Sziasztok! Bár nem vagyok aktív hozzászóló, de rendszeresen követem a fórumot és személyes találkozón is voltam már, most viszont a segítségetekre lenne szükségem. Április 21-én lesz az első tárgyalásom, én mint károkozó vagyok beidézve II.rendű alperesként. Jelenlegi anyagi körülményeim nem igazán teszik lehetővé, hogy ügyvédet fogadjak, bár tudom az lenne a ésszerű megoldás. Nem tudom ki-hol tart a saját ügyében, de örülnék ha egy-két tapasztalatot megosztanátok velem az első tárgyalással vagy úgy az egész üggyel kapcsolatban, hogy mégis mire számítsak a tárgyaláson. A lényeg az lenne, hogy mégis mire kéne hivatkozni, amivel felfüggeszteni vagy legalábbis elhúzni lehetne a pert. (A károsult céges autó, casco-ra javíttatott és amúgy is vitatható lenne szerintem a baleset körülménye, de ezt hagyjuk, mert akkor, így utólag nem kellett volna, de elismertem. Szóval engem nem a károsult perel, hanem a kedves ALLIANZ.) Minden segítség jól jönne, akár itt, akár privát üzenetben. Előre is köszönöm!
MÁV Biztosító
Csatlakoznék én is : sajnos az egyetemleges felelősség miatt az üzembentartó felelőssé tehető az okozott kárért.
Tisztelt ER 5440!
Igen sajnos behajthatják,én szintén ebben a cipöben járok.A fiam volt a károkozo a biztositás és az üzembentartoi volt az én nevemen.A fias nevén nincs semmi rajtam akarják bevasalni az összeget,melyre a törvény lehetőséget ad.
Tisztelt Forumozók!
Adózással kapcsolatban szeretném kérni a segítségeteket.Megörököltem a szüleim lakását, 2009-ben édesanyám 50%-át 2013-ban
Jó reggelt Mindenkinek!
Lenne egy fontos kérdésem,hátha valaki tud segíteni!?Én is MÁV-os károkozó vagyok,de nincs semmi a nevemen,így nem is nagyon izgatott az 1.300.000 forint kárösszeg,amit az allianz akar tőlem a károkozásért,de most kapott a feleségem egy levelet a megbízott vagyonelszámolótól,hogy a per lezárta után rajta hajtják be a kártérítési igényt,ugyanis az Ő autójával,az Ő kötelezőjével ,de általam történt a baleset!Tehát ,az lenne kérdésem,hogy behajthatják-e rajta az általam okozott kárt,annak ellenére,hogy Ő csak díjfizető volt és nem károkozó??
Előre is köszönettel
Üdv. Mindenkinek!
Örömmel tudatom, hogy pert nyertünk, mint károkozók! Igaz, hogy nem az alapkérdésben, mert fizetnünk azt kell, de a bíróság másodfokon (annak ellenére, hogy biztosítónk, a MÁV ÁBE elfogadta – igaz csak másodszorra – a külföldi számla szerinti kárösszeget) teljes egészében elutasította a károsult azon igényét, hogy a külföldi szerviz számláját fogadják el kárértékként.(A baleset itthon volt, a kocsit itthon vették, saját lábon képes volt közlekedni, “bizalmi okból” javíttattak külföldön). A kárszakértő magyarországi díjakkal kalkulált EUROTAX-os számítását vették alapul az ítéletnél. Kb 300.000,- Ft a különbség.
Tanulság károkozóknak: érdemes adott esetben az összegszerűséget vitatni, lehet rajta nyerni, ha mást nem időt. Károsultaknak ez ugyan nem vigasz, de lehet, hogy nekik jobban megéri adott esetben eleve a Magyar Államot -akár a károkozóval egyetértésben – perelni v. perbe hívni.
KÖSZÖNÖM A GYORS VÁLASZOKAT:)
Szia Titics!
Ajánlom, hogy lépj be te is az Igazságosabb és Biztonságosabb Közlekedésért Egyesületbe (IKE) - már elég sokan beléptünk a jövőbeli pertársaság miatt.
Az IKE-be belépni a Pörzse ügyvéd irodán keresztül tudsz...
Az iroda elérhetőségeit itt találod: www.ppartners.hu
Kis titkárnőjük nagyon kedves, és eléggé részletes tájékoztatást tud nyújtani neked ügyeddel kapcsolatos lehetőségekről.
Üdv Eric
MÁV BIZTOSÍTÓNÁL VOLTA!!!!
2010.ÁPRILIS 7-RE VAN KITŰZVE TÁRGYALÁSOM AZ ALLIANZ BIZTOSÍTÓVAL.....NEM TUDTÁK BEHAJTANI ( VAGY NEM AKARTÁK, MÉG EGY ÉVIG VOLT A MÁV BIZT.)
PRÓBÁLOK IDŐT HÚZNI, HÁTHA VMI CSODA TÖRTÉNIK.
HOGY TUDOK CSATLAKOZNI SORSTÁRSAIMHOZ???
VÁLASZOKAT ELŐRE IS KÖSZÖNÖM.
Kedves nincstelen!
Én csak a szokásos pesszimizmusodat olvastam ki a sorokból, sorból...:)
Komolyra fordítva a szót, én azt gondolom, hogy ez közel sem ilyen egyszerű. Te helyt álltál a biztosítód helyett, aki nem tett eleget szerződéses kötelezettségének. Azt is tudjuk, hogy mindezt nem felebaráti szeretetből tetted. Én nem akarom elkiabálni, sőt, inkább csak reménykedek (és lehet, hogy én meg túl optimista vagyok itt a 1,5 milliómmal - pedig az utcára kerülésünk a tét, és ez most nem a dráma tagozat...:(), de úgy látom van mozgolódás, ha kis lépésekkel is. Ha bármikor sikerül kimondatni az állam ill. a PSZÁF felelősségét, ami egyben helytállásra kötelezi őket, akkor én azt gondolom, hogy Te is vissza fogod kapni a pénzed! És most ÁMEN! :)
Viki! Ne haragudj, de azt kérdezte az előttem szóló, hogy ha kiegyezik azzal akinek tartozik, akkor számíthat e pénzre a későbbiekben. Erre volt a válaszom hogy sehogy. Ezzel most miért hozom a szokásos formámat??? Ez az igazság. Peren kívül kifizettem az Allianz-ot. Mondta az ügyvédem, hogy ez esetben felejtsem el a pénzt. Ennyi. Szerintem semmi rosszat nem mondtam! Vagy igen?
Sziasztok!
Úgy látom itt semmi nem változik..., nincstelen hozza szokásos formáját, és mégcsak meglepődve se vagyok rajta! :)
Mao Ce Tung! Én inkább azt javaslom Neked, hogy vedd fel a kapcsolatot Grád ügyvéd Úrral, és kérd a tájékoztatását az esélyeid tekintetében megállapodás esetén, ill. a remélhetőleg megnyert próbaper esetére.
Rövid tájákoztatásként talán annyit, hogy a keresetlevél elkészült, nekem "shokk" volt...:), most arra várunk, hogy nálunk lépjen a másodfok, és szülessen v.milyen ítélet. Remélhetőleg ez heteken belül megtörténik, ha nem akkor majd az Ügyvéd Úr kitalálja, hogy mi legyen az újabb koncepció.:) 5 felperes van, és 2 alperes.
Kedves fireman, és nincstelen!
Ugy tudom, hogy Pörzse ügyvéd úr által előzetes döntéshozatali kérelem be van adva az EU Bíróságára... sajnos most én is várakozó üzem módban vagyok.
Mindenesetre beléptem az ügyvéd úr által említett egyesületbe, azért hogyha az EU Bíróságtól pozitív döntés érkezik minnél hamarabb a pertársaság résztvevője legyek.
Igazságosabb és Biztonségosabb Közlekedésért Egyesület a neve!
a www.ppartners.hu címen feltudjátok venni a kapcsolatot az irodával,és tájékoztatni tudnak titeket is a lehetőségekről.
Csak csináljuk tovább,mindenkinek kitartást!
Sehogy! :(
Sziasztok,
Ha meg akarok állapodni az Allianzzal (károkozó vagyok), hogy tudok úgy, hogy kesőbb visszaperelhessem az összeget?
Köszi előre is
Valaki megtudná mondani hogy most hogyis áll ez az egész máv biztositos mizéria mert ahogy nézem ez a forum megált,sajnos.Vagy az ügyis?Mi a helyzet az europai unios birosági helytállásos dologgal.A hirek is megáltak fizetüni kell és kész?
Nem tuti, de XIV. Gizella úton, a pártszékház mellett volt egy öreg szakinak műhelye (szóval messze nem egy márkaszervíz, vagy szakértő, vagy ilyesmi, de mindig voltak ott angol kocsik), ő foglalkozott ilyen angol csodákkal, mint régi Mini, meg ha jól emlékszem, Rover is. Egy próbát megér, ha ő nem is ért a Roverhez, biztos meg tudja hogy ki ért.
Nekem is csak a tőkét jegyezték , a többiről egyenlőre semmi.
De elég lököttek lesznek ha kifizetik, ugyani egyre inkább a biztosítási csalás körvonalazódik az ügyemben.
Nem az én részemről......
Minden esetre áll még a kérésem: ha valakinek van olyan ismerőse aki valamikor foglalkozott, netán mostanság is javítgat ROVER típusú szgk-t , kérem jelezzen felém.
Szükségem van olyan szakember állásfoglalására aki az említett márkát ismeri.
A LAND-ROVER sajnos nem jó...
Sziasztok!
Megkaptam a "várva várt" levelet. Összegszerűségében nem annyi, mint a felperes tőkeigénye, és akkor még a kamatokról, ill. az egyéb költségekről nem beszéltünk...
Erre azt mondta egy, a céghez 1 hete érkezett jogász hölgy, hogy majd a jogerős ítélet után korrigálják az összeget, ha szükséges lesz...:(
Hát a levelemben az állt,h a bíróság döntött,de most próbálkoz"unk" vmi kérelemmel.Hátha.Még jó,h írtad,mert már gondolkodtam,h megint hívni kéne őket a levél miatt.
ED
Ed1231!
Ne haragudj, de nem értem pontosan amit leírtál. Az mit jelent, hogy Te intézkedtél, de az ügyvéded nem???
Egy biztos, ha nem adtátok fel a bíróságnak időben a papírokat, és a bíróság nem jó fej, és nem szólít fel újra, nem adva ezzel új határidőt, akkor az sajnos nem fogja őket érdekelni, hogy ez kinek a hibájából történt így.
Pl.: nekem adott a bíróság 15 napot v.mire, én nem reagáltam, már rég azt hittem, hogy jogerőre emelkedett a dolog, majd újra kaptam egy levelet a bíróságtól és újabb 5 napos határidőt adva felhívta az elutasítás terhére a figyelmemet.
Ha szerencséd van, az a bizonyos újabb levél újabb határidőről szól..., ha nem, akkor tedd fel azt az indiszkrét kérdést az ügyvédednek, hogy tekintettel a kialakult helyzetre, árulja már el, hogy ezt hogyan szeretné rendezni...
MÁS! Beszéltem a MÁV-val, mivel én még mindig nem kaptam levelet, és 15-e után a jogászuk azt mondta, hogy a peres ügyekben február végéig küldenek levelet. Március elején újabb 2 hetet kértek, mert "meg vannak csúszva"...:( Meglepő, nem?
Akkor fizessen az ügyvéded! ,,Nem" szívesen mondok ilyet, hát tudjátok mennyire szeretem az ügyvédeket. :)
Sziasztok!Kéne egy kis tanács.
Mit tehetek akkor,ha én intézkedtem az ellentmondás beadásával időben,viszont az ügyvédem nem és 3 nappal a határidő lejárta után kapta meg a bíróság a levelet,és most kaptam vmi felszólítást amit még nem olvastam,csak anyám mondta,h jó lenne,ha érte mennék,mert vmi sürgősnek néz ki.Elveszíthetem a pert,csak mert az ügyvédem nem végezte a dolgát normálisan?
Aki tud írjon vmit.Köszönöm!
ED
L.Suzy!
Ügyes vagy ! Legalább a T. Bíróság mozog egy kicsit és nem a seggüket meresztik......( bocs)
Nincstelen! Gondolhatod, hogy én sem erre a 22eFt-ra építem az éves költségvetésem:DDDDD))))))))
( bár lassan egyébre nem is tudom....)
Ma reggel a tárgyaláson a birónő teljes szimpátiával viseltett irántam, de nem látta indokoltnak, hogy az EU. Birósághoz forduljon előzetes döntéshoztali kérelemmel.
Abban az esteben megtette volna ,ha alperesként be van vonva a perbe a Máv ABE vagy jogutódja, PM. vagy a
MAGYAR Állam is !!!
Hiába kértem a felperest, ebben nem volt közremüködő!!!
Erre én kértem a magyar állam bevonását a perbe, hivatkozva az EU-s irányelvek iplementálásának elmulasztása végett!!! Nem hozták meg időben a rendelkező jogszabályt!/2oo5. máj./
A tárgyalást felfüggesztették, következő menet: 2010.jun.o2.
Aki időt nyer életet nyer!!!
A felszámoló nem jelent meg, nem is nyilatkozott!!!
L.SUZY
Klímás! Én annyira hiszek abban a pénzben, mint abban, hogy a MÁV Bizt. karácsonyra képeslapot küld. Sőt, nem hogy képeslapot kapok tőlük, de még a megígért kurva levelüket sem. Bár azért örülnék....

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02