MÁV Biztosító

Szabó Gergely # 2009.11.17. 09:00

A történet 2006.05.09-én indult, a károkozásom napján. Ugye ekkor még "virágzóan működött a MÁV".
Miután felszólítások sorozata után sem fizetett a biztosító, az Allianz kezdeményezésére a a bíróság Fizetési meghagyás-t küldött MÁV-nak 2006.10.12 keltezéssel 311.308Ft értékben.
A háttér csatározások után végül meghallgatásra engem is elhívtak az egyik tárgyalásra, ahol elmeséltem a helyszínen törtéteket.
Később jött a fordulat, mivel 2008. 08.11-én a Bíróság felé keresetváltoztatást nyújtott be az Allianz és II.r. alperesként engem is bevontak, miután a Fizetési meghagyás ellenére sem sikerült beszedniük a pénzt. Láma módon nem foglalkoztam a témával. Gondolom a hivatkozási alapot mindenki ismeri Ptk. 339§ (1) és Ptk. 345.§(1)bek. Ezt követően már egyetemlegességet követeltek.
Eltelt közel egy év és idén nyáron jött a következő levél, Idéző végzés részémre, de itt már alperesként kell megjelennem.

Számomra a nagy furcsaság az, hogy mi is történhetett a háttérben abba a közel 1,5 éves időtartamba, míg gazdasági tevékenységet folytatott a MÁV.
Másrészről a hivatkozási Ptk. bekezdéseket elolvasva arra jutottam, hogy a jogi alap, amire hivatkozik az Allianz alapvetően megkérdőjelezi az egész hazai Kötelező Biztosítási rendszert. Ergo, ha jogerős döntés születik, hogy fizetnem kell, azzal a bíróság elismeri részben ezt tényt.
Részemről úgy döntöttem saját magam képviselem holnap, meglátjuk mi lesz.

Munkám során sok "érdekes" jogi és pénzügyi ármánnyal, trükkel és undormánnyal találkoztam már, de talán ez viszi a pálmát. Viszont tény, hogy ezt nem szabad érzelmi alapon kezelnünk.
Tekintettel arra, hogy elég nagy összegű rablás történt, nem lesz egyszerű megvédeni igazunk magasabb szinteken, de semmi sem lehetetlen!

Ha bármi jó tanácsa van valakinek a holnapi jelenésemre vonatkozóan, szívesen fogadom! :-)

Az egyértelmű számomra a korábbi levelezésekből, hogy peren kívül ne kössek megállapodást, viszont részlet fizetési lehetőségre esetleg kitérhetek? Lehetőleg minél kevesebb benzin pénzt raknék a kedves felperes zsebébe...

Üdvözlettel,
Szabó Gergely

lecsoman # 2009.11.17. 08:40

Mindenki aki károsult a MÁV ÁBE megszűnése miatt jelentkezzen nálam.

Tel.: 06704271392, vagy e-mailben.

Még a héten forgatunk a Házon Kíüllel és minél drámaibbnak kell lennie!

Továbbá írjátok le történeteteket a hazonkivul@rtlklub.hu e-mail címre!
A tárgy legyen MÁV ÁBE!

Szabó Gergely # 2009.11.17. 08:25

Kedves Érintettek!

tegnap este már írtam egy monológot, de úgy látom kámforrá vált. Hamarosan újra összefoglalom az én esetem.

Annyit kezdésnek, hogy anyagilag, idővel és energiával szívesen támogatom a kezdeményezést. Részemről holnap van jelenésem a következő tárgyaláson -károkozóként-, így várhatóan én is megfelelek hamarosan a károsult kritériumnak.

Üdvözlettel,
Szabó Gergely

Ed1231 # 2009.11.16. 20:37

Upsz kicsit lefagyott és kétszer ment!

Na mindegy!Ajj de így már nem is olyan poén!

Ed1231 # 2009.11.16. 20:36

Mission Complete!

Uram jelentem a levél elküldve!

Ed zászlós a Hadjáratra kész!

Ed1231 # 2009.11.16. 20:32

Jelentem Uram!

Elküldtem!

Következő küldetésre Készen állok Uram!

lecsoman # 2009.11.16. 19:19

06704271392 a telefonszámom, elrontottam lejjebb!

klimás56 # 2009.11.16. 18:06

Elment a levél....

klimás56 # 2009.11.16. 18:02

Ment a levél nekik.

lecsoman # 2009.11.16. 17:08

Mindenki írjon a

hazonkivul@rtlklub.hu

e-mail címre a saját történetével.

A tárgy legyen MÁV ÁBE!!!

Minden történet fontos, minden részlet, minden papír minden bizonyíték kell!!!!

A telefonszámom 06304271392 még a héten forgatunk, jelentkezzen mindenki!

Sárosak a biztosítók, és ezt mindenkinek látni kell. A biztosítók le tudják ezt állítani, rájuk kell nyomást gyakorolni!

Az Állam is hibás a nekik is érezni kell a nyomást!

klimás56 # 2009.11.16. 16:54

Kedves Mindenki!
Aki az elmúlt 20 percben e-mailt kapott, az tőlem ment. Segíteni akarok Lecsoman-nak , és valóban szükséges lenne minél többen megjelenni!!

klimás56 # 2009.11.16. 16:20

A DAS nem jó, mert ők csak olyan üggyel foglakoznak ami még nem kezdődött el és úgy tudom inkább csak céges képviseletet látnak el.

lecsoman # 2009.11.16. 16:11

Még egy gondolatom van. A D.A.S.. Talán ők, de én már a Házon kívül-el is megelégszem.

Látjátok, nem kell föl adni! Addig kell harcolni még lehet!

lecsoman # 2009.11.16. 15:46

Egyenlőre más műsorhoz ne forduljunk!

lecsoman # 2009.11.16. 15:45

Most kerestek meg a házon kívül-ből, az RTL Klub-ból. A héten akarnak forgatni. Grád András Urat már tájékoztattam erről. Szeretnék még fel kérni embereket akinek nagy a káruk legyen az bármelyik oldal, hogy jöjjenek el a forgatásra velem. Megpróbálom összehozni a forgatás Grád András irodájában. Az e-mail címemen lehet jelentkezni mindenkinek a károsult a MÁV Általános Biztosító Egyesület miatt!!! Minél többen vagyunk annál jobb!

lecsoman # 2009.11.16. 15:11
csviki # 2009.11.16. 15:09

Beszéltem már a főszerkesztővel is, nem érdekli őket a téma...:) (Házon kívül)

lecsoman # 2009.11.16. 15:05

Nekem eddig föl se tűnt. Akkor nincs több ötletem. Azért bombázzunk csak mindenkit levelekkel, hátha valaki rácsap az asztalra miattunk.

Házon kívül-nek is írok, meg írjatok ti is.

Akkor se értem, hogy miért hagyják ezt.

Ez olyan mintha egy pár szeretkezne, de át menne szeretkezés közben megerőszakolássá és nem lehetne semmit tenni, mivel akarta a lány és nincs tanú, hogy a végére megalázó erőszak lett belőle. Kb. így érzem magam most. Ok, hogy jogilag lehet, de attól még nem kéne.

Bízzunk Grád András Úrban! Ha van valami amihez kellünk csak szóljon!

csviki # 2009.11.16. 11:52

lecsomen!

A Tények és az Rtl Híradó foglalkozott az üggyel, nem is egyszer. Az M1 úgyszintén, több műsorában is. A TV2-s riporter fiú véleménye szerint a Napló csak akkor foglalkozna az üggyel, ha most jönne egy nagyobb "durranás" az ügyben. HírTV szintén foglalkozott már az üggyel Bocsiék, és Balázsék szerdáig tolják már csak, ha jól tudom..., ja! és a Blikkben megjelent egy cikkünk, Grád andrással készült interjú a HVG-ben is.
De igaz, kell a nyílvánosság!!!!!

csviki # 2009.11.16. 11:52

lecsomen!

A Tények és az Rtl Híradó foglalkozott az üggyel, nem is egyszer. Az M1 úgyszintén, több műsorában is. A TV2-s riporter fiú véleménye szerint a Napló csak akkor foglalkozna az üggyel, ha most jönne egy nagyobb "durranás" az ügyben. HírTV szintén foglalkozott már az üggyel Bocsiék, és Balázsék szerdáig tolják már csak, ha jól tudom..., ja! és a Blikkben megjelent egy cikkünk, Grád andrással készült interjú a HVG-ben is.
De igaz, kell a nyílvánosság!!!!!

Krisztián2006 # 2009.11.16. 11:46

Sziasztok!

Ha egyezséget kötök, melyet a bíróság jóváhagy buktam a próbapert?

Üdv:

Krisztián

lecsoman # 2009.11.16. 10:20

Elnézést, csak 1x akartam commentet írni!

lecsoman # 2009.11.16. 10:19

Ajánlom figyelmébe a MÁV ÁBE miatt károsultaknak a következő e-mail címeket:

bumerang@slagerradio.hu
piritos@danubius.hu
hetihetes@rtlklub.hu
tenyek@tv2.hu
naplo@tv2.hu

És szeretném megkérni azokat akinek van ismeretsége a médiában, hogy segítsenek nekünk! Szükségünk van a nyilvánosságra!

lecsoman # 2009.11.16. 10:17

Ajánlom figyelmébe minden MÁV ÁBE miatt károsultnak a következő e-mail címeket:

naplo@tv2.hu

tenyek@tv2.hu

hetihetes@rtlklub.hu

bumerang@slagerradio.hu

piritos@danubius.hu

És megkérek mindenkit, hogy ha van ismerőse a médiában, akkor kérjen segítséget! A nyilvánosságra szükségünk van!

lecsoman # 2009.11.16. 10:15

Ajánlom figyelmébe minden MÁV ÁBE miatt károsultnak a következő e-mail címeket:

naplo@tv2.hu

tenyek@tv2.hu

hetihetes@rtlklub.hu

bumerang@slagerradio.hu

piritos@danubius.hu

És megkérek mindenkit, hogy ha van ismerőse a médiában, akkor kérjen segítséget! A nyilvánosságra szükségünk van!