Centrum Parkoló/per

teleavizió # 2007.02.22. 17:54

Kezd érdekesebb lenni...visszatérek!

1. "egy önálló képviselő indítvány eredményeképpen tárgyalta és fogadta el ezt az Országgyűlés." olvastam valahol. KÖSZÖ-NET! Nem tudom ki volt...
  2. Egy gazdasági társaságnak milyen jogon adnak ki 175 Ft-ért olyan információt, amelyet bűnős célra használnak fel? A rendszámot csak arra a célra kérheti meg, amelyre igazolja az időpontot!

És csak olyan adatot kaphatna.
Így eleje vehető, hogy bárkinek peren kívűl egyezkednie kelljen, vagy perben, sokkal nagyobb pénzért.
3. A törvénytelen ügykezelésért legalább olyan aránytalan büntetést kellene kapjanak, amelyet ők reánk szabtak...
4. Nincs jogalap a többszörös birságolásra. Mert a bírság jogalapja tudomásom szerint a 24-órás parkolás díja volt. Egy h24 órában pedig az 22 óra. Ez látható is a felszólírtásukban.

hederg # 2007.02.22. 18:23

Egyre inkább azt látom,hogy itt egy gátlástalan társaság küldözgeti a céduláikat.

Miért:azért mert a szemlátomást hanyagul,pontatlanul vezetett dukumentációik egyrésze nem tartalmazza a valóságot.

annyi erőt sem vettek,hogy az anyagot átnézzék,mi az igaz és mi nem.Csak a gyors kapkodás ,ami hatalmas visszaéléseket eredményez.

Ez a mődszer a régi rendszerre volt jellemző.A kiszolgáltatottság,a hivatal ,a hatalom diktatúrája.

Téves büntetések,a már lerott birság ellenére küldött felszólitások.

Minden féle kép ezt perelni kell,a cég egy gitt egylet.

Betekintést kell kierőszakolni a hatóság részéről hütlen adatkezelés,zsarolás gyanúja miatt.

A büntetési tételek hihetetlenül magas,uzsora jellege pedig a rablásra hasonlitanak.

Azt meg egyenesen nem értem,de biztos törvénytelen a figyelmeztetés nélküli birságolás.

Ezt Európában,lehetetlen büntetlenül megtenni.

Dr.Attika # 2007.02.22. 18:32

És ehhez sajnos bírói támogatást is kapnak. Én végig csináltam egy pert saját ügyemben. ( Első, másod fok.) Döbbenet hogy "söpörtek le" minden érvemet. Jogi érvelés ide, jogi érvelés oda. A tételes jog előírásaival ellentétes ítélet, indoklás született. Azért egy dolog biztató. Az eltelt két év alatt meg sem kisérelték a végrehajtást. Ugye a végrehajtás költségeit nekik kell előlegezni. Annyit már nem fektetnek a "bizniszbe". Nekik elég az a pénz is amit önként befizetnek a delikvensek.

kicsijoe # 2007.02.22. 19:02

azért ez már durva hogy bizonyitás nélkül is pert nyernek és most végülis mi van a február 22 i idöpontal mert a rádioba is mondanak mindent csak a lényeget nem most pereskedés lessz vagy nem

Dr.Attika # 2007.02.22. 19:19

Február 22-én az a 60 napos határidő járt le, ami alatt a "mikulás csomagokat" levélben is meg kell küldeni a parkolási esemény "terheltjének". Ennek a határidőnek az elmulasztása jogvesztéssel jár, ami azt jelenti, hogy a parkolási díj, pótdíj iránti követelés jogi úton nem érvényesíthető. Ezért küldik ki ezerrel.

szunda # 2007.02.22. 19:38

Megint csak, mint laikus, elgondolkoztam. Mi van, ha nem is hanyagság, elírás miatt mentek ki ezek a levelek?
Ugye, mindenki fel van háborodva, hogy valótlan, nullmásodperces bírságok jönnek tőlük.
Mit csinál a delikvens? Reklamál.
Névvel, címmel, stb.

És innentől kezdve, már utol is lehet érni 5 évre visszamenően.

Vagy hülyeségeket írok?

kicsijoe # 2007.02.22. 19:40

köszi szépen de azért még biztos probálkozni fognak valamivel

kicsijoe # 2007.02.22. 19:42

nem irsz hülyeséget az elsö kérdésük az elérhetőség a cp nél is meg az intrum nál is

szunda # 2007.02.22. 19:46

Az egyik ismerősöm így nyert meg egy pert a Pannon ellen.

Ott buktak meg, hogy mivel 5 évig nem tudták felvenni az ismerősömmel a kontaktot, elévült a tartozás.

Azonban ha csak egyetlen egyszer telefonált volna, vagy írt volna levelet nekik az ismerősöm, onnantól indult volna újra az 5 év...

És itt ugye a legtöbb ember felháborodásában biztosan kapcsolatba lép velük.

sofycarter # 2007.02.22. 20:04

Ha a Centrum hasraütve követelhet képzeletbeli díjtartozásokat, miért ne követelhetne ilyen alapon bármelyik autós pénzt a Centrumon? Zsolt az alábbi válaszlevelet küldte kedvenc parkolótársaságunk fizetési felszólítására:

2006 május 12-én kelt, xxx hivatkozási számú levelük hátoldalán található, xxx, xxx, xxx, xxx, xxx, xxx, xxx, xxx valamint xxx utalványszámú események idején a XXXXX frszú jármû érvényes parkolójeggyel rendelkezett, melyek másolatait jelen levél mellékleteként megküldjünk önöknek.

A xxx utalványszámú eseményt nem ismerjük el, mivel az említett jármû aznap nem járt az Erdõ utca környékén.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a xxx, xxx, xxx, xxx, xxx, xxx, xxx, xxx valamint xxx utalványszámú események levelükhöz kapcsolódó adminisztrációja (vonatkozó parkolójegyek kikeresése a cégünknél összegyûlt háromszázhetven parkolójegy közül, fénymásolás, egyeztetés, postaköltség) miatt cégünknek 9000 Ft költsége keletkezett, melyet a melléklet készpénz átutalási megbízáson, levelünk kézhezvételét követõ, 10 napon belül szíveskedjenek megfizetni.

A határidõ érvénytelen elteltével követelésünknek polgári peres úton szerzünk érvényt. Határidõn túli fizetés esetén a mindenkori banki kamat kétszeresét számítjuk fel.

kicsijoe # 2007.02.22. 20:40

ez jo ezt alkalmazni fogom csk egy kicsit megnyomom az összeget kiváncsi vagyok hogy mit szolnak hozza

sofycarter # 2007.02.22. 21:39

Sziasztok!

www.taxisokvilaga.hu/…/2004Aug.pdf

32. oldal

• érdemes mindenkinek elolvasni, aki hasonló cipőben jár vagy járt a Centrum Kft-vel szemben.

Az ügyben a Centrum Kft-t kötelezték fizetésre :)))))))))

Üdv

e.imi # 2007.02.22. 22:11

Jó estét mindenkinek!

Lenne egy kérdésem. A Cp mikor változtatta meg a parkolási rendet? Mikortól van az, hogy péntek estétől nem kell fizetni? Mert én egy szombati napra kaptam "időpontot" 2004 re.

the big cat # 2007.02.23. 04:50

Nincs szerződés, nincs kötelezettség.

szilva75 # 2007.02.23. 08:49

Sziasztok!
Most Kaptam faxon egy levelet, amit az egyik barátnőm cégénél az ügyvéd írt a Centrumnak. Idézem:
"A fizetési felszólítás aláírás, bélyegző és kiadományozás nélkül érkezett társaságunkhoz, így az hiteles magánokiratnak nem tekinthető, a felszólítás jogszerűtlen.
Társaságunk a levélben megjelölt parkolási, pótdíj és egyéb költséggel a t. Társaságnak nem tartozik, mert a megjelölt időpontban parkolási jegy nélkül a gépkocsi nem tartózkodott, a levélben megjelölt helyszínen, egy másdoperc a parkolási díj iránti igényt nem alapozza meg, továbbá korábban társaságunk semmilyen felszólítást, vagy figyelmeztetést nem kapott sem a megjelölt helyen, sem pedig azt követően.
Mindezekre figyelemmel a fizetési felszólításban foglaltakat nem áll módunkban teljesíteni."
Na szóval, akkor én febr. 22-ig semmilyen hiteles felszólítást nem kaptam ezek szerint, tehát akkor ezt benyelték! Legalábbis én így gondolom. De ha valaki, aki nálam jobban ismeri a törvényeket mást gondol, akkor szóljon, ugyanis nem vagyok jogász, csak az egészséges jogérzetemre tudok támaszkodni, az meg sokszor kevés!

maaktoev # 2007.02.23. 08:50

úgy tudom, hogy Demszky tavalyi kampány-ajándéka volt a szombati parkolási díjmentesség.

Babi27 # 2007.02.23. 10:29

Sziasztok

A párom is kapott tegnap egy felszólítást , ami az első 2002. 05. 06 a második pedig 2002 08. 10. ami persze szombati napra eset 15 óra 30-ra. és akkor nem is kell fizetni a parkolásért. Ami a legfurcsább az egészben, hogy 2002. 08.10.-én a párom Debrecenbe lakott, és előtte egy héttel műtétek a vállát, szóval lehetetlen, hogy akkor ö Budapesten járt abban az időben. A fizetési felszólítás pedig Budapestre szólt az I kerületbe. Jó mi? Szerintettek felejtsem el az egészet? Valami ötletetek? Előre is köszönöm.

hederg # 2007.02.23. 14:29

Tegnap végig hallgattam az ügyfélbarát CP ügyvezetőjét.

Elmondta,hogy most elsősorban olyanokat postáznak ki,amiről nincs felvétel,tehát csak az egyoldalu, önmagát becsületesnek mondó KFT állitása.

Egy ügyvéd szerint ,TV.pedig ma már a Centrumnak kell biznyitani,amit ebben az esetben nem tud,mert bármit irhat,bámikor bárkiről az vagy igaz vagy nem.

Nos szerintem a válasz levél,amit ajánlanak,és amit én is elküldtem,megjegyzem mint irtam itt valahol érvényes parkolócédula másolatával,a parkolóőr beismerésével hogy jogtalanul irt fel,el kell küldeni tértivényesen hogy ne hogy becsületesemék letagadják.

De akkor is meg kell tagani a fizetést,ha ilyen fiktiv valótlan az állitás,hiszen ha ráadásul nem is igaz,csak koholmány, ez természetes

Ami számukra borzasztó szerintem,nekik kell bizonyitani,amit nem tudnak ebben az esetben.

Ha mégis valami korrupt bíró itéletet hozna,fel kell lebbezni,és irány a biróság.tuti,hogy elvesztik a pert,mert az eddigi gyakorlat,hogy hazúdhattak bármit igazuk volt megszünt.

De szerintem,csak az ijedősöktől szeretnének bezsebelni nem kis pénzt ezek az utonállók,és sajnos ezt szószerint kell érteni!

arnd # 2007.02.23. 14:57

Volna egy gondolatom: ha a bíróság elfogadja bizonyítékként a CP adatbázisát, akkor a saját adatbázisomat is elfogadja? Vagyis vezetek egy excelt amiben szépen vezetve van, hogy mikor hol meddig stb parloltam???

Minden esetre továbbra sem értem, hogy hogyan képzelik el azt, hogy kiszámlázzák nekem az előző tulaj parkolásait (egy párat). Illetve, hogy amikor 3 éve megállapodást kötöttem velük, hogy kifizetem az elmaradt parkolások stb költségeit akkor miért nem jutott ez az eszükbe. Miért csak most??? Hátha...???

hegedusgy # 2007.02.23. 15:17

Tanácsot szeretnék kérni Tőletek sorstársaim.

Kaptam egy fizetésre felszólító okiratot a Centrumtól, hogy fizessek 4800 forint "30 napon túl meg nem fizetett" pótdíjat, illetve a szokásos sarcokat, 2000 forint postára, 175 forint lekérdezési díjat, azaz összesen 6970 forintot, 10 napon belül. Levél hátoldalán az 1 tételből álló lista, ahol látszik, hogy egyszer már fizettem nekik 1440 forint pótdíjat.
Az érdekes a dologban, hogy még arra is emlékszünk (én is, és a feleségem is, annak ellenére, hogy ez 2003 tavasszal volt), hogy hol álltunk meg, és miért büntettek meg jogosan (elnéztük a zónát), és hogy már másnap (!) befizettük a csekket. Azért emlékszünk ilyen nagyon, mert ez volt a második alkalom az életünkben, hogy ilyenért megbüntetnek, mindíg becsületesen megvesszük a jegyet.
Sajnos a befizetést igazoló csekkszelvény már nincs meg, közben elköltöztünk...

A poén a dologban a következő:
A levelet tegnap (2007 február 22-én) dobta be a postás a postaládába, és a levél keltezése február 12. Na ebből az adódik, hogy esélyem sincs befizetni a megadott határidőn belül, még ha jogos lenne, akkor sem.
De miért is kellene nekem fizetni, hiszen emlékeim szerint időben befizettük, és azóta sem jelezték felénk, hogy nem ért volna oda a pénz (postán fizettük be a csekket)? Még a levélben is látszik, hogy az ismételt felszólítások száma : "0"
És ha még be is fizetem, mint a múltkor. Mi a garancia arra, hogy időben odaér, és nem kapok megint egy felszólítást "10 napon túl meg nem fizetett" pótdíjról....

Most mit csináljak? Ne vegyek róla tudomást? Vagy vegyem fel a kapcsolatot a Centrummal?

Köszi bármilyen segítséget előre is:

Gyuri

Royal # 2007.02.23. 17:24

Ma bent voltam a Centrumnál a peterdy utcában. Kikértem a fotót, természetesen nem tudtak mutatni, de persze a "követelésünk ettöl függetlenül jogos szíveskedjen befizetni"...

túrót.

zsir # 2007.02.23. 19:12

Sziasztok! Szerintem fogjunk össze és pereljünk, én is kaptam 2 vitatható 3és5 éves csekket. pereljük be a cpét!

hederg # 2007.02.23. 19:33

egyetértek

Itt az interneten már elég sok szinte nevetséges,de igazából szomorú,mert a büncselekményt sejtető ügyet olvastam.

Az hogy egy szolgáltató igy,ilyen módszerekkel bánik ügyfeleivel az felháboritó.

Nem tudom kik állnak mögöttük.

De az hogy a birói gyakorlat őket,a megbizható adatszolgáltatónak,követelésüket mindig jogosnak tartja az az esetek ismeretében a biróságra is igen rosz fényt vet.

Gyüjteni fogom,mert tanulságos ,a beirásokat.

Gondolom azt ezek az urak sértőnek vennék,ha mondjuk kirabolnák öket,mert igénybe vettek egy szolgáltatást,és igy közelébe kerültek az elkövetőkhöz.

A rendszerük pedig annyira primitiv,mert a parkolójegy nem névre szóló,a parkolásiidő nem hosszabitható meg,csak magassabb büntető dijjal.ezt természetesnek tartják.

Persze ez a módszer hoz pénzt a konyhára.A zavarosban lehet halászni,a kedves ügyfél pedig fizet mint a katonatiszt.

Meglehet birságoli esetleg akkor is ha jegyet vesz,de az erre kioktatott őr,megelőzi oszt annyi!

messzelato # 2007.02.23. 19:59

Sziasztok Sorstársak!

Röviden az eset. A fiam tavalyi év februárjában a BP. Ripll Rónai utcában parkolt. A MÁV kórházba ment vérvételre. Annak rendje és módja szerint megvette a jegyet. De tudjátok, hogy nálunk az eü.ben mit jelent az időre történő behívás! Min. 3 óra űcsörgést. Szóval a srác is látta, kifut az időből és tíz perccel a jegy lejárta előtt lement és új jegyet vett. Azt a szélvédő másik oldalára tette, lévén azon az oldalon ahol az első jegy volt, nem fért az ajtóhoz, mert egy tiknó annyira ráállt. És amikor végzett, úgy húsz perccel a második jegy lejárta előtt és ment az autóhoz, pont akkor birságolta a kétbites agyú. A srác szól, hogy " haver ott az érvényes jegy". Erre kétbites kioktatja, hogy annak a szélvédő bal oldalán kell lenni. :) Mondja kétbites, O.K. ő hibázott, de már nem tudja visszacsinálni. A srác menjen be a tetvek ügyfélszolgálatára és ott elintézik. Ti ezt értitek? A kétbites agyú hibázik és az autós menjen és töltse az idejét miattuk. Netán a lekvár teszi a nagyit el ugye CP társaság. Na szóval megegyeztek, hogy a kétbites agyú a műszak végén maga törli az eseményt. És most mégis kijött egy 4600 Ft-os bünti. A srác résen volt. Digitális fényképezőjével megörökítette a az autóban a jegyet, sőt egy karórával együtt is készített képet, bizonyítván az időt. Talán ,még a kétbitest is lekapta a géppel. Kérdem! MOst akkor mit csináljak? Jelentesm fel a CP-t csalási kísérletért? Milyen jogállam ez? Szerintetek? :) messzelátó

kicsijoe # 2007.02.23. 20:17

SZEVASZTOK
szerintem is össze kéne fogni és perelni fogadni egy jó ügyvédet közösen összedobni a lóvét és perelni ezt az undóritó céget nekem is kültek már megint egy 17 ezrest még a kocsi sem volt a nevemen de ez náluk nem számit csak fizess a másik meg ez az intrum justita behajtó cég tölük is van már levelem Tóth Gergő vezényletével aki nem is létezik