MÁV Biztosító

Károsult01 # 2011.08.28. 10:53

Azt ugye tudjuk, hogy a külföldi biztosítóknak fizetett a MABISZ, s azt is, hogy a a károkozótól nem kérhet "kártérítést" a MABISZ.

http://www.mfor.hu/…k/83110.html

Ezt viszont nem értem?: "a mostani ítélet nem vonatkozik azokra, akik belföldön okoztak kárt". ???????
Miért is nem? Hogy is van ez?

Károsult01 # 2011.08.28. 11:05

Válaszolt a biztosító, amelyben több dolgot nem értek.:

"Adósunkat a törvényben előírt módon - minden jogosult köteles adósait minden évben tájékoztatni tartozásának összegéről - évente felszólítottuk tartozásának rendezésére, mely a mai napig nem történt meg, az ellene szóló jogerős ítélet ellenére sem. Partnereinkkel történt levelezésünket nem áll módunkban Önnek megküldeni." Akkor honnan tudjum, hogy egyáltalán megkeresték-e a MÁV-Biztit ez ügyben??? Lehet, hogy a kifizetés jogosságát vitatta a MÁV, s ezért nem akarják ki adni?

"Mellékelten megküldjük Önnek a kárbejelentő, a kárfelvételi jegyzőkönyv, valamint javítási számla Társaságunk által az eredeti iratokról készített, pecséttel hiteles másolatát. A gépjárműről készült fotókat elektronikus úton (dátum) megküldtük Önnek." Nem azelőtt kellene tájékoztatniuk a károk összegéről, mielőtt kifizetik? Ennyi idő elteltével, hogyan állapítsam meg, hogy valóban jogosan fizettek-e annyit a kárjavításáért amennyit?

"Társaságunk a dátum az Ön által dátum átvett levelében részletesen tájékoztattuk Önt visszkereseti igényünk okáról és jogosságáról." Jogosságáról??? Arról nem tájékoztattak. Miért lenne jogos a "követelésük"?

Kérdésem, hogy mi a legmegfelelőbb válasz-e levelükre, Érdemes-e már most egyből ügyvédi levéllel válaszolni, vagy az ráér majd a következő "körben"?
Igazából egyik levelükből sem derült ki miért minket akarnak fizetésre kényszeríteni? Ez már zaklatás!

Előre is köszönöm a segítséget!

vjalle # 2011.08.28. 14:33

Haho,
Akkor most mi van? Az 1 mila feletti ugyekben lehet felulvizsgalatot kerni, es akkor az LB eltorol minden kovetelest a karokozoval szemben, legalabbis ilyen hireket es eseteket hallottam. Akkor csak az 1 mila alatti karokat kell zsebbol fizetni? Vagy ennel arnyaltabb a kep?

Károsult01 # 2011.08.30. 14:05

Hahó vjalle! Én úgy tudom, hogy pont az 1 milla alattiakat hanyagolják. Ismerek is olyan millás alatti sorstársat, aki egy válaszlevéllel lerendezte az ügyet. Legalábbis fél éve békén hagyták.
S ismerek olyan millás fölöttit, akit levelekkel zaklatnak és perrel fenyegetőznek.
S persze, szerintem, ezt biztosítója is válogatja.

dzole # 2011.08.30. 21:19

Hát a...Generali nem csak perrel fenyegetőzött..ha nem mindenféle előzmény nélkül beadta az anyagot a bíróságra..ugy hogy nem is tájékoztatott előtte..csak mert Máv nem fizetett neki felszólításra..:)
Vicc ez az ország...semmi több..!!

dzole

A_A_ # 2011.08.31. 07:45

Kaptam én is egy szép csekket kamatosan 290ezerről. Szeptember közepéig bekell fizetnem, mehetek alkudozni ha hajlandóak egyáltalán. :(

krassoia # 2011.08.31. 17:40

Ha valaki hallott már MÁV-os megnyert perről, kérem jelezze azt nekem, nekünk!
2007 telén belementem egy előttem haladó autóba, "pechemre" volt casco-ja, úgyhogy neki fizetett a Generali. Most rajtunk akarja behajtani, 620000 ft első körben, már be is pereltek. várjuk az értesítést:-( Mellesleg mióta becsődölt a MÁV, mi is épp az ő ügyfelei vagyunk...
Hallott már valaki megnyert perről, esetleg valaikről, akihez érdemes fordulni?
Előre is köszönet minden infóért!
krassoia
szeged

Károsult01 # 2011.09.01. 16:23

Kedves krassoia!

Lásd az alábbiakat,

valamint húzni kell az időt, levelezgetni kell velük, stb. nem kellemes, de muszáj. érdemes egy a témában jártas ügyvédet is megkeresni.

lecsoman # 2011.09.01. 18:01

Sziasztok!

Nem tudom emlékeztek e még rám, én szerveztem a házon kívül-nek a riportját, meg aktívan részt vettem ebben a szemétségben.

Egy idő után viszont föl adtam, alkudtam és fizettem.

Csak azért néztem be, hogy meg kérdezzem, hogy áll a dolog most.

Van már fény az alagút végén?

P.S.: nem hiszem el, hogy még most is van aki meg akarja magyarázni, hogy a MÁV gázos volt és ő ezt látta ezért nincs ilyen szar helyzetben mint mi voltunk/vagyunk... Vicc!

klimás56 # 2011.09.02. 18:07

Szia! Örülök hogy bekukkantottál! A helyzet egyenlőre nem fokozódik /Virág elvtárs...))) /
A nyári uborkaszezon után gondolom gőzerővel beindulnak újra a kivégzések.

" Azt hiszem kibújt a szög a zsákból! Ezért toporog egyhelyben az egész felszámolósdi:
http://www.napi.hu/….490989.html "

Utolsó gondolatodhoz: de sajnos még mindíg van aki utólag feltalálta a csőre a lyukat és rendelkezik a bölcsek kövének egy darabkájával....

klimás56 # 2011.09.04. 13:25

Bocs! A link itt jó : 2011.07.28. 16:39

igen # 2011.09.15. 10:01

Az Alkotmánybíróság
2011. szeptember 19-20-i teljes ülésének napirendje

– a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról szóló 2009. évi LXII. törvénnyel összefüggésben előterjesztett, mulasztásban megnyilvánuló alkotmányellenesség vizsgálata tárgyában készült határozattervezet;

L.Suzy # 2011.09.16. 06:00

Ez lesz a 4. alkalom, hogy az Alkotmábybiróság tárgyalja ezt az ügyet, remélem végre kedvező döntés születik.

L.SUZY

Princica # 2011.09.16. 10:04

És ezt most kinek a kérésére is?

igen # 2011.09.16. 10:52
igen # 2011.09.20. 14:05

nincs AB határozat

hmikie # 2011.09.20. 14:19

Milyen meglepő... Nem sietik el.
Nem lehet vajon megérdeklődni tőlük valamilyen módon, hogy mi az oka, hogy negyedszerre sem sikerült döntést hozniuk?

takira # 2011.09.20. 14:51

Én is friss áldozat vagyok.
Nekem sincs más lehetőségem, mint kamatmentes részletfizetést kérek 12 hónapra, majd ha születik ebben az ügyben döntés, akkor élek a kártérítési igényemmel.

Princica # 2011.09.21. 06:55

Az mit jelent, h nincs határozat? Újra be kell adni vkinek a kérelmet, hogy foglalkozzon a témával az AB?

Felmentett # 2011.09.21. 10:14

Kedves Fórumozók, tisztelt Ügyvédek!

Az én történetem példaértékű és talán úttörő is (végre). 3 éve próbáltuk húzni, halasztani az ügyemet, hátha a kedves Kormány illetve az Alkotmány Bíróság valami menekülési útvonalat ad azok számára, akik a derült égből lettek beperelve nem csekély összegekkel, ami sokaknak (nekem is) a megélhetését veszélyezteti. Nem történt meg, csupán annyi, hogy idén tavasszal született egyetlen (!) egy eset, melyben a Legfelsőbb Bíróság határozata szerint „az ügyben a károkozót közvetlenül perelni nem lehet” és továbbra is a MÁV-ot szólítja fel fizetésre. A törvény alapján az 1 millió forint tőke összeget meghaladó követelések esetén van helye felülvizsgálatnak. Az alsóbb szintű bíróságoknak viszont nem kötelező ítélethozatalnál számításba venni ezt a döntést. Nálam mégis ez történt, FELMENTETTEK! Sőt, én „csak” 900.000 forintos tőkeösszegre voltam perelve. A bíróság ítélete szerint mivel én rendelkeztem kötelező felelősség biztosítással, figyelembe veszi a tavaszi Legfelsőbb Bíróság egyedi esetét is, így én nem vagyok perelhető, az Allianznak továbbra is a MÁV-ot jelölték meg, mint fizetésre kötelezettet!!! A bíróság azt is megjegyezte az ítélethozatalnál, hogy a többi bíróság igenis vegye figyelembe, hogy akinek érvényes kötelező biztosítása volt, az ne legyen perelhető! Nem tudom, hogy történt-e hasonló eset a tavaszi óta, de remélem, hogy az én történetem eljut a szélrózsa minden irányába és végre vége lesz ennek a rémálomnak a többi szerencsétlen ember számára is!

vjalle # 2011.09.21. 10:55

Kedves Felmentett!

Koszonjuk a jo hirt! Nagy segitseg lenne, ha megosztanad velunk az ugy es az itelet szamat stb..., ami alapjan a tobbi ugyved ki tudja keresni az ugyet es hivatkozni tud ra.
Nekem jovo heten lesz targyalasom :( A karosszeg miatt jogosult vagyok a felulvizsgalati kerelemre (majd 5 mila), de jo lenne ha nem lenne ra szukseg.
A tobbieknek is gratulalok, akik a kedvezotlen jogi kornyezet es remenytelen helyzet ellenere is kuzdottek.

nyúúszíí! # 2011.09.21. 11:42

Kedves Érintettek!

Érdekesség képpen mellékelve egy link: www.privatbankar.hu/…_a_per_45083

bogi7575 # 2011.09.21. 15:12

Sziasztok!
Hát ez jól hangzik Felmentett. Akkor te egy boldog ember vagy :-) Gratula
Arra az ügyiratszára, ítéletre én is kíváncsi lennék.Nekem is a jövőhéten lesz a következő tárgyalásom. -Melyik bíróságon született a kedvező ítélet?
köszi

Felmentett # 2011.09.21. 15:42

Természetesen azon vagyok, hogy minél hamarabb napvilágot lásson a határozatom és minél több helyre eljusson. Az IKEgyesülettel is már felvettem a kapcsolatot, hogy ők tegyék közzé ugyanúgy, mint a tavaszi esetben is. Sajnálom viszont, hogy eddig kellett várni, hogy végre szülessen egy ilyen döntés is. Az ügyvédi iroda velem szemben is totálisan biztos volt a sikerében, hozzá vannak szokva, hogy nyernek sajnos.

bbcsi # 2011.09.22. 10:33

Sziasztok,

Azt nem tudjátok véletlen ,hogy a Hitelintézet felszámoló elkezdet már kifizetni a károkozókat?Én egy éve kaptam levelet tőlük,hogy milyen csoportba lettem sorolva. Azóta már majd 500.000. Ft-ot kifizettem.Jó lenne már valamit viszontlátni.