MÁV Biztosító

klimás56 # 2009.11.25. 10:46

Coolmpi 2009.11.24. 20:49

Ennél könnyebb pénkereset? Tutira lehet menni!! Egyenlőre ....... (remélem)

A peren kívüli egyezséggel kapcsolatban egy picit olvass vissza. Grád tanár úr vélemémnye mérvadó.

A szerződést sztem ne írd alá, mert az összes nyűg a nyakadba szakad!Az ügyben gondolom másodrendű alpresként vagy benne !??
A véleményemet szigorúan laikusként mondom....

L.Suzy # 2009.11.24. 22:10

Ajánlom szives figyelmetekbe, a Google-n keressetek rá:
PSZAF 8/2oo6(X.12) ajánlása a KGFB alapján érvényesitett kárigények, kárrendezések!

Ami szerintem mégsokkal érdekesebb:
EU. Parlament és Tanács
2oo5./14/ EK irányelve 4.cikk.

Az EU. Parlament szerint 2oo9. nov.1-től minden tagállamban erős ügyfélvédelmi rendelkezések lépnek érvénybe!

L.SUZY

Coolmpi # 2009.11.24. 19:49

Hát engem pont:

Dr. O…M..... ügyvédi iroda 70-s mobillal!

Szólított fel... Legalábbis illik a rövidítés és a 70-es mobil is...

Persze megértem én a károsultakat is, itt senki nem jár jól... Amennyiben peren kívül egyezünk meg akkor lehet jelentkezni a próbaperre?

Valami követelés átvállalási szerződést akar írni az ügyvéd, így elvileg nekem lesz követelésem a MÁV-al szemben.

Alma12 # 2009.11.24. 00:30

Sziasztok!

Pár napig nem olvastam az oldalt kicsit levert a láz.

steveAK
Örülj, hogy csak ennyit írtak rád. Többen vagyunk akiknek 6számjegyű az összeg :-(

lecsoman
Érdekes, mert a cég ~600embert épített le 1ik napról a másikra. A rovarirtós trükkel. Másnap nem tudsz dolgozni, mert a zárba nem jó a kulcsod és már melegében kapod a felmondást. Olvass indexet. Költség csökkentés. Személyes üszi megszűnt a biztosítási részen. Győrbe ment az írat tár. Ismerősöm anyja is köztük volt. Korrekt cég :-(

Grád András
Személyesen még nem beszéltünk. Ettől függetlenül köszönöm, hogy segít nekünk.

klimás56 # 2009.11.22. 17:45

Grád András 2009.11.22. 16:20

Tisztelt Tanár úr ! Itt a nyilvánosság előtt kérem elnézését a félre érthető hozzászólásom miatt! TERMÉSZETESEN NEM ÖN AZ akivel kapcsolatban jeleztem az smst.
Egy sorköz valóban hiányzik a szövegből!!

A mondókám első fele arra vonatkozott, hogy a rendelkezésre álló hely elegendő-e nagyobb létszám fogadására.
Időközben,látom ez a kérdés okafogyottá vált.

A többit személyesen......

Grád András # 2009.11.22. 15:36

Visszanéztem a hozzászólásokat.

"A napokban voltunk egy Pörzse Tamás nevű ügyvédnél, aki egy eddig nem említett megközelítésen dolgozik. Valami uniós irányelv alapján akar magyar bíróságon keresztül az európai bírósághoz fordulni és elmagyarázta, hogy ez nem strasbourgi bíróság hanem luxemburgban van és ez egy tök más dolog… Hallottatok erről a megoldásról máshonnan is?"

Szeretném a látszatát is kerülni, hogy a kollégával valamiféle "rivalizálást" folytatnék, van nekem elég ügyem/bajom így is. Előrebocsátva, hogy nem vagyok uniós szakember (csak egy 2 éves uniós szakjogászit csináltam végig, de elég ritkán foglalkozom uniós ügyekkel a gyakorlatban), nekem ezzel a megközelítéssel kapcsolatban az az aggályom, hogy az Európai Bíróság (Luxembourgban található) nem valamiféle "szuperbíróság", mintegy negyedfokú jogorvoslati fórum a hazai bíróságok döntéseivel szemben (egyébként Strasbourg sem az), hanem leegyszerűsítve a határon túlnyúló vonatkozású gazdasági kérdésekkel foglalkozik (pl. versenykorlátozások stb.) Aztán persze lehet, hogy a kollégának van valami olyan eredeti ötlete, amivel az ügy bebűvészkedhető az ottani bíróság joghatósága alá, és csak én nem látom ezt a lehetőséget. Az Emberi Jogi Bíróság (Strasbourg) joghatóságához viszont nem kell bűvészkedés, az Egyezményhez fűzött Első kiegészítő jegyzőkönyv 1. cikke biztosítja a tulajdonjog védelmét, amibe azok a szolgáltatások is beletartoznak, amelyekért valaki már fizetett. Üdv:

dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

lecsoman # 2009.11.22. 15:34

Hétfőn 5-re mennek forgatni Grád tanár úrhoz a Házon kívül-től. Nem fognak mindenkit használni aki jelentkezett, ezért csak az jöjjön aki ennek tudatában an.

Viszont nagyon fontos, hogy aki már fizetett valamennyit a követelt összegből, vagy lefoglalták valamijét a behajtók, az jelentkezzen!!!

Akár nálam is jelentkezhet (06704271392), de Grád tanár úrnál lenne érdemes.

Ha meg van a megfelelő mennyiségű fő, akkor lehet indítani a próbapert, ahol visszaszerezhetjük a pénzt (esetleg).

Mindenképpen kellenek azok akik már fizettek, mert csak úgy lehet próbapert indítani, ha már károsultak vagyunk ,ahhoz pedig fizetni kell valamennyit legalább!!!

szoszo9 # 2009.11.22. 15:30

Azért én most se lennék nyugodt, hogy lesz egy fedezeti alap a tönkrement biztosítók helyetti fizetésre.

És ha azzal is történik valami? Nincs még benne elég pénz, vagy kevés a károk fedezéséhez... Akkor mi van? Ebben az országban BÁRMI megtörténhet!

Akkor negint jön a Ptk 339 és fizet a károkozó.

A KGFB-ből ami kötelező: az a fizetés a biztosítónak... a többi opcionális. :-((((

Grád András # 2009.11.22. 15:20

"jártam Grád tanár úrnál......
Ma kaptam egy sms-t, reklámozza magát az ügyvéd arra az esetre ha nem fizet a MÁV ......
Hm! Ennyire süllyedünk ????
Dr. O…M..... ügyvédi iroda 70-s mobillal!"

Mivel felületes olvasó, vagy a szöveget nem végigolvasó számára esetleg olybá tűnhet, mintha én lennék az a bizonyos önmagát mobilon reklámozó kolléga, szeretném világossá tenni, hogy részint nem vagyok ilyen módszerekre rászorulva (így is halálra dolgozom magam), de még ha történetesen rá lennék, sem reklámoznám magam soha ilyen módon. Kedves Klímás! Tudom, hogy semmi rosszat nem akart, csak arra kérem, máskor ha lehet fogalmazzon picivel precízebben! Mint tudjuk, aki disznók közé keveredik, azt megeszik a korpákok! :-) Köszi!

dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

klimás56 # 2009.11.22. 13:23

A bank és biztosító csődjéhez: jövőre ugye létrehozzák azt a bizonyos kasszát! Ezzel szerintem törvényesítették a lopást , ugyanis szét lehet hordani a biztosítót ,a közös kassza majd fizet!!??
Vagy megint rémálmaim vannak???

klimás56 # 2009.11.22. 13:20

Lesz külön értesítés a forgatás létszámáról ??Azért kérdezem mert jártam Grád tanár úrnál......
Ma kaptam egy sms-t, reklámozza magát az ügyvéd arra az esetre ha nem fizet a MÁV ......
Hm! Ennyire süllyedünk ????
Dr. O....M..... ügyvédi iroda 70-s mobillal!

L.Suzy # 2009.11.21. 08:40

Igy igaz, ahogyan mondod, a Bank és a Biztositó ugy van kitalálva, hogy soha tönkre nem mehet, mert 4o-5o%-os haszonkulccsal dolgoznak!
Csak szándékosan lehet csődbe vinni, ha ellopják a pénz, mint ahogyan a példa mutatja!
Ezt irtan a P.M.-nek is!Ők persze mindent tudnak, csak bennünket tartanak birkának, vagy fejős tehénnek!
Miért akart Kiss Bálint magán biztositót létre hozni, mert ez egy kincses bánya! 2ooo-óta szivattyuzták ki belőle a pénz,de tul mohóvá váltak!
A forgatáson ott leszek! Kellemes hétvégét mindenkinek!

L.SUZY

lecsoman # 2009.11.20. 21:52

A válság? 5,319 milliárdot fizettek ki most azonnal semmi probléma nem volt, aznap fizették mikor kapták a büntit.

Válság? Válság egy olyan cégnél ahol kb. 1-2-3 millió ügyfél van, akik havi rendszerességgel 5-10e Ft-ot fizetnek átlagosan. Csak tipp, az is lehet, hogy többet többen.

Válság az Allianznál? Na ne viccelj!

Elmagyarázom:

Az Allianz azon kívül, hogy minimális költségért ad el egy "nemlétező" szolgáltatást (biztosítás) egyben bank is. Ami azt jelenti, hogy pénz tud csinálni számítógépek segítségével, azaz a magyar jogszabályoknak megfelelően egy bank 1 egységnyi létező fedezetre 9 egységnyi hitelt adhat ki. Ehhez hozzá tenném azt is, hogy a bankok egymásnak is hiteleznek, de ne mennyünk bele túlságosan. A világon az egyetlen ami soha nem fog válságot látni az egy bank.

Lassan be kellene fejezni a mozizást, mert leég a vászon!

Egy okot tudok ami miatt késnek a kifizetések. Vizsgálják a káreseményeket, és mivel minél kevesebbet akarnak fizetni, ezért alaposak. Ami ugye több idő, ami késéshez vezet. Kb. ezt tudom esetleg elképzelni.

lecsoman # 2009.11.20. 21:39

Hétfő 6 óra dr. Grád András Úr irodájában. A Házon kívül forgatása után beszélhetünk közösen Gárd ügyvéd úrral a következő lépésekről.

steveAK # 2009.11.20. 18:50

Üdv

a cipőm már ismerős nektek

adatok:

2007.05 ban történ a baleset
én voltam a mávos okozó.

1 hónapja kaptam a papírt allianztól hogy

kb 200e 15 napon belül.

írtam nekik hogy inkább részletben kellene

így 12x 17e

ezt befizetem, másképp mindneképp drágább lenne.

megjöttek a csekkek :)

megint van miért melóznom :/

aki pereskedik annak sok sikert

csviki # 2009.11.20. 17:00

dorkamami!

Ma beszéltem Grád Úrral és azt mondta, hogy van perbeli, meg peren kívüli egyezség. Az egyezség arra irányul, hogy nem a bíróság jogerős ítéletében meghatározott összeget fizeted. Véleménye szerint ilyen esetben nehezebben van lehetőség a pénz visszaszerzésére, de nem lehetetlen!

Alma12 # 2009.11.20. 14:38

Szia Robi72!

Nem azt mondom, hogy egyezkedj. Viszont készülj fel, hogy Mo-n kicsi az esélye(d) sikerre.
A nagy Magyar "Sólyom" is tojik a fejünkre. Eldöntött ténye, hogy az Állam nem fog és nem akar fizetni. A P..f hibája miatt. Egyszerűbb veled lenyeletni a békát. A nagy "Magyar" valóságban úgysincsen összetartás, 10 millió egyén lakik itt. Szóval ebben reménykednek.
Vigyázni kell az ügyvédekkel mert tudják, hogy bukós az ügy és némelyik a lehúzásra megy. Szerintem beszélj másikkal is, ha tudsz.

Robi72 # 2009.11.20. 13:21

Sziasztok!

Végigolvastam az eddigi bejegyzéseket, nagyon érdekesek...
Az édesanyám is károkozó volt és felszólítót kapott az Allianztól 1.3 millióra! A napokban voltunk egy Pörzse Tamás nevű ügyvédnél, aki egy eddig nem említett megközelítésen dolgozik. Valami uniós irányelv alapján akar magyar bíróságon keresztül az európai bírósághoz fordulni és elmagyarázta, hogy ez nem strasburgi bíróság hanem luxemburgban van és ez egy tök más dolg... Hallottatok erről a megoldásról máshonnan is? Szerintem meggyőző volt, de nem tudom, hogy belevágjak e vagy inkább próbáljak - Alma12 esetén is okulva - egyezkedni

Alma12 # 2009.11.20. 10:31

Ja tényleg egy dolog. Ha biztosak akartok lenni, hogy megkaptatok minden infót az ügyről pl. számlákat, vallomás, jegyzőkönyvet stb.
Akkor menjen be az ügyvéd a bíróságra. Nekem is csak 30-40% küldték ki és később is csak kevés iratot kaptunk meg. A lényeg meg bent volt :-(

Alma12 # 2009.11.20. 09:28

Sziasztok!

Megpróbálok mindenkinek válaszolni :-)

summer1981
Sajnos nem titok, hogy az Allianz csoportot keményen érintette a válság. Pl: Index.hu megszüntetek sok munkahelyet és késnek a kár kifizetések. Ez a pénz neki kintlevőség és sajnos a 339 és társai miatt ők most ezeket behajtják. Ha már a fele visszajön, nekik az is jó.

Szabó Gergely
Persze emailba megbeszélhetjük, mert szerintem más is olvassa az oldalt :-P

lecsoman
Nem adtam fel, csak elfogadtam azt a tényt, amit mindenki tud. Fizetni kell és majd talán vissza lehet szerezni a pénzt. nekem sincsen 1,3am és 20mil lakáshitellel a nyakamon nem tudok ugrálni.
Ha sikerül egy csapatot összehozni végre akikkel lehet lépni, akkor ott leszek. Ezt megígérhetem.

lecsoman # 2009.11.20. 08:34

dorkamami

Ha peren kívüli megegyezésre kerül sor, akkor már biztos, hogy nem tudod vissza perelni.

Alma12

Gondolj azokra akik nem tudják ki fizetni, ha törik, ha szakad akkor se, ne add fel, levelezni kell tovább meg személyesen is menni kell lassan mindenhova!

Szabó Gergely # 2009.11.20. 08:32

Alma12!

sajnálom hogy ez a csata elment, de a háborút még megnyerheted!
Azt szabad tudni, mikre hivatkoztatok, amik végül nem nyerték el a bíróság tetszését?

Summer1981!

gyakorlatilag szinte az összes hazai pénzügyi szolgáltatónál vannak gondok, így elég nehéz piac ez most a választásra.

2010-es kötelezőknél már nem kell attól az esettől félni, ami velünk történt.

Üdv,
Gergo

summer1981 # 2009.11.20. 08:13

Ha az Allianz annyira rosszul áll, akkor hogyan lehetséges, hogy pl nekem személy szerint kimagaslóan olcsóbb ajánlatot tett a jövő évre vonatkozóan? Féljek, hogy ott is le fogják nyúlni a pénzt, ezért ne velük kössek kötelezőt?

Alma12 # 2009.11.20. 07:41

Allianznak most szüksége van a pénzre, mert rosszul állnak :-)

Alma12 # 2009.11.20. 07:40

Sziasztok!

Tegnap megvolt az ítélethirdetés. kb: 1,3mil lett a vége, de pontos összeg 30nap múlva lesz.(1,2mil + 3évi kamat volt). A beadványok nagy része semmit nem ért, hiába próbálkozunk. Legalább a 3évi kamatot nem kell kifizetnem. Mondjuk korábban írtam is , hogy biztos a fizetés.
A rossz biztosító választásért, mi isszuk meg a feketelevest. Más nem vállalja a felelősséget a hibás és rossz döntéseiért (P..f).
No comment !!!

Azért sok sikert kívánok mindenkinek. Strasbourgot még meggondolom :-)