Van valakinek tapasztalata azzal kapcsolatban, mi a menete a személygépkocsik forgalomból való végleges kivonásának?
forgalomból való végleges kivonás
Hy!
Sajnos 2005 jan.1-től módosult a ceremónia.Csak akkor tudod kivonatni a forgalomból ha egy bonts igazolja neked hogy ő átvette az autót!Ezt azért találták ki hogy ne legyen több olyan autó ami rendszám nélkül az utcán álldogál.További infók az önkormányzatban.
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy 2004 januárban eladtunk egy gépkocsit. A súlyadót 2004 teljes évre megfizettük. A gépkocsit az új tulajdonos nem íratta át. Illetékes Önk Okmányiroda Adóhatóság a kocsit a forgalomból 2004 április 15-el kivonta. Kérdés a 2004-re befizetett súlyadó időarányos része visszajár?
Nem jár vissza. A súlyadót mindig teljes évre kell megfizetni, és azt terheli az adófizetési kötelezettség, aki aott évben a gépkocsi tulajdonosa volt.
Aki az adott év január 1-én volt a gépkocsi tulajdonosa vagy üzembentartója.
Továbbá, igen az adó részarányos része visszajár, ha a gépkocsit a forgalomból kivonják. A kivonást követő hónaptól számított arányos rész jár vissza. tehát esetetekben 7/12 rész.
Ja és a súlyadót a lentiek szerint természetesen nem mindig a teljes évre kell megfizetni, hiszen új gépkocsinál is csak időarányos részt kell fizetni, ugyanígy a lent részletezett forgalomból való kivonáskor is.
Van még egy érdekes eset, amikor az adót nem kell megfizetni, illetev a befizetet adó arányos része visszajár, ha a kocsit ellopják.
Sziasztok!
Csak egy kérdésem lenne. Hogy bármelyik bontós igazolását elfogadják az okmányirodáknál? Mert hallottam hogy csak a regisztrált bontóktól fogadnak el igazolást. Előre is köszi a válaszokat.
Csak a regisztrált bontósok igazolását lehet elfogadni, kb. 20.000 ft-ot kell fizetni hogy átvegye a bontós járgányt.
És honnan lehet ezeknek a bontók listáját megtudni?
Az önkormányzattól. De én nem hallottam, hogy ezért fizetni kellene. Azt viszont igen, hogy teljesen ingyen és bérmentve kell(ene) átadnom a 2002. előtti autómat nekik. És nem szedhetem ki belőle azokat a cuccokat, amik a másik ugyanilyen autómhoz kellenének, mint alkatrész. De volt olyan kedves a bontós és azt mondta, hogy ha kellenek ezek az alkatrészek, akkor ő jóval piaci áron visszaadja nekem a saját autómból kiszedett cuccokat. Tisztára elérzékenyültem, de ha még az is kiderül, hogy én fizessek azért, hogy ő átveszi a kocsim, majd még fizessek neki az alkatrészimért is, akkor el kell gondolkoznom, hogy a röhögéstől vagy a kínoktól kezdek-e el inkább sírni.
Sziasztok!
Megint én vagyok. Nem tudna valaki Pesten regisztrált bontós címet adni, az önkormányzat nem adott. Mert ők nem reklámozhatják a bontók címeit.
Előre is köszi.
Kedves Pók32!
E-mail ment a Közlekedési Felügyelet honlapjáról letöltött listával.
Sziasztok!
A súlyadó időarányos részét visszakaptam!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02