Ha tehetitek a Genertelhez se menjetek. Gusztustalan férgek. Felveszik a kár 40%-át a többit meg leszarják magasról. A kárszakértőjüket már annyira sem tartom, mint egy ronda hányást az utcán.
MÁV Biztosító
Ez az írás elég jól mutatott a Genertel-es reklám fölött :)
Sziasztok!
Ez csak érintőleg MÁV-os téma, de hátha épp a MÁV-os kapcsolódás segít ki...
Egy barátnőmnek 3 éve van kocsija, de a jogsit végül meg sem csinálta.
3 éve tehát nem jár az autó, de most szeretnénk újra forgalomba helyezni.
A probléma, hogy a kocsi nem lett kivonva a forgalomból: a MÁV-biztosító megszűnése után nem zargatták a számlákkal, és ennyiben is maradt. Milyen esélye van, hogy nem kell fizetni utólag? Elég könnyen bizonyítható szerintem, hogy vásárlás óta nem volt forgalomban az autó.
(Mellesleg, jogosítvány nélkül megkötheti a tulajdonos a KKGB-t?)
Köszi,
lpi
Sajnos rossz hírem van , úgy tudom, az , hogy nem közlekedett a kocsi , nem " mentő" körülmény! Csak az , ha a forgalmival kivonják! Könnyen lehet , hogy utólag be kell fizetni az elmaradt díjakat.
A szerződés kötéshez : szerintem nem köthet. Értelmetlen lenne az egész!
Ezt a kis Mikulás ajándékot küldtem a MABISZ elnökének!
Tisztelt Trunkó Barnabás Elnök Úr!
A MÁV ABE botrányos müködése alatt Őn soka nem emelte fel szavát, mint a szövetség elnöke, nem próbálta
a biztositottak érdekeit képviselni, megvédeni, ezért Önt felelősség terheli.
Miután a P.M. engedélyével, a PSZAF elégtelen, vétkes felügyelete miatt a MÁV ABE KGFB biztositási tevékenységét megkésve felfüggesztették, hütlen kezelés, sikkasztás miatt, az Őn személyes nyilatkozatai felháboritották a közvéleményt, és a biztositott állampolgárokat!
A Hir.Tv.ben, RTL KLUB, és más médiában, ön azt feszegette, hogy a MÁV ABE egyesület tagjainak pót befizetése megmenthette volna a biztositót!
Mondta ezt azután, hogy az évi 8-10 milliárd Ft.bevétel egy részét elsikkasztotta az egyesület elnöke és vezérkara,a többit a PSZAF felügyelete alatt utalgatták különféle számlákra, uj székház vásárlásra /6oo mill./, softwaer fejlesztére/3oo mill./ Forrás:HVG.
Reméljük ez a szórakoztatási müfajból átmentett munkásságának egy része és viccnek szánta!
Sajnos az érintettek nem tudtak rajta szórakozni, sok álmatlan éjszakát okozott akárosultaknak és a károkozóknak egyaránt! A rossz döntések mögött emberi sorsok vannak, amit Önök teljesen figyelmen kivül hagytak! /30-40 ezer ember és család/.
Az egyesület tagjai a szerződésnek megfeleően fizették a kötelező biztositási dijat, sőt még a felfüggesztés után is 2008.szept.3o-ig/ kb.1 milliárddal többet, mint ami kötelező lett volna, tulfizetés volt/
Olyan álláspont, sőt gyakorlat, hogy a MABISZ az általa kezelt kárrndezési számláról már kifizetett kárt visszaköveteli a biztositott károkozótól, teljességgel elfogadhatatlan és felháboritó, JOGTALAN!!!
Károkozóként magán vagyonával nem felel a biztositó helyett!
2005- óta vagyunk az EURÓPAI UNIÓ tagjai, és Önök késve módositották a kárrendezési jogszabályt /35 .§.1/, és nagyon megkésve hozták létre a KOCKÁZATI ALAPOT, amit már legkésőbb a MÁV ABE felfügesztésének időpontjában, 2008.aug. 15-el meg kellett volna tenniük!
Ez az alap 2010.jan1.-től már müködni fog ,meg a jogszabály is , ezzel be is ismerték vétkes mulasztásukat!
Ez minden környező EU-s országban igy müködik, és sehol nem fordulhat az elő, hogy a jögkövető magatartást tanusitó állampolgárokat birósági uton, a két nagy "kartellező biztositó "az ALLANZ és a GENERALI jogtalanul vegzálja.
Idő előtti, ráadásul jogtalan a követelésük, mert a MÁV ABE maradék vagyonának felmérése, felszámolása, felosztása még nem történt meg!
Kérjükaz állam beavatkozását, és követeljük a MÁV ABE. károsultak mielőbbi kártalanitását!
" Az Alkotmánybíróság már a 9/1992.(1. 30.) AB, határozatában megállapította, a jogállam nélkülözhetetlen eleme a jogbiztonság.
A jogbiztonság az állam, s elsősorban a jogalkotó kötelességévé teszi annak biztosítását, hogy a jog egésze, egyes részterületei és az egyes jogszabályok is világosak, egyértelműek, működésüket tekintve kiszámíthatóak és előreláthatóak legyenek."
Sérült a jogbiztonság, az alkotmányos emberi alapjogunk, ami felül irja a Ptk. 339.§.1-et. ezt az ombutsmann , dr.Szabó Máté, az alkotmányjogász dr.Kolláth György is megállapitotta.
Az Eu-ban erős törvény biztositja a tulajdonjog védelmét, amibe azok a szolgáltatások is bele tartoznak, amelyekért valaki már fizetett!
Kérjük, hogy nyilvánosan ismerjék be, hogy hibáztak Binder szóvivő úrral együtt, álljanak ki anyilvánosság elé, és kérjenek elnézést a biztositottaktól, és a történtek után Önök személyükben is vonják le a megfelelő következtetést!
A MÁV ABE károsultjainak nevében , a Jogi Fórumról: L.Suzy
L.SUZY
Most hívtam fel a felszámolót, azt mondták, hogy a felszámolás még nem fejeződött be.
A Magyar Nemzet szerkesztőségébe is elküldtem a levelet, amit a MABISZ elnökéhez irta,remélem megjelentetik... megsürgetjük a folyamatokat!
Ti is irhattok nyilt levelet más szerkesztőségekbe!
L.SUZY
Szia! Töb bújság szerkesztőjét kerestem már , igaz emialban, egyenlőre lesz...ák a képemet.Magyar Hírlap, Helyi Téma... a teljesség igénye nélkül.
A levelet szívesen aláírtam volna, nem akarok más tollával ékeskedni, de talán nyomatékosabb...
Egyébként gratulálok, remélem elgondolkodik a t. úr!
Na akkor javítva :
....Több újság szerkesztőjét kerestem már , igaz emailban.....
Most jöttem meg a postáról. Feladtam a peren kívüli csekket :( Nagyon remélem, hogy egyszer megbánom, mert az nektek és a többi érintettnek csupa jót jelent.
De erre a bunkó Trunkóra kíváncsi leszek. Bár szerintem lesöpri az asztaláról egy hülye mosollyal a levelet. De tényleg az elnézés lenne a minimum. Most maradt két hónapra -100000Ft-om. Rég éreztem magam ilyen szarul.
Sziasztok,
Találtam egy nagyon érdekes cikket:
http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?…
Végre már hogy vannak olyan hivatalos szervek is akik nekünk adnak igazat... Kíváncsi vagyok mit fog mondani a Pénzügyminisztérium Pénzügyi Szakkollégiuma erre az egészre...Reménykedek, de vhogy nem látom túl rózsásnak a helyzetet. Suzy-t már lerázta a P.M.
Az ügyemben amúgy a végén az történt, hogy kifizettem a kibt MABISZ-t. Így utólag még jól felidegeltek, mert képtelenség velük kulturált, európai módra ügyet intézni. Indulhat a próbaper felőlem, csak ha jól tudom mivel "önként" és "dalolva" fizettem pereskedés nélkül, ez nagyban csökkenti a próbaper esélyeit..., de erről majd még beszélnem kell az ügyvéddel. Ilyet se pipált még a világ, de hát azt már megszoktam a jog nem a logika alapján működik.
Most látom az Indexre is ki lett rakva ez a hír:
MINDENKINEK !!!!!
L.Suzy levelét,kiegészítve, Binder úr 2008-as véleményével, több helyre elküldöm. Kérek mindekit aki hozzájárul nickneve aláíráshoz , jelezze nekem privátban.
Úgy gondolom, még nagyobb súlya van a levélnek , ha több személy neve szerepel a végén.
Köszönöm.
Arra azért kíváncsi lennék, ha mégis nekünk lesz igazunk, a mi kárunkat ki fogja megtéríteni?
Pl. ügyvédi költségek, kiesett munkaidő, esetleg nem vagyoni kárként az elszenvedett megaláztatásért,stb.
Vagy ne szaladjak ennyire előre??
Itt is van néhány érdekes cikk:
http://www.penzcentrum.hu/label/kgfb
Sziasztok sorstársak!
Csatlakoznék hozzátok, énis MÁV biztosítós voltam, 2008.08 hójában okoztam balesetet, nekem félig-meddig szerencsém volt, sikerült peren kívül megegyezni és úgy néz ki, hogy ki lesz egyenlítve a tartozás. Most pedig kezdődhet a pereskedés. Mivel látom, hogy perközösség összekovácsolásán kísérleteztek, szeretnék csatlakozni hozzátok, és támogatni, segíteni titeket! Ha más nem, majd az Európai Bíróság majd hoz kedvező ítéletet. Milyen fázisában vagytok a perközösség kovácsolásában? Találkoztatok már? Voltatok jogásznál? Előre is köszönöm a megtisztelő válaszotokat!
Picit olvasgass vissza légyszíves , sok infót találsz.
Az a legérdekesebb, hogy miből is adják ezeket a nagy kedvezményeket a biztositó társaságok!
A MABISZ szerint 43%-al kevesebbet fizetett ki mint a mult évben, szóval a tartalékból kifizethették volna azt a 3-4 milliárdot, meg se érezték volna !
Ez már tényleg vérlázitó!!!
Szégyeljék magukat!!!
L.SUZY
Köszönöm! Tehát ha jól értelmezem, akkor Dr. Grád András ügyvéd úrral szeretnétek megindítani a próbapert. Szerintem erről beszélgetni kellene személyesen az ügyvéd úrral, illetve aláírásokkal be kellene nyújtani a Pesti Központi Kerületi Bíróságra. Eddig hányan vagytok, akik biztos mennek bíróságra?
üdv. Gyuszi
Sziasztok!
Már jó ideje követem a fórumot,de most sajnos már kézzelfogható segítségre lenne szükségem. Tud valaki ajánlani Pesten egy jó ügyvédet. Mert MÁV ÁBÉ-s károkozó révén, 2 polgári perem van folyamatban és egyre kevésbé tetszik az ügyvédem "nemtörődöm" hozzáállása. Minden javaslatra nyitott vagyok. Előre is köszönöm.
http://www.pszaf.hu/…_090128.html
Ezt olvastátok már? A végén írják, hogy:
"A vizsgálat megállapításai alapján a Felügyelet főigazgatója munkáltatói jogkörében eljárva – a Felügyelet Hivatalába tartozó köztisztviselők tekintetében – a MÁV ÁBE ügyében esetleges személyes szakmai felelősségének tisztázására 19 felügyeleti munkatárs esetében további vizsgálat lefolytatásáról döntött.
A vizsgálat során több mint 30 fővel – felügyeleti munkatársakkal és nem felügyeleti érintettekkel egyaránt – készültek szakmai interjúk. A belső ellenőrök több mint ezer oldal dokumentációt tanulmányoztak át és mintegy 70 szakmai javaslatot fogalmaztak meg. A vizsgálati jelentést 2009. január 22.-én fogadta el az FT. A jelentés megállapításairól a FT elnöke beszámol a Pénzügyminisztériumnak és az Országgyűlésnek.
Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete"
Ezek szerint a PSZÁF is tudja, hogy hibázott...
Mindent tudtak A PSZAF-nál,szerintem a kezdetektől fogva, amikor 2001-ben megalakult a MÁV ABE, csak bennünket etettek hónapokon keresztül különféle nyilatkozatokkal! Büntetgettek, felügyelgettek!!!
Ezekről én is olvastam hogy több munkatárs ellen belső vizsglat folyt, meg is irtam nekik, hogy kiváncsian várjuk , mi lesz ennek az eredménye, és milyen szankciókat fognak alkalmazni!
Erre válaszolta azt a P.M., hogy a PSZAF-et közvetlenül,nekünk mezei állampolgároknak nem lehet számon kérni, csak a kormánynak és aszakmai felügyelő minisztériumnak van erre hatásköre! Akkor tegyék a dolgukat, de sürgősen!!!
ÁLLAM AZ ÁLLAMBAN az adófizetők pénzén!
Viszont nekik, a P.M-nek törvény által előirt kötelességük, hogy a felügyelet normálisan müködjön és tegye a dolgát!!Tőkepiaci felügyelet, stb...szintén botrányosan möködött!
Azért is váltották le Farkas Istvánt , mint főigazgatót, és most Varga Csaba/VACSA/a főigazgató, már fél éve, de azóta se változott semmi!
Binder István szóvivő, már teljesen hiteltelen,szánalmas, a nyilatkozatai köszönő viszonyban sincsenek se egymással, se a valós helyzettel! Egy komoly, tekintélyes állami felügyeletnél ez megengedhetetlen!!!
Binder és Trunkó meg a nyilatkozataik, remek párost alkotnak akár felléphetnének a Vidám Szinpadon, mint Hacsek és Sajó! Az lenne a nekik való feladat!
L.SUZY
Magyarázzák a megmagyarázhatatlant!
A MÁV ABE nál tartalék alapot kellett volna képezni, ilyen egyszerű a dolog...ami 40-5o%os profit esetén nem okozott volna gondot, de jóval egyszerübb volt a pénzt szétosztani,mutyizni, összejátszani, sokan kaphattak belőle!
A P.M.a kormány, az Országgyülés rendre elfogadta a szakmai beszámolókat, amit félévenként tett a PSZAF.
Gondolom minden adat kozmetikázva volt!
Azt a konkrét dolgot kifelejtették a jelentésből hogy éppen a PSZAF felügyelő biztos Banyár József áldásos tevéhenységének köszönhető, hogy közel 1 milliárdot utalgattal különféle számlákra a MÁV ABE vagyonából a végnapjaiban!!
Kiváncsi lennék ott dolgozik-e még Banyár???
Viszgálatot kell kérni az Állami Számvevőszéktől a MÁV és a a jogutód, a Hitelintézeti Felszámoló Nonprofit Kft. "közhasznú" valós gazdasági tevékenységéről!!!
L.SUZY
Akkor most mégis hol tart a perközösség szervezése? Én csatlakoznék, de hogy tudom felvenni veletek a kapcsolatot?

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02