A komplett családom kapott a cp től levelet 2002-2003 közötti idószakra össze kéne fogni és kéne egy jó ügyvéd kiváncsi lennék hogy mit szolna hozzá a centrum parkoló vagy az intrum jól meg kéne öket fingatni legalább megismernénk Tóth GERGÕ URAT HA EGYÁLTALÁN LÉTEZIK
Centrum Parkoló/per
Élménytársak!
Azért arra még kiváncsi lennék, hogy 1 autó, egy azon helyen egy teljes parkolási ciklus alkalmával háényszor büntethető meg?
De ezt úgy, hogy ugyanazért a "űnért" hányszor ítélhetnek el?
Csak a kíváncsiság miatt.
Adatkezelésre vonatkozó jogaszabályt nem sért, hogy közel 5 évig tartják nyilván az adataimat?
Érdekelne a véleményetek.
Van egy gyors megoldás a bosszúra- peren kívül:
szuperragasztó -> pénznyílás
Haveromék alkalmazták Esztergomba :-)
OFF nagyon béna a fórum motor, az előbbi hozzászólásom huss és ment a levesbe a "próbára"....
ON
Röviden mégegyszer: kollégám eljutott bírósági szakaszba, esélye sem volt az igazát megvédenie. A CP adatbázisa BIZONYÍTÉKként volt kezelve, a CP-nek nem érdeke, hogy valótlant állítson, Õ ellenben feltételezhetően igen!!!!
Felhívtam a CP-t a saját ügyemben. Hááát elég érdekes egy telefon volt. A forgalmim, szerinte semmit sem bizonyít. Mármint, hogy a kérdéses időpontokban (6-ból 5 alkalom) nem az én tulajdonomban volt a gépjárművem.
Ragaszkodnak az adásvételihez, arra az aggodalmamra, hogy nem csak publikus adatok vannak rajta a letakarást javasolta. Már csak nem képzelik, hogy kiadom az előző tulaj adatait? Ja és a legvidámabb az volt, hogy a végén azt javasolta, hogy fizessek be annyit amennyit jónak látok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Művészúr
Nekem a 2 óránként rémlik de lehet, hogy 4....
Pic-pac javítják, hosszú távon nem lehet vele eredményt elérni.
Az utóbbi CHRISMAN-ak szólt...
Sziasztok! Én egész nap próbáltam telefonon utólérni a társaságot, de lehetetlen, állandóan foglalt. Személyesen munkaidő alatt meg nem tudok eljárni. Na mindegy. Most volt a Tv-ben egy pénzbehajtással foglalkozó cég alkalmazottja, hogy nemlétező névvel ellátott felszólító leveleket küldenek ki és mivel felhívja az ember őket elkérik a telefonszámod és zaklatni kezdenek míg beadod a kulcsot és fizetsz. De elegendő az is ha már telefonálsz és meghosszabbodik az elévülési idő. Szerintem ez is egy ilyen tipikus eset. Aki nem akar szarakodni velük fizet. Csak ha mindenki fejet hajt akkor ennek sose lesz vége és így bárki bekaszálhat egy csomó pénzt rajtunk. Én email-ben próbálok értekezni velük, ha nem megy megfenyegetem őket, hogy a Tv ügyvédjében találkozunk. Fizetni azt nem fogok!
Köce arnd, nekem azt mondotta a kedves kis hölgy, hogy óránként pótdíjaztathat. Mondván a pótdíjazási felszólítás tartalmazza 1 órai parkolási díjam, és a pótdíjam. Akkor még fogok találkozni a csomagocskákkal?
Egy biztos, ezeket most elteszem, és a parkolási jegyeket is megörzöm. Legalább 5 évig. Majd egy alkalommal beviszem nekik úgy 10 év múlva, beborítom, hogy válogassák.
Nagyon tetszik a távozásom miatti visszavásárlós módszerre tett javaslat. Korrekt és tisztességes. A bírósági eljárás során javasolom, hogy a ptk.-ban használatos "úgy jártam el ahogy azt az adott helyzetben általában elvárható" idézetet a megfelelő pillanatban alkalmazva, sőt akár mondatonként alkalmazva részemről bíróságra megyek, ha ezt tovább fogjuk vinni.
Volt mégegy jegyem. BP. Mamut Fillér u.-i oldal. Parkolójegyem: 16:59-ig szólt, megyek ki kb. 03.-körül, mert nem értem vissza pontosan. 17:00-ás időpontal már ott volt a kék. Felháborító! Telefon, azt mondták - és írja azt hiszem az Önkormányzati rendelet, vagy saját szabályzatuk - hogy 1 órán belüli parkolás esetén 5 perc türelmi idő elfogadott, 1 órán túli esetén 10 - 15 perc. Akkor 16:59 - 17:00 között emnnyi idő telt el?
Egyelőre várom a válaszukat, mert kérték, hogyírjam meg. Küldjem el az eredeti jegyeket. (Másolatom van róla.) Vajon mi lesz?
Jön a felszólítás, majd, hogy fizessek. Mert jegyem az már nincs. Csak másolat, azt meg nem fogadom el bizonyítéknak?
Fincsi játék az egyszer biztos.
valami alakul...
Sziasztok!
És mi van akkor, ha ez a remek társaság nem találja meg az embert, akin be kéne hajtani a "tartozást"?
Teszem azt, a bejelentett lakhelyén már más lakik, sőt a levelezési címe is megváltozott.
Körözést adnak ki ellene: Netán egy igazoltatásnál letartóztatja a rendőr, és mehet az adósok börtönébe?
Szunda
Ilyen esetben a Népességnyilvántartón keresztül próbálják megkeresni az embert. Ha így sem sikerülne és a felszólító levél úgy megy vissza, hogy ismeretlen helyre költözött 5 évig próbálkozhatnak és utánna elévül a dolog. De egyébként mát itt olvashattad és én is így tudom 100. ezer Ft tartozás alatt sem a bíróság sem a rendőrség nem foglalkozik az üggyel. Nekem 4.695.-Ft-ot kellene fizetni, de azt várhatják míg befizetem.
Szunda vagy más jogtudor!
Ez a 100 ezer Ft-os értkhatár nem arra vonatkozik, hogy közvetlenül nem perelhető? Ámde fizetési meghagyás kiállítható. Ha tényleg ez a helyzet, akkor ha ellenvetést nyújtok be a fiz. meghagyás ellen, automatikusan perré alakul a dolog. Jól látom? Nem jól látom?
Persze. Furcsa is lene, ha 100 ezer forint alatti követelést nem lehetne behajtani.
Ma2+
Passzolom a kérdést, mivel én is csak kérdezni jöttem ide...
Én ezt találtam, hátha segít
http://www.magyarorszag.hu/…0060627.html
Én meg ezt találtam:
De jó hírt közölt a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft. ügyvezető igazgatója. Ugyanis a cég úgy döntött, hogy azokat a fizetési elmaradásokat nem postázza ki, amelyek 3 évesnél régebbiek, vagy amelyekről nem készült fénykép - közölte a Reggeli györsban Rusznák Imre. Mint mondta, ügyfélbarát magatartást szeretnének megvalósítani a jövőben.
A hír , hogy csak 3 évvel ezelőtti felszólításokat postáznak, 19-én jelent meg a Klubrádióban, ahhoz képest ettől korábbiakat is megküldtek. Akkor most mi a helyzet??
Mint laikus, azt mondom, bepróbálkoznak.. Nem mindenki olvas netet vagy hallgat Klubrádiót...
Sziasztok!
Sajnos velem is előfordult, hogy a múlt pénteken egy felszólítást küldtek nekem a CP-ék azzal, hogy 2005-ben BP-n parkoltam egy olyan helyen, ahol ezidáig még soha életemben nem jártam. Na, most ezt hogy bizonyítom be? Mindenesetre kíváncsi lennék a fényképre, amit ott valakiről készítettek, ha készítettek egyáltalán. Felhívni nem lehet őket, elmenni meg nem akarok, lévén az eljutás költsége innen vidékről több, mint a fizetendő összeg. Írtam egy e-mailt, de semmi válasz. Mit javasoltok ebben a helyzetben?
Egy tértivényes levelet irj,ahol nem ismered el,a nyilvánvaló tévedésüket.
Ez fontos.Mert utánna neki kell bizonyitani,és ha nem tudja akkor ugyan mehet a biróságra,de vesziteni fog.
De minden esetre ha biróság,valami haver,kedvezőtlen döntést hoz,azt fellebbezni kell.aztán izzadjanak a genszter urak!Nem szabad hagyni,mert vérszemet kapnak!
Tanácsot szeretnék kérni. Kaptam én is meglepetés levelet a parkoló társaságtól. Állitásuk szerint 1 másod percig parkoltam egy számomra ismeretlen utcában, még 2003 májusában. Az összeg 9455 Ft. Nem tudom mitévő legyek. Bizonyitani nem tudom, hogy nem jártam ott, de a nem létező bünömért kicsit sok a büntetés. Okos tanácsokat várok.
Én eléggé" lajikus" vagyok ebben a témában(is), de amióta a photoshop létezik szerintem bármilyen fényképet mutathatnak bárhol...ne lepődj meg ha autódat lefényképezik, mikuláscsomaggal a Parlament előtt, a kordon mögött.
Vagy tévedek?
keva!
Viszont ha per lesz, a parkolási társaság köteles bizonyítani, hogy ott jártál.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02