MÁV Biztosító

csviki # 2010.02.06. 15:57

karambolozoltán!

Örülhetsz, hogy eddig senki nem keresett...
A félszem az, ezektől a levelektől, hogy egy lavinát fog elindítani, ugyanis, u.ezt a levelet fogják megkapni a károsultak is. Ha egy kicsit is utána néznek pl.: a neten, észreveszik, hogy van keresnivalójuk a károkozónál. És még mielőtt v.ki félreértené, jelezném, hogy egy másodpercig nem gondolom, hogy a károsultat ne illetné meg a kártérítési összeg, de azt ne nekem kelljen kifizetnem, amikor volt érvényes biztosításom. Tehát, a rosszhírem az, hogy csak reménykedhetsz, hogy nem jön a károsult ügyvédjétől, vagy casco-s biztosítójától egy levél, hogy rendezned kéne az ügyet...
A MÁV ÁBE vezető ellen jelenleg is eljárás zajlik, ami érdekes, hogy Kiss Bálintot 1 milliárd forint eltüntetésével vádolják, azt nem értem, hogy akkor hol a maradék 8 milliárd...Mivel hívnád őt perbe? Nem tudom van-e értelme. Nem azt mondom, hogy Ő, vagy Ők nem bűnösök, de szerintem ők csak az i-re a pont. A MÁV ÁBE míg be nem fejeződik a felszámolási eljárás, és ki nem vezetik a Cégbíróságról élő jogi személy, perelhető, de tudjuk, hogy nincs pénze, nem érdemes őket perelni, mert az csak Neked fog nem kevés pénzbe fájni!

csviki # 2010.02.06. 16:07

terfo!

Nem teljesen tiszta amit leírtál. Számomra a fő kérdés, hogy miért javíttatta a károsult az autóját külföldön? Ugyanis a károsultra is vonatkoznak az u.nevezett kárenyhítési kötelezettség szabályai! Tehát ha semmi nincs, ami indokolja, indokolná a külföldi a javítást, akkor így járt, és a magyar kárrendezési, kárszámítási elveket kell figyelembe venni. Önmagában az se jelent semmit véleményem szerint, hogy a casco-s biztosítója mit fogadott el (mert ha jól értem itt ez történt, és az ő szakértőjük fogadta el a magasabb számlát).

TATI54 # 2010.02.07. 10:43

CS VIKI

Az autóm kárkori értékét 2.084.000ft-ban igazolta vissza a MÁV ÁBE.Ebből 700.000ft-ra értékelte az autóm roncsát.Az általa kiajánlott A-Speeddel kötöttem adásvételi szerződést.Ebben a szerződésben az áll,hogy a MÁV ÁBE fizet,15napra.Azt hittem, hogy mivel kapcsolatban állnak egymással,gyorsabb lesz a kifizetés.Továbbra is keresem az A-Speed Kft.-t.SEGÍTSETEK!!!A legújabb hírrel kapcsolatban nem egyértelmű,hogy a károkozó vagy a károsult kap értesítést a követelés besorolásáról.

Üdv. Tati

TATI54 # 2010.02.07. 10:43

CS VIKI

Az autóm kárkori értékét 2.084.000ft-ban igazolta vissza a MÁV ÁBE.Ebből 700.000ft-ra értékelte az autóm roncsát.Az általa kiajánlott A-Speeddel kötöttem adásvételi szerződést.Ebben a szerződésben az áll,hogy a MÁV ÁBE fizet,15napra.Azt hittem, hogy mivel kapcsolatban állnak egymással,gyorsabb lesz a kifizetés.Továbbra is keresem az A-Speed Kft.-t.SEGÍTSETEK!!!A legújabb hírrel kapcsolatban nem egyértelmű,hogy a károkozó vagy a károsult kap értesítést a követelés besorolásáról.

Üdv. Tati

nincstelen # 2010.02.07. 12:49

Tati54? Elolvastad amit írtam? Vagy hülyeség az eszmefuttatásom?

TATI54 # 2010.02.07. 18:49

nincstelen igen elolvastam. igy utolag én csináltam hülyeséget. odaadtam a rocsot az A -speednek aki az adásvételi szerződésben az átvételt ismerte el. fizetőneként a MÁV ÁBE lett megnevezve.. a felszámolo most azt mondja nekik semmi közük hozzá ők nem irtak alá semmit. és én sajnos nem tudom az ellenkezőjét bizonyitani.

nincstelen # 2010.02.07. 19:18

Tati54! Azért ez a pofátlanság! Legalább ismernék el, hogy egy pont olyan tróger céggel voltak kapcsolatban amilyenek ők saját maguk. Amúgy te adásvételit írtál az A-speedel? Különben ez rohadt jó vállalkozás. Ingyen autókat venni, aztán eladni! Főleg törötteket, aztán lopatni hozzá másikat, hogy meglegyen csinálva. Gyanítom, hogy nem voltak veszteségesek. De én akkor is a rendőrségre mennék. + nagyon nem vagyok a híve /sőt elítélem az ilyen embereket/, de én bejelentést tennék az Apeh-nél. Rájuk fér szerintem egy ellenőrzés! De a legjobb, ha szólsz egy könyvelő ismerősödnek és ő lépi meg! Én kicsinálnám úgy ezt a céget, ahogy minket a MÁV biztosító.

terfo # 2010.02.08. 08:55

CS VIKI
Nem casco-s dolog volt, a MÁV ÁBE által megbízott Autoconsulting végezte a kárszemlét, és az ő emberükhöz juttatott el egy osztrák szervizes ajánlatot a károsult. Az autoconsultingos állítólag a biztosítóval egyeztette (akkor még működtek) s kézzel ráírta, hogy rendben. Indoka annyi volt a károsultnak, hogy a magyar szakszervizzel, ahol a kocsit is vásárolta, valamin összevitatkoztak, s jobban megbízik az osztrák szervízben. Mi is a kárenyhítési kötelezettséggel érveltünk. Két óra múlva már többet tudok, mert most lesz 11.00-kor a végzés kihirdetése.
Üdv: terfo

Ed1231 # 2010.02.08. 10:04

Érdekesebbnél érdekesebb dolgok történnek ebben az országban.
Tudjátok az a furi,h a helyet,h jogi útvesztőkbe terelnék a dolgot senki nem akar vmi egyszerűbb megoldást.Ez a sok per munka a bíróságnak,ügyvédeknek,ügyészeknek stb és abból meg pénz van.
Most már legalább kiderült,h kb 7 ezren vagyunk bár én még a mai napig várom a levelem.Majd megírom mi lesz benne.

Úgy se ússzuk meg sztrájk nélkül.

ED

zgyuri # 2010.02.08. 11:18

Sziasztok!

Tudja valaki, hogy honnan lehet beszerezni MÁV os kártörténeti igazolást.
Még 2008.06.30. án szünt meg Díjnemfizetésel náluk a szerződésem, most kötöttem rá új biztosítást de visszadobják kártörténeti nélkül. Mit lehet ilyenkor tenni?

Köszönöm

terfo # 2010.02.08. 11:38

zgyuri!

Nekünk sikerült - bár több mint egy éve - a "Vagyonelszámolási eljárás alatt álló MÁV ÁBE"-től. Tel: 06 1 4224466 - itt próbáld meg.

terfo # 2010.02.08. 11:55

CS VIKI és akit még érdekelhet:

Megszületett az ítélet:A károkozótól alapjában nem várható el, hogy a külföldi javítás költségkülönbözetét viselje, ezért a szakértői vélemény magyar díjtételekkel kalkulált kárösszegéből kell kiindulni. Ugyanakkor az általános piaci viszonyok közepette tekintettel kell lenni a piaci szereplők irányában különböző módon megnyilvánuló bizalmi tényezőre is (csak szóban volt indoklás, nem biztos, hogy teljesen pontosan írtam, de talán a lényege ez). Ezért a szakértő által kalkulált hazai költség és a külföldi számla közötti különbözetet harmadolta a T.Bíróság, s ebből egy harmadot még nekünk kell viselnünk. (Így jött ki egy kicsit magasabb összeg, mint amit a biztosító elfogadott.)

terfo # 2010.02.08. 11:57

CS VIKI és akit még érdekelhet:

Megszületett az ítélet:A károkozótól alapjában nem várható el, hogy a külföldi javítás költségkülönbözetét viselje, ezért a szakértői vélemény magyar díjtételekkel kalkulált kárösszegéből kell kiindulni. Ugyanakkor az általános piaci viszonyok közepette tekintettel kell lenni a piaci szereplők irányában különböző módon megnyilvánuló bizalmi tényezőre is (csak szóban volt indoklás, nem biztos, hogy teljesen pontosan írtam, de talán a lényege ez). Ezért a szakértő által kalkulált hazai költség és a külföldi számla közötti különbözetet harmadolta a T.Bíróság, s ebből egy harmadot még nekünk kell viselnünk. (Így jött ki egy kicsit magasabb összeg, mint amit a biztosító elfogadott.)

zgyuri # 2010.02.08. 14:18

Köszönöm szépen terfo!

Felhívtam. Már legalább tudom, hogy nem lehet.

kösz
üdv

csviki # 2010.02.08. 15:11

terfo

Köszi, hogy elmondtad. Nekem azért ez így még mindig sántít. Úgy néz ki, mintha csak az az egy szem márkaszervíz lenne Bp.-en (vagy nem tudom hol), akivel a károsult nincs jó viszonyba...Könyörgöm, nincs más szervíz ahová elvihetné, csak külföldön lehet javíttatni???Érdekes, nem tartom korrektnek, de ez az én egyéni véleményem.

nyúúszíí! # 2010.02.12. 07:41

Kedves Érintettek!

Mindenki kapott már levelet, mert én kezdek aggódni, hogy eddig nem kaptam semmit és lassan itt a febr.15.
Vagy félreértelmeztem és csak a károsult kap, a károkozó pedig nem? Ha tudtok valamit, légyszi segítsetek.
Előre is köszönöm

csviki # 2010.02.12. 10:54

nyúúszíí!

Egyenlőre mi sem kaptunk, február 15-ig postázzák, tehát még a jövő héten várható. Ezt az okozó és a károsult is megkapja, legalább is ezt a tájékoztatást adták. Ha jövő hét közepéig nem kapok semmit, újra hívom őket.

Ed1231 # 2010.02.15. 18:11

Levél?Milyen levél?Ja! Amit nem küldtek még ki nekem se?Na!Azt még nem küldték ki nekem se.Amilyen balfék vagyok úgy kellesz rájuk telefonálnom,h hahó én is itt vagyok!!!

nincstelen # 2010.02.15. 21:28

Nem tök mindegy küldenek e levelet vagy sem. Ti számíttatok pénzre? Én nem hiszek a csodákban, ahogy ez a levél sem ér ide 15-ig úgy pénzt sem fogunk kapni soha a büdös életbe. Bárkivel bármiben mernék fogadni. Sorry, de én így látom.

magika75 # 2010.02.15. 21:56

Tisztelt Fórumozók!
Előre is elnézéseteket kérem a tájékozatlanságomért, de nincs idegzetem végigolvasni a 42 oldalon lévő összes hozzászólást, úgyhogy kérnék valakit, hogy foglalja nekem össze, hogy kitől kell levelet várnom a napokban? Én egyébként 2006. 05.10.-én okoztam kárt, lezajlott a per az Allianz-zal szemben, én voltam a II. rendű alperes. Íme az itélet: kötelezi a bíróság az alpereseket, hogy 15 napon fizessenek. Én csak akkor vagyok köteles fizetni, ha a Máv-tól nem tudják behajtani.
Ehhez képest a múlt héten jött levél az Allianz-tól, hogy én fizessek nekik X százezer forintot, mert végrehajtást indítanak!
Most nem tudom mit tegyek!! Segítsen valaki légyszi!!

magika75 # 2010.02.15. 21:59

Tisztelt Fórumozók!
Előre is elnézéseteket kérem a tájékozatlanságomért, de nincs idegzetem végigolvasni a 42 oldalon lévő összes hozzászólást, úgyhogy kérnék valakit, hogy foglalja nekem össze, hogy kitől kell levelet várnom a napokban? Én egyébként 2006. 05.10.-én okoztam kárt, lezajlott a per az Allianz-zal szemben, én voltam a II. rendű alperes. Íme az itélet: kötelezi a bíróság az alpereseket, hogy 15 napon fizessenek. Én csak akkor vagyok köteles fizetni, ha a Máv-tól nem tudják behajtani.
Ehhez képest a múlt héten jött levél az Allianz-tól, hogy én fizessek nekik X százezer forintot, mert végrehajtást indítanak!
Most nem tudom mit tegyek!! Segítsen valaki légyszi!!

nincstelen # 2010.02.16. 07:24

A levélben az lesz, hogy mennyit fizetnének, ha lenne pénzük. Mivel én már kifizettem helyettük /nagyon jól tudom mennyit/, így nem is érdekel a levelük.

klimás56 # 2010.02.18. 12:27

Üdv! Egy kis segítséget kérnék. keresek olyan vállalkozást , aki ROVER márkával foglakozott, foglakozik a mai napig is. A márka ugyan megszűnt és nincs már hazai képviselete , de talán még akad aki javítgatja.
A LAND-ROVER nem igazán jó , nem ugyanaz a profil.
Ha van infó kérem PÜ-ben juttassátok el , köszönettel.

magika75 # 2010.02.19. 10:17

Üdv.Mindenkinek! Kedves CsViki!

Jelentkeznék a próba perre, ha még lehet!
mayeragi75@gmail.com
Köszi!

katicu # 2010.02.19. 12:00

Segítséget kérek.Várom olyan ügyfél hozzászólását, aki hasonló cipőben jár.Károsult vagyok.Megkaptam a felszámolótól az értesitést, hogy az I/d-be vagyok sorolva.Ez azt jelenti, hogy az általuk elismert tőkét ki is fogják fizetni, vagy ez csak egy tájékoztatás. Nekem ez nem egyértelmű.Kérem, hogy valaki magyarázza el. Köszönöm !