Oké, köszi!
Azonban, amíg "vitázunk" miért nem fordulnak a Kártalanítási Számla kezelőjéhez?
MÁV Biztosító
Ezt egy kézlegyintéssel elintézik!
Az én ügyemről csak annyit, hasonló papírokat kértem be én is. Be is adták, eltérő a dátum a káresemény és a kárfelvétel között, erre azt mondta a biztosítós ügyvéd: valószínüleg elrontották!!!!!! Ezt a ténytm ,mármint az eltérő dátumot, a bíró figyelembe se vette.
Beszereztem egy véleményt a javító cégtől, miszerint az ütközéstől NEM keletkezhet olyan sérülés az autón, mint amivel lefényképezték, ezt sem vették figyelembe!
Szóval az előre megszerkesztett ítéletbe már csak a nevedet kell beírni !!
Infidel! A mávos lehet, hogy ott sem lesz! Aztán Te jössz a sorban.
az előbbi hsz-ben a paragrafusok helyesen: 1. 7. 9.
Én sem értem miért minket keres a károsult biztosítója. Írtam nekik, hogy küldjenek el kárfelvételi lapot, a fotókat, a javítás költségeinek számla másolatait, az ő kifizetésüket igazoló számlát, átutalási bizonylatot. Valamint, hogy az alábbi kormányrendelet értelmében forduljanak a MABISZ-hoz.
Erről tud valaki valamit? Már hogy van is ennek valami foganatja, hatása?:
190/2004. (VI.8.) Korm. rendelet a gépjármû üzembentartójának
kötelezõ felelõsségbiztosításáról
- § h) Kártalanítási Számla (garanciaalap): a Bit.-ben meghatározott pénzalap. A Kártalanítási Számlát a MABISZ kezeli;
- § (1) A biztosító, a Nemzeti Iroda és a Kártalanítási Számla kezelõje a 2. § (2) bekezdésében meghatározott biztosítási összeghatárokig köteles a károkozó helyett helytállni. Több, azonos okból bekövetkezett, idõben összefüggõ káresemény egy biztosítási eseménynek minõsül.
- § (5) Ha a Kártalanítási Számla kezelõje és a biztosító között vitás az, hogy ki köteles a vétlen károsult kárát megtéríteni, a kártérítés összegét a Kártalanítási Számla kezelõje megelõlegezi, és utólag
a károkozó biztosítójával elszámol. A Kártalanítási Számla kezelõje elõlegezi meg a kártérítés összegét abban az esetben is, ha a biztosítók között vitás az, hogy ki köteles a vétlen károsult kárát megtéríteni.
Hello!
Rosszul írtam Coris Nemzetközi Biztosítási és Szolgáltató kft a felperes és a máv az alperes, megtérítés iránt indított perében vagyok tanú.
És ezt nem értem egészen pontosan.
Hogy mit akarnak tőlem.
Sziasztok!
Én holnap megyek tárgyalásra egyelőre tanúként hívtak be de nem tudom mit várjak.
2007 ben okoztam egy kárt máv ügyfélként. és most bizt országosz szövetsége perli a máv-ot a pénzéért és engem tanúként hívnak be. Mit várhatok mi lesz ebből?
Ismerjük már az összes hivatkozást a MABISZ részéről, de akkor a személyi sérülés károkat és a külföldi károkat miért fizették ki???
Erre eddig még nem kaptunk ésszerű magyarázatot!
L.SUZY
Sziasztok!
a MABISZ erre hivatkozva nem fizet:
"A Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) Kártalanítási Számlája miért nem téríti meg a károkat?
Válasz: A MABISZ azokra a károkra fizet, ahol a károkozó nem rendelkezett érvényes kötelező gépjármű felelősségbiztosítással, illetve bizonyos, a jogszabályban meghatározott esetekben akkor, ha a károkozó ismeretlen. A biztosítással nem rendelkező üzembentartótól a MABISZ Kártalanítási Számla persze a kifizetést követően teljes egészében visszaköveteli a kifizetett kárt!
A jelenlegi MÁV ÁBE tagok viszont 2008. augusztus 15-án éjfélig érvényes felelősségbiztosítással rendelkeznek, ezért az általuk eddig az időpontig okozott károkra a Kártalanítási Számla kártérítési kötelezettsége nem vonatkozik." http://mabisz.hu/…0080815.html
Jó duma!
Ez valami ilyesmi: "A szervezett bűnözés vagy a „bűnszervezetek” egy csoportosulása az erősen centralizált, bűnözők által működtetett vállalatoknak, illegális tevékenység és leggyakrabban monetáris nyereségszerzés céljából." Nem?
A ma reggeli MTV 1 müsorában, a PSZAF egyik képviselője /nem a szóvivő/ nyilatkozott 7.45-kor, hogy a "Jó Gazga" Takarékszövetkezet tevékenyégét felfüggesztette a PSZAF, mivel kockázatosnak minősitette a tevékenységét. Az országban 9 ilyen fiók müködött, kb. 6500 betétessel.
Intézkedésük alapján az Orzságos Betétbiztositási Alap- ahová minden piaci szereplő befizetett egy bizonyos összeget, és évi tagsági dijat is fizet- mondta a PSZAF képviselője- teljes mértékben helyt áll:
kártalanitják a betéteseket, maximum 100 ezer EUR. értékig! / az UNIO -s irányelvek szerint, ezt is hozzá tette/
Az egész történet kisértetiesen hasonlit a mi ügyünkre , a MÁV ABE és a MABISZ esetében is hasonló intézkedésnek kellett volna történnie, mint amit most, ma reggel a hirekben is közöltek!
A MÁV ABE is 7 éven keresztül fizette a dijat a kárrendezési számlára!
Ezek után teljesen érthetetlen, hogy a MABISZT miért nem lehet fizetésre kényszeriteni?
L.SUZY
Sziasztok,
Mar csak annyit szeretnek, hogy ki az aki elbukta a pert es tovabb akarja vinni perkozossegben az ugyet?
Annyit irkaltunk ide teljesen feleslegesen!
Minden karokozo elveszti es el is fogja vesziteni a pert!
Most mar csak kozos perelesben bizhatunk!
Ha vlki csatlakozik, akkor irjon es egyutt az ugyvedemmel pereljuk a mabiszt!
Udv
Orsi
Szép napot mindenkinek!
testvérem is "belekeveredett" ebbe a lecsóba, így "csak" a következő kérdésem lenne:
Mivel azt olvastam, hogy a károkozót az esetek 99%-ban elmeszelik (sajnos) és a fizetéséből vonják le a kártérítés jogán megítélt összeget?
Mi lesz akkor, ha ő külföldön dolgozik és nincs Mo-i jövedelme? Akkor is levonhatják a fizetéséből vagy szerencsénk lesz és nem tudják behajtani, esetleg más módon fogják behajtani az összeget?
A válaszokat, esetleges egyéb "híreket" előre is köszönöm.
Üdv,
Roland
„A bírók nem merik felvállalni az okfejtését.”
Engem érdekelne, hogy konkrétan melyik jogszabályhelyre hivatkozik. Ha megtennéd, hogy beidézed.
bohém 2010.12.15. 18:59
Elnézésedet kérem , félre értettem az előző hozzászólásodat.
Sajnos én nem tudtam elmenni , kb. fél órával az indulásom előtt jött egy hibabejelentés. De mindenkinek, aki ott volt, köszönöm, hogy elment képviselni az ügyünket. Remélem nem hiába.
Azt elfelejtettem, hogy:
sajna felesleges az alkotmánybíróságban és bármilyen politikai szervezetben bízni.
SEMMIT nem fognak csinálni a MÁV biztosítós perekkel kapcsolatban!!!!
Nincs értelme ebben reménykedni! És ez nem az én pesszimizmusom, hanem tények!!!
Fel lehet vonulni, de semmit sem érünk el vele.
Talán a perközösség...másban már nem bízom!
Először is az ügyvédem igen nyert egy azaz egy pert eddig. A bírók nem merik felvállalni az okfejtését.
Az én peremben ma lett ítélet, természetesen elmeszeltek. 15 nap a fellebbezésre. Fellebbezünk! Ha van egy olyan bíró az országban, aki egyetért az ügyvédemmel, akkor előfordulhat, hogy van még olyan nyílt gondolkodású, aki elfogadja az érvelést!
5 év után elévül, de!!!! általában 5 éven belül kapsz értesítést és indul újra az 5 év, úgyhogy erre apellálni felesleges, hacsak sosem lesz bejelentett béred! Amint van bejelentett béred vonni fogják!
Összefogás? Perközösséget tudunk csinálni! Azok, akik túl vannak már mindenen és mindent elveszítettek! első, másod fok...nem tudom tovább lehet-e vinni.
Ha többen összeállunk, akik elvesztettük teljes mértékben a pert, akkor tudjuk perelni a MÁVot és a MABISZt. Ezügyben az ügyvédemmel fogok beszélni, hogy kiket lehet beperelni, hogy visszakapjuk a pénzünket.
Az én ügyvédem elérhetőségét szívesen megadom. Ő nyerte az egyetlen pert!
De nem tud semmit ígérni, mint ahogy most mi vesztettünk, de bizakodó és szeretné tovább vinni az ügyemet másodfokra.
Én totálisan el vagyok persze keseredve. A bíró csak a jogszabályokra hivatkozik, de könyörgöm akkor miért fizettünk kötelező biztosítást??? Nem értem!!!!
Igen én ott voltam az egész családommal és amikor a téren a sorstársaimat kerestem,szembesültem vele hogy a nagy ősszefogás nem Magyar mentalítás.Az ötven fővel lehet,hogy tuloztam mert két részeg csöves is csatlakozott hozzánk.Én már nagyon elkeseredtem és nem látok az ügyünkben semmi pozítiv változást.
Tisztelt Forumozók!
Adózással kapcsolatban szeretném kérni a segítségeteket.Megörököltem a szüleim lakását, 2009-ben édesanyám 50%-át 2013-ban
Az lehet, hogy a demonstációra kb. 50-nmentek el, de e mellet van még egy-két dolog ami elindult. Sajnos idő kell amire valamilyen látható eredmény s lesz.
Amúgy Te ott voltál?
És hol van az a nagy összefogás,amikor egy meghirdetett demonstrációra a hétezer érintettből szerintem kb 50 -en mennek el?
Tisztelt Forumozók!
Adózással kapcsolatban szeretném kérni a segítségeteket.Megörököltem a szüleim lakását, 2009-ben édesanyám 50%-át 2013-ban
Ha elindult a közös összefogás, akkor miért nem történik semmi? Talán el is halt? És ott van az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület és az INDRA Biztosítottak és Pénzintézeti Ügyfelek Országos Érdekvédő Egyesülete, akik közös indítványt adtak be az Alkotmánybírósághoz (MTI 2010.06.07), melyeket az be is fogadott még márciusban. Amíg nem döntenek, nem jogellenes bármilyen bírósági ítélet?
Kedves Princica! Gyakorlatilag teljesen mindegy mire hivatkozol,a döntés már előre ki van adva !!!
Lehet egyesületi törvény, MÁV ÁBE alapszabály, szinte 100%-ig bebizonyított biztosítási csalás,késedelembe esés, megvásárolt szakértői vélemény stb. nagyívben lesz...k a bírók.Legalábbis az én esetemben.
A közös összefogás elindult , kb. félévnyire menj vissza, ott találsz infókat.
Amitől tartok,a pszáf most nagyon haver, nem sok esélyt látok az elmarasztalására, sőt az legújabb ptk. módosítás csak ront a helyzetünkön.
Kérdés: akinek már volt bírósági tárgyalása és ügyvédje is, milyen érvekkel próbálkozott és mire hivatkozva utasította el a bíróság ill. hozott ellene döntést fizetésre kötelvezve? Hol van a 339§? Hol van az, hogy fizettünk egy kötelező szolgáltatásért, amiért nem kaptunk semmit, ill. még rá is fizetünk? Vagy, ha bármit hozunk fel védekezésképpen, mégis ellenünk ítélnek, akkor mi a francnak a bírósági herce-hurca, csak egy formalitásnak tűnik, aminek a költségét is velünk fizettetik meg..
Kedves Klímás56!
Ha ki lehet bármit is fizettetnia MÁV Ábe-val, akkor miért nem a nagyobb összeget terhelik ki rá? Vagy egyáltalán s MÁV ÁBE fizet vagy helyette a MABISZ?
Egyébként tényleg egységes fellépés kellene ebben az egész ügyben, mind a MABISZ, mIND a PSZÁF felelősségét kimondva - anyagilag is -, mert mint tegnap megtudtam, már 2005-ben okozott kárárt sem fizetett a MÁV Ábe, mégis 2008 majdnem végéig hagyták működni a felettes szervei!
Dr.Attika 2010.12.10. 08:20
Na akkor csak arra lennék kíváncsi, mi a büdös frászt csinált az első ítélet "megalkotása" előtt. A pénzéért biztos nem dolgozott meg!!! Ja, amúgy a legutolsó tárgyaláson közölte, majd postán kiküldi az ítéletet...Hm!????
Nah erre énis kiváncsi lennékmert valami ilyesmit énis hallottam de csak abban az esetben ha nemtudnak 5 évig elérni levélben sem és nemveszed át az ujabb felszolitást mert akkor ujbol indul az 5 év.
Igaz ez?
Sziasztok!
Igaz az, ha 5 évig nem tudják rajtunk behajtani akkor elévül?

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02