Sziasztok!
A súlyadó időarányos részét visszakaptam!
Sziasztok!
A súlyadó időarányos részét visszakaptam!
Kedves Pók32!
E-mail ment a Közlekedési Felügyelet honlapjáról letöltött listával.
Sziasztok!
Megint én vagyok. Nem tudna valaki Pesten regisztrált bontós címet adni, az önkormányzat nem adott. Mert ők nem reklámozhatják a bontók címeit.
Előre is köszi.
Az önkormányzattól. De én nem hallottam, hogy ezért fizetni kellene. Azt viszont igen, hogy teljesen ingyen és bérmentve kell(ene) átadnom a 2002. előtti autómat nekik. És nem szedhetem ki belőle azokat a cuccokat, amik a másik ugyanilyen autómhoz kellenének, mint alkatrész. De volt olyan kedves a bontós és azt mondta, hogy ha kellenek ezek az alkatrészek, akkor ő jóval piaci áron visszaadja nekem a saját autómból kiszedett cuccokat. Tisztára elérzékenyültem, de ha még az is kiderül, hogy én fizessek azért, hogy ő átveszi a kocsim, majd még fizessek neki az alkatrészimért is, akkor el kell gondolkoznom, hogy a röhögéstől vagy a kínoktól kezdek-e el inkább sírni.
És honnan lehet ezeknek a bontók listáját megtudni?
Csak a regisztrált bontósok igazolását lehet elfogadni, kb. 20.000 ft-ot kell fizetni hogy átvegye a bontós járgányt.
Sziasztok!
Csak egy kérdésem lenne. Hogy bármelyik bontós igazolását elfogadják az okmányirodáknál? Mert hallottam hogy csak a regisztrált bontóktól fogadnak el igazolást. Előre is köszi a válaszokat.
Van még egy érdekes eset, amikor az adót nem kell megfizetni, illetev a befizetet adó arányos része visszajár, ha a kocsit ellopják.
Ja és a súlyadót a lentiek szerint természetesen nem mindig a teljes évre kell megfizetni, hiszen új gépkocsinál is csak időarányos részt kell fizetni, ugyanígy a lent részletezett forgalomból való kivonáskor is.
Továbbá, igen az adó részarányos része visszajár, ha a gépkocsit a forgalomból kivonják. A kivonást követő hónaptól számított arányos rész jár vissza. tehát esetetekben 7/12 rész.
Aki az adott év január 1-én volt a gépkocsi tulajdonosa vagy üzembentartója.
Nem jár vissza. A súlyadót mindig teljes évre kell megfizetni, és azt terheli az adófizetési kötelezettség, aki aott évben a gépkocsi tulajdonosa volt.
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy 2004 januárban eladtunk egy gépkocsit. A súlyadót 2004 teljes évre megfizettük. A gépkocsit az új tulajdonos nem íratta át. Illetékes Önk Okmányiroda Adóhatóság a kocsit a forgalomból 2004 április 15-el kivonta. Kérdés a 2004-re befizetett súlyadó időarányos része visszajár?
Hy!
Sajnos 2005 jan.1-től módosult a ceremónia.Csak akkor tudod kivonatni a forgalomból ha egy bonts igazolja neked hogy ő átvette az autót!Ezt azért találták ki hogy ne legyen több olyan autó ami rendszám nélkül az utcán álldogál.További infók az önkormányzatban.
Van valakinek tapasztalata azzal kapcsolatban, mi a menete a személygépkocsik forgalomból való végleges kivonásának?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02