Centrum Parkoló/per

szota # 2007.03.02. 09:35

Tényleg!
A CP kivel köt magánjogi szerződést akkor, amikor az autóval parkolnak?
A tulajdonossal vagy azzal aki a szolgáltatást igénybe veszi azaz parkol??
Mert a kettő nem ugyanaz sok esetben!

szota
_________
amit itt leírtam saját véleményem jogilag nem biztos, hogy helytálló: nem vagyok jogász.

zsir # 2007.03.02. 10:27

Fotót biztos nem hamisítanak, de h. kamu-büntetések 100ait küldték ki a törvényszorította lázálmukban, az biztos!

szota # 2007.03.02. 11:46

Még egy dolog eszembe jutott:
a CP bizonyítékként a saját adatbázisára hivatkozik, mely szerint az egy zárt adatbázis, így elegendő bizonyíték a parkolásra az, hogy az autó a rendszerben szerepel.
De kérdezem, ha csak egyetlen 1 olyan adatsor is van a rendszerben ami téves (és ugye százalékosan fejezhető ki a téves adatsorok száma) s bemutatható a parkolócédula, akkor a bíróság hogyan fogadhatja el bizonyítékként a"hibás" adatbázist?
Miért csak mi kételkedünk abban, hogy bekerült adat az jogos-e ???

szota
_________
amit itt leírtam saját véleményem jogilag nem biztos, hogy helytálló: nem vagyok jogász.

Isla # 2007.03.02. 12:19

Tisztelt Fórumozók!

Meghallgattam a sláger rádióban elhangzottakat, de arra a kérdésre nem kaptam választ, hogy pl jogom van-e arról tudni, hogy tartozom? illetve ha a társaság ezt csak évek múlva közli velem,a közlés napjától kellene hogy éljen a bünti, vagy a hátam mögött joga van pótlékolni visszamenőleg? Hogyan teljesítsem a 30 napon belüli befizetést, ha nem tudok róla?

szota # 2007.03.02. 12:25

Isla,
A jelenlegi szabályozás szerint 60 napon belül megtudod.

Tényleg miért 60 nap, ha a CP 30 napon belül x Ft 30 napon túl 2x Ft pótdíjat kér?

szota
_________

Isla # 2007.03.02. 13:14

Fején találtad a szöget!

ObudaFan # 2007.03.04. 12:16

Juszt műsorában egy "kiválóan képzett" kolléga vagy negyvenszer elmondta, hogy "behajtás"-nak nevezhető tevékenységet csak önálló bírósági végrehajtó folytathat.

Lássuk a Legfelsőbb Bíróság álláspontját:

EBH2001. 436

I. A követelés behajtására szakosodott gazdálkodó szervezetek a gazdasági életben ismert tevékenységet folytatnak. Az általuk pénzkövetelés behajtására kötött megbízási szerzôdés nem ütközik jogszabályba, így ez okból nem semmis [Ptk. 200. § (1) és (2) bek., 227. § (2) bek., 474. § (1) bek., 2000. évi CXVII. tv. 11. §].

Sajnos, ma már mindenki képernyőközelbe kerülhet, hogy előadja a marhaságait.

hederg # 2007.03.04. 18:54

Nem az a probléma,hogy melyik cég milyen jogosítvánnyal rendelkezik,hanem az hogy mint az ott lévők is,itt a forumon is a hátrányt szenvedők,a becsapottak,esetei.

Az eljárási rend pedig vonatkozik a parkolótársaságokra is.,és a behajtókra egyaránt.

Azt meg kérdezem,hogy lehet ilyen esetek után a bizonyitokat hitelesnek venni,amikor nem kisszámban merül fel az igaztalanság ezekkel kapcsolatban.

Mert pont ezekben az ügyekben látni,hogy az adat kezelés,az alap nélküli esetek,az évekig altatott igaz vagy vélt ügyek azok amik felvetik hogy valami nagyon nagy baj van ezekkel a cégekkel.

Nem kivánom senkinek,hogy szenvedő alanya legyen ártatlanul,magát hatóságnak képzelő társaságoknak.

Az egyszerü állampolgár jogi és igazságérzete van olyan fejlett,mint egyhátsó gondolatokkal operáló jogászé,cégvezetőjé.

Tisztelet a kivételnek!

vlenke # 2007.03.05. 08:17

Egy újabb trükköt véltem felfedezni:
a napokban több levelet is kaptam a CPR Kft-től. Természetesen - kíváncsi ember lévén - elolvastam mindegyiket. És lám! Más számon ugyanaz a parkolási eset - természetesen mindegyikre pótdíj. Az eset pikantériája, hogy én anno befizettem a pótdíjat és szerencsémre még megvan a feladóvevény. Ma elküldöm az említett cégnek és nagyon gondolkodom rajta, hogy megírom, ha mégegyszer olyan esetben "vesznek elő", ami nem igaz - vagyis valótlannal vádolnak - polgári peres eljárást indítok és kérem az ezzel kapcsolatos költségeim megfizetését.

fiola # 2007.03.05. 18:59

Már a csapból is a a parkolótársaságok folynak. Egymillió felszólítást postáztak.
Az ombucman szerint alkotmányba ütközik, az autóklubos jogász sem fizetné be. :))

ViktorBp # 2007.03.05. 21:05

Hát hogy ez egy cirkusz azt eddig se vonta kétségbe senki ..... ma velem is elkezdtek játszani pedig nem emlékszem abszolút semmilyen esetre , egyetlen egyszer pótdíjaztak és azt még aznap befizettem, na de kb 4 éve volt ez, a csekkem nyilván hiába keresném már, elég szórakozott vagyok, nem nagyon szoktam (vesztemre) megőrizni a befizetett csekkeket, de hogy most mit kezdek velük azt nem tudom. .... Mellesleg nem arról volt szó, hogy már kifutottak az időből? Mert nekem ma érkezett a levél ....
hm...???, hm????? izgi
Viktor

hederg # 2007.03.05. 21:32

Egy ismerösöm is erre panaszkodott.

Szerintem a csekk igazoló szelvényét a posta köteles megörizni.

Az időpont,a cimzett,feladó megfelelő támpont.

De meg kell várni mit lépnek,mert a felszólitást lekésték.Úgy gondolom.

ViktorBp # 2007.03.05. 22:28

na igen csak kérdés, hogy érdemes-e megvárnom amíg lépnek valamit. Ha tudnám, hogy semmi nincs garantáltan a kezükben és csak próbálkoznak hátha beugrok, még holnap bemennék és kirángatnáma pult mögül az ügyfélszolgálatost az biztos, de most így hogy nem tudom mi van, nem tudom mikor vagyok okos.
Amúgy meg van egy rossz hírem: képzeld el, a posta nem tudja visszakeresni a befizetéseket, kész vicc, az ember azt hinné, hogy ugye vonalkód meg egyedi azonosító minden csekken, és múltkor ugyanilyen gondom volt, és azt mondták, hogy nem tudják technikailag visszakeresni.....
Na hát várok türelmesen, mindenesetre ez a határidő-dolog foglalkoztat engem, mert szerintem is lekésték, csak ez az mivel nem vagyok tisztában teljesen.
Viktor

vlenke # 2007.03.06. 09:31

Én harmadszor kapok olyanról felszólítást, amit már befizettem - időben! Én is kezdjek perrel fenyegetőzni? Nekem nincs arra időm, hogy évekre visszamenőleg átnézzem a bankszla-kivonatot, a befizetett csekkeket, parkolócetliket... és igazoljam, hogy nem tartozom (annak ellenére, hogy napok óta ezzel foglalkozom). :-((

fiola # 2007.03.06. 09:54

Nyugi, újabb friss hír: a PSZÁF az Intrumnál vizsgálódik.
Kizártnak tartom, hogy a p.társaságok ennyi ügyet belátható időn belül elrendezzenek. Százezer felpiszkált autó tulajdonos képes nyomást gyakorolni 3 agyament társaságra.
Vonják le ők a tanulságot: a jövőben 60 nap áll rendelkezésükre, hogy felszólítsanak, és egy év alatt elévül a dolog.
Nyilván próbálkoznak még egy darabig - hátha fizetnek a balekok. Sztem előbb-utóbb belátják, hogy jobban teszik, ha lenullázzák magukat.

vader # 2007.03.06. 11:37

Viktor, vki íta itt valamelyik fórumon (vagy valahol vmi műsorban hallottam? nem is tudom), hogy a postának van egy telephelye a huszonikszedik kerületben, ahol 5 évre visszamenőleg vagy még régebbre tárolják az összes csekket, és - sajnos pár ezer foruntért - de meg lehet velük kerestetni. Gondolom kellenek adatok, kb. dátum, név stb. Megkérdezném alaposabban a postát erről, de nem a kis ablakban valami kis butust (már bocsi, de ők nem ismerik ilyen szinten a postát)...
Meg is kérdeztem egy postás ismerőstől... :-o

Feka (törölt felhasználó) # 2007.03.06. 12:05

Segitséget szeretnék kérni, abban, hogy valaki megtudná mondani, hogy melyik jogszabály tartalmazza és mikortól kell 60 napon belül megküldeniük a társaságoknak a felsazólítást, ellenkező esetben elévül a követelésük.
A segitséget előre is köszönöm.

Feka

metallik # 2007.03.06. 13:54

9. par. :
"... a Kkt 15. par. a következő új (5) bekezdéssel egészül ki:
(5) Amennyiben a (3) bekezdésben meghatározott díjat nem fizetik meg. a közút kezelője vagy az általa megállapodás alapján megbízott gazdálkodó szervezet a létesített illetőleg kijelölt várakozóhely jogosulatlan úthasználatának időpontjától számított 60 napos jogvesztő határidőn belül köteles postára adni a díj- vagy pótdíj fizetési felszólítást. A díj- és a pótdíjfizetési kötelezettség egy év alatt évül el. A díj és a pótdíj után késedelmi kamat nem követelhető."

Ma2+ # 2007.03.06. 14:02
Banyamancs # 2007.03.06. 14:05

http://www.obh.hu/allam/index.htm

Ez meg a komoly változata...

hederg # 2007.03.06. 14:57

Én is, mint irtam pár nappal ez elött,elküldtem az ombucmann hivataba az esetemet,a parkolócédula stb.másolatával.

Látom,biztos a sok nem egészen korrekt eset megküldése eredményre vezetett.

Ezért mindenki,ha lehet irja meg az észrevételeit,a saját esetét!

Megéri!

szota # 2007.03.06. 15:26

azért annyira ne örüljetek!
Állampolgári Jogok Országgyűlési Biztosának a jelentése nem bír semmilyen jogkövetkezménnyel csak felhívja a figyelmet az esetleges visszás helyzetekre. Ettől még a CP garázdálkodhat kedve szerint.
VISZONT amiket leír az egy esetleges perben (talán) érvként felhozhetó

szota
_________

vader # 2007.03.06. 15:37

Ismerősöm válasza a csekk témára:
A Posta Elszámoló Központban, a Bp. XX. Nagysándor J.u.1-5-ben foglalkoznak ilyenekkel.

fiola # 2007.03.06. 19:32

Egymillió tényállás végignyálazásához, ügyintézéséhez, jogi útra tereléséhez, bírósági eljárásához, jogerőre emeléséhez szerintetek hány évtized és mekkora apparátus kell?

Nem hinném, hogy én azt megérem...

ViktorBp # 2007.03.06. 20:51

Vader !

Köszi szépen a segítséget, felírom magamnak, de tudod most hirtelen úgy vagyok vele, hogy amíg nem fordul komolyabbar, adddig nehogy már én fotkossak utána meg még fizessek is, úgyhogy tudod mivel tök biztos vagyok abban, hogy ezt befizette, tök örülnék, ha beperelnének, mert nagy szívás lenne számukra, akkor fizethetnék ők az összes költséget :D .....
köszi még 1x de egyelőre várok
Viktor