Miért van olyan érzésem, hogy kezd elvadulni a helyzet...???
Én csak és kizárólag a saját nevemben szeretnék nyilatkozni, mint ahogy tettem azt eddig is. Lehet, hogy azon kevés károkozó közé tartozom, aki megpróbálja megérteni, hogy jogilag miért történhetett vele ez a dolog, és megpróbálok tenni annak érdekében, hogy ha ez már így alakult, hogy a problémáim megoldódjanak (na itt vagyok most elakadva, kb. 1 éve, de lelkesen próbálkozom…).
Azt hiszem az utóbbi hozzászólások mindegyikében van igazság. Hiába őrjöng az ember, azon nem tudok változtatni ami történt. Kell, hogy legyenek olyan törvények, amelyek a károsultakat védik, ez is evidens számomra. DE:
- nem hiszem, hogy közel 200.000 ember mind oktalan, aki a MÁV ÁBE-nál kötött biztosítási szerződést. A KGFB mindenhol ugyanazt a szolgáltatást kell, hogy nyújtsa. Állam által előírt kötelezettség, az állam, ill. annak szervei biztosítanak a szolgáltatás igénybevételére "lehetőségeket", és ezen "lehetőségeket" ők felügyelik. Itt nem homokszem, hanem egy kisebb fajta szikla került a gépezetbe! NEM LETT VOLNA SZABAD HAGYNI, HOGY EZ AZ ÜGY IDÁIG FAJULJON! Nem volt itt egy korrekt, és időben történő tájékoztatás, mint ahogy most sincs, annak ellenére, hogy kötelezettsége lenne a felszámolónak, de semmi baj, hiszen itt mindent meg lehet tenni!
- Az olcsóság az egy nagyon relatív dolog, az Allianz 790 Ft-ért ajánlott biztosításán akkor nem kéne elgondolkodni???
- Példa: bemegyek az operába. Azt mondja a nénike, hogy a nézőtérre csak akkor léphetek be, ha a ruhatárba leteszem a bundámat. Megtörténik. Előadás után keresem a bundám a ruhatárba, nincs meg, mert nénike eladta az Ecseri piacon, míg én művelődtem, de jó fej, mert legalább bocsánatot kér...És akkor gondolkodjunk. Kell-e Operába menni (kell), kell-e bundába menni (mehetek kiskabátba is, ha nincs pénzem, ha azt lopják el, ugyanakkor érvágás, ha nem nagyobb), kell-e ruhatárat használni (kell), kell-e ehhez jópofát vágni (NEM!!!!)
Mindentől függetlenül nem hiszem egyébként, hogy szükségszerű lenne egy más zsebében turkálni. ha 170.000 Ft lenne amit ki kéne fizetnem, nem halnék bele, viszont van olyan itt a fórumon, aki igen.
Az is biztos, hogy aki érintett az ügyben hajlamos arra, hogy több érzelemmel közelítse meg az ügyet (értem ez alatt magamat is), ami nem hiszem, hogy elítélendő, DE AZ SEM, AKI HOZZÁÉRTŐKÉNT SEGÍTENI PRÓBÁL ABBAN, HOGY TISZTÁN LÁSSUNK! És akkor most lehet engem is húzni...
Tudom, hogy itt mindenki elmondhatja a véleményét, hiszen azért fórum, de tartsuk egymást tiszteletbe, és segítsünk egymásnak, hogy a lehető legkevésbé sza…ul jöjjünk ki ebből a helyzetből, úgy, hogy a másik oldal se sérüljön.
Az összefogást pedig igen, hagyjuk, ½ éve nem tudok összeszervezni 4-5 olyan embert, akivel elindítható lenne a próbaper. Na ez az igazán elkeserítő!!!