Centrum Parkoló/per

kisfefe # 2007.02.24. 08:12

Én is kaptam a cp-tól egy ajánlott levelet, amit csak ugy be lehet dobni a postaládába, és felszólitanak hogy fizessek 5200 ft-ot mert 2004.okt 11-én 0mp-ig parkoltam és nem fizettem.Szerintük ez az esemény a 12 ker városmajor utcában történt. Nekem a térképen kellett megnéznem, hol található ez az utca. Én vidéki vagyok,soha éltemben nem jártam arra,de még az autóm sem.Van jogositványom és az autó is a nevemen van, de én 2001 óta egy mütét miatt nem vezetek.A családtagjaim ezen a napon, ez egy hétfői nap, dolgoztak. Senki nem volt szabadságon.ez az autó még Bp-ten soha nem járt.Szeretném tudni, honnan vette a cp a rendszámomat ,és milyen a magyar adatvédelmi törvény, hogy bárki hozzáfér az állampolgár adataihoz?

kicsijoe # 2007.02.24. 08:36

sajnos ezeket ez nem érdekli az a lényeg hogy fizess most már ezekszertint a vidékiekkel próbálkoznak nem tudnak sem fényképet semilyen bizonyitékot felmutatni undorito férgek

zizizi # 2007.02.24. 09:58

Tisztellt magyar hekkerek, nincs önök között aki beletekintene a cp adatbázisába. úgy rendesen???

Tada # 2007.02.24. 10:24

Sziasztok!

Már írtam az oldalon, hogy küldtem email-t a CP-nek, hogy fényképpel bizonyítsák be, hogy ott parkoltam. Láss csodát válaszoltak. Az alábbi a válaszuk:

Tisztelt Ügyfelünk!

E-mailben benyújtott panaszával kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy a felszólító levélben feltüntetett adatsor szolgál bizonyítékul. Az általunk megadott időpont a pótdíjazás időpontjára utal, nem pedig a parkolás időtartamát jelöli. Amennyiben Önnek a díjfizetést igazoló dokumentum rendelkezésére áll, szíveskedjék részünkre eljuttatni.

Na ez a nesze semmi fogd meg jól.
Fénykép akkor ezek szerint nincs. Innentől úgy gondolom nincs miről beszélnünk nem fizetek és kész. Bizonyítsák be hogy ott parkoltam.

szota # 2007.02.24. 11:23

Tada,

Ez az adatsor valóban bizonyíték!
Arra bizonyíték, hogy

• valószínűleg ott voltál

(hisz az autód rendszámát felírták)

• volt ott egy parkolóőr is

(hisz valaki felírta a rendszámodat)

De arra nem bizonyíték, hogy amit a parkolóőr begépelt a rendszerbe az a valóság vagy fikció.

Bár nem vagyok jogász a következő javaslatom van:

Szerintem írj még 1 mailt amiben azt kéred, hogy küldjék el a fotókat amik az autódról készültek.
Azt kérd, hogy azt bizonyítsák, hogy az adatsor jogszerűen, az állításuknak megfelelően, indokoltan jött létre.
Ezt csak fotóval lehet bizonyítani...

szota
_________
amit itt leírtam saját véleményem jogilag nem biztos, hogy helytálló: nem vagyok jogász.

szota # 2007.02.24. 11:31

...de tudod mit? Arra sem bizonyíték, hogy ott voltál!
Én pl tegnap láttam egy kocsit (a tipusára és színére nem emléxem) amelyik a járdán állt. Az volt a rendszáma, hogy....mondjuk, ERT-234, de ez nem hangzik jól, mert régi, legyen mondjuk, inkább KAD-512. De lehet, hogy elöl ez volt hátul meg más. Mind1 fel kell írni!

Tudod mit, arendőrök is küldenek fotót a gyorshajtónak amikor felszólítják adatszolgáltatásra!

szota
_________
amit itt leírtam saját véleményem jogilag nem biztos, hogy helytálló: nem vagyok jogász.

kicsijoe # 2007.02.24. 14:06

a parkoloörök 99 %az utcán elhaladó gépkocsik rendszámát jegyzetelik mivel ök is tudják hogy nem kell fényképet csinálni és igy nem is tudsz róla és már a cp nyilvántartásában vagy nálam az a helyzet hogy most éppen 2002 ben parkoltam 3 helyen parkoltam valahol de már nem tudom mert a levelet amit küldtek kidobtam de az autómat 2003ban vásároltam

virtus # 2007.02.24. 15:16

Ha egy levelet nem ajánlottan küldenek, azt nem kaptam meg! Pláne,ha pénzt kérnek...
Namármost, az értesítést legkésőbb február 20.-ig ki kellett küldeniük a bírósági döntés szerint. Mivel ez nem történt meg, beállt az elévülés. Vagy rosszul tudom?

lerantg # 2007.02.24. 15:39

SziasztoK!

Segítségre lenne szükségem!
Kaptam a centrum parkolótól egy levelet miszerint 5200ft-al tartozok nekik mert 2004.03-ban rossz helyen parkoltam!Eddig semmit nem küldtek most meg....bíróságra akarják vinni vagy mi!Én nem emlékszem ilyen esetre....Mit tanácsoltok?Mit tegyek?Előre is köszi!

virtus # 2007.02.24. 17:16

Szerintem nagyon nem mindegy, hogy ajánlott, vagy sima levelet kaptál. Ha nem ajánlott, akkor nem kaptad meg, vagyis elmulasztották a felszólítást. Ha válaszolsz nekik, elismerted a felszólítást, tehát a levél iránya a kuka... De azért várd meg, hogy látja egy jogász a dolgot!

hederg # 2007.02.24. 17:17

Ismételten én azt javaslom,olvasgatva sok jogtalanul háborgatott sorstársamat,hogy tértivényesen irjanak levelet,amelyben nem ismerik el a valóban a legtöbb esetben fiktiv kitalációt.

Ezek után forduljanak birósághoz,de ma már nekik kell bizonyitani.

Mert való igaz idáig csak bepötyögték a rendszámot,aztán a haver bíró már itélkezett is a javukra.

Remélem azért csak kezd jogállam lenni,ha már beléptünk a balkánról az eu.-ba.

A rablók,genszterek pedig jobb ha pályát változtatnak.Még az is lehet ráfanyalodnak a tisztességes munkára.

Nem kell félni,mert pont ezt szeretnék elérni.

kicsijoe # 2007.02.24. 17:48

Én feladtam nekik egy ajánlott levelet 242ft ot fizettem a postán tehát nem 2000ft ot ahogy a cp nél szokás nem ismertem el hogy ott parkoltam ahogy ők állitják választ a levelemre még nem kaptam de nem is nagyon érdekel mehetünk a biroságra az intrum justita cégtól meg senki ne ijedjen meg azok sem tudnak vissza válaszolni csak a pénzt követelik ami nem jár nekik

Dr.Attika # 2007.02.24. 18:05

Ügyes. Meghosszabbítottad az elévülést két hónappal, mert ezzel elismerted, hogy sima levelüket átvetted.

aero1 # 2007.02.24. 19:06

Sziasztok!
Nem vagyok jogi szakember, csak egy károsult-jelölt: 2005-ben BP-n parkoltam állítólag ott, ahol eddig még életemben soha nem jártam. Szóval aki ajánlott levelet kapott, az szerintem jobb, ha küld egy ajánlott választ a jogtalan igényükre, ha pedig simán kapta, jobb, ha semmit sem tesz. MINDENESETRE FIGYELJÉTEK HÉTFÕN A TV1-EN A TV ÜGYVÉDJE ADÁSÁT, ÁLLÍTÓALG EZ A PARKOLÓS BOTRÁNY LESZ A TÉMA. HÁTHA KAPUNK VALAMI ÉRTELMES TANÁCSOT. Üdv mindenkinek!

arnd # 2007.02.24. 19:47

Szerintem kellene kis listát vezetni, amiben a túlfizetéseket dokumentáljuk. És a túlfizetést visszaigényeljük!!!!!
Illetve erröl már lecsúsztam, de egy rendszám csere jó ötlet lett volna, miután "megeggyeztem" a CP-vel. Gondolom nagyon hülye képet vágnának, hogy a kérdéses időpontba esetleg már teljesen más a kérdéses autón lévő rendszám.... bár a BM-es adatlekérésel ezt ugye kikerülhetik...

Nem fér a fejembe, hogy a "rendőrpalotára" miért lőttek mikor van CP is?????

kisfefe # 2007.02.24. 20:04

most kerestem rá a googlén a tv2 ügyvédje cimre és ott a cp behajtásával kapcsolatban találtok jogi választ a problémára.Az autoklub jogásza megmondja a tutit keressetek rá, és máris megvan a megoldás. A szemeteskuka igy egyszerüen. Részletesen meg a googlén

uhu12 # 2007.02.24. 21:19

Ha ajánlva kaptad a leveled - jóhiszeműségedet bizonyítandó - tértivevényesen válaszolj rá. például:

Fenti hivatkozási számú levelüket 2007. .... -án kaptam kézhez.
A levélben... Ft parkolási, pótdíj és egyéb költségek befizetésére szólítanak fel, mert 2004. ... -án ... óra ... perckor parkolási díj megfizetése nélkül parkoltam az ...forgalmi rendszámú gépkocsival Budapesten, a ..... szám előtt.

A parkolási díj tartozásomat nem ismerem el, mert az .... forgalmi rendszámú gépkocsi a jelzett időpontban nem tartózkodott Budapesten. Ezt nyilvánvalóan Társaságuk sem tudja hitelt érdemlő fényképfelvétellel bizonyítani és részemre megküldeni.

2004 márciusában orvosi javaslatra keresőképtelen állományban voltam, lakóhelyemen (Zala megye) tartózkodtam. Gépkocsimat senkinek nem adtam kölcsön.

A levélben megjelölt parkolási, pótdíj és egyéb költséggel a t. Társaságnak nem tartozom, mert a megjelölt időpontban a gépkocsi nem tartózkodott a levélben megjelölt helyszínen. Az eltelt 2 év 11 hónap alatt semmilyen felszólítást, vagy figyelmeztetést nem kaptam.

Mindezekre figyelemmel a fizetési felszólításban foglaltakat nem áll módomban teljesíteni.

A személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény 11. § (1) a) pontjában foglalt jogommal élve kérem tájékoztassanak a Társaságuk által kezelt, illetőleg a Társaságuk által megbízott feldolgozó által feldolgozott adataimról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről (székhelyéről) és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, továbbá arról, hogy kik és milyen célból kapják vagy kapták meg az adatokat. [1992. évi LXIII. törvény 12. § (1)]
Felhívom figyelmüket, hogy törvényi kötelezettségük alapján kötelesek ezen kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 30 napon belül írásban, közérthető formában megadni a tájékoztatást. [1992. évi LXIII. törvény 12. § (2)]

eddig a levél. az akkori kocsimmal egyszer voltam pesten, a CP nem találta el azt a 3 napot. és tényleg táppénzem voltam, sajna jól emlékszem rá.
az uolsó 2 bekezdésre meg tornázzanak egy kicsit

hederg # 2007.02.24. 22:19

elolvastam a jogász véleményét,és ugyan úgy gondolom,mert felszólitás nélkül úgy hogy több évig az érintett nem is sejti mit forralnak a háta mögött,az a világon és most már nálunk sem lehetséges.

Milyen szolgáltató az olyan aki arra utazik,hogy azt aki tőle és ezt nagyon időzőjelbe teszem szolgáltatást kap,nulla beruházással,egyben meg is lophatja.

és milyen az a biróság aki az egyoldalú bizonyitékok,amik semmit sembizonyitanak,anélkül hogy a védelem érveit figyelembe venné hoz itéletet.

Ez olyan délamerikai stilus.

Több év után most hogy az aranytojást tójótyúk elszállni látszik,gyorsan követelőznek,idáig keveselték a felhalmozott harácsot azért nem mozdultak?

Undiritó!

Senk ne hagyja magát,és ezt mondja el minki nek ne hogy a kedves ügyfélbarát urainak tömjék feneketlennek látszó zsebeit.

kicsijoe # 2007.02.24. 22:20

Dr attika
ebben az esetben még nem is volt nevemen az autó hanem 1 évre rá vásároltam még az adásvételim is megvan róla

Dr.Attika # 2007.02.25. 08:26

Akkor viszont nincs gond. Ezekszerint utólag kérték le az adataiadat. Akkor ez manipuláció. Ha jól sejtem a parkoló firmának volt egy rendszáma egy valamikori parkolás kapcsán és egy év múlva kerestek hozzá tulajdonost. Ez már nem Ptk., hanem Btk.

kicsijoe # 2007.02.25. 09:10

érdekessége az egésznek év 2002 én 2003ban vásároltam az autómat 01.15,0415,0615,0815 a napok eggyeznek az óra perc másodperc is meg az utca házszám is mindez 2002ben

hegedusgy # 2007.02.25. 10:21

Uhu!
És mi van ha nem ajánlva kapom a levelet? Lásd 2007.02.23. 16:17:29-es beírásom!
Mi a francot csináljak?

Dr.Attika # 2007.02.25. 11:09

Akkor a levél nem létezik jogilag. Hacsak nem válaszol rá a delikvens.

kicsijoe # 2007.02.25. 11:24

az emberek 99%nem órzi a 2003 as postai csekket de azért a cp beprobálkozik hátha bejön mert szerintem ezek az emberek az ügyfélszolgálaton vagy behajtók %os arányban dolgoznak amennyi jogszerütlen pénzbefizetés annyival több pénzt kapnak hó végén szerintem ne foglalkozz a levéllel dobd ki a kukába

uhu12 # 2007.02.25. 12:21

kedves hegedusgy
attól, hogy a lüke postás bedobta a ládába még lehetett ajánlott, erre figyelj oda.
a parkolási gengszeter bandáknak a törvény azt írja elő, hogy febr 22-ig (vagy 28-ig ezt csak a Jóisten tudja) postára kell adnia a felszólítást.
Nem feltétel, hogy azt át is kell venni!!!!
a postára adást csak ajánlott levél esetében lehet bizonyítani.

A legfontosabb: NE FIZESS!!!!!!

kitartás

huhuhu