Visszaolvastam, elnézést a sok helyesírási hibáért, de nagyon felháborított ez a levél (is), meg a többi is. Pl.:MABISZ: a 190/2004. kormány rendeletre hivatkozva utasít el, plusz: leírja, támadhatatlansága biztos tudatában, hogy: "A bíróságok, ítélkezési gyakorlatuk alapján a szerződőket - jelen esetben Önt - kötelezik a kár megfizetésére.", meg: sajnálja,de a Kártalanítási Számla nem ilyen jellegű károkozásra van, és kedvesen reméli, hogy "ügye miharabb, megnyugtatóan rendeződik". Csak azt nem írta le, hogy ki lesz tőle nyugodt?! Aztán a Hitelintézeti Felszámoló Nonprofit Kft.: szintén a 190/2004. kormány rendeletre hivatkozik, és a legfontosabb számára, hogy ha fizettema biztosítónak, miyen módon és mit írjak meg nekik (mármint a Hitelintézeti Felszámoló Nonprofit Kft-nek), hogy a nyilvántartásukat módosíthassák. Megjegyzés: Komolyan gondolják, hogy érdekelni fog már akkor engem az ő nyilvántartásuk, ha fizettem?! Aztán a biztosító: ő is csak fújja a magáét, ha a nagyokkal nem bír, ki mást találna meg, mint engem (minket)?
MÁV Biztosító
Akkor jelentsük fel Kiss Bálintot! Most ez hülyén hangzik, mert házi őrizetben van, de akkor is. Lehet éppen így ússza meg, hogy egy tag sem jelenti fel. Vagy hülye vagyok? Különben kaphat most már 3 évet is, akkor sem kell börtönbe mennie, mert beleszámít a házi őrizet.
Sziasztok!
Tegnap megkaptam a PSZÁF válasz levelét. Eszerint az ő részükről jogszabálysértés nem történt, ők mindent megtettek mint felügyelő szerve a MÁV ÁBE-nak.
Viszont, aki elmarasztalható, az én vagyok és Ti mindgyájan, mint az Egyesülti tagjai, mert nemcsak jogosultságaink vannak, hanem kötelezettségeink is, idézetként leírták az Egyesület alapszabályának 4.1 és 5.1.2 pontját:
"A tag jogosult és köteles .... az Egyesület tevékenységében résztvenni."
Leírja továbbá: "... biztosító egyesületnél a legfőbb döntéshozó szervenek (a tagokból álló közgyűlésnek vagy a tagok által választott küldött gyűlésnek) kell az operatív szerv felett a "tulajdonosi" ellenőrzést gyakorolni, legalább olyan módon, hogy az operatív szervet elszámoltatja és amennyiben azok munkájával nem elégedett, azt leváltja.
Az Felügyelet az Egyesületet érintő határozatait folyamatosan közzétette, azonban a tagok passzívak maradtak.."
"AZ Egyesület biztosítottjai nem egyszerűen ügyfelek, hanem - belépési nyilatkozatot tett, tagdíjat is fizető - egyesületi tagok, így a legfőbb döntéshozó szervként működő, a tagokból összeálló közgyűlés kötelezettsége lett volna az is,hogy a kialakult helyzetben a törvényes működés biztosítása érdekében szükséges intézkedéseket megtegye."
Tehát a mi, a tagok vagyunk az oka mindennek, mert nem váltottuk le időben a MÁV ÁBE operatív szervét.
Így jártunk, csak magunkat okolhatjuk - a PSZÁF szerint.
Helló!
Bocs, lemaradtam. Milyen próbaper?
Kiváncsian várjuk a mai próba per eredményét.
Én holnap megyek 1.fokra.
Ha valaki tud valamit akkor mindenképp írja meg.
EGyébként a próba perben kivehet részt ? Azok akiket másodfokon is elítéltek?
Köszi dzole
csviki 2011.01.23. 20:25
Kíváncsi vagyok, ott lesz-e a sajtó a tárgyaláson?
Persze.
PR fogás a népnek.
Sziasztok, egy mai hír:
"A mostani országértékelőt a kormányfő arra kívánja felhasználni, hogy "Magyarország hangja, vagyis az emberek véleménye jusson kifejeződésre". Ezért csütörtöktől várják az emberektől azokat a felvetéseket, kérdéseket, amelyeknek megválaszolását szeretnék hallani az országértékelő beszédben. A kérdéseket egyrészt Orbán Viktor Facebook-oldalán, [1] másrészt az orbanviktor@orbanviktor.hu [2] címre várják."
Egy ilyen kezdeményezésnek nem látom sok sanszát, azonban, esetleg... ez is csak egy lehetséges fórum. Ahol azért mégiscsak kell majd arról dönteni valakinek, hogy erről végül is nem lesz szó... Próbálni kell a dolgot reflektorfényben tartani...
Tisztelt CS.Zolee.
Amennyiben elísmerted a baleset okozását akkor számíts arra, hogy a biztosító befogja rajtad vasalni mind a három kocsi javítási költségeit. Sajnos én is így jártam.
Sziasztok!
3as karambol esetén az okozónak kell mindkét károsultat kifizetni???
Én egy szervízúton beletolattam egybe, ő elkapta a kormányt, és nekiment a 3.nak...Ilyen esetbe nincs a 2.nak vmi önrész kötelessége?
KÖSZI a válaszotokat: Zoli
Sziasztok!
3as karambol esetén az okozónak kell mindkét károsultat kifizetni???
Én egy szervízúton beletolattam egybe, ő elkapta a kormányt, és nekiment a 3.nak...Ilyen esetbe nincs a 2.nak vmi önrész kötelessége?
KÖSZI a válaszotokat: Zoli
Sziasztok
Ma kaptam meg az iteletet, 15 napon belul fizessek kozel fel milliot!
Teljesen kikeszultem holott tudtam elobb vagy utobb megjon az itelet!
Van ertelme masod fokra menni???
Vagy felesleges gongyoliteni tovabb az osszeget! Igy is vegrehajtasra teszik es szuper, ha a gyerekemmel utcara kerulunk emiatt!
Ki mit ajanl? Kerjek reszletfizetest es pereljem vissza ezt az osszeget? De kitol????
Padlon vagyok!!!!
Február 10., a próbaper első tárgyalási napja. Kíváncsian várom...
Nem akarlak elkeseríteni, az ítélet már meg van!!!
Haho,
Vannak további jó hírek, további kedvező jogerős ítéletek, bármi fejlemény? Sikerült valakinek az ominózus ítéletre hivatkozással megmenekülni?
Guba, mi a hiba az értelmezésben? Az ügyvédem dolgozik rajta, utánanéz, vagy nincs értelme foglalkozni vele? Március végén lesz a következő tárgyalás, a bíró kijelentette hogy ha csak csodát nem művelünk, ítéletet fog hozni.
Hat hónapon belül sem lehetne erre perújítást alapozni. Ahhoz az kellene, hogy alkotmányellenessé nyilvánítsa az alkotmánybíróság azt a jogszabályt, ami alapján az ítélet született. Itt arról van szó, hogy a sok hasonló tényállás alapján lefolytatott eljárások egyikében másod fokon helyben hagytak egy (szerintem hibás jogszabály értelmezésen alapuló) ítéletet. De nyilván nem szeretném megelőlegezni a LB határozatát.
Sziasztok,
Ez igazán jó hír. Mit gondoltok?Ha nekem már jogerős ítéletem van és letelt a perújításra nyitva álló 6 hónapos határidő,akkor erre a Fővárosi ítéletre hivatkozva kérhetem a perújítást?
Igen, jó hirek vannak, ujra van remény, olvassátok az IKE Egyesület honlapját és terjesszétek, hogy van már II. foku, számunkra kedvező itélet is!
Van mire hivatkozni!
dr. Jurenko Szabolcs a Legfelsőbb Birósághoz fordult...nagyon köszönjük!
L.SUZY
Talán elmozdult valami: http://ikegyesulet.hu/
Nem vitatok én még semmit. Csak szeretném tudni, hogy mit akarnak kifizettetni velem. 2008 januárjában volt a káreset.( augusztusra csődölt be a máv biztosító.)
Én még biztosított jogviszonyban álltam a mávval. Tehát jogom van tudni, hogy mit válaszolt nekik , milyen indokkal nem fizetett nekik. Egyáltalán megkeresték? A másik, hogy egy 1xű közértben is adnak egy tételes pénztár blokkot , hogy mi mennyibe került.
A javítás költségeinek számla másolatait miért nem akarják nekem megmutatni? Valami nem stimmel? Vagy mi?
Hiszen azt sem tudom mit akarnak velem kifizettetni. Ha a károsult vagy annak biztosítója, a károkozóval szemben kívánja rendezni, érvényesíteni a követelést, annak igazolnia kell a javítás minden költségét. Nem?
Tehát még addig sem jutottam el, hogy vitassak bármit is. Hisz nem tudom mit akarnak kifizettetni velem. Ennyi erővel oda írhatnak egy 0-val többet is , vagy az elejére egy 1-t. S amíg nem teszek olyan nyilatkozatot, hogy márpedig ezt nem fizetem ki , nincs miért perelniük. Én fizetnék, csak szeretném tudni, hogy mit!
Na,elfogunk levelezgetni egy darabig. Úghynézki.
"Nem fog menni", meg "előbb utóbb fizetned kell", meg "nesze semmi fogd meg jól" hsz-kkel senki ne fárassza magát. Köszönöm! :)
A biztósítónak én is írtam, hogy küldjék el nekem a vagyonelszámolást végző cég felé küldött követelésük fénymásolatát, erre visszaírták, hogy erre nincs lehetőségük, de a peres eljárás során lesz lehetőségem az iratokba betekinteni, a követelésük jogalapját és összegszerűségét vitatni. És köszönik a megértésemet és együttműködésemet. Viszont újból elküldték a csekket, újból üresen hagyva az összeg helyét. Fizessek amennyit gondolok?
Sziasztok!
A mabisz szerint: "az akkor hatályos jogszabályok alapján a Kártalanítási Számla sajnos az ilyen jellegű károkozásért nem tud helyt állni." Írták a válaszlevelükbne. Ennyi!
Sziasztok!
A MABISZ nekem írt válaszlevelében közölte: "Az akkor hatályos jogszabályok alapján a Kártalaníási számla sajnos az ilyen jellegű károkozásért nem tud helyt állni." Ennyi!
Az a Mabisz és ők is több milliárdot követelenek a mávtól.A mabisz meg nem hajlandó eddigi tudomásom szerint a már meglévő számláról kifizetni a perekben szereplő károsultakat.

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02