MÁV Biztosító

bohém # 2010.04.05. 06:03

Tisztelt ER 5440!
Igen sajnos behajthatják,én szintén ebben a cipöben járok.A fiam volt a károkozo a biztositás és az üzembentartoi volt az én nevemen.A fias nevén nincs semmi rajtam akarják bevasalni az összeget,melyre a törvény lehetőséget ad.

Tisztelt Forumozók!
Adózással kapcsolatban szeretném kérni a segítségeteket.Megörököltem a szüleim lakását, 2009-ben édesanyám 50%-át 2013-ban

klimás56 # 2010.04.05. 14:05

Csatlakoznék én is : sajnos az egyetemleges felelősség miatt az üzembentartó felelőssé tehető az okozott kárért.

Lucas85 # 2010.04.07. 15:34

Sziasztok! Bár nem vagyok aktív hozzászóló, de rendszeresen követem a fórumot és személyes találkozón is voltam már, most viszont a segítségetekre lenne szükségem. Április 21-én lesz az első tárgyalásom, én mint károkozó vagyok beidézve II.rendű alperesként. Jelenlegi anyagi körülményeim nem igazán teszik lehetővé, hogy ügyvédet fogadjak, bár tudom az lenne a ésszerű megoldás. Nem tudom ki-hol tart a saját ügyében, de örülnék ha egy-két tapasztalatot megosztanátok velem az első tárgyalással vagy úgy az egész üggyel kapcsolatban, hogy mégis mire számítsak a tárgyaláson. A lényeg az lenne, hogy mégis mire kéne hivatkozni, amivel felfüggeszteni vagy legalábbis elhúzni lehetne a pert. (A károsult céges autó, casco-ra javíttatott és amúgy is vitatható lenne szerintem a baleset körülménye, de ezt hagyjuk, mert akkor, így utólag nem kellett volna, de elismertem. Szóval engem nem a károsult perel, hanem a kedves ALLIANZ.) Minden segítség jól jönne, akár itt, akár privát üzenetben. Előre is köszönöm!

Atis77 # 2010.04.08. 16:13

Sziasztok

Kaptam levelet a felszámolotol hogy ugyemet átadták a K&H biztositonak, mert a károkozom most ott van biztositva, és majd megkerresnek a további dolgok egyeztetése végett. Csak nem értem az egészet, kifizeti a K&H azt majd behajták a károkozón? Nem hinném. Nem is értem a dolgot.

csviki # 2010.04.08. 16:42

Atis77! Na ez igazán érdekes! Eddig én még nem hallottam arról, hogy bármelyik biztosító, aki a károkozó volt MÁV ÁBE-s ügyféllel kötött volna szerződést bevállalt volna a kár rendezését, akár csak "hitelbe" is. Nem hívtad fel a felszámolót, hogy ezt milyen elgondolásból tették így?

Atis77 # 2010.04.08. 17:16

De ez nem kötött ezért is voltam pipa mert augusztus 9.én történt a dolog.

Atis77 # 2010.04.08. 18:19

ment a válasz hacsak nincs trükköözés akkor mi tartott eddig?

Atis77 # 2010.04.08. 18:49

nem rád értettem hanem a biztositora amit PM-ben irtál.

loooni # 2010.04.08. 19:15

Sziasztok! Bocsánat, hogy zavarlak titeket, nem szoktam írni, de rendszeresen olvaslak titeket. Nekem a felszámoló cég telefonszámára lenne szükségem, mert a Bíróság most elvette a levelemet és elfelejtettem leírni a számot. Köszönöm. Mennyire bízhatunk ennek az összegnek a kifizetésére amit meghatároztak? Mert nekem, most ezért halasztották el a pert. Bahívattam beavatkozóként őket.

loooni # 2010.04.08. 19:47

köszönöm szépen r1000

csviki # 2010.04.09. 16:11

looni
Ez részükről ugyan elsimert követelés, de ez nem azt jelenti, hogy ennyit ki is fog fizetni. Lehet, hogy egy forintot sem fizet, ez is benne van a pakliban.
De legalább szerencséd van, hogy a tárgyalást felfüggesztették addig, amíg nem jön a sajtótájékoztató, hogy mennyi is az annyi.

loooni # 2010.04.09. 20:26

csviki
Akkor ez egy nagy átverés. A jogász akinél voltam ő is úgy értelmezte, hogy ezt az összeget kifizetik, mert nem ekkora összeget kért a károsult. Nem tudom hogy mi alapján számolnak, érdekes. Én már kezdtem ebben hinni és a sajtótájékoztató az mikor lesz? Mert csak május 25.-ig halasztották el, de akkor továbbra is belefogok kötni az összegbe. Köszönöm szépen, hogy írtál.

Doktorr # 2010.04.09. 20:57
csviki # 2010.04.10. 20:28

loooni
Sajnos nem az! Ez a felszámolási eljárás kapcsán kötelességük. Ott van a végén az "apróbetűs" rész is. Az, hogy ha nem tud fizetni, akkor ezt rajtad perelhetik..Nem gonoszkodni akarok, de cseréld le az ügyvéded, mert akkor nincs képben a MÁV-os sztorival kapcsolatban...:)
A sajtótájékoztatót május, június környékére ígérték.
Igazán nincs mit, ezért vagyok, vagyunk itt...

geez # 2010.04.14. 10:46

Tisztelt fórumozók! Én fizettem végülis az Allianznak, mert éppen megtehettem, és sajnos nem érek rá bíróságra járni (én speciel még viszonylag kis kárt is okoztam). Magánszemély vagyok, magánszemélynek okoztam anyagi kárt, de az Allianz (akinél kötötte a másik fél a cascot) hajtotta be rajtam. Kifizettem, és nagyon nem szeretném, hogyha az Allianz mégegyszer megkapná a pénzt helyettem - ha esetleg véletlenül kifizetné a felszámoló végül az összeget.
Levelet kapok arról, hogy a károsult mit mikor kap? Jelezhetem ezt a körülményt a felszámolónak?
Köszönöm.

summer1981 # 2010.04.14. 11:11

Jól értem, hogy 666 millió vissza került a MÁV-hoz???

http://www.kemma.hu/…yeben-299045

klimás56 # 2010.04.14. 12:54

http://www.vezess.hu/…k_mav/23795/
Itt egy másik forrás. Az ügyvédemmel most konzultáltam és az ő ááláspontja szerint az összes pert fel kellene függeszteni, ugyanis ezek után az egyesületnek van pénze kvázi tud fizeni!!!

L.Suzy # 2010.04.14. 15:19

Pénz eddig is volt, de huzzák az időt, a Felszámolónak nem sürgős , hogy megtörténjen a kártalanitás!
A MABISZ továbbra is biróságon követeli a külföldi károk kifizetése miatt a 3.9 milliárd Ft-ot.
A biztositók a mult évben 3o milliárd tiszta hasznot zsebelhettek be. Fizettek a MABISZ kasszájába bőven!

Majd, ha a cégbiróság ugy dönt, akkor fognak fizetni
károsultaknak.
Addig benünket fognak továbbra is perelni, fizetésre kényszeriteni ebben az EU-s Jogállamban!!!

Talán a VPOP nyomozása és tényfeltárása után lát elég indokot a Központi Nyomozó Főügyészség, hogy meginduljanak a bünösök ellen az eljárások!
Nagyon remélem vizsgálni fogják a PSZAF és a P.M. szerepét is az ügyben/mulasztás, hütlen kezelés, összejátszás gyanuja a PSZAF részéről, mivel a felügyelő biztosok közvetlen felügyelete alatt történtek az utolsó sikasztások, 2008. ápr. 15 után/
Aug. 15-ig lett volna elég idő a kártalanitásra, ha az lett volna a szándéka a PSZAF-nek!!!
Sok szálon futó, nagy átverés áldozatai vagyunk, és továbbra is küzdenünk kell az igazunkért!

L.SUZY

geez # 2010.04.15. 04:31

Kaptam levelet, ezert is kezdtem bizakodni, hogy kapunk valamit. Koszonom a valaszokat, felkeresem oket.

Gabexxxx # 2010.04.15. 18:52

Sziasztok! Nekem holnap lesz a harmadik tárgyalásom, először tanúként, majd II.rendű alperesként voltam. Gondolom most fogják kimondani az ítéletet, hogy fizessek! De akkor én is a per felfüggesztését fogom kérni. Esetleg más ötlet hogy mit tehetnék?

L.Suzy # 2010.04.15. 20:25

Szevasztok! Remélem sokan láttátok az M1-en az Este c. müsort, amiben éppen a MÁV ABE ügyről volt szó!
VPOP részéről, akik a feljelentést tették Sipos Jenő ismertette az esetet!
Aztán jött Zamecsnik ügyvéd ur, aki szerint egészem másról szól a történet, védence ÁRTATLAN, a MÁV ABET Rt-vé akarta átalakitani azért utalták át a 66o mill. Ft-ot, és az átutalást a PSZAF irta alá! Hoppá!!!
Gondolom a PM. engedélyével,mert ők rendelték el a biztositó felfüggesztését is!
Állitólag a felfüggesztés időpontjában is volt 2-3 milliárd a kasszában! A pénz megvan és szerinte az ügyész ezt egészen másképpen fogja értékelni, mint a feljelentést tevő VPOP.A károsultakról nem sok szó esett!!! Kit érdekel, hogy 7ooo ügyben kb 15 ezer család tönkre megy!! a HATALOM PACKÁZIK, mert megteheti!
Nem kell hozzá nagy ész, hogy akkor eddig miért nem fizettek!!!
Miért kellett tönkre tenni a MÁV ABET,miért kellett kartellezni,az Allianznak és a Generalinak, hogy a nagy biztositók megszerezzék azt a 2oo ezer ügyfelet és nyerjenek 1 év alatt kb. 3o milliárd Ft-ot.
Már nem tudom sirjak vagy nevessek az ügyön, ez egy végtelenitett szappan opra , amit unatkozó háziasszonyoknak kellene vetiteni a TV-ben kora délután, amikor pihiznek és emésztik az ebédet!
Hüledeznének, hogy ez megtörténhet???
Igen éppen velünk,mert azt hittük egy jogállamban élünk!

L.SUZY

csviki # 2010.04.15. 20:49

r1000!
Bocsánat, nem megbántani akarlak, de hülyeséget beszélsz!!!!
Gabexxx!
A helyzet nem ilyen egyszerű! Az, hogy II. rendű alperes vagy "csak", semmi pozitívumot nem hordoz számodra. Ha mögöttes felelősséget állapít meg a bíróság, akkor örülj, van egy kis időd.De ha kimondja az egyetemleges felelősséget (és erre sajnos II. fokon is van már jogerős példa, nem is egy perben...:(), akkor a helyzet nem olyan rózsás. Ugyanis, mehet hozzád rögtön a felperes, kérheti Tőled a pénzt, Te meg majd boltolhatsz a MÁV ÁBE-val, ha van mit. Kissé leegyszerűsítettem, de nagyjából ez a helyzet.

csviki # 2010.04.15. 20:53

Suzy!
Naná, hogy megint lemaradtam, majd megnézem a neten.
Kétség sem férhet hozzá, hogy Bálintunk ártatlan..., ezt tudtuk eddig is, de akkor minek is a sztár ügyvéd??? Na jó, ezt hagyjuk is.
Infoim szerint kb. 3 milliárd van most a MÁ ÁBE kasszába. Bálintkáékat 1 milliárddal vádolják, ugye? Akkor hol a kenyérhéjjban van a többi pénz????
Soha nem volt a matek az erősségem, de 1+3 az 4. Állítólag 9 milliárd hiányzik...
????????????????????????????????????????

Gabexxxx # 2010.04.15. 21:16

13.00-kor lesz a tárgyalás, aztán beszámolok róla hogy mi történt. Amiket leírtatok azt mondom a birónak is. Hogy mit fog erre mondani, már előre sejtem...

Gabexxxx # 2010.04.15. 21:28

Ha valaki a bíróságon érvelne esetleg valamivel az itt elmondottakon kívül, azt szívesen megpróbálnám én is a holnapi tárgyaláson.