MÁV Biztosító

fireman # 2010.05.04. 07:45

Sziasztok segitségeteket szeretném kérni egy olyan dologban,miszerint mai nappal kaptam kézhez a biroságtol a levelemet miszerint lezajlott az elsö tárgyalás és perzse nem nekem (károkozonak) elönyösen,fellebeznék és szeretném a fellebezésemhez csatolni a máv felszámolok által küldött levelet melyebn az áll hogy 100.000.Ft ot megtéritenek a kárombol + belevenném hogy Kiss Bálint elleni nyomozás lezárult és egymilliárd forintot visszavettek töle a Máv biztosito számlájára és kérném az abboli kártéritésemet.
Ez az elgondolásom mennyiren reális,vagy inkább felesleges?

fireman # 2010.05.04. 07:45

Sziasztok segitségeteket szeretném kérni egy olyan dologban,miszerint mai nappal kaptam kézhez a biroságtol a levelemet miszerint lezajlott az elsö tárgyalás és perzse nem nekem (károkozonak) elönyösen,fellebeznék és szeretném a fellebezésemhez csatolni a máv felszámolok által küldött levelet melyebn az áll hogy 100.000.Ft ot megtéritenek a kárombol + belevenném hogy Kiss Bálint elleni nyomozás lezárult és egymilliárd forintot visszavettek töle a Máv biztosito számlájára és kérném az abboli kártéritésemet.
Ez az elgondolásom mennyiren reális,vagy inkább felesleges?

csviki # 2010.05.04. 11:38

fireman!

Én ezt a Kiss Bálintos dolgot nem tartom jó ötletnek, mert biztos, hogy azt fogják mondani, hogy az egy másik ügy, a Te folyamatban lévő peredre érdemi hatása nincs.
A másik, amivel kapcsolatban már írtam, hogy ezek a MÁV ÁBE által kiküldött levelek nem mások, mint a felszámolási eljárás kötelező része. Nyilvántartásba veszik a követeléseket. Erről adtak tájékoztatást, hogy a Te általad okozott kárral kapcsolatban 100.000 Ft összeg erejéig vették nyilvántartásba a követelést. Ez sajnos nem azt jelenti, hogy ők ezt a 100.000 Ft-ot ki is fogják fizetni...:( Ugye május-június magasságában ígértek egy tájékoztatót arra vonatkozóan, hogy azaz 1/a),b),c),d) kategória mit is jelent térítési szempontból pontosan. Lehet, hogy fizetnek 1/b) kategóriában pl. 50%-ot (ez csak példa!!!), de biztosat majd csak a tájékoztató után lehet tudni. Az is lehet, hogy azt mondják, hogy ez pont 0%, azaz 0 Ft.
Annyit tudsz tenni, hogy arra hivatkozol ezen levél alapján, hogy a MÁV ÁBE fizetési szándékot jelzett, és kéred, hogy várjanak a sajtótájékoztatóig.
Szerintem ez a legtöbb most.

klimás56 # 2010.05.06. 10:58

Szia mindenkinek !
Legyen egy kis jó hír is (nekem nem kicsit az )!
Régóta hajkurásztam olyan céget ami ROVER javítással foglakozik. Nos sikerült becserkészni egyet, gondolom nem minősül reklámnak, Wallis Motor Pest a nevük.
Kiadták nekem azon a véleményüket ,ami kétségbe vonja a biztosító (és ügyfele)+ szakértő
állítását, hogy a kérdéses autóban úgy keletkezett a törés ahogy ők erőltetik.
A dolog pikantériája, kiderült, ez a cég javította annak idején az autót........láttam a számlát is.
Kíváncsian várom, mit lép erre a felperes , ha egyáltalán méltani fog minket a megjelenésével.

Eljátszottam egy gondolattal. Mi van akkor ha az egész herce-hurca valamiféle csoda folytán, pl. állami beavatkozás miatt véget ér, ki fogja kifizetni az eddigi költségeinket ??????

csviki # 2010.05.06. 12:14

klímás56!

Ez tényleg jó hír, gratulálok! :)
Az,hogy kifizeti a plusz költségeidet? Szerintem senki. Max. perelhetsz... Csak már történne meg a csoda!!!!! :)

klimás56 # 2010.05.19. 15:12

Na..h! Meg volt a mai csörte! Tényleg nagy az az ominózus állatkert és a kapu sűrűn nyitva marad!
" Kedvenc" bíróm ma közölte nem veszi figyelembe a már korábbanb említett vélemény és ő már pedig ítéletet fog hozni! Az hogy a korábban általunk felvettet kifogásokra semmiféle válasz nem jött az baromira nem érdekelte. Nem tudom ,ezek darabra kapják a fizetésüket? Azért ilyen sűrgős? Az a tény hogy a felperes ezt megelőzően 2 tárgyalásra nem jött el,az semmi?
Na szóval, eszembe jutnak Q betűs szavak....
Ha netán valaki összefutna Dr. Nagy Ba.......István bíróval , hááááááát, ne sok jóra számítson!
Na mindegy egyenlőre, megvárjuk az ítéletet aztán úgy is fellebezünk sőt az ügyvédem feje kissé elvörösödöt a történtekre és annyit mondott , az eljárási hibákat nem szokták a bíróknál piros ponttal honorálni , főleg a másodfokon.

bohém # 2010.05.20. 06:53

Sziasztok!
2008-ban a fiam károkozo volt egy koccanásos balesetnél.
A mi autonkat 130000ft-ért javították meg,a másik autot a Schiller Opelnél javitották meg casco terhére mely 1044000ft-ra rugott.Tegnap kaptam meg az ügyvédemnél a károsult auto javítási számláít azota nem térek magamhoz.Koccanásos baleset után a gépkocsít huzatopadon javították,145000ft-ért előkészítették fényezésre,155000ft-ért vásároltak festéket,stb.
Természetesen lámpákat és oldalszélvédőt is kelett cserélni de még az auto embléma is cserére szorult.
A felujításbol az első futomű sem maradhatott ki mivel velem mint károkozoval akarják megfizettetni.A felujítás után a gépjárművet értékesítették.
Milyen jogállamban élünk?Engem a nyomoroncot aki az utcára merészkedtem Suzukimmal és még kötelező biztosítással is rendelkeztem ki fog megvédeni?

Tisztelt Forumozók!
Adózással kapcsolatban szeretném kérni a segítségeteket.Megörököltem a szüleim lakását, 2009-ben édesanyám 50%-át 2013-ban

websas # 2010.05.20. 08:12

Kedves bohém!

Úgytűnik rendes "lenyúlásról" van szó.

A számla elég vastagnak tűnik az eurotax árai szerint sok.
Ha a javítás casco-ra ment akkor, de csak a károsult kérheti a fizetett önrészt Tőletek a többit a biztósító fizette.
Az, hogyha van érvényes köteleződ miért neked kell fizetni ,többen kifogásolják és per is indult, olvass vissza a fórumon. Ne hagyd magad!

websas

bohém # 2010.05.20. 12:30

Kedves Websas!
Tőllem az Aegon biztosíto kőveteli a teljes ősszeget, mivel a Máv biztosítotol nem tudják a pénzt behajtani.
Junius 2-án lesz a tárgyalás.
A koccanás után az AEgon bizt.casco terhére megcsináltatta az autot és most mivel a a máv nem fizetett idáig rajtam probálják a pénzt behajtani.

Tisztelt Forumozók!
Adózással kapcsolatban szeretném kérni a segítségeteket.Megörököltem a szüleim lakását, 2009-ben édesanyám 50%-át 2013-ban

websas # 2010.05.20. 13:30

Kedves bohém!

A casco a "károsultad" biztosítása azt javíttat amit akar. Az Aegonhoz közöd nincs. A Te károsultad az önrészt illetve az esetleges kedvezményét bukta. Na ezt kérhetné, Tőled Te pedig a MÁV-tól. A casco sajáthibás károkat térít, és nem felelősség biztósítás arra találták ki a KGFB.-t. ( más lenne a helyzet ha a károsultad saját pénzén javítja az autót és kérné az árát).

websas

csviki # 2010.05.20. 17:06

websas és minden érintett!

Mint az tudjuk, semmi nem akadályozza, hogy a károsult amennyiben rendelkezik casco biztosítással, a saját biztosítójávl rendeztesse a kárát előzetesen. A casco-s biztosító visszkereseti igénnyel élhet a kárt okozó fél kötelező biztosítójával szemben, nagyon sokan éltek is ezzel a lehetőséggel (pl. a mi esetünkben is). Alap esetben a biztosító csak azt a pénzt kérheti a MÁV-tól ill. tőled, amit ő kifizetett, DE... Amennyiben a károsult engedményezési nyilatkozatta él a casco-s biztosító javára, pl. az önrész, ill. az értékcsökkenés összegére vonatkozóan, akkor neki nem kell külön perelnie a MÁV-ot, vagy a károkozót, hanem a biztosítója fogja az ő érdekeit is képviselni a perben. És erre minden jogi lehetősége megvan...

websas # 2010.05.21. 04:29

Kedves csviki!

Szerencsémre nem vagyok érintett, értem amit írsz, és a biztosító segítsége is ok. Eljátszottam a gondolattal, ha a károkozónak is lenne casco-ja akkor Ő is kérhetné, hogy az okozott kárt a casco-ja terhére fizessék ki. (az alapja az lehetne hogy a casco a saját hibás károkat téríti, itt neki ez a kára) ?

websas

Nevsehir # 2010.05.21. 13:21

Sziasztok!

Tudja valaki, hogy azokban az esetekben, amikor felfüggesztették a pert és előzetes döntéshozatali kérelemmel fordult a bíró az eu-hoz, pontosan melyik jogszabályra hivatkozott az ügyvéd?

Köszi!

mzsu # 2010.05.22. 06:58

Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Hónapokkal ezelőtt voltam utoljára a fórumon, mert kisbabám született.
A sztori ismerős, MÁV-os biztosítással rendelkezve okoztam kárt- 1,3-at követel tőlem az Allianz....
Június 2.-re kaptam időpontot a bíróságtól I.fokú peren jelenjek meg. Én halasztást kértem, remélem elfogadják, mert rohadtul nem volt időm ezzel foglalkozni csecsemő mellett.
A LÉNYEG, HOGY KELLENE NEKEM EGY JÓ ÜGYVÉD, ITT REMÉLEM TUDTOK AJÁNLANI VALAKIT, AKI FOGLALKOZIK MÁR ILYEN ÜGGYEL ÉS ELVÁLLALNA!
Köszönöm

fireman # 2010.05.23. 05:55

Nemakarok senkit elkeseriteni de hiába ügyvéd hiába idöhuzás ezeket az összegeket behavasalják rajtunk,sajnos jogilag megtehetö csak vastag bör kell hozzá azpedig megvan nekik.Az elözetes döntéshozattallal pedig kár probálkozni nekem is elutasitották hisz "nem kötelezö" ahogy fogalmaztak a levélben.
Nekem egy olyan kérdésem lenne hogy a másodfoku tárgyalás után jogerös lessz a tartozásom a biztosito felé,az adosságbehajtók elvihetik a kocsimat mert az ügyvédem szerint elöfordulhat hiába nincs még kifizetve 8 évig a hitel?
Kitartás több lessz a kamat :(

websas # 2010.05.23. 07:37

Továbbra is!

Az a rögeszmém a cascós javításnál a biztósítónak kizárólag a casco-val rendelkezőhöz van köze. Más adatait nem is tudhatná. Mert egy magántársaság és adat kezelésre nincs felhatalmazva. Saját kockázatára köt biztosításokat és fizet rá kártérítést. Szerintem 2 lehetőség van: elfogadja saját kárnak és fizet, nem fogadja el és nem is fizet.
A "károkózónak" ebben a felállásban semmi köze nincs a cascohoz. A biztosító perelhetné pl.: Kiss Bálint urat aki ezt a helyzetet előidézte.

websas

klimás56 # 2010.05.23. 14:44

Üdv!
Fireman! A törzskönyvet hogy szerzik meg? Feltételezem , nem nálad van, hanem a hitelezőnél! Akkor hogyan csinálnak belőle pénzt? Hm.....

Websas ! Igazad van , valóban a károsulttal áll a biztosító közvetlen jogviszonyban.
DE ! Ezt nekem is leírták ,és sajnos támadhatatlan, abban a pillanatban , amikor kifizeti a kuntsaftot akkor őt magát kár éri , ezért a károkozót és biztosítóját közvetlenül kötelezheti a fizetésre. Meg van ennek a megfelelő jogi nyelvezete, bocs nem tudom pontosan idézni.
Saját kára akkor lenne ha a károsult önmaga okozta a káreseményt.
Ki van ez találva........

csviki # 2010.05.25. 14:44

Klímásom!

"DE ! Ezt nekem is leírták ,és sajnos támadhatatlan, abban a pillanatban , amikor kifizeti a kuntsaftot akkor őt magát kár éri , ezért a károkozót és biztosítóját közvetlenül kötelezheti a fizetésre. Meg van ennek a megfelelő jogi nyelvezete, bocs nem tudom pontosan idézni." - Törvényi engedmény jognak hívják! :)

klimás56 # 2010.05.25. 16:08

Ja,ja! Mindig mondom , vannak nálam sokkal okosabbak :...))))))

Ed1231 # 2010.05.27. 08:23

Hát helló mindenkinek!

Most hívtam fel a felszámolót :( ezt a szomorú szájat szorozzátok most sokkal.

Állítólag a pénzükből mindenki kb 30%-ot kap kárrendezésre azt is esetleg csak év végén.Kezdem úgy gondolni,h el se kellene menni a pereimre,mert úgy is csak fölösleges pénzkidobás.Egy figyelemfelhívó sztrájk lehet hasznosabb lenne már,mert elfelejtette itt mindenki,h ilyen is volt.Mi meg szép csendben megfulladunk a bíróságok árnyékában.

loooni # 2010.05.27. 08:33

Sziasztok! Érdeklődni szeretnék, hogy mivel én megegyeztem a Bíróságon a károsulttal, hogy 15000 havi részletfizetéssel kifizetem a kárt. Ha esetleg a felszámoló cég fizet valamennyit akkor én is úgyanúgy megkapom?

Nevsehir # 2010.05.27. 12:55

Ed1231!

A tüntetés jó ötlet, csak össze kéne rántani jó sok embert, nehogy 10-en legyünk :) Esetleg egy nyílt levéllel egybekötve...

nincstelen # 2010.05.27. 20:13

Változatlanul fenntartom, hogy a kassza ÜRES! :(

Dr.Attika # 2010.05.27. 20:20

El kellene menni a perekre és a Ptk. 339.§(2) bek rendelkezésére hivatkozva mérsékeltettni a kártérítés összegét. Azonkívül a veszélyes üzem ütközése miatt is lehetne talán érvelni a károsult közrehatásra.

klimás56 # 2010.05.28. 16:05

Dr.Attika!
Nos én gyakorló perre járó vagyok.Amit tapasztalok arra nincsenek olyan szavak amit itt le szabadna írni!
Csak az én esetem röviden mint már korábban írtam is róla: a legutóbbi tárgyaláson a bíró(?) arra hivatkozással, hogy későn adtuk be a bizonyítékainkat, figyelmen kívül hagyta, közölte ő már pedig ítéletet fog hozni.
Lehet hogy hibáztunk az ügyvéddel, de a felperes által benyújtott szakértői vélemény kiegészítését szó nélkül elfogadta (kb.fél éve kértük), ez nem késő ???
Az általunk emelt kifogásokat nem mondta magnóra , ezek után milyen ítélet születik???? Pártatlan , igazságos ??? Hm....A kérdésekre nyilván nem itt várok választ , csak nagyon elkeserítő ez a futószalag-szerű módszer amit a bíróságokon tapasztal az ember.
Én nem hiszem hogy bármilyen kedvező döntést hoznának irányunkba és ez nem csak személyes vélemény.....