Suzy!
Sok sikert! Dr. Pörzse lesz az ügyvéded? Majd jelezd mi volt.
Suzy!
Sok sikert! Dr. Pörzse lesz az ügyvéded? Majd jelezd mi volt.
Miután a károsult csak egyedül engem perelt, se a MÁV ABE-t, se a Felszámolót, se az Államot, pedig javasoltam neki több alkalommal.Irásban és szóban!
Kértem a biróságot, hogy mint tanut idézze be a Felszámolót, mint jogutódot, és a biróságon hivatalosan nyilatkozzon ven-e pénz, mikor fizet és mennyit??? Addig idő előtti a követelés tőlem !!
Szerdán lesz az első tárgyalásom, nagyon kiváncsi vagyok mi fog történni! Drukkoljatok!!!
L.SUZY
Sziasztok! Minap jött levél a felszámolótól, nyílvántartásba vették a pluszba kifizetett biztosítási díjamat. Ha majd lesz rá elég pénz , ki is fogják fizetni kamatokkal együtt.
Lehet hogy mégis van pénz???????
Igazságosabb Biztonségosabb Közlekedésért Egyesület!
MÁV ABE
Károsultak, károkozók figyelmébe ajánlom!
L.SUZY
Sziasztok! Sajnos Suzy linkje már nem működik, de itt az új: http://videotar.mtv.hu/…8_19_30.aspx 15:09- nél van szó a mávról.
( figyelmedbe szeretné ajánlani a
következő oldalt:
http://videotar.mtv.hu/…irado/Hirado este.aspx
Üzenete a következő:
MÁV Bizt-M1 esti hiradó( a 15. perc után)
Végre leadtak egy rövideitett változatot, de a P.M nem nyilatkozott !!!
L.SUZY
Sziasztok!
Szeretnék tőletek tanácsot kérni.
A bátyám tulajdonában volt az autó, én voltam az üzembentartó.2006.10.10-én a barátnőm vezette az autót és az ő hibájából nekiment egy kereszteződésben egy másik autónak.A Máv biztosítónál volt a kocsi kötelezője, akik ki is fizették a károsultnak a kár összegét.2009.08. hónapban kaptunk a biztosítótól egy levelet, hogy fizessük be a kár összegét (280 000 Ft-ot).2006.10. hónapban türelmi időszakban volt a biztosítása a kocsinak.(letelt a 3 hónap biztosítás, de ezáltal nem szűnt meg a biztosítóval a szerődés).Előtte és utána rendben fizettük a biztosítást.
A kérdésem az volna, hogy jogosan követelik a pénzt tőlem?
Ha igen,akkor ha megszűnt a Máv biztosító, akkor kinek fogom ezt fizetni?
bucipici4
Nagyon köszönöm a segítséget, megnéztem, reménykedjünk...
Nem ment le az M1-en az anyag, mert szerintem a Pénzügy Minisztérium véleményét kérte volna a riporter, de senki nem akart nyilatkozni tegnap, ugy látszik ma sem értek rá!
Kinos ez már mindenkinek, hogy nem tartják kötelezőenek az EU-s irányelveket,magukra nézve, ezt nem lehet megmagyarázni!!!
15 napon belül fellebbezhet az állam, kiváncsian várjuk mit lépnek!!! Meg merik-e tenni!
L.SUZY
Nem ment le az M1-en az anyag, mert szerintem a Pénzügy Minisztérium véleményét kérte volna a riporter, de senki nem akart nyilatkozni tegnap, ugy látszik ma sem értek rá!
Kinos ez már mindenkinek, hogy nem tartják kötelezőenek az EU-s irányelveket,magukra nézve, ezt nem lehet megmagyarázni!!!
15 napon belül fellebbezhet az állam, kiváncsian várjuk mit lépnek!!! Meg merik-e tenni!
L.SUZY
Hello Csviki
A link http://www.dunatv.hu/musor/videotar?…
Ez a reggeli 6-8-ig műsor, ezen belül kell megkeresni, ha jól emlékszem kb 7 óra előtt, középtájon van.
Az M1-en én sem vettem észre, bár figyeltem, sőt fel is vettem (volna).
Sziasztok!
Biztos bennem van a hiba, vagy a vírusaim már az agyamat is megtámadták, de nem találom a Duna TV honlapon a Pörzse interjút..., azt már meg sem merem említeni, hogy én vadul néztem az M1 Híradót, de sehol semmi. Nyugtassatok meg, nem velem van a baj...
Ha mégis, kérek szépen egy linket...:)
Előre is köszi a segítséget!
Sziasztok!
Itt láthatjátok Pörzse ügyvéd úr ma reggeli riportját a DUNA TV 6-tól 8-ig című műsorában.
http://www.dunatv.hu/musor/videotar
Én úgy vélem, hogy érdemes lenne belépni az ügyvéd úr által mondott egyesületbe. Többen sokkal többet érhetünk el, ezért én mindenképpen támogatom az ügyvéd úr által említett pertársaságot.
Egyébként engem is úgy tájékoztatott az iroda, hogy a ma esti Mtv1-es hiradóban is kifejti Pörzse úr a precedens értékű bírósági határozat jelentőségét, és a jövőbeli lehetőségeket.
Ha valakinek kérdése merülne fel ezen említett precedens értékű határozattal kapcsolatban akkor ajánlom nektek a wwww.ppartners.hu oldalon valamelyik elérhetőség egyikén vegyétek fel a kapcsolatot az Irodával.
Most már talán elkapjuk az ,,Állam bácsi" grabancát!
Eric
Az M1 esti Hiradójában ma vagy holnap este egy rövid riprot lesz a MÁV ABE üggyel, perekkel kapcsolatban.
dr. Pörzse Tamás fejti ki véleményét,az EU irányelvek alapján, az állam
helytállását követelve! Nézzétek!
L.SUZY
Az államot nem lehet tovább gyengíteni - mondta Baka András, a Legfelsőbb Bíróság (LB) és az Országos Igazságszolgáltatási Tanács elnöke, annak kapcsán, hogy irányításával bizottságok mérik fel a bírósági rendszer állapotát, és reformjavaslatokat készítenek elő az OIT és az új parlament számára.
Szakmai érvek sokasága támasztja alá azt az álláspontot, hogy hozzá kell nyúlni a harmadik hatalmi ág kereteihez, amelyeket kétharmados törvények szabnak meg" - tette hozzá.
"Az egykori keleti blokk országaiban sok helyütt megfigyelhető, hogy az állam szervei elbizonytalanodtak, erőforrásaikat elfecsérlik. Miközben Nyugat-Európában erős az állam, hatékony állami szervezetek működnek, régiónkban tekintélyüket, önbizalmukat vesztett állami szervek próbálják betartatni a jogállami normákat" - magyarázta.
Egy jogállamban az igazságszolgáltatás teljes függetlenséget élvez a politikától, Európában elképzelhetetlen, hogy bírósági vezetők pártpolitikusokkal egyezkedjenek - hangsúlyozta Baka András.
Követendő példaként Nagy-Britanniát, Franciaországot és Németországot említette, mert ezekben az országokban az állami szervek hatékonyak, ezért társadalmi megbecsültségük is magas, és mivel van tekintélyük, az állampolgárok széles rétegeiben könnyűszerrel elérik az önkéntes jogkövetést. "Sajnos, ugyanez nem mondható el a régiónk országaiban tevékenykedő állami szervek többségéről" - nyilatkozta a főbíró.
Baka András hat reformbizottságot hozott létre, hogy áttekintsék az igazgatás, a fegyelmi helyzet, a bírói jogállás, az informatika, a gazdálkodás és a statisztikai rendszer állapotát. Mint elmondta, február végéig elkészülnek a jelentések arról, hol tart a magyar bírósági szervezet, és milyen koncepciók alapján lehet a szükséges változtatásokat végrehajtani.
L.SUZY
Hello Royal!
CsVikinek általad írtakkal kapcsolatban csak annyit, hogy esetünkben a magyar szakszerviz -amelyik szintén külföldről hozott gyári alkatrészekkel dolgozik - árai lettek hasonlítva a külföldi szerviz áraival. A szakértői vélemény szerint is a munkadíjak eltéréséből adódik a különbség.
mágika75!
Nem megbántani akarlak, de édes a naivitásod! A kutyát nem érdekli, hogy mikori a károd, ill. hivatalosan volt-e akkor gáz a MÁV ÁBE-nál vagy sem...:(A miénk 2007.02 havi, és most másodfokon járunk...erről ennyit.
MÁS, MINDENKINEK!
Aki a próbaperrel kapcsolatban érdeklődött, és jelezte részvételi szándékát, de nem írtam vissza (amiért elnézést), kérem, hogy vegye fel a kapcsolatot Grád Ügyvéd Úrral, és egyeztessen vele.Elérhetőségei a www. kapcsolattartas.hu oldalon.
Afelszámolótól azt az infót kaptam, hogy akinek peres ügye van,annak február végéig postázzák a leveleket. De ha nem kapnék, telfonáljak...jópofák, mit nem mondjak..:(
Sziasztok!
Diver!Add be az ellentmondást mindenképpen.Van formanyomtatvány a neten,de ajánlanám az ügyvédet.
Amúgy meg se lepődöm,hogy engem is az allianz perel.Nem is én lennék,ha nem így lenne.
Suzy:Bíz helyettem is!!!
Szevasztok!
Erre a hirre vártam már hónapok óta!
Remélem az Eu. Biróság előzetes döntése kedvező lesz. kiterjeszti a hazai biróságokra is, és az államot fizetésre kényszeriti az UNIÓ!!!
EU.Parlament és Tanács 2005./14/EK irányelv
72/166/EGK 3.cikk. 1. bek. ez a rendelkezés!!!
2005.máj. 1-én lépett hatályba a rendelet és teljes körüen 2007. jun. 11-ig. kellett volna bevezetni hazánkban is. Ezt elmulasztották, későn hozták meg a 35§.1-et, és későn a kockázati alapot a MABISZNÁL.
Én is beadtam a biróságra az előzetes döntéshozatali kérelmet, majd márc. 1o-én lesz az első tárgyalásom!
Ezt teszi az INDRA ügybédje is! INDRA@indrabizt. hu
Na végre megtörtént az áttörés!!!
L.SUZY
Sziasztok!
Az azért mindennek a teteje, hogy még meg sem kaptam a Máv-tól a kis levélkémet, de az Allianz már 2 hete megküldte a követelős, fenyegetős levelét! Gusztustalan! Nagyon várom a levelet, kiváncsi vagyok mit sikerült kitalálniuk! Abban bízom, hogy mivel én 2006 májusában okoztam kárt ( 2006. jún. 02.-ától függesztették fel először a Máv-ot) számomra kedvező hírt kapok, hiszen akkor még elvileg nem volt hivatalosan is gáz a Máv-val!
Sziasztok! Közérdekű!
A Bíróság ma Pörzse Tamás ügyvéd kérelme alapján, egy olyan károsult által indított keresetben, ahol a felperes beperelte a károkozót, a MÁV ÁBE-t és a Magyar Államot is elrendelte az eljárás felfüggesztését és az Európai Unió Bíróságának előzetes döntéshozatali eljárását kéri annak a tisztázása érdekében, hogy az Állam megszegte -e a vonatkozó irányelvekben lefektetett előírásokat és köteles -e helyt állni a károkozó helyett vagy mellett az okozott kárért. Az írásbeli végzés kézhezvétele után meg tudom adni az ügyszámot, talán a többi folyamatban lévő ügyben is lehetne rá hivatkozni és kérni az eljárás felfüggesztését.
KÖSZÖNÖM!
Nekem is sikerült őket felhívnom, azt mondta 1 halálosan nyugodt férfi hang hogy türelem még ezen a héten de legkésőbb jövő hét elején kap mindenki levelet.
És hogy általában csak azok hívják őket akiktől az allianz követelőzik, a többi biztosítóval meg tudtak egyezni hogy ne a károkozót zaklassák addig míg le nem zárul a máv-abe felszámolása.
Közben kaptam levelet a Pesti központi kerületi bíróságtól, "Fizetési meghagyás" címszóval, amiben persze a kár összegét, több mint 2 millió forintot követelnek 15 napon belül, és hogy ez nem jogerős, élhetek ellentmondással írásban, arra alkalmas űrlapon.
Én élnék is.
Mivel eléggé kezdő vagyok még ebben a dologban, nem tudom mit érdemes ilyenkor írni? És honnan tudnék ilyen okiratot beszerezni?
A segítséget előre is köszönöm!
Na felhívtam őket megint mert még mindig nem hozott semmit a postás bácsi :(
Asszonták kedvesen és rendesen,hogy az én részemet vmi társbiztosító fizette,és ezért ezt a csoportot (az én kis szerencsétlen sorstársaimmal együtt) más turnusba tették.Így a napokban postázzák őket.
No para még jöhet a Jézuska!
ED
diver1-nek
Mert szerintem lenyúlják még a postára szánt összeget is aztán ráfogják majd a postára. Sok amerikai ismerősömtől hallottam már, hogy az USA a lehetőségek hazája. Pedig nem, Magyarország az. Persze csak a pofátlanoknak, sajnos!

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02