MÁV Biztosító

L.Suzy # 2009.12.15. 11:43

Mint Ön is olvasta honlapunkon, Egyesületünk kezdeményezésére megalakult a Pénzügyminisztérium Szakkollégiuma, kifejezetten a MÁV Biztosító Egyesület károsultjai követelésének rendezése érdekében. Vezetője Marsi Államtitkár Asszony. A MABISZ is képviselteti magát. A rendezés hosszadalmas elhúzódása során többféle megoldási javaslat is felmerült a különböző szervezetek részéről. Az Indra Egyesület azt az álláspontot képviseli, hogy a károkozó nem követett el mulasztást, így helytállási kötelezettsége sem merülhet fel. Törvényességi szempontból - véleményünk szerint - aggályos az a pár bírósági ítélet is, amely helytállásra kötelezi a biztosított károkozót. A legutóbbi szakkollégiumi ülés e hónap 9-én volt. Megegyezés egyelőre még nem született.

Bízunk abban, hogy megnyugtató megállapodás születik a további tárgyalások során. Bármilyen érdemi fejlemény történik a tárgyalások során, azt a honlapunkra feltesszük.

A 2. kérdésére még nem tudunk válaszolni.

Üdvözlettel

Schindlerné Jakab Mária

Panasziroda vezető

L.SUZY

nincstelen # 2009.12.15. 11:29

Érdekes a sorrend! Ez eddig nem így volt. Mi az hogy a nem természetes személyek által okozott kár kifizetések előbb vannak? Cégeket kifizetik, minket meg nem? Még 50000Ftnak is örülnék, de látom semmi nem marad. Viszont a az összes Waberers-es kamion által okozott kár ki lesz fizetve, ez tuti. Ez szép!

K.Gyuszi21 # 2009.12.15. 09:36

Tisztelt fórumozók!
Újabb infókkal gazdagodtam az ügyben! A Köztársasági Eknöki Hivatalnak írt levelem válaszra talált, íme:

Tisztelt Uram!

Sólyom László elnök úrhoz elektronikus úton intézett levelére válaszolva a következőkről tájékoztathatom:

A köztársasági elnök feladat- és hatáskörét az Alkotmány 30/A. §-a és további törvények szabályozzák. Az Elnök úrnak – segítő szándéka ellenére - hatáskör hiányában nem áll módjában, hogy a MÁV ÁBE fizetésképtelenségéből és működési engedélyének bevonásából származó problémák ügyében eljárjon, illetve azokkal kapcsolatosan bármilyen intézkedést tegyen, vagy kezdeményezzen.

Mindazonáltal engedje meg, hogy felhívjam a figyelmét a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) 2009. januárjában megjelent jelentésére, amely tájékoztatást ad arról a belső szakmai vizsgálatról, amelyet a PSZÁF a MÁV Általános Biztosító Egyesület (MÁV ÁBE) kapcsán tett felügyeleti intézkedések célszerűségére, hatékonyságára és szakmai megalapozottságára vonatkozóan folytatott le. A vizsgálatot a Felügyeleti Tanács (FT) elnöke a főigazgató egyetértésével rendelte el 2008. július 17-én, vizsgálandónak a 2004. január 1. és 2008. július 16. közti időszakot határozta meg, azt független belső ellenőrök végezték el. A jelentés szerint nem volt kizárható a PSZÁF felelőssége a MÁV ÁBE fizetésképtelenné válásának előidézésében.

A PSZÁF tájékoztatása szerint, mivel a MÁV ÁBE eszközei nem nyújtanak teljes mértékben fedezetet az eddig okozott károkra, a meglévő kötelezettségeket az Egyesület a következő kielégítési sorrendben teljesíti, ameddig lesz rájuk fedezet:

1. járadékfizetési kötelezettségek;
  2. természetes személyek által okozott személyi sérüléses károk;
  3. nem természetes személyek által okozott személyi sérüléses károk (kivéve a nagy anyagi teherbírású személyek kárai);
  4. természetes személy által okozott, 300 ezer forintnál nagyobb összegű vagyoni károk;
  5. nem természetes, nagy anyagi teherbírású személy által okozott személyi sérüléses károk;
  6. egyéb kárkifizetések.

Tekintettel arra, hogy a köztársasági elnöknek nincs olyan hatásköre, ami alapján a levelében említett ügyben vizsgálódhatna, javasolom, hogy kérdéseivel a MÁV ÁBE felszámolását elrendelő PSZÁF-hoz forduljon (1013 Budapest, Krisztina krt. 39. központi levélcím: 1535 Budapest 114., Pf. 777., tel.: 489-9100).

Kérem tájékoztatásom megértő tudomásulvételét.

Üdvözlettel:

Sonnevend Pál Dr.

főosztályvezető

Ezen kívül, 2010 Február 12.-ig minden károsult, illetve károkozó fog kapni levelet, amelyben ecsetelik a pénzügyeket, tehát vagy fizettek vagy nem, illetve bizonyos % elképzelhető. Továbbá, akik peren kívül megyeznek(tek) esetleg, azoknak írni kell ügyvéf jelenlétében 3 példányban egy megállapodási szerződést, amelyben a károsult lemond a biztosító felőli pénzösszegről, majd el kell juttatni a MÁV-ABE Thököly úti bázisára! Amint megtudok vmit, írok!

Grád András # 2009.12.14. 20:12

Tisztelt Érintettek!

Szeretnék eloszlatni egy illúziót: Az Allianz egyetlen érdeke az volt, hogy a MÁV Biztosító, mint legfőbb konkurens mielőbb beboruljon. Azt természetesen nem állíthatom, hogy az egész mögött ők álltak, mert erre nincs bizonyítékunk.

Sokaknak!

Átlag napi 20 telefont kapok, hogy itt vagy ott olvasták a nevemet, és most azonnal segítsek rajtuk. Szeretném újfent világossá tenni: A hatályos magyar jogot nem tudom megváltoztatni, aki MÁV-os volt, és kárt okozott, annak fizetnie kell, ezen élő ember nem tud változtatni. Aki ilyesmire vállalkozik, csodát ígér stb., az nagy valószínűséggel szélhámos, aki csak a pénzüket akarja lenyúlni. Ez nem én vagyok. Csak akkor érdemes hozzám fordulni a próbaperrel kapcsolatban, ha valakit a bíróság jogerősen kártérítésre kötelezett, és már valamennyit fizetett is, mert ezzel már őt érte kár, amit reményeim szerint vissza tudunk követelni, de biztos sikert én sem tudok ígérni, legfeljebb jó esélyeket. Üdv:

dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

klimás56 # 2009.12.14. 16:16

Nálad a 2 pont !!!

Robi72 # 2009.12.14. 15:31

klimás56 2009.12.14. 07:33

Én már beszéltem erről biztosítóval, aki azt mindta, hogy semmiképpen sem vennének részt állam elleni eljárásban, tekintettel arra, hogy a kormányon múlik a megfelelő és nekik kedvező környezet fenntartása és nem harapnak bele az etető kézbe

klimás56 # 2009.12.14. 06:33

Mao Ce Tung 2009.12.14. 06:50

Jó kérdés !!! Látod, sok helyen megy a szájtépés, amikor lépni kell és ehhez tömegre van szükség, érdekes módon valahogy megritkulnak a sorok!!!
Itt a fórumon is csak esetleg tízen- tizenöten mozgolódunk rendszeresen........
Nehogy már csak ennyien legyünk........

Szerintem addig nem lehet bevonni a biztosítókat a próbaperbe, amig peres viszonyban vagyunk velük.
Csak kérdem : egyszer társ, egyszer ellenfél ?

Mao Ce Tung # 2009.12.14. 05:55

Ja es nem tudom, hogy ez volt e mar:

Az Allianzt meg a tobbi biztositot probalta mar valaki bevonni segitokent a probaperbe?
Hiszen az o erdekuk is lenne ha kiderulne, hogy az allamnak kell fizetni, es nem a karosultnak/kisembernek. A biztositok hamarabb jutnanak a penzuk utan, es nem kene annyit pereskedniuk.
Valami ellenerv?

Mao Ce Tung # 2009.12.14. 05:50

Csak azt szeretnem kerdezni, hogy hol van az iwiw-es tomeg a 'Mav Karosultak' ismeroseikent?
Meg 30an sem jeloltuk be egymast.
En irtam minden ismerosomnek...

dakobacsi # 2009.12.11. 08:57

Sokszor olvastam már itt hasonló hozzá szólásokat mint a K.Gyuszi21 2009.12.10. 19:29-i hozzászólása.

Az általa belinket cikkben, ezt írják:

Az Indra Biztosítottak és Pénzintézeti Ügyfelek Országos Érdekvédő Egyesülete szerint nem követelheti vissza a MABISZ az általa kezelt kárrendezési számláról már kifizetett kárt a MÁV Biztosító Egyesületnél biztosított károkozóktól, mondta Pintér György, az egyesület elnöke hétfőn sajtótájékoztatón - tudósít az MTI.

A mondatban benne van hogy Pénzintézeti Ügyfelek Országos Érdekvédő Egyesülete szerint...És itt ez a lényeg, ez csak ennek a szervezetnek a véleménye. Senki se reménykedjen benne, hogy a jelenlegi szabályozás mellett a MABISZ bármit is kifizet a MÁV ÁBE helyett.

Pont ebben a cipőben járok én is. Külföldi kár volt az enyém is. Ahogy szokás ezt a két ország nemzetközi irodája intézi el először egymás között (a magyar a MABISZ), aztán a károkozó országának irodája behajtja a pénzt a biztosítón. Mivel a MABISZ a biztosítón (MÁV ÁBE) nem tudja ezt most behajtani, így ugyan úgy bepereli, vagy perrel fenyegeti az embereket mint az Allianz, vagy a Generali, stb. Bárki ennek az ellenkezőjét állítja az nem mond igazat!
Nem rég perkáltam 2 millát, a MABISZ-nak, pont azért hogy ne kelljen velük perre menni, és további millákat elveszíteni a jelenlegi jogi állás szerint. A MABISZ ugyan úgy megtagadja a számlák és egyéb iratok kiadását... Senki ne lássa a MABISZ-ban a megváltót, ugyan úgy a mocskos, lopós banda része, és nem elég hogy olyan pénzt követelnek tőlem/tőlünk, amit nem nekem kéne kifizetni, hanem még meg is aláznak egy az EU országokhoz abszolút nem illő, totál unkorrekt ügyintézéssel.

Fizettem, de mindent meg fogok tenni hogy ezt a pénzt visszaszerezzem, mert még nem látott olyat a világ hogy egy érvényes KGFB-vel én fizessem ki a kárt. Itt az állam hibázott, fizessenek ők. Az lenne még a szép beperelni őket a nekem okozott nem anyagi károkért, a sok idegeskedésért, az álmatlan estékért, a rengetek pénzért ami az ügyintézésre ügyvédekre ment el...

A MABISZ felejtsétek el, ők ennek az ügynek ugyan úgy a rossz oldalán állnak, nem a mi érdekeinket képviselik, velük is harcolunk....

dakobacsi # 2009.12.11. 08:56

Sokszor olvastam már itt hasonló hozzá szólásokat mint a K.Gyuszi21 2009.12.10. 19:29-i hozzászólása.

Az Indra Biztosítottak és Pénzintézeti Ügyfelek Országos Érdekvédő Egyesülete szerint nem követelheti vissza a MABISZ az általa kezelt kárrendezési számláról már kifizetett kárt a MÁV Biztosító Egyesületnél biztosított károkozóktól, mondta Pintér György, az egyesület elnöke hétfőn sajtótájékoztatón - tudósít az MTI.

A mondatban benne van hogy Pénzintézeti Ügyfelek Országos Érdekvédő Egyesülete szerint...És itt ez a lényeg, ez csak ennek a szervezetnek a véleménye. Senki se reménykedjen benne, hogy a jelenlegi szabályozás mellett a MABISZ bármit is kifizet a MÁV ÁBE helyett.

Pont ebben a cipőben járok én is. Külföldi kár volt az enyém is. Ahogy szokás ezt a két ország nemzetközi irodája intézi el először egymás között (a magyar a MABISZ), aztán a károkozó országának irodája behajtja a pénzt a biztosítón. Mivel a MABISZ a biztosítón (MÁV ÁBE) nem tudja ezt most behajtani, így ugyan úgy bepereli, vagy perrel fenyegeti az embereket mint az Allianz, vagy a Generali, stb. Bárki ennek az ellenkezőjét állítja az nem mond igazat!
Nem rég perkáltam 2 millát, a MABISZ-nak, pont azért hogy ne kelljen velük perre menni, és további millákat elveszíteni a jelenlegi jogi állás szerint. A MABISZ ugyan úgy megtagadja a számlák és egyéb iratok kiadását... Senki ne lássa a MABISZ-ban a megváltót, ugyan úgy a mocskos, lopós banda része, és nem elég hogy olyan pénzt követelnek tőlem/tőlünk, amit nem nekem kéne kifizetni, hanem még meg is aláznak egy az EU országokhoz abszolút nem illő, totál unkorrekt ügyintézéssel.

Fizettem, de mindent meg fogok tenni hogy ezt a pénzt visszaszerezzem, mert még nem látott olyat a világ hogy egy érvényes KGFB-vel én fizessem ki a kárt. Itt az állam hibázott, fizessenek ők. Az lenne még a szép beperelni őket a nekem okozott nem anyagi károkért, a sok idegeskedésért, az álmatlan estékért, a rengetek pénzért ami az ügyintézésre ügyvédekre ment el...

A MABISZ felejtsétek el, ők ennek az ügynek ugyan úgy a rossz oldalán állnak, nem a mi érdekeinket képviselik, velük is harcolunk....

dakobacsi # 2009.12.11. 08:56

L.Suzy # 2009.12.11. 08:21

Pontositok, az INDRA bejegyzett egyesület,biztositási területen érdekképviseleti szerv, és a másik két Fogyasztásvédelmi szervezet is országos egyesület!!!

Egyelőre ők hárman sokkal hatékonyabban tudnak fellépni, érdekeket érvényesiteni,mivel ezt együttesen teszik.Könnyen lehet, hogy a P.M Szakkolégiumával eredményesebb lesz a tárgyalás, és hamarabb vezet vegleges megoldáshoz, mint a mi "szélmalom harcunk"!

Itt maga az elv a lényeg, hogy hivatalosan szót emelnek, minél többen, minél több helyen, hogy az emberek döbbenjenek rá végre, hogy bármikor, bárki kerülhet hasonló helyzetbe az élet más területén is./tőkepiaci befektetés, tb-pénztár, életbiztositás/
Mindenki aki ebben az ügyben az érdekünkért kiállt, erőfeszitést tett, azt csak pozitivan kell értékelni!!
Meg kell köszönjük!!!

L.SUZY

nincstelen # 2009.12.10. 20:59

Csak szólok! Az indránál annyira nincsenek képben az egésszel, hogy az már fáj! Emlékeztek? Asszem a hírtv-n az öreg aki az indrától volt jól beégett a Binder Pityu elött amikor még a kifizetési sorrendet sem tudta. Egyáltalán mit keresett ott? Telefonon beszéltem velük, akkor is össze vissza beszéltek. Nesze semmi fogd meg jól az egész. ALAPÍTVÁNY. Had ne kelljen bemutatnom hogy működik.

K.Gyuszi21 # 2009.12.10. 18:29

Reméljük, hogy jól fog elsülni a dolog! Énis találtam pár érdekes dolgot: http://profitline.hu/…tositottaira ezen kívül az INDRA egyesület is foglalkozik az üggyel! Sőt, (én legalábbis most olvastam először), hogy a MABISZ számláján lévő pénzeket is igénybe veszik a károsultak megtérítésére, bár húzott szájjal... Holnap felhívom az INDRA-t, megkérdezem mik a kilátások, és beszámolok!

L.Suzy # 2009.12.10. 17:01

Én is ugy értékelem, hogy ez nagy előrelépés,sőt azt gondolom kezdenek komolyan venni bennünket!
Hajlandó egyeztető megbeszélésre Trunkó úr, és még az is lehet, hogy közeledünk a megoldáshoz!
Én mindig is hittem benne, hogy normális, igazságos végső megoldás születeik majd valamikor....

Nem tudjuk a felszámolás után mennyi a jogutód vagyona, még nem történt meg a vagyonfelosztás!
Az idők végezetéig azt sem lehet elhúzni!
Lehet, hogya felszámolót csendben feltőkésitik, mint a bankokat..
Nekünk teljesen mindegy milyen kasszából, hogyan nevezik, milyen alapból, csak a kártalanitásnak meg kell történnie.
Az államnak garantálnia kell, helyt kell állnia az általa kötelezően előirt szolgáltatásért, amiért fizettünk!!!

L.SUZY

klimás56 # 2009.12.10. 16:57

Üdv! A Magyar Hírlap felé elment a levél, remélem válaszolnak.
Köszönöm mindenkinek a jelentkezést.

csviki # 2009.12.10. 16:12

nincstelen!

Mint azt már sokszor megbeszéltük, értem mindenki elkeseredettségét, a Tiédet is, de kérlek, hogy ne alacsonyodjunk le egy bizonyos szint alá, mert egyrészt nincs értelme és ezzel nem jutunk előrébb, másrészt meg magunkról állítunk ki szegénységi bizonyítványt!

Attól függetlenül, amit Trunkó Barnabás írt egy pillanatra függetlenítve magam, azt gondolom, hogy legalább volt benne annyi, hogy rövid időn belül válaszolt (ami alap esetben evidens lenne, de látjuk, hogy bizonyos szinteken válaszra sem méltatnak bennünket), ill. nem zárkózik el egy esetleges egyeztető megbeszéléstől. Én úgy érzem, hogy ez nagy előre lépés.

Én tegnap Szollár Domokosnak ismét írtam egy levelet, mivel 10.28-a óta egy 1 soros válaszra sem méltatott. Megírtam, hogy ennek biztosan az az oka, hogy nem kapta meg az e-mailem, mert egyébként biztosan nem lenne olyan érzéketlen, hogy egy ilyen horderejű problémán csak úgy átlépjen...

nincstelen # 2009.12.10. 15:59

Remélem olvasod Trunkó ezt a fórumot! Szedd a sátorfádat a MABISZtól és menjél el két kezű munkát végezni. Talán azzal csak magadnak ártasz, esetleg a főnöködnek. Ha igen, legalább végre lesz aki jól seggbe rúg.

Alma12 # 2009.12.10. 15:10

L.Suzy

Kíváncsi vagyok, mivel próbálják még lenyeletni velünk a békát. Azért rendes, hogy válaszolt.

L.Suzy # 2009.12.10. 13:44

Kedves Lapos Zsuzsa!

A MÁV ÁBE károsultjai nevében írott levelét – egy kis kerülővel – de megkaptam.
Nem meggyőzni akarom, de amennyiben igényt tart rá, szívesen megbeszélem Önnel személyesen is a kialakult helyzetet, annak jogi hátterét, valamint a hatóságok, illetőleg a MABISZ által tett intézkedéseket. Ezek természetesen megjelentek a sajtóban és a médiában is, de talán ezek újbóli összegzése és áttekintése hozzásegítené Önt az eset tárgyilagos megítéléshez, és nyilván számomra is hasznos lenne.

Tisztelettel üdvözli:
Trunkó Barnabás
főtitkár

Szóval megjött a válasz!

L.SUZY

nincstelen # 2009.12.10. 12:28

http://www.pszaf.hu/…80813_1.html

További információ a sajtónak:

Binder István

PSZÁF sajtószóvivő

Tel.: 30-9216-361

Csak hogy kívánhassunk neki kellemes karácsonyt! :)

bohém # 2009.12.10. 10:31

Tisztelt L.SUZY.
Köszönjük tökéletesen igazad van!

Tisztelt Forumozók!
Adózással kapcsolatban szeretném kérni a segítségeteket.Megörököltem a szüleim lakását, 2009-ben édesanyám 50%-át 2013-ban

L.Suzy # 2009.12.10. 08:18

Az alábbi levelet irtam az ombutsmannak a károsultak nvevében!

Állampolgári Jogok Országgyülési Biztosa

Tárgy:Alkotmányos jogokkal kapcsolatban sérelem érte az állampolgárokat és annak közvetlen veszélye áll fenn.

Tisztelt dr.Szabó Máté Úr!

Tudomásunk van róla , hogy a MÁV ABE botrányos müködésével, felfüggesztésével, a károkozók birósági uton történő elitélésével, a két nagy büntetett "kartelező"biztosivó Allanz és Generáli által, Ön már felemelte szavát! A birósági perek azonban továbbra is folynak.

A jogkövető magatartást büntetik a Ptk. 339 alapján, és a biztositók helyett akarják helytállásra kényszeriteni a bizositott állampolgárokat.
dr. Kolláth György alkotmányjogász rádió nyilatkozatát hallgattam, amiben kifejtette, hogy az alapvető alkotmányos emberi jogok sérülnek, és az Alkotmány felül irja a Ptk-t. Az államnak garanciát kell vállalnia az általa kötelezően előirt szolgáltatásokért!

2009.dec.1-én életbe lépett a Lisszaboni Szerződés, amely minden E.U.-s tagállamra kötelező, szigorodtak a jogszabályok., különösen a tulajdonjoghoz füződő , amelybe a szolgáltatások is bele tartoznak!

Ön már régebben kimondta, hogy sérült a jogbiztonság hazánkban, a " JOG JOGTALANSÁGBA FORDULT".

Tisztelettel kérjük, hogy hivatalból járjon el és sziveskedjen állásfoglalást kérni az Alkotmány Biróságtól ez ügyben, és leállitani ezeket a peres eljárásokat! Ma van az emberi jogok napja.

NEM JOGSZOLGÁLTATÁST, HANEM IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁST VÁRUNK!

Az én ügyemben konkrétam nég nem indult meg az eljárás , de fenyegetve érzem magam!

Köszönettel, és tisztelettel: L.Suzy

L.SUZY

nyúúszíí! # 2009.12.09. 21:45

Sziasztok!

A következő problémán gondolkodom, és bízom benne, hogy valaki tud rá választ adni. Olvastam, hogy az utolsó határidő a Felszámoló felé bejelenteni a 'követelést' december 15-e. A kérdésem a következő: ha a baleset után (2008. ősz) a károsultak bejelentették a biztosítónak a balesetet, leadták a zöld-sárgát, én mint károkozó kitöltöttem a nyilatkozatokat, a biztosító telefonon azt mondta, hogy befogadták a számlájukat. Mindegy is, a kérdés a következő: most hogy engem fogtak perbe, ami egyenlőre még tart, akkor most nekem is kell beadnom a Felszámoló felé igényt (összeget még nem határozott meg a bíróság, és sztem addigra nem is fog, így csak a fizetési meghagyásra tudnék alapozni, amit természetesen megfellebbeztem)?
Hálás lennék, ha valaki tovább tudna segíteni ez ügyben.