Közlekedési szabálysértés miatti feljelentés


Adria73 # 2008.08.07. 06:43

Köszönöm.
A kérdésem az, hogy kb hogyan alakulhat a pénzbüntetés nagyságrendje- és mennyi lehet az a "hosszú" idő, amire eltiltásként számítsak?

websas # 2008.08.06. 23:08

Rajtad egy másik ország segítene,csak ne legyen vele kiadatási egyezményünk.
(megjegyzem rajtunk is)
Gondold el mi van ha balesetbe keveredsz és te vagy a hibás, hogy jut a szerencsétlen kártérítéshez?

monalisa1 # 2008.08.06. 19:50

Bocs, elfelejtettem a végére odaírni: laikus hozzászóló vagyok.

monalisa1 # 2008.08.06. 19:47

Neked már olyan mindegy (...) így akár az igazat is mondhatod a meghallgatáson: eredendően csak a ködös jövőben akartad volna átíratni az autót valamint a kötelező felelősségbiztosítást se egyből fizetni - lévén anyagilag több okból is a béka fenekénél is lentebb...

Kérhetsz részletfizetésre lehetőséget, a "mellékbüntetésként" a vezetői engedély hosszú időre történő bevonása jelenti majd az igazi problémát - ezt csak te tudod majd valahogy "kezelni".

Halmozottan is meggondolatlan és felelőtlen voltál.

Adria73 # 2008.08.06. 18:59

Kedves szakértők és értők, kérem, valaki reagáljon: mindjárt meghallgatás, és szeretnék készülni, ha kell.
Köszönöm szépen!
A.

Adria73 # 2008.08.02. 20:35

Üdv mindenkinek!

A slamasztika, amelybe sodortam magam, nem túl átlátható nekem, ha terjengősre sikerül a hsz-em- hát ezért.
Pár hónapja vettem egy rozzant, 13 éves Saab-ot. Az akkori eléggé drámai magánéleti zűrjeimre fogom, hogy isssszonyú figyelmetlen voltam az adásvételnél....
Az első meglepetés akkor ért, amikor lakott területen belül, szintén a magánzűrökből adódóan az épphogy pirosra váltó fénysorompó ellenére nagyon gyorsan áthajtottam a síneken- mert a félsorompók már csukódtak "rám". Megjegyzem, ezen a környéken a sorompózárás kb 5-8 perccel előbb történik, mint a vonat érkezése. A síneken átjutva csak kanyarodni lehet ezen az úton- a kb 50-es sebességemről satufékeztem is, hogy bevegyem a derékszöget- és akkor pont szembe jött a rendőrautó, aki nagyot fordult és villogószajos csinnadrattával elindult utánam. Azonnal lehúzódtam és előadtam, hogy a páromhoz rohanok, mert rosszul van- már volt infarktusa... (Ebből annyi igaz, hogy volt neki- de persze akkor aktuálisan nem volt rosszul)
A két közegből az egyik olyannyira tahó volt, és úgy beszélt velem, ahogy nincs joga- a másik elfogadta a sietés indokát és szerintem el is engedett volna- dehát a bunkó volt a rangidős. Feljelentés megír, papírok ellenőrizve. Ennek során kiderült, hogy az autómnak lejárt a kötelezője- amit még előző tulaj kötött- és én ezt nem vettem észre, valamint, hogy kicsúszva a 15 napból- még nincs átiratva az autó. Ezek után nagyon szépen megköszöntem, hogy hagytak egyáltalán tovább menni - és nagyon aggódni kezdtem a josim miatt. Ismerős ismerősének szóltam, aki túl sokat nem tehetett, mert a feljelentés még aznap továbbítódott, de annyit- állítólag- elért, hogy marad a jogsim.
Egy héttel később sikerült megvalósítani, ami a lúzerség teteje: a BM üdülő megállni tilossal ellátott főkapuja elé parkoltam. Baráátnő: "tolass még egy kicsit, nagy a hely mögötted!" Nem néztük, miért... Persze, a kapu miatt. Ugyan lett vola ott így is hely bőven a ki- és behajtásra, minden esetre egy órával később arra érkeztünk vissza az autóhoz, hogy a BM-es bikinis asszonyságok eltorlaszolják a kocsiajtómat, és minősíthetetlen stílusban rikácsolják, hogy addig én innen sehová, amíg ide nem jön egy rendőr... Nem értettem, minek ide közeg, amikor a tilosban parkolós feljelentéscetli már amúgy is a szélvédőmön ül. Ők tovább rikácsoltak, hogy RENDŐŐŐR- én meg vissza nekik- ehhez nincs joguk. De-gondoltam, előbb szabadulok, ha hívom a szomszédban parkoló rendőrautót önként. Szóltam, jöttek- eddigre nyanyák eltűntek az autóm mellől, mind egy szálig.
Ezen ellenőrzési procedúra alatt persze ők is kérték az adásvételimet, de mert még mindig nem írattam át a verdát, a dátumozott, második oldalt már nem is adtam oda nekik, mondván, hogy nem találom. Pár perccel később KIDERÜLT, HOGY AZ ÉN AUTÓMAT GYAKORLATILAG AZ ADÁSVÉTELEM MÁSNAPJÁN KIVONTÁK A FORGALOMBÓL-mert az előző tulajom sem íratta át...
Ezek után AZONNAL eladtam ezt a szerencsecsomag verdát, az új tulaj írt velem egy adásvételit, hogy haza tudja vinni, de az igazit meg az előző tulajommal nyilván megkötötte azóta-hogy nekem ne kelljen átíratnom az autót, ha már eddig nem tettem meg.

Ma kaptam az idézést, mint eljárás alá vont, hogy:

  1. érvénytelen hatósági engedély

2)lejárt kötelező
3)közlekedésigazgatási szabályok megsérése
4)vasúti átjárón való áthaladás szabályainak megsértése
5)közúti szabályok kisebb fokú megsértése.
Vigyem magammal az autó papírjait- dehát azóta én azt eladtam, akkor hogyan...? Még az adásvételim sem van meg szerintem...
Kérdés:
Mire számíthatok? Van, aki azt mondja, találjam ki már most, hogyan fogok létezni jogsi nélkül, és van, aki azt mondja, örüljek, hogy idézés jött, nem határozat. Akárhogy is van- a kápés büntetés tetemes lesz, ha jól gondolom- pedig elvile most ez óriási érvágás lenne a nem működő, felszámolás alatt álló KFT-m és annak fényében, hogy bérelt lakásban élek, munkám meg éppen nincs. Na de nem nyafogok tovább- hogyan alakulhatnak a száraz tények esetemben?
Minden véleménynek örülök és köszönöm a válaszokat.
A.

monalisa1 # 2008.05.09. 14:59

Ha valakire hirtelen IGAZÁBÓL rosszullét tör rá, annak utóbb valószínűleg nem lesz gondja/problémája a tilosban való leállás miatt - vagy a mentő viszi el a helyszínről vagy a fekete autó...

Egy fokozatosan induló rosszúllét nem lehet akadálya annak, hogy megfelelő helyen álljunk félre.

hahop1 # 2008.05.09. 07:53

A megállásra jó a "rosszullét" :)))

Eddig mindig bejött!

hahop1 # 2008.05.09. 07:53

A megállásra jó a "rosszullét" :)))

Eddig mindig bejött!

vzoli # 2008.05.07. 14:20

Igaz. A hatóságok előtt az „autómat lefényképezték” kifejezés helyett szerencsésebb "az általam véletlenül vezetett, gépjárműnek alig-alig nevezhető négykerekű valamit" kifejezést használni.

monalisa1 # 2008.05.07. 14:05

Helyesbítve: az "... autómat" kifejezést használtad.

monalisa1 # 2008.05.07. 14:04

Sok sikert a kérelemhez, de...

Azért a hatóságot az érdekelheti, hogy míg te "jövödelem és vagyon nélküli" kérelmezed a mérséklést és/vagy a részletfizetést, mindeközben saját (= ekként fogalmaztad) kocsival mászkálsz...

tune20 # 2008.05.07. 12:32

Kedves Monalisa!

Köszönöm a segítséget! Apukám tegnap felvilágosított h május 1-től a megállási tilalom megszegése 30.000 Ft sajnos.
Megpróbálom a kérelmet! Mégegyszer köszönöm

Tündi

monalisa1 # 2008.05.06. 19:19

Az a lényeg, hogy AZNAP kint volt az a fránya tábla, te meg bizonyára rutinból (= megszokásból) vezettél, vagyis figyelmetlenül...

60 napon belül várható a hatóságtól a határozat, egyben mellékelve 00.000 Ft-os csekk. Amikor az a kezedben van, akkor írj egy kérelmet: tanuló vagy - a tanulói jogviszonyról mellékelj igazolást -, saját önálló jövedelmed nincs, így kéred a méltányosságból történő mérséklést, de legalább is a részletfizetés szíves engedélyezését.

tune20 # 2008.05.06. 12:46

Sziasztok!

Nagyon szeretnék segítséget, ötleteket kapni az alábbi kérdésben, ugyanis így még soha nem jártam és elkeseredtem nagyon.
Szituáció: Veszprémben egy kis utcában leparkíroztam, h beszaladok a boltba, mire kijöttem a szélvédőn várt a meglepi, hogy autómat lefényképezték, feljelentést tesznek ellenem mert megsértettem a kresz xy szabályait. Körülnéztem, valóban...tilosban álltam le, megállni tilos tábla volt az autóm mögött kb 30 m-re, aki pedig megbüntetett az a Veszprémi Közterület Fenntartó.
Kérdésem az hogy méltányosságból csökkenthetik, ha írok fellebezést. Még tanulok,nincs keresetem, nem vagyok veszprémi, és ha jól emlékszem az előtt nem is volt kinn tábla. Nem tudom mennyi lehet a bírság összege?
Várjam meg a feljelentést és azután fellebbezek, vagy már előtte is megtehetem?

Előre is köszönöm minden jogtudósnak a válaszadást. Nagyon nagyon hálás leszek minden infóért.

Köszönettel:

Tünde

monalisa1 # 2008.04.25. 13:13

Méltányossági alapon csökkentés és/vagy részletfizetésre lehetőség, kérd mindkettőt, valamelyiket csak megadják.

parazseszter # 2008.04.25. 11:11

Kanyarodósávban előzés, feljelentés, 40.000 bünti.
Most fogom írni a fellebbezést, legalább méltányossági alapon csökkentsék az összeget: minimálbért kereső, egyetemet fizető fiatal...

Van vkinek tapasztalata? Mi az esély rá, hogy befogadják?

daewoo # 2008.04.19. 18:23

Sziasztok

Most láttam hogy tényleg kaptam választ, köszönöm mi is így okoskodtunk:). Azért kíváncsi lennék ki adná a jogsiát, ha van kiskapu? Szerintem senki!Illetve hányan úszták meg ugyan ilyen kibúvóval a dolgot. Azt hiszem a te általad említett "tökösség" jelen esetben inkább hülyeségnek lenne mondható!

üdv : daewoo

monalisa1 # 2008.04.19. 15:19

Azt tényleg jó lenne tudni, hogy a helyszíni bírságkor közölt büntetőpontokat hogyan- miként is adminisztrálják?

A napokban az Index.hu-on volt egy cikk és ott hosszan listázva az egyes közlekedési eseményért "járó" pénzbüntetés összege + a hozzá kapcsolódó büntetőpont mértéke.

A cikket visszakeresni mint tű a szalmakazalban..., pedig hasznos lenne az ismeret.

ZOPM # 2008.04.19. 12:18

Lenne nekem is egy kérdésem… Tegnapi nap folyamán lerövídítettem a körforgalmat balra mentem be, első kilyárón kijöttem, de pechemre lekapcsoltak. Elismertem a manővert és 20 000 re büntettek+ 2 pontra, különben feljelentett volna. Az lenne a kérdésem, kell e számítanom valami levélre, vagy ezzel a csekkel elintéztek mindent amit a helyszínen kaptam, és nem kell semmi levélre számítanom. Választ előre is köszönöm

monalisa1 # 2008.04.18. 20:29

véső,

a legutolsó beírásom nem "kocc"-nak szólt, így hát sajnálatosan tévedésben vagy...

véső (törölt felhasználó) # 2008.04.18. 15:43

monalisa1!
Már megint kavarsz, összekeverted „kocc”-ot, „koccanás”-sal!

koccanás!
Kikerülni csak álló járművet lehet, (kresz 35.§) a bírónő jogosan replikázott... De majd Traffic eligazít.

monalisa1 # 2008.04.18. 15:12

És még annyit, hogy a hatóság adatbázisában minimum 2 évig benne marad a név és a rendszám, és ha ez idő alatt apád és/vagy tesód csínál valami hasonlót, "emlékezni fognak" a mostani válaszadás megtagadásra..., és a "ceruza" vasgatagabb fog majd fogni.

Szóval nem éri meg okoskodni.

monalisa1 # 2008.04.18. 15:08

Traffic válaszolt neked 04.15. 19:12-kor, az már más kérdés, hogy bár segítő szándékú a válasza, neked mégse tetszik...

daewoo # 2008.04.18. 12:22

Senki nem tud segíteni?

üdv :daewoo