Centrum Parkoló/per

Bromkrezolzold # 2007.10.09. 14:02

Kedves Lacesz!

A centrum gondos adatkezeléséhez nem fér kétség. Nagysokára kaptam tőlük levelet, mert elküldtem nekik a parkolójegyem másolatát (2004-ből).

A válaszlevelükben rosszul adták meg a saját ügyük hivatkozási számát.

Közölték, hogy nincs tartozásom (a hibás számú ügyben).

És nem irták alá

Nem közölték az ügyintézőjük nevét.

Ha egy ilyen apróságban ennyi hibát lehet találni, akkor olyan apróságok, mint a parkoló órák pontosság,a meg hogy egy kocsit több helyen is észlelnek ne akadjatok fel:))

Utána kéne nézni, hogy ISO szerint dolgoznak-e, rájuk férne egy felülvizsgálat

tatti # 2007.10.09. 08:15

Visszavonom. Sajnos mégis létezik, csak valahogy rosszul kerestem.
Itt a pontos elérhetőség (tudom hogy valaki korábban már beírta, de hátha segítek ezzel valakinek):

Dr. Tóth B. Gábor
Iroda neve: Tóth B. Gábor Ügyvédi Iroda
Iroda címe: 1025 Budapest, Csévi u. 3.
Telefon: 322-1375; 200-9625
Fax: 322-1375
Kiértesítési cím: 1025 Budapest, Csévi U. 3.
Kiértesítési telefon: 322-1375; 200-9625
Kiértesítési fax: 322-1375
E-mail: gabor@berzeviczi.hu

tatti # 2007.10.09. 08:07

Sziasztok!

Új vagyok a fórumban, de van bennünk közös: én is kaptam Tóth úrtól levelet. Nem voltam rest és utánanéztem. Tehát:
Tóth B. Gábor ügyvéd illetve Ügyvédi iroda a Magyar Ügyvédi Kamara (MÜK) szerint nem létezik. Márpedig az Ügyvédi Törvény szerint ügyvéd csak az lehet (alkalmazott ügyvéd kivételével), illetve ügyvédi iroda csak úgy létezhet, ha kamarai tag.
Most ilyenkor mi van? Érvényes a levél egyáltalán?

lacesz # 2007.10.09. 07:21

Sziasztok!

Egy olyan problémám lenne, hogy a Centrum szerint több, mint egy éve ugyanazon a napon 1,5 órán belül két helyen is parkoltam parkolójegy nélkül. (Nagyon sietnem kellett volna, hogy átérjek ennyi idő alatt egyik helyről a másikra...). A - gondolom szerintük jogos - követelésüket átadták a CreditExpressz Factoring ZRt.-nek, akik most kérik tőlem a pénzt. De a papírjukon még csak a rendszámom sem szerepel, csak a nevem. Ez így rendben van? Mit tehetek ilyenkor? Hogyan bizonyíthatom, hogy én nem jártam arra?

Lacesz

Cyrano # 2007.10.02. 17:39

Kedves Bromk... !
Elfogadott követelés ( ha befogadták a számládat ) esetén valszeg van reális esély, de el nem fogadott követelésre a faktorálók közül szerintem kevesen "hajtanak" :)
Végrehajtót pedig csak végrehajtásra jogosító bírósági végzés mellett tudsz megbízni.
Nem tudom, - nem ismerem a Te esetedet- talán valamely hatóságnál kell panaszt tenned !

" A törvények olyanok, mint a pókháló..."

rémálmotok # 2007.10.02. 16:34

Kedves Bromkrezolzold!
Szerintem midenféleképp add el a követelésed. Ugrani fognak rá. :-)

Bromkrezolzold # 2007.10.02. 08:18

Ha ez igy van, akkor én is ráküldhetek a centrumra egy behajtó céget, hogy 470 Ft telefon, 630 Ft fax és 1200 Ft postaköltséget hajtson be rajta??

Cyrano # 2007.10.02. 06:56

Kedves Bromkrezolzold

Már rég óta működnek faktoráló cégek, akik - ha látnak benne üzleti lehetőséget -megvásárolhatják a Te követelésedet.
Hogy a másik mit kezd vele, az már az ő dolga...nyilván a behajthatóság lehetősége befolyásolja a faktorálási rátát.

Bromkrezolzold # 2007.10.02. 06:27

Reggel hallgattam a hírekben a centrumot, és eltöprengtem egy apróságon. Eszerint jogilag teljesen korrekt az, ha valakinek van egy követelése (ami szerinte jogos, de ez csupán az ő véleménye), akkor ezt a követelést eladhatja másnak, hogy az hajtsa be.

Ez nagyon jó. Ilyen tehet magánszemély is? Ha ez nem bűncselekmény, ill. szabályos, akkor kitalálok én is néhány tartozást és eladom...

Cyrano # 2007.10.01. 18:23

Bocsánat a félbemaradt mondatért !
Szóval a hallott hírek szerint egy, 2007.05.havában született bírósági ítélet e tény alapján utasította el a park. társaság keresetét !

Cyrano # 2007.10.01. 18:17

Kedves Fórumtársak !
A hallott hírek szerint - ahogy egy korábbi hszemben írtam - a parkolóórák nem hitelesek.
Így joghatályos mérésre ( minden díjfizetésre kötelező mérés az joghatályos mérés ) nem alkalmasak.
( Mérésügyi Trv.)
Esetleges per esetén nem árt erről is tudnunk !
Üdv. Mindenkinek
Cyrano

klimas # 2007.10.01. 13:52

Hello ! A fejlécen ez szerepel : Tóth B.Gábor ügyvédi iroda 1443. Budapest Pf.. : 162
De ha kicsit visszapörgeted az oldalt , valaki feltette a teljes elérhetőségét .

Az előző hozzászólásomhoz : azért írtam "talán jó hír..." mert nem bízom én sem a bíróságban , túl nagy pénz forog kockán és ma mindennek van ára....

szitibor # 2007.10.01. 13:00

Üdvözlet mindenkinek!

Segítséget szeretnék kérni. Immáron túl vagyok egy levélváltáson a Centrum Park. Kft.-vel, most és is megkaptam a Dr. Tóth-féle levelet, erre is reagáltam, de sajnos elvesztettem a levelét és nem tudom a címet, ahová vissza kell küldeni, csak annyira emlékszem, hogy valami postafiók volt megadva. Ha tud valaki, kérem segítsen! Köszönöm előre is.

monalisa1 # 2007.10.01. 00:17

Javasoltam hogy közös imára fel...
Amúgy pedig a másodfokon eljáró bírói tanács összetételére és magára a megszületendő itéletre vonatkozóan jóslatokba bocsájtkozni...

Ma2+ # 2007.09.30. 22:50

Csak óvatosságképpen jelezném: a cikk szerint még az elsőfokú ítélet sem jogerős. Igen valószínű, hogy az CP fellebbezni fog. Bármi is lesz a vége, annyit elért az ügyvéd, hogy egy újabb "balhorog" landolt a t.CP arcán - már ha van neki ilyen...

(még egy pikírt kérdés: vajon a másodfok itt is dr. P.E. Fővárosi Bíróság tanácsa elé kerül majd? És ha igen, vajon milyen ítélet várható?)

monalisa1 # 2007.09.30. 21:04

Imára fel, hogy az itélet másodfokon változtatás nélkül jogerőre emelkedjék.

klimas # 2007.09.30. 18:53

http://index.hu/…/cent070930/
Talán jó hír minden sorstársnak !!
Rémálmotoknak:Ha az adásvételivel tudod igazolni a tulajdonszerzés kezdetét és ettől az időtől számítva nem volt mikuláscsomagod , akko szerintem kinyalhatják a tepsit !

rémálmotok # 2007.09.30. 17:42

Sziasztok!
Megpróbálom értelmesen leírni a dolgot.
2005.06.30.-án vettem egy autót. 06.30.-án kifizettem a felét és 07.12.-én a másik felét és akkor átvettem az autót.
Kijött egy levél Tóth Ügyvéd Úrtótl, hogy 07.12.-éig 650.000 ft. tartozást halmoztam fel.
Bementem a Centrum Ügyfélszolgálatára, bevittem a levelem mega forgalmim. Egy nagyin flegma Ügyintézőz fogtam ki (nem véletlen van üvegfal az Ügyfél és az Ügyintéző között) Mondtam nekia problémámat erre Õ is mondott valamit. Nem értettem mit mond ezért visszakérdeztem, hogy tessék? Erre valami iszonyatos ordenáré módon elkezdett ordítani. Mondtam neki nem kell kiabálni elég ha érthetően beszél. Na mindegy szó szót követett, nekik nem elég a forgalmi látni sem akarja. Náluk az áll én vagyoka tulaj. Mondom de ha az én költségemre felszámolnak 185 ft.-ot arra, hogy Õk ezt lekérdeztéka BM-től akkor miért nem kérdezik azt is meg mikor került a tulaj nevére az autó. Neki az áll ott, hogy a büntetések utolső két hetében az enyém volt az autó és én biztos nem írattam át időben az autót a nevemre, enyém a büntetés és kész. Gonddolkodtam ez abból adódik, hogy amikor én kifizettem az előleget akkor azzal a dátummal íródott az adás-vételi. De még úgy is benne voltam a 15 napos átírási időben. Mivel én tudtam, hogy rögtön a teljes ár kifizetése után egy nappal elmentem az okmányirodába és átírattam a nevemre az autót, így igazságtalannak találtam a vádat. Mondtam a Hölgynek aki elég lekezelően viselkedett velem szemben, hogy egy hatalmas nagy paraszt és kijöttem az irodából. Tudom a viselkedésem engem minősít, de nagyon elszakadt a cérna és igazságtalannak tartom, hogy 650.000 ft.-ot akarnak a nyakamba varrni.
Az adás vételim természetesen megvan, elfogadják ha az eladó nevát kitakarom? Illetve természetesen 06.30.-ától kifizetem a büntetéseket (bár nem az enyémek voltak) a többit is követelhetik rajtam. Gondolom nem. De hátha valaki tud segíteni mi ilyenkor az eljárás.

rémálmotok # 2007.09.30. 17:32

...

sirARTÚR # 2007.09.28. 10:36

Kedves Patyomkin kis pével!

http://index.hu/…centrum1926/

Ez tényleg hosszú és bonyolult.

sir ARTÚR

patyomkin # 2007.09.27. 14:48

Kedves Sorstársak!

új vagyok köztetek, én is megkaptam mint ti, és belépőként adok nektek egy remek cikket. Képtelen voltam rendesen bekopizni az URL-t, az Index archívumában van meg. Ha nem találnátok, szívesen bemásolom, bár félek, hogy a hosszúsága gondot okozhat.

Agyagba%20döngölte%20egy%20ügyvéd%20a%20Centrum%20Parkoló%20Kft..webarchive

G-boy # 2007.09.26. 21:34

Sziasztok Mindenki! Kedves Egyjogász!

Hát én is megkaptam Tóth B. Gábor kedves levelét.

Engem a Centrum egy 2002.decemberi állítólagos pótdíjazási eseménnyel zaklat már évek óta. A bökkenő csak az, hogy szerencsére még megvan a 2002-es ingyenes várakozási engedélyem, melyet 2002 novemberében kaptam meg + az ehhez kapcsolódó díj megfizetéséről szóló novemberi postai csekk.

Olvasom a hozzászólásokat, és különösen „Egyjogász” írásán lepődtem be, aki hozzám hasonlóan igazolni tudja, hogy a kérdéses időben rendelkezett parkolásra jogosító jeggyel, ugyanakkor jogászként megkérdőjelezi egy esetleges per kimenetelét!!

Valóban lenne esélye a Centrumnak a nyerésre, kérdezem én, ha még fénykép sincs az eseményről? Bizonyító erejű lehet a társaság saját rendszerére való hivatkozása, fotó, és tények nélkül, azzal szemben, ha mi parkolási jegyekkel, vagy engedélyekkel tudjuk alátámasztani, hogy jogosan várakoztunk az adott helyen?!?

Egyébként mélységesen felháborít, ahogy a Centrum kft. ezeket az ügyeket kezeli, kezelheti! Kezdve ott, hogy 2006-ban küldenek ki 2002-es pótdíjazásokat, folytatva azzal amilyen stílusban írogatnak, felszólítgatnak, perrel fenyegetnek, végül pedig, hogy nekünk kell bizonyítani az igazunkat, ahelyett, hogy ő, mint vádló tenné ezt! Mégis milyen alapon teszi/teheti ezt meg? Hát hol élünk? Jogállamban? Elszomorító és bosszantó ez az egész! :(

l_demeter # 2007.09.25. 19:25

"...de ideillőt...
tanács?"

anti-centrum! ;)

(na jó, részemről lezártam)

Bromkrezolzold # 2007.09.25. 18:53

Szerintetek beperelhetném a Centrumot azzal, hogy a biróság kötelezze elnézés kérésre, valamint annak kinyilatkozására, hogy a követelésük velem szemben nem jogos, vagy meg kell várnom, hogy Õk pereljenek?

Hátha jobb védekezés a támadás?

kea4 # 2007.09.25. 16:59

Kedves Centrum!

Legjobb emlékeim szerint a jogszabálymódosítás eredményeként 60 napon belül fel kell szólítson a fizetésre a C., ajánlott levélben, és ez jogvesztő határidő. Korábbi ügyekről tehát 2007. február 20-22-nél korábbi postabélyegzővel kellett kapnod felszólítást, különben elmehetnek ahol a part szakad. Persze ha a korábbi ügyben voltak már bizonyítható korábbi pengeváltások, akkor az lehet más helyzet. Tudomásom szerint az örökösök legfönnebb az örökség erejéig tartoznak helytállni az örökhagyóval szemben fennállt követelésnek. Evvel együtt is nagyon-nagyon gondosan vizsgálnám, hogy a C. követelése jogos, illetve bizonyított-e.

Üdvrivalgással:
KEA.