MÁV Biztosító

csviki # 2010.01.19. 11:42

tazoli!

Bocsánat, most figyelmeztettek, hogy Te károsult vagy...:) Sorry

tazoli # 2010.01.19. 19:43

Nah a levélről többet is megtudtam már.
Máv ábe nevében küldték. Felszámolás alatt álló Máv ábe biztosító (ügyintéző neve) blablablaa...
Kártérítés 1d pontjába soroltak károm összegével, ami gyanítom a legutolsó kaszt. (Személyi sérülés nem történt, nem millós tételről van szó, szóval...) Ha a besorolást elfogadom ennyi, ha nem akkor levélben fellebbezhetek, bírósághoz fordulhatok.

K.Gyuszi21 # 2010.01.20. 18:01

Nekem is megküldték a levelet, 1/b kategóriába soroltak, felhívtam a felszámolót, ügyintéző mondta, hogy ez már jó kategóriának mondható (életjáradék után a 2. életjáradék: 1/a) szal bizakodom, holnap további infokat gyűjtök és megosztom veletek!

csviki # 2010.01.21. 13:00

Sziasztok!

Mi is kaptunk egy levelet, nagy kavarások után kiderült, hogy ez a testvérem által 2008. áprilisában okozott kárral kapcsolatos. Mi még nem katunk semmit, viszont azt kiderítettem, hogy módosítaniuk kell a peres ügyünkben szereplő összeget, ezt már a jogászukkal egyeztettem. Február 15-ig küldik ki a leveleket, és majd csak május, június magasságában várható az a tájékoztató, amiben meghatározzák az összegszerűségeket. Tehát bőven van mire várni! :(
Az sajnos nem publikus információ, hogy kb. mennyi pénz van a kasszában. A jogászuk tájékoztatása alapján sok függő dolog van még, ami befolyásolhatja a kifizetéseket, az viszont azt gondolom jó hír, hogy hiába kér most a MABISZ gyorsított bírósági eljárásban 3,9 milliárd forintot, nem élveznek prioritást a magánszemélyekkel szemben, Tehát ők is, és a többi biztosító társaság is "egy kalap alatt" esik kezelés alá.

Ami viszont fontos!!!! Nyárig nem tudunk várni a próbaperrel (ez Strasbuorg miatt fontos, hogy ne csússzunk ki a kár bekövetkeztétől számított 6 hónapból, ez ugye nem egy, a káresemény időpontjával, akinek ez nem világos, szóljon), így azt hiszem utóljára írom meg, hogy aki részt kíván venni a perben az SOS jelentkezzen!!!!

ssssss # 2010.01.22. 15:29

Sziasztok!

Egy kérdéssel fordulnék hozzátok. Károkozóként, ha most kifizettem a károsultnak az általa kért összeget, és ezt közöljük a felszámolóval, akkor az ügyünk a máv-val szemben ugyan olyan kategóriába marad ( a most küldött levelek alapján), csak nekem lesz követelésem velük szemben? és ha esetleg fizetnek valamennyit akkor azt nekem fogják?

klimás56 # 2010.01.22. 16:09

Üdv! Ezt mindenképpen tisztázd a felszámolóval és kérj írásos állásfoglalást tőlük. Ki tudja később mire hivatkoznának......
Szerintem , elméletileg jó a következtetésed.

K.Gyuszi21 # 2010.01.22. 17:09

Kell írni 3 példányban egy MEGÁLLAPODÁS dokumentumot, amelyet le kell adni az egyik példányt a biztosítót felszámoló cégnek, a Thököly útra. Utána ajánlott levélben egy jogi nyilatkozatot, hogy igényt tartasz a teljes összegre!

Gabexxxx # 2010.01.27. 06:16

Sziasztok!

Holnap lesz a tárgyalásom másodrendű alperesként! Van valami ötlet hogy mit mondjak a bírónak vagy igazából tök mindegy? (amikor tanuként jelentem meg, akkor is mondhattam bármit..) A részletfizetést én is kérni fogom.

Coloss # 2010.01.27. 08:42

Sziasztok!

Én tegnap kaptam egy levelet, hogy amit 2007.11 hónapban okoztam balesetet nyílvántartásba vették, és 1/b kategóriába sorolták. Az lenne a kérdés, hogy akkor most mire számíthatok? Beperel majd a károsult? stb...
Azt sem értem, hogy még akkor szó sem volt arrol, hogy a máv ellen eljárás indul én meg fizettem a negyedéves csekkeket. Szóval ha rámverik a balhét akkor én meg követeljem vissza a több éve beifzetett összeget, mert egy olyan szolgáltatásért fizettem kötelező módon törvényileg szabályozva ami nem is létezett. Elég nagy összegről van szó szóval én sem tudnám egyben kifizetni. Meg azt sem teljesen világos számomra, hogy engem több hónappal utánna törtek rommá, gazdasági totálkár lett belőle és engem meg kifizetett a máv pedig a jelenlegi összeg majdnem háromszorsa volt. :-S

Gabexxxx # 2010.01.28. 09:03

Szia! Olvass vissza egy kicsit sok hasznos infót találsz, de egyik sem kecsegtető.

Beszéltem ma a Felszámoló kht-vel, február 15.-ig küldenek levelet mindenkinek.

bogi7575 # 2010.01.29. 10:43

Sziasztok!
Mindenki kapott már levelet? Nekem még nem hozott a postás. :-(
Mondjuk lehet, hogy addig reménykedhetek a jó besorolásért utána meg gondolkozhatok, hogy a különbözet honnan lesz meg...
üdv

csviki # 2010.02.01. 10:14

bogi7575!

Szia!Nyugi, még mi sem kaptunk, február 15-ig kell postázniuk. A jó besorolás azt gondolom relatív, serintem pont semmit nem jelent, adminisztratív kérdés. Ha 2008.08.15-ig nyilvántartásba vett kárról van szó, akkor az I/b kategóriát fogunk kapni. Alapvetően ez a sajtótájékoztatóig semmit nem jelent, se jót, se rosszat, hiszen addig sajnos nem tudjuk, hogy van-e egyáltalán pénz, ha van, mennyi, ebből ki, és milyen százalékos, vagy fix összeggel kerül rendezésre. A jogászuk szerint az tuti, hogy 100%-os térítésben nem lesz része senkinek.

kzita # 2010.02.01. 11:27

Sziasztok,
Szeretnék részt venni a próbaperben, múlt héten volt az utolsó tárgyalásom, 2 héten belül érkezik ki a határozat.Elérhetőségem:kapolnaiz@gmail.com

Ed1231 # 2010.02.02. 11:27

Sziasztok!

Még én se kaptam levelet persze hagy aggódjak!
Ma voltam a Mabiszos peremen akik arra fel pereltek,h nem volt biztosításom mert a máv annak idején nem vett időben állományba.Na a bizonyítékaim benyújtása után persze már egyből módosítottak volna a per alapján és próbáltak volna belevonni 2.rendűen az ügybe ahogy az szokás,de ez ilyenkor már nem lehetséges, mert ez volt a 3. tárgyalás és ezt csak az 1-őn tehették volna meg.Úgyhogy ezt most nyertem,(de csak időt)mivel majd fellebbeznek és kezdődik az egész előröl.Addig is reménykedem,h április tájékán tényleg történik vmi.

ED

TATI54 # 2010.02.03. 11:46

Előljáróban csak annyit,hogy igazságtalannak tartom,hogy érvényes biztosítás mellett -a törvény szerint- a károkozónak kell egyedül fizetni.Az állam kimarad.A sors úgy hozta,hogy károsult vagyok.2008.03.25-én két és fél éves Peugeot partnerem tört.Gazasági totálkár.Egyezkedés.A két év alatt 12 levélírás,elismert kár 2.15ezer ft.Pénz sehol.A gk. roncsot a MÁV ÁBE által kiajánlott A-Speed
Kt.-nek adtam le 2008.07.22-én.Az adásvételi szerződés szerint az árát 15 napon belül a MÁV ÁBE fizeti.Írásban többször kértem a elszámolót,hogy ha nem tud fizetni,a roncsot adja vissza.Sosem válaszolt.A múlt héten telefonon próbálkoztam.És üljek le.Azt mondja, nekik semmi közük az A-Speed-hez.Kérjem tőlük a pénzem.Ezt az A-Speed Kft-t keresem.A cégjegyzék szerint élő cég.A régi Mogyoródi és Bakáts téri címről elköltözött.Ha tud valaki az új címről, kérem segítsen!

csviki # 2010.02.03. 14:35

TATI54!

Nem teljesen világos számomra amit leírtál. A biztosítói gyakorlat a következő (egy példán keresztül próbálom elmagyarázni, hátha úgy egyszerűbb):
Összetört az autód, aminek a kárkori értéke (a balesetet megelőzően ennyit ér az autód) 1 millió forint. A biztosító azt mondja, hogy gazdaságosan nem javítható az autó (többe kerülne a javítása, mint a kárkori értéke), tehát gazdasági totálkárra veszi fel a szakértő. Ezt követően meghirdeti a roncsot a szerződött roncsosai között, akik közül a legjobb ajánlat 300.000 Ft. Ezt Te elfogadod. A biztosítód kifizeti a roncsérték feletti részt, jelen esetben 700.000 Ft. A roncsossal kötsz adás-vételi szerződést 300.000 Ft-ról. Logikus, hogy a roncsos nem fogja kifizetni számodra a roncsérték feletti részt, miért is tenné, nem igaz? Vagy, ha a roncsos a roncs átvételekor azt mondja, hogy a fotó alapján ő valóban ígért 300.000, de így élőbe neki nem ér többet 250.000 Ft-nál, akkor 2 lehetőséged van. Vagy tovább viszed a roncsot, és megpróbálod eladni ennél több pénzért, vagy számla nélkül fogod, és megjavíttatod az autód.
Tehát a roncsos, mikor átveszi a roncsot tőled, neked fizet ott rögtön helyben, hiszen a roncs eladása a ti közös bulitok a roncsossal, és nem a MÁV-é.
Számomra az nem világos, hogy az adás-vételi szerződésed miért a MÁV-val köttetet????

istva # 2010.02.03. 15:20

Sziasztok!
Felmerült bennem egy érdekes megközelítés, amit még nem olvastam sehol.
Tételezzük fel, hogy hamarosan jogerősen megállapítják, hogy a vezetés mennyit vett ki a Biztosítóból. Ezt a számot majd összehasonlíthatjuk az időközben megállapításra kerülő tényleges hiánnyal. Ha a hiány nagyobb lesz, mint a "vezetői kivét", akkor a PSZÁF elővehető? Mi a véleményetek?
(Én a befizetett éves díjammal ragadtam benn.)
Üdv.

klimás56 # 2010.02.03. 16:03

Üdv Mindenkinek !
Csak hogy jól induljon ez az év is :
http://index.hu/…lt_ugyfelei/
Itt a hidegzuhany, a büdös életbe............
Ettől kezdve csak kimoderálandó szavak jutnak az eszembe!!!

klimás56 # 2010.02.03. 16:06

Még egy , szeretném azt a 7 ezer embert egy tüntetésen látni végre, mondjuk a Kossuth téren!!

csviki # 2010.02.03. 18:09

klimás56!

Ezt sajnos már tudtuk, az a szörnyű, hogy nincs új és pozitív info...

istva!
A PSZÁF csúnyán elő lesz szedve, ne aggódj! :)
Ezt sajnos már többen, több oldalról körbejártuk, mindenki elsimeri, és tényként közli a PSZÁF elégtelen "ténykedését" a MÁV ügyében, és ennyi is. Tudják, hogy hibáztak, bocsi, de mindenki úgy gondolja, hogy nincs ezért helytállási kötelezettsége...:(

csviki # 2010.02.03. 18:28

TATI54!

Próbáltam a céginfóba utána nézni ennek a cégnek, de székhelynek a Bakáts teret hozza, telephelyet meg nem jelenít meg...:(
Az viszont talán jó hír, hogy a mai adatok alapján nem áll felszámolás alatt...:)
A neten több helyen jelölik őket: Budaörs, Üröm, Budakeszi, Pilisborosjenő, Budakalász, Diósd, Remeteszőlős, Solymár, Törökbálint, Halásztelek.

monalisa1 # 2010.02.03. 18:42

Az érintettnek egy rossz hír:

http://www.index.hu/…olt_ugyfelei

terfo # 2010.02.04. 08:21

Üdv. Mindenkinek. Most volt tárgyalásunk, károkozók vagyunk. Úgy néz ki, hogy a hétfői “eredményhirdetésnél” marasztalva leszünk. Kérdés az összegszerűség. Károsult 1.100.000-ért javíttatott külföldön, erre az összegre perelnek. A biztosító állítólag beleegyezett, de a káraktát mégis 850.000,- el zárta, ez szerepel a levélben is. Kárszakértő elfogadta a külföldi javítást, de EUROTAX-al kihozott (magyar szervízdíjakkal)750.000,- et. Mit tehet ilyenkor a bíróság ill. mi, ha a magasabb összeg fizetésére köteleznek?

nincstelen # 2010.02.04. 08:54

Tati54! Sétálj be egy rendőrségre! Tegyél feljelentést, hogy ellopták az autódat. Vigyél minden papírt. Ez nem más, mint egy intelligens autólopás. Szerződés szegés történt, ezért a szerződés érvénytelen. Az az autó téged illet, attól függetlenül hogy most kinél is van az autó. Az a tied! Nem értek a joghoz, de szerintem ez így van. Köröztetni kell az autót, vagy keressék meg a mostani tulajt! Elő kell venni az okmányirodai kollégát is aki átírta az autót, mert nem tehette volna meg! Ez különben már a mindennek a netovábbja! Egyenesen GUSZTUSTALAN!!!!

karambolozoltán # 2010.02.04. 12:22

Tisztelt Fórumtagok!
Én is kaptam a 7000 levélből egyet. Károkozó vagyok. I/b csoportba soroltak. ~300.000 Ft tőke igényérvényesítéssel. Kérdéseim: Kell-e tennem valamit, vagy várni kell, hova jut az ÜGY? Élhetek-e perrel a MÁV Biztosító, vagy vezetői (SIKKASZTÓI) ellen?
Előre is köszönet a válaszokért.