Én megítélem a munkájukat, vagyis inkább őket! Piszkos tróger, korrupt, hazug, jellemtelen, gusztustalan mind egytől egyig. Olyan haszontalanak, hogy ha tűzre dobnánk őket /mert oda valók/ még azt is eloltanák. Azért remélem a pokol tüze majd égeti őket! És ide sorolnám még a mosolygó kis köcsög bohócot: kis betűvel járay Meg az összes cinkosát, kiss bálint lányát és sorolhatnám. Remélem mindegyik rákban hosszú szenvedés árán veszti el a nem túl értékes szar életét.
Elnézést a ronda fogalmazásért. Csak egyszerűen nagyon hiányzik a pénz amit a héten kifizettem. Kissé frusztrált vagyok.
MÁV Biztosító
Kedves Sorstársak!
Ma van az emberi jogok és a korrúpció elleni világnap!
A TV-ben hivták rá fel a figyelmet kora reggel!
Javaslom emlékezzünk meg róluk:
Kiss Bálint és társai MÁV ABE
Veres János ex-pénzügy miniszter
Draskovics Tibor ex-igazságügy miniszter
Farkas István ex-PSZAF főigazgató
A Felügyelet jelenlegi munkatársai
Binder István PSZAF szóvivő
Trunkó Barnabás a MABISZ elnöke
Szakmai munkájukat nem tisztem megitélni, de emberi tulajdonságaik és erkölcsi magatartásuk alapján nem méltóak ilyen magas tisztség betöltésére, ezt bebizonyitották !
Reméljük Magyarországon eljön az az idő, amikor a jog nem fordulhat jogtalanságba, és CIVIL CONTROLL is olyan erős lesz, hogy ilyen emberek nem kerülhetnek döntést hozó poziciókba!
Az optimizmusom töretlen!!!
L.SUZY
K.Gyuszi.21.
Amennyiben birósági uton elitéltek, fizetésre kényszeritettek és már fizettél is a károsultnak,akkor keresd Cs.Vikit!/e-mailben/
dr.Grád András : www.kapcsolattartas.hu
Ott megtalálod az elérhetőségét!!!
L.SUZY
Akkor most mégis hol tart a perközösség szervezése? Én csatlakoznék, de hogy tudom felvenni veletek a kapcsolatot?
Magyarázzák a megmagyarázhatatlant!
A MÁV ABE nál tartalék alapot kellett volna képezni, ilyen egyszerű a dolog...ami 40-5o%os profit esetén nem okozott volna gondot, de jóval egyszerübb volt a pénzt szétosztani,mutyizni, összejátszani, sokan kaphattak belőle!
A P.M.a kormány, az Országgyülés rendre elfogadta a szakmai beszámolókat, amit félévenként tett a PSZAF.
Gondolom minden adat kozmetikázva volt!
Azt a konkrét dolgot kifelejtették a jelentésből hogy éppen a PSZAF felügyelő biztos Banyár József áldásos tevéhenységének köszönhető, hogy közel 1 milliárdot utalgattal különféle számlákra a MÁV ABE vagyonából a végnapjaiban!!
Kiváncsi lennék ott dolgozik-e még Banyár???
Viszgálatot kell kérni az Állami Számvevőszéktől a MÁV és a a jogutód, a Hitelintézeti Felszámoló Nonprofit Kft. "közhasznú" valós gazdasági tevékenységéről!!!
L.SUZY
Mindent tudtak A PSZAF-nál,szerintem a kezdetektől fogva, amikor 2001-ben megalakult a MÁV ABE, csak bennünket etettek hónapokon keresztül különféle nyilatkozatokkal! Büntetgettek, felügyelgettek!!!
Ezekről én is olvastam hogy több munkatárs ellen belső vizsglat folyt, meg is irtam nekik, hogy kiváncsian várjuk , mi lesz ennek az eredménye, és milyen szankciókat fognak alkalmazni!
Erre válaszolta azt a P.M., hogy a PSZAF-et közvetlenül,nekünk mezei állampolgároknak nem lehet számon kérni, csak a kormánynak és aszakmai felügyelő minisztériumnak van erre hatásköre! Akkor tegyék a dolgukat, de sürgősen!!!
ÁLLAM AZ ÁLLAMBAN az adófizetők pénzén!
Viszont nekik, a P.M-nek törvény által előirt kötelességük, hogy a felügyelet normálisan müködjön és tegye a dolgát!!Tőkepiaci felügyelet, stb...szintén botrányosan möködött!
Azért is váltották le Farkas Istvánt , mint főigazgatót, és most Varga Csaba/VACSA/a főigazgató, már fél éve, de azóta se változott semmi!
Binder István szóvivő, már teljesen hiteltelen,szánalmas, a nyilatkozatai köszönő viszonyban sincsenek se egymással, se a valós helyzettel! Egy komoly, tekintélyes állami felügyeletnél ez megengedhetetlen!!!
Binder és Trunkó meg a nyilatkozataik, remek párost alkotnak akár felléphetnének a Vidám Szinpadon, mint Hacsek és Sajó! Az lenne a nekik való feladat!
L.SUZY
http://www.pszaf.hu/…_090128.html
Ezt olvastátok már? A végén írják, hogy:
"A vizsgálat megállapításai alapján a Felügyelet főigazgatója munkáltatói jogkörében eljárva – a Felügyelet Hivatalába tartozó köztisztviselők tekintetében – a MÁV ÁBE ügyében esetleges személyes szakmai felelősségének tisztázására 19 felügyeleti munkatárs esetében további vizsgálat lefolytatásáról döntött.
A vizsgálat során több mint 30 fővel – felügyeleti munkatársakkal és nem felügyeleti érintettekkel egyaránt – készültek szakmai interjúk. A belső ellenőrök több mint ezer oldal dokumentációt tanulmányoztak át és mintegy 70 szakmai javaslatot fogalmaztak meg. A vizsgálati jelentést 2009. január 22.-én fogadta el az FT. A jelentés megállapításairól a FT elnöke beszámol a Pénzügyminisztériumnak és az Országgyűlésnek.
Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete"
Ezek szerint a PSZÁF is tudja, hogy hibázott...
Sziasztok!
Már jó ideje követem a fórumot,de most sajnos már kézzelfogható segítségre lenne szükségem. Tud valaki ajánlani Pesten egy jó ügyvédet. Mert MÁV ÁBÉ-s károkozó révén, 2 polgári perem van folyamatban és egyre kevésbé tetszik az ügyvédem "nemtörődöm" hozzáállása. Minden javaslatra nyitott vagyok. Előre is köszönöm.
Köszönöm! Tehát ha jól értelmezem, akkor Dr. Grád András ügyvéd úrral szeretnétek megindítani a próbapert. Szerintem erről beszélgetni kellene személyesen az ügyvéd úrral, illetve aláírásokkal be kellene nyújtani a Pesti Központi Kerületi Bíróságra. Eddig hányan vagytok, akik biztos mennek bíróságra?
üdv. Gyuszi
Az a legérdekesebb, hogy miből is adják ezeket a nagy kedvezményeket a biztositó társaságok!
A MABISZ szerint 43%-al kevesebbet fizetett ki mint a mult évben, szóval a tartalékból kifizethették volna azt a 3-4 milliárdot, meg se érezték volna !
Ez már tényleg vérlázitó!!!
Szégyeljék magukat!!!
L.SUZY
Picit olvasgass vissza légyszíves , sok infót találsz.
Sziasztok sorstársak!
Csatlakoznék hozzátok, énis MÁV biztosítós voltam, 2008.08 hójában okoztam balesetet, nekem félig-meddig szerencsém volt, sikerült peren kívül megegyezni és úgy néz ki, hogy ki lesz egyenlítve a tartozás. Most pedig kezdődhet a pereskedés. Mivel látom, hogy perközösség összekovácsolásán kísérleteztek, szeretnék csatlakozni hozzátok, és támogatni, segíteni titeket! Ha más nem, majd az Európai Bíróság majd hoz kedvező ítéletet. Milyen fázisában vagytok a perközösség kovácsolásában? Találkoztatok már? Voltatok jogásznál? Előre is köszönöm a megtisztelő válaszotokat!
Itt is van néhány érdekes cikk:
http://www.penzcentrum.hu/label/kgfb
Arra azért kíváncsi lennék, ha mégis nekünk lesz igazunk, a mi kárunkat ki fogja megtéríteni?
Pl. ügyvédi költségek, kiesett munkaidő, esetleg nem vagyoni kárként az elszenvedett megaláztatásért,stb.
Vagy ne szaladjak ennyire előre??
MINDENKINEK !!!!!
L.Suzy levelét,kiegészítve, Binder úr 2008-as véleményével, több helyre elküldöm. Kérek mindekit aki hozzájárul nickneve aláíráshoz , jelezze nekem privátban.
Úgy gondolom, még nagyobb súlya van a levélnek , ha több személy neve szerepel a végén.
Köszönöm.
Most látom az Indexre is ki lett rakva ez a hír:
Sziasztok,
Találtam egy nagyon érdekes cikket:
http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?…
Végre már hogy vannak olyan hivatalos szervek is akik nekünk adnak igazat... Kíváncsi vagyok mit fog mondani a Pénzügyminisztérium Pénzügyi Szakkollégiuma erre az egészre...Reménykedek, de vhogy nem látom túl rózsásnak a helyzetet. Suzy-t már lerázta a P.M.
Az ügyemben amúgy a végén az történt, hogy kifizettem a kibt MABISZ-t. Így utólag még jól felidegeltek, mert képtelenség velük kulturált, európai módra ügyet intézni. Indulhat a próbaper felőlem, csak ha jól tudom mivel "önként" és "dalolva" fizettem pereskedés nélkül, ez nagyban csökkenti a próbaper esélyeit..., de erről majd még beszélnem kell az ügyvéddel. Ilyet se pipált még a világ, de hát azt már megszoktam a jog nem a logika alapján működik.
Most jöttem meg a postáról. Feladtam a peren kívüli csekket :( Nagyon remélem, hogy egyszer megbánom, mert az nektek és a többi érintettnek csupa jót jelent.
De erre a bunkó Trunkóra kíváncsi leszek. Bár szerintem lesöpri az asztaláról egy hülye mosollyal a levelet. De tényleg az elnézés lenne a minimum. Most maradt két hónapra -100000Ft-om. Rég éreztem magam ilyen szarul.
Na akkor javítva :
....Több újság szerkesztőjét kerestem már , igaz emailban.....
Szia! Töb bújság szerkesztőjét kerestem már , igaz emialban, egyenlőre lesz...ák a képemet.Magyar Hírlap, Helyi Téma... a teljesség igénye nélkül.
A levelet szívesen aláírtam volna, nem akarok más tollával ékeskedni, de talán nyomatékosabb...
Egyébként gratulálok, remélem elgondolkodik a t. úr!
A Magyar Nemzet szerkesztőségébe is elküldtem a levelet, amit a MABISZ elnökéhez irta,remélem megjelentetik... megsürgetjük a folyamatokat!
Ti is irhattok nyilt levelet más szerkesztőségekbe!
L.SUZY
Most hívtam fel a felszámolót, azt mondták, hogy a felszámolás még nem fejeződött be.
Ezt a kis Mikulás ajándékot küldtem a MABISZ elnökének!
Tisztelt Trunkó Barnabás Elnök Úr!
A MÁV ABE botrányos müködése alatt Őn soka nem emelte fel szavát, mint a szövetség elnöke, nem próbálta
a biztositottak érdekeit képviselni, megvédeni, ezért Önt felelősség terheli.
Miután a P.M. engedélyével, a PSZAF elégtelen, vétkes felügyelete miatt a MÁV ABE KGFB biztositási tevékenységét megkésve felfüggesztették, hütlen kezelés, sikkasztás miatt, az Őn személyes nyilatkozatai felháboritották a közvéleményt, és a biztositott állampolgárokat!
A Hir.Tv.ben, RTL KLUB, és más médiában, ön azt feszegette, hogy a MÁV ABE egyesület tagjainak pót befizetése megmenthette volna a biztositót!
Mondta ezt azután, hogy az évi 8-10 milliárd Ft.bevétel egy részét elsikkasztotta az egyesület elnöke és vezérkara,a többit a PSZAF felügyelete alatt utalgatták különféle számlákra, uj székház vásárlásra /6oo mill./, softwaer fejlesztére/3oo mill./ Forrás:HVG.
Reméljük ez a szórakoztatási müfajból átmentett munkásságának egy része és viccnek szánta!
Sajnos az érintettek nem tudtak rajta szórakozni, sok álmatlan éjszakát okozott akárosultaknak és a károkozóknak egyaránt! A rossz döntések mögött emberi sorsok vannak, amit Önök teljesen figyelmen kivül hagytak! /30-40 ezer ember és család/.
Az egyesület tagjai a szerződésnek megfeleően fizették a kötelező biztositási dijat, sőt még a felfüggesztés után is 2008.szept.3o-ig/ kb.1 milliárddal többet, mint ami kötelező lett volna, tulfizetés volt/
Olyan álláspont, sőt gyakorlat, hogy a MABISZ az általa kezelt kárrndezési számláról már kifizetett kárt visszaköveteli a biztositott károkozótól, teljességgel elfogadhatatlan és felháboritó, JOGTALAN!!!
Károkozóként magán vagyonával nem felel a biztositó helyett!
2005- óta vagyunk az EURÓPAI UNIÓ tagjai, és Önök késve módositották a kárrendezési jogszabályt /35 .§.1/, és nagyon megkésve hozták létre a KOCKÁZATI ALAPOT, amit már legkésőbb a MÁV ABE felfügesztésének időpontjában, 2008.aug. 15-el meg kellett volna tenniük!
Ez az alap 2010.jan1.-től már müködni fog ,meg a jogszabály is , ezzel be is ismerték vétkes mulasztásukat!
Ez minden környező EU-s országban igy müködik, és sehol nem fordulhat az elő, hogy a jögkövető magatartást tanusitó állampolgárokat birósági uton, a két nagy "kartellező biztositó "az ALLANZ és a GENERALI jogtalanul vegzálja.
Idő előtti, ráadásul jogtalan a követelésük, mert a MÁV ABE maradék vagyonának felmérése, felszámolása, felosztása még nem történt meg!
Kérjükaz állam beavatkozását, és követeljük a MÁV ABE. károsultak mielőbbi kártalanitását!
" Az Alkotmánybíróság már a 9/1992.(1. 30.) AB, határozatában megállapította, a jogállam nélkülözhetetlen eleme a jogbiztonság.
A jogbiztonság az állam, s elsősorban a jogalkotó kötelességévé teszi annak biztosítását, hogy a jog egésze, egyes részterületei és az egyes jogszabályok is világosak, egyértelműek, működésüket tekintve kiszámíthatóak és előreláthatóak legyenek."
Sérült a jogbiztonság, az alkotmányos emberi alapjogunk, ami felül irja a Ptk. 339.§.1-et. ezt az ombutsmann , dr.Szabó Máté, az alkotmányjogász dr.Kolláth György is megállapitotta.
Az Eu-ban erős törvény biztositja a tulajdonjog védelmét, amibe azok a szolgáltatások is bele tartoznak, amelyekért valaki már fizetett!
Kérjük, hogy nyilvánosan ismerjék be, hogy hibáztak Binder szóvivő úrral együtt, álljanak ki anyilvánosság elé, és kérjenek elnézést a biztositottaktól, és a történtek után Önök személyükben is vonják le a megfelelő következtetést!
A MÁV ABE károsultjainak nevében , a Jogi Fórumról: L.Suzy
L.SUZY
Sajnos rossz hírem van , úgy tudom, az , hogy nem közlekedett a kocsi , nem " mentő" körülmény! Csak az , ha a forgalmival kivonják! Könnyen lehet , hogy utólag be kell fizetni az elmaradt díjakat.
A szerződés kötéshez : szerintem nem köthet. Értelmetlen lenne az egész!

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02