagy vmi ilyesmi na szóval így érezd magad igazságban!
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!
NA bocs h nem tudtam hivatkozni rendeletekre mert olyanokat nem olvasok,de akik értenek hozzá azoknak jó fejtörést!
Filóztam egy kicsit erről a politikáról.
Szerintem ameddig ez a kormány van az élen addig nem sok esélyünk van,csak mondjuk az Eu nyomásán keresztül,mert ahogy a híreket nézem most minden forintot megnéznek,h mit hova tesznek,és ők biztos úgy látják h őket már nem szavazzák meg és minek dobjanak ki milliárdokat pár ezer emberért.Mert ez a mondjuk 30-40 ezer ember (ami egy kisebb város)nem éri meg nekik.Itt talán választások előtt lenne esélyünk,amikor a Fidesz úgy is minden igazságtalannak kiált ki, akkor ezt is, és hátha beígérik,h változtatnak az alkotmányon.Csak azt furcsállom h eddig erre még nem kapták fel a fejüket.Szóval választások előtt kellene rendezni egy sztrájkot a Parlament előtt.Ez csak az ügyek megsürgetésére lehet jó, mert jogi úton ezek évek.Addig meg lezajlik egy pár per amikre ha döntés születik visszamenőleg már nem nagyon van lehetőség perelni.
MMM...Vélemény?
A Nagy Magyar Királyság,micsoda álom.. remekül hangzik!
Elképzelem:
A Köztársasági Elnök Úr lehetne a király, a Duna jegén közkiáltással megválasztanánk , mint annak idején az igazságost, a Mátyást!
A Mátyás templomban megkoronáznák nagy ceremónia közepette!Egy hétig mulatozna a nép!
Mint hires alkotmányjogász azonnal tudna itélkezni,akár vásárnapok alkalmából is , nem kellene éveket várni, mint most egy "igazságtalan" itéletre!
Csak mit szólnának ehhez a "kiskirály" ÖN- jelöltek??
Azonnal Palota/parlament forradalom lenne, és ott tartanánk, ahol most vagyunk !!!
L.SUZY
Ed1231!
Édes vagy, de komolyan, és mindamellett rendkívül naív is! Komolyan azt hiszed, hogy csak addig nincs esélyünk, amíg ez a kormány van? Helyes, komolyan. A Fidesz is pont úgy belesza...ik ebbe az egészbe, mint mindenki más. Volt egy sorstársunk itt a fórumon, aki 18 éves kora óta szavaz rájuk, és nagyon bízott bennük, így felvette a kapcsolatot velük, elsírta a bánatunkat, és mi volt a válasz, na mi? Ennyi: "és???". Hát erről ennyit!
Miki!
Az A.B honlapján sajnos elég konkrétan le van írva, hogy mikor fordulhatsz hozzájuk, sajnos még nem tartunk ott, de ha gondolod átküldöm Suzy levelét, amiben ő kibogarászta a dolgokat.
Mindenkinek:
Lehet, hogy megköveztek, de szeretném Gubát a védelmembe venni! Semmi mást nem csinált, mint leírta azt, amit minden bíróságon, és ügyvédi irodában meghallgathatsz, azt, ami miatt ide kerültün jogilag, és mellesleg leíta az Ő emberi érzéseit az üggyel kapcsolatban. Nem hiszem, hogy Ő tehetne az elcseszett törvényi szabályozásról. Én úgy gondolom, hogy mivel a joggal állunk jelenleg szemben, nem árt ha mindenki tisztába kerül jogilag dolgok miértjével. Szerintem erre is szükség van, mert oda lehet állni a bíró elé a bíróságon, és azt mondani, hogy ez az egész úgy szar, ahogy van, de nem fogja meghatni, ezt garantálom! Személyes tapasztalat!
Ja! És hát a kedvencem! Járay ügyvéd "úr"!(RTL). Csak annyit, hogy nálam Ő a felperes...:(
Értem én, hogy mitől érzik ők ilyen nyeregbe magukat, de legalább az emberi oldalukról is megmutatkozhatnának néha, és nem gátlástalanul az arcukba röhögni azoknak az embereknek ,akiket ellehetetlenítenek, és utcára küldenek. Vagy lehet, hogy csak a kamera okozta zavarát leplezte ezzel a minősíthetelten vigyorral??? (ez csak a cinizmusom!)
Na hát örültem h tetszenek az álmaim.Van több is de azokkal már nem akarlak fárasztani titeket.Lehet jobb ország lenne ez ha egy normális ember vezetné, mint 380 acsarkodó(oda szavazok ahol több pénzt kapok) hozzáállású emberke!A Fideszes story-ra emlékszem olvastam én is,de tudjátok h választások előtt mindenbe belekapaszkodnak, ebbe bíznék én.
Bocs ha nem mindig vagyok hasznos hozzászólásaim révén,de néha már belefáradok a bíróságba járás gondolatától is.
Magánember akkor fordulhat panasszal az Alkotmány Birósághoz, ha jogerős itélete van!
MULASZTÁSBAN MEGNYILVÁNULÓ ALKOTMÁNYELLENESSÉG MEGÁLLAPITÁSA!!!
A jogalkotók nem módositották időben az ide vonatkozó biztositási jogszabályokat/35.§.1./
Amiről Mikie ir,nagyon okosan, korrekt módon megfogalmazva a lényeget:az az alkotmányos alapjog megsértése!!!
Erre hivatkoztam én is a birósági beadványomban, amire eddig nem kaptam választ
AZ ALKOTMÁNYBIRÓSÁG MÁR A 9/1992.(1.30.) AB. HATÁROZATÁBAN MEGÁLLAPITOTTA,A JOGÁLLAM NÉLKÜLÖZHETETLEN ELEME A JOGBIZTONSÁG.
A JOGBIZTONSÁG AZ ÁLLAM-S ELSŐSORBAN A JOGALKOTÓ KÖTELESSÉGÉVÉ TESZI ANNAK BIZTOSITÁSÁT, HOGY A JOG EGÉSZE, EGYES RÉSZTERÜLETEI ÉS AZ EGYES JOGSZABÁLYOK IS VILÁGOSAK, EGYÉRTELMÜEK, MÜKÖDÉSÜKET TEKINTVE KISZÁMITHATÓAK ÉS ELŐRELÁTHATÓAK LEGYENEK.
Az alacsonyabb rendű jogszabályoknak,E.T. a Ptk.-nak és az Alkotmánynak összhangban kell lennie! JOGHARMÓNIZÁCIÓ!!
Felkereshetünk egy alkotmányjogászt, aki hivatalosan megfogalmazva, tekintélyénél fogva, egy beadvánnyal fordul az Alkotmánybirósághoz!
Lehet csinálni egy kis demonstrációt is, mint ahogyan a MAGOSZ tette, és akkor ott helyben átveszik a peticiót!
Tüntetésen eddig még nem vettem részt, de ha gondoljátok, szervezzétek, ott leszek!
L.SUZY
Még van egy-két ötletem:
A mindenkori MINISZTER ELNÖK a Magyar Köztársaság Alkotmányának 35.§.1 pontja szerint tesz esküt a Parlamentben, hogy az állampolgárok törvényes jogait
megvédi, garantálja!
Nos lehetne nyilt levelet irni,M.E. úr részére itt az ideje a csalekvésnek!
Elvárjuk, sőt követeljük, hogy cselekedjen az esküje szerint!
Nekünk ezzel a 35.§.1-el sok gondunk akadt az Alkotmányban is és a kárrendezési jogszabály területén is!
Érdekes, hogy a két dolog hogy összecseng, ez az élet fintora, fricskája!!!
L.SUZY
Írja meg egy hozzáértő a levelet, aláírom, gondolom sokunk, és küldjük el! Illetve egy-két napilapban is megjelenhet , gondolom a mostani jobboldali orgánumok megjelentetik.Nem akarok politizálni , de valszeg a kormánypártiaknak nem tetszene.
..... nem tetszene a levél.
A VAGYONFELOSZTÁST NEM LEHET SOKÁIG HUZNI-HALASZTANI!
KIVÁNCSIAN VÁROM MIOR ÉRTESITENEK BENNÜNKET ÉS FŐLEG A KÁROSULTAKAT, HOGY MEGKAPJÁK A PÉNZÜKET!!!
A HITELINTÉZETI FELSZÁMOLÓ NONPROFIT Kft-t honlapján is nézelődhettek, semmi adathoz nem lehet hozzá férni, minden titkos!!!
Annyi publikus, hogy a MÁV ABE-t törölték a cégjegyzékből, márpedig ez akkor lehetséges, ha a hitelezőket kifizetik! Igy szól a törvény!
ADDIG OPTIMISTA VAGYOK, AMIG NEM KAPUNK ELLENKEZŐ TARTALMÚ LEVELET!!!
L.SUZY
Minap, egyéb ügy miatt levélváltásom volt a felszámolókkal. Azt az ígéretet kaptam, február környékén értesítenek a túlfizetett biztosítási összeg visszafizetéséről.
Lehet , hogy mégis van pénz??????
Akkor ez most azt jelenti, hogy vagy kifizették a károsultakat és a biztosítókat, vagy nem a törvények szerint jártak el? Az Allianz válaszát én pénteken kaptam meg, amiben továbbra is kérik a pénzt, tehát akkor kifizetve nem lett.
Most már csak attól félek,hogy visszafizetik nekem az első részletemet,mert biztosítóváltáskor átmentem a Mávhoz és januárban már ütköztem is és azt mondják visszakaptad a pénzed fizesd ki a baleset kárát.Jó buli lenne fizetnének nekem vagy 15000-et és abból kéne kifizetnem 1 millát!
AMúgy aki nem látta a házon kívült!
Ha már egyeten biztositási részletet is fizettél, a Biztositónak, vagy jogutódjnak kell helyt állni helyetted!A szerződés érvényes volt!
Az államnak nem kellett volna hagyni a bioztositók garázdálkodását,amig a felszámolás be nem fejeződik!!!
Még , ha fizetnek is, sok embernek okoztak álmatlan éjszakákat, kásosultnak, károkozóknak egyaránt.
Sajátságos dolog, hogy a bank, ha bajba kerül azonnal konszolidálják az adófizetők pénzéből!Feltőkésitik!!!
Miért nem volt ez evidens egy biztositó esetén, ráadásul egy kötelező bizt. szolgáltatásról van szó!
L.SUZY
Attól tartok, hogy koránt sincs vége semminek, bár nagyon szeretném Suzy soraiból ezt kiolvasni...

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02