Életveszélyes motor


Bak75 # 2004.10.21. 17:19

szebe! Nagyon köszönöm a segítséget. Nem is hallottam még a Békéltető Testületről. Úgy látom otthon vagy a témában. Ha gondolod (természetesen nem ingyen) megfogalmazhatnál nekem egy ütős kis levelet. Én nem nagyon értek a jogi útvesztőkhöz. Vagy érdemes már ezzel is ügyvédhez fordulni? Nem hiszem, hogy értenek a szép szóból!

szebe # 2004.10.20. 15:18

Royal! Egyetértek.

Royal # 2004.10.20. 15:14

Tudom... Bak75 irta, hogy a fogyasztóvédelemhez szeretne fordulni. Teljesen halott ügy. Több ismerősöm próbálkozott már, különbözö silány termékekkel, teljesen hasztalan. Legutóbb a TV ügyvédje cimü müsorban láttam, a fogyasztóvédelmi főfelügyelet egyik képviselőjét amint nyilatkozott. Asszem valami benzin témában. Elkeseredetten védte az olajtársaságokat... Annyira gusztustalan és kirivó volt, hogy Juszt rá is kérdezett, hogy "tul.képpen kit védenek önök?"

szebe # 2004.10.20. 09:30

Ez nem a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség.
Saját példámon tudom, hogy érdemes megkeresni őket.
(egy kivétel a "rengeteg eset"-ből)

Royal # 2004.10.20. 08:51

Hát a fogyasztóvédelmet szerintem el lehet felejteni. Rengeteg eset mutatja, hogy ők már rég nem a fogyasztókat védik...

szebe # 2004.10.20. 08:38

Első lépés kideríteni, hogy a forgalmazónál vagy más, a gyártó által megbízott képviselőnél (szervíz) kell jelentkezni a garanciális igényekkel. Ezt követően írásban kell benyújtanod csere, illetve visszavásárlási igényedet, persze nyomatékosan közölve, hogy elutasító válasz esetén a Kereskedelmi és Iparkamara Békéltető Testületéhez fordulsz.
Arra számíts, hogy a bizonyítás téged terhel és nem lesz könnyű feladat.
Érdemes lenne más motor tulajdonosokkal összefogni, akiknek hasonló gondjuk van.
E-mailben küldök egy szkennelt tájékoztatót.

Bak75 # 2004.10.16. 15:47

Motorom 1 éves és 2 hónapos. 10.000 km van benne. Eleinte apróbb, de bosszantó hibák keletkeztek (rossz minőségű műanyag alkatrészek eltörtek). Később olyan problémák is felmerültek, amik nemhogy bosszantóak, de életveszélyesek is. Egy alkalommal szétrepedt a benzintank a heggesztésnél, és teljes tartalma a forró motorblokkra folyt. Máskor a kormányzár csavarja menet közben kirázódott és beszorult a kormány és a váz közé, ezért nem lehetett kormányozni a motort. A legutólsó csepp a pohárban a gyújtáskapcsoló menet közbeni letörése volt. A kapcsoló a vezetékeken lógott a hátsó kerék alá. Mellesleg motorikusan is olyan állapotban van, mintha legalább 50.000 km-t futott volna. Megkerestem a forgalmazót, hogy vásárolja vissza tőlem a rossz minőségű terméket, mert nem szeretnék hetente odajárni alkatrészeket cseréltetni (amelyről persze egyszer sem kaptam semmilyen dokumentumot). Szerintem az ember nem egy évre vesz egy motort. A forgalmazó természetesen össze-vissza küldözget, nem mutat hajlamot a megegyezésre. Elkeseredésem odáig fokozódott, hogy a Fogyasztó Védelemhez, ügyvédhez, ill. médiához szeretnék fordulni. Többekkel beszéltem, kiknek ugyanilyen motoruk van, hasonló problémáik vannak. A motor jelenlegi értéke kb. 350.000 - 400.000,-Ft. Tudok-e, és érdemes-e tenni valamit, vagy bebuktam a vásárlási összeget?