Centrum Parkoló/per

Efbé # 2007.09.18. 20:54

Hát, nekünk is megy a meccsünk... Idén kaptunk (Intrum) Justíciától levelet. Tényleg be volt kötve a szeme, mert bár a BM lekérdezésért pénzt kellett fölszámolnia, de ez nem akadályozta meg abban, hogy a jelenleg tulajdonunkban lévő autó korábbi tulajadonosának a büntetéseit is ránk testálja. Tehát pontosan a hatból öt ilyen volt, egyet elismertünk, levelet írtunk, forgalmi másolattal, hogy mikortól mi, meddíg más, és küldjenek csekket az egyről, ami a mi sarunk. Levél jött, igen, fizessük az egy miénket, a többi felejtős. Befizettük.
Most Tóth B. Gábor úr levele a kezemben, vették azt az egy befizetést, de a többit újra ránk róják, meg az ötezer az ügyvéd úrnak, hogy ilyen szennyes munkát kellett fölvállalnia, -mert rendes ember többet hozzá ezután soha- és poénként 0 ft a lekérdezés ára, ami egyszerűen közröhej, mert ha például lekérdezték volna, meg el is olvassák, akkor talán észreveszik, hogy nem oké valami. De az pénzbe került volna.
Szerintem nem fogok válaszolni, hadd őrlődjenek még, örüljenek a várhatóan zsíros haszonnak, rengeteg benyelhető keservesen megkeresett forintunknak, de aztán meglepi. De lehet, hogy újra veszem a fáradságot és ismét leírom az egészet, fölszámolom nekik az óradíjamat és rájuk terhelem. DE ÚGYIS ÚJRA FOGNAK PRÓBÁLKOZNI. Hát ez.

hannah # 2007.09.18. 18:14

Kedves Főnix,

Köszönöm a kiigazítást, de a többit nem értem:)

És akkor most mi van, és nem a parkolótáblára kérdezem.

Elévül vagy nem évül?

fönix # 2007.09.18. 15:12

Egy bírósági itéletből: ....................
"A parkolási jelzőtáblák esetleges hiányosságai /nincs/ a bíróság megitélése szerint nem értékelhetőek a felperes / parkolási társaság/terhére, mivel az nem az ő, hanem a tulajdonos önkormányzat feladata." .....................
Tehát igyis úgyis a parkolódíjat szedhetnek, ha van a KRESZ szerinti kijelölt parkolóhely , vagy nincs.

fönix # 2007.09.18. 14:09

A tv száma helyesen 1988. I.

A módosítás:

33. § (1) Ez a törvény - a (2)-(4) bekezdésben foglalt kivétellel - a kihirdetését követő 8. napon lép hatályba.
a)-b)
(2) E törvény 2. §-a a kihirdetést követő 45. napon lép hatályba.
(3) E törvény 13. §-a 2007. január 1-jén lép hatályba.
(4) E törvény 4. §-ának (1), (4) és (5) bekezdése, 12. §-ának (1) bekezdése és 20. §-a 2007. április 11-én lép hatályba.
(2) Amennyiben az 1988. évi I. törvény (a továbbiakban: Kkt.) 15. §-ának az e törvény 9. §-ával megállapított (5) bekezdése szerinti, illetve a Kkt. 33. §-ának az e törvény 17. §-ával megállapított (3) bekezdése szerinti pótdíjfizetési felszólítást e törvény hatálybalépéséig nem adták postára, azt [b] e törvény hatálybalépésétől számított 60 napon belül postára kell adni. A határidő elmulasztása jogvesztéssel jár. Ha az e törvény hatálybalépését megelőzően keletkezett pótdíjfizetési kötelezettség elévüléséből e törvény hatálybalépésének időpontjában még több mint egy év van hátra, a követelés e törvény hatálybalépésétől számított egy éven belül elévül. [/b]
Kihirdetve: 2006. XII. 14.

hannah # 2007.09.18. 11:56

bocsánat kimaradt, hogy 9§.

De még egy törvényt hozzátennék, akkor.

2006. évi CX tövény 34§ (2). nézzetek utána:)

hannah # 2007.09.18. 11:54

Kedves hasonló "cipősök"!

Ma megérkezett Credit Express levele, csak úgy:) Semmi ajánlott, semmi tértivény, de azért egy melléklet is volt ám, hú de letiltják majd a fizetésemből.
Állítólag 2003-ban parkoltam.

Van egy törvény: 1998. évi I. tv. (5)bekezdése, ez ránk nem vonatkozik?

Amennyiben a (3) bekezdésben meghatározott díjat nem fizették meg , aközút kezelője, vagy az általa megállapodás alapán megbízott gazdálkodó szervezet a létesített, illetőleg kijelölt várakozóhely jogosulatlan úthasználatának iőpontjából számitott 60 napos jogvesztő határidőn belül köteles postára adni a díj- vagy pódíjfizetési felszólítást. A díj és a pótdíjfizetési kötelezettség egy év alatt évül el. A díj és a pótdíj után késedelmi kamat nem követelhető

Rosszul értelmezem a törvényt?

Művészúr # 2007.09.18. 11:27

Tisztelt Problémás Esetek!
"Kárszenvedettek! Rágalmazottak! Vérigsértetek! ...

"Igen Tisztelt" Centrum Parkoló Társaság, CREDITexpress, ki ne hagyjam, Kedves Tóth B. Gábor Úr! (Remélem, önök is olvassák.)

Megérkezett a 3. parkolási pótdíjazási igény CREDITexpress-es felszólítása.
Hurrá! Alakul az ügy! Lassan kell vennem egy 100-as csomag A/4-est, a rengeteg levél miatt! Úgy gondoltam beviszem, mint felajánlás, hogy ki ne fogyjanak a lapokból. Nem is tudom, hogy lehet, ezt bírni :-)

Amit tapasztaltam:
Parkolási ügyben a cégeket jobban szeretik. Mert a csekkek között elfér, még akár véletlenül is befizetésre kerülhet, amelyett megismételnek, egy másik ügyszámon. Soha nem fogja észrevenni a tulajdonosi kör, és 4 - 7 ezer forintokat lehet "kihúzni" a cégekből. Az a cég amelyik egyszer fizetett, az többször is fog - alapelv.
Pláne, ha a cégautót mindig mások, vagy esetleg 2 - 3 fő rendszeresen váltogatva használja.

Aki válaszlevelet ír, annak adatait már meg is jegyezték. Olyanról nem hallottam, hogy eltörölték a pótdíjat. Hacsak esetemben, de azt azonnal kellett intézni. Levél parkolójegy stb. fax. vagy személyesen 1 héten belül. És egyszer sem adtak írásos törlésről, lemondó nyilatkozatot sohasem láttam. Így tartok attól, hogy azokat újra előveszik, persze már csak 1 éves elévülési időn belül.

Lassan érkezni fog a második, majd a harmadik Dr. Tóth B. Gábor levél is. Mint mondtam, megvárom. Mert a cég 3 autójából mindháromra vezettek pótdíjazást, de csak a XII. kerületben. Királyhágó tér, és Márvány utca. Ez szerintem érdekes.

Most csak ennyit akartam hozzátenni.
Elgondolkodtató. Érdekes lesz a tárgyalás, ha eljutunk odáig. :-)
Kitartás, lassan, de biztosan alakulni fog. Sokan leszünk a fővárosból, akinek priusza lesz, mert leüli a büntetést, ha bebizonyosodik. Azt tudjátok, hogy hitelt érdemlően kell bizonyítani.

Azaz, ha bebizonyítja valaki, hogy a cég (bármi másban) hiteltelen, akkor ...

Maradok további tisztelettel a CP-t, CREDITexpress-t és Dr. Tóth B. Gábort, illetve hírnevüket öregbítve:
Művészúr

ssiki # 2007.09.18. 08:59

2002-TÕL KEZDÕDÕEN TÖBB PARKOLÁSI DÍJJTARTOZÁST KÖVETEL A CREDIT EXPRESS.EMLÉKEZETEM SZERINT KORÁBBAN A CENTRUM PARKOLÓ ÉVEKIG NEM NEM KÜLDÖTT ÉRTESÍTÉST , HOGY KÖVETELÉSE VAN, 2005.08 HÓNAPBAN EGY SIMA LEVÉLBEN EGY KONKRÉT ÜGY KAPCSÁN EGY LISTÁT IS CSATOLTAK TOVÁBBI KÖVETELÉSEKRÕL, AMELYEK KÖZT KORÁBBAN MÁR RENDEZETT TARTOZÁSOK IS ÚJ KÖVETELÉSKÉNT VANNAK FELTÛNTETVE HOLOTT EZEKET RENDEZTEM . ERRÕL ESETENKÉNTI BONTÁSBAN IGAZOLÁST KAPTAM ILL. JEGYZÕKÖNYV MARADT A CENTRUMNÁL IS. eMAILBEN MEGKIFOGÁSOLTAM , DE NEM KAPTAM VÁLASZT.
MOST MÁR NINCSENEK MEG NEKEM EZEK AZ IGAZOLÁSOK, DE A KÖVETELÉSEK ALAPJÁT KÉPEZÕ PARKOLÁSOK PARKOLÓCÉDULÁINAK TÖBBSÉGÉT MEGÕRIZTEM.A KORÁBBI GYAKORLAT SZERINT PÁR PERCES ELTÉRÉSEKET MÉG ELFOGADTAK - OLYAN ÜGYVÉDET KERESEK AKI EZT GYAKORLATI TAPASZTALATAI ALAPJÁN A BÍRÓSÁG ELÕTT JAVAMRA PERDÖNTÕ BIZONYÍTÉKKÉNT TUDJA FELHASZNÁLNI.

KÖSZÖNETTEL VENNÉM HA TUDNA VALAKI JOGI SEGÍTSÉGET ADNI, VAGY LEGALÁBB ÜGYVÉDET AJÁNLANI . m:j:

l_demeter # 2007.09.18. 08:52

OK, az EMPAMO végül is ilyen platfor... Drukkolok nekik, nekünk.

www.empamo.hu

l_demeter # 2007.09.18. 07:25

Kedves Fórumozók,

ma vettem a fáradságot, ill, rászántam az időt, és végigolvastam ezt a topic-ot a legelső bejegyzéstől az utolsóig. Jó néhány órába tellett, a mai napom negyrészt ennek a jegyében telt...

Én is hasonló cipőben járok, mint az itt fórumozók többsége; nem írom le az én konkrét esetemet, mert véleményem szerint nem ez a fontos, ill. nem ezek a tanulságosak. Talán csak annyit, hogy egyetlen esetem van, szerintem jogtalan a követelésük, és nagy valószínűség szerint nincs fényképük (ezt ugyan még 100% biztonsággal tisztáznom kell). Egyébklént eddig kb. 4500 Ft, mai nap 7500 Ft volt a "követelésük".

Mindezek miatt (azaz racionális okokból), és a topic olvasgatása alatt felhorgadt "harci kedv" miatt (azaz emocionális okokból) magam is elhatároztam, hogy szó sem lehet arról, hogy egy ilyen gátlástalan rablóbandának (kvázi maffiának) fizessek. Álok elébe: akkor legyen per. Benne van a pakliban, hogy esetleg a 7500 Ft-ból 70.000 Ft lesz, nyilván, ha ezt a bíróság nem tudom hányadik foka megítéli, akkor ki kell fizetnem, de most már akkor is végigcsinálom, mert nem tudnék reggelente a tükörbe nézni, ha ezt kifizetném, csak hogy mielőbb megszabaduljak ezektől. Aztán persze lehet, hogy valójában meg sem szabadulnék. Olyasmi ez, mint a zsarolás: ha egyszer fizetsz, kérnek mégtöbbet...

De ami miatt egyáltalán írok: valamelyik fórumozó már pedzette, hogy lehetne aláírást gyűjteni, stb. Azt gondolom, teljesen igaza van. Ez valamelyest független a konkrét, aktuális ügyektől (abban valószínűleg kinek-kinek magának kell megvívnia a vélt vagy valós igazáért), de legalább olyan fontos, sőt fontosabb: próbáljuk meg a saját kezünkbe venni a sorsunk! Azaz:

1., lehetne aláírási akciót szervezni pl. egy népszavazásért, amelyben meg lehetne nyilatkoztatni az embereket, hogy "egyet ért-e azzal, hogy csak önkormányzati tulajdonban álló társaságok szedhessenek parkolási díjat, ill. hogy a beszedett parkolási díjak az adott önkormányzati költségvetésbe kerüljenek, valamint, hogy e beszedett díjak x%-át az infrastruktúra fejlesztésére, karbantarására fordítsák, stb", vagy valami ilyesmi...

2., Nem tudom, van-e ilyen platform (ha van, akkor elnézést, elkerülte a figyelmem), amelyik jogászi háttérrel (amit vagy önkéntes alapon, vagy a csatlakozók anyagi hozzájárulásával lehetne fenntartani és működtetni) minden lehetséges fórumon felszólalna a parkolótársaságok maffia-módszerei ellen, ill. megtenné a szükséges kivizsgálási kérelmeket alehetséhes fórumukon (APEH, PSZÁF, LB), kitérve a bíróságok ítélkezési gyakorlatának ama legvérlázítóbb elemére, miszerint BIZONYÍTÉKKÉNT, ill. bizonyító erejűként fogadják el a társaságok adatbázisát, ami nem más mint egy sor egy táblázatban...

Biztos vagyok abban, hogy ha egy ilyen platform alakulna, ill. aláírásgyűjtés indulna, ahhoz több ezer ember (nemcsak a "károsultak") csatlakoznának; én mindenképpen. Összejöhetne az a 200.000 aláírás... Mindez persze nem feltétlenül orvosolná folyó ügyünket a CP-val, vagy más társasággal semben, de valószínűleg hozzájárulna ahhoz, hogy ne érezzük magunkat ilyen sz@rul ebben az országban. Már akkor is, ha legalább megpróbálnánk...

Üdv.: D.L.

sirARTÚR # 2007.09.17. 19:37

Sziasztok!
Érdekelne a véleményetek, főleg a jogászoké:

1. Mennyire bizonyíték az a fénykép, ami bármely jobb képszerkesztővel manipulálható
  2. Mennyire bizonyíték az a fénykép, amiben a benne tárolt dátum ingyenes programmal átírható
  3. Mennyire bizonyíték az a fénykép, ami azt a dátumot rögzíti, amire beállították
  4. Hogy lehet bizonyítani a kép manipulálását, amikor a technika mai szintjén már tökéletest lehet "alkotni"
  5. Mennyire bizonyíték a nyilvántartás, amit ember készít, nélkülem, azt írva a kézi számítógépbe amit akar vagy amire utasítják

Egy másik topikban, ami egy per anyaga, (LB határozat parkolási ügyben) a Centrum arra hivatkozik, hogy a nyilvántartása zárt rendszerben készül.
Mennyire igazak azok a képek, amik a neten keringenek Centrumos belső utasításokról?

sir ARTÚR

ildiba # 2007.09.17. 15:10

Sziasztok!

Csatlakoznék a Centrum-kipécézettek táborához. 2003. áprilisi eseményre küldött Tóth B. Gábor levelet, viszont ajánlottan, és a családom át is vette. A trükk az, hogy most az ügyvéd fenyegetőzik behajtással, illetve végrehajtással. A büntetést nem én fizettem be, mivel egy régi barátnőm használta az autót, viszont a Centrum nem hajlandó az adatokat előkeresni, mi pedig természetesen nem tárolunk csekkeket ennyi év elteltével. Volt már ilyen esetünk céges autóval, amikor az alkalmazottunk fizette a büntetést a saját számlájáról. 7,5 hónapi levelezésbe/faxolásba/banki igazolás többszöri megküldésébe kerültünk a Centrummal, mire lekönyvelték a tételt. Ebből tanulva most ki sem nyitják a nyilvántartásukat.
Ha valakinek van valami tippje, ötlete, megköszönném, mert most éppen 10 000 forintnál tart a büntetés.

lewho # 2007.09.17. 13:33

Hivatalos irat?:)Mármint a felszólító levél?

Miért bíróságtól vagy hatóságtól jött?:)Egyébként annyi mintha a szomszéd Józsi bá küldte volna őket...
Gondolom, ha formalevél, oszt szerepel rajta vmi fénymásolt aláírás a perben elég a magaménak elismerni, oszt joccakát.

kisnyúl # 2007.09.17. 11:33

Igen kaptam hozzá egy kitöltött bírósági fizetési meghagyás! Nem szándékozom semmilyen kapcsolatot felvenni a Credittel és a Centrummal se !!!

Feszegetik az emberek idegeit!

Ha per hát legyen per !

Az összeg amiért lüktetnek ( ami szerintem nem is jogos, csak sajnos már régi a büntetés és nincs meg a jegyem) 4500 Ft! :-)

Engem is érdekelne hogy a nyomtatványok hivatalosnak -e tekinthetők?

Egyjogász # 2007.09.17. 11:13

A Te felszólításod mellé is raktak egy kitöltött bírósági fizetési meghagyás nyomtatványt?

Úgy tűnik ez a legújabb trükk (legalább is nekem új), hozzám pénteken jött egy ismerős egy fizetési felszólítással, ami mögé csatoltak egy kitöltött bírósági fizetési meghagyást (persze olyat, amit még be sem adtak a bíróságra), hogy akkor ez most már bírósági kötelezés, erre fizetni kell?

Egyébként az ilyen fizetési felszólításokban kényesen ügyelnek arra, hogy még véletlenül se válaszoljanak az ügyfél levelére, mi már kértünk fényképet, kamatkimutatást, stb. ezekre mindíg megkapjuk a formanyomtatvány választ.

Egyébként ezeket a formanyomtatvány válaszokat soha nem írja alá senki, érdekelne a véleményetek, hogy ezek egyáltalán hivatalos okiratnak minősülnek???

kisnyúl # 2007.09.17. 10:47

Sziasztok !

2003. januári parkolási díjat akar tőlem behajtani a Credit Expressz.

Már két felszólítást is küldtek a már 5 éve elköltözött címemre, amit csak a véletlen folytán kaptam kézhez a napokban. Ezek a levelek nem ajánlva és nem is tértivevényesen jöttek, de már bírósággal fenyegetőznek benne.
Ezek a levelek el sem "jutottak" hozzám hivatalosan. Én át se vettem.
Hogy lehet az, hogy a reagálásom nélkül már a bíróságra viszik az ügyet????? Ráadásul már a nevem is megváltozott !!!! Megtehetik ?????

Egyébként se lennék hajlandó befizetni, mivel én mindig is óvatos voltam és befizettem büntetéseimet (kb: 2 db volt eddig), ennek ellenére még a mai napig kapok fizetési felszólításokat úgy, hogy érvényes jegyem van az adott időpontokra ??
2003-ban nem őrizgettem a jegyeket 1-2 hónapnál tovább.

Mit tanácsoltok? Vegyem fel velük a kapcsolatot ???

Szép napot !

Kisnyúl

sirArtúr!
Én is hallottam ezekről a fénykép manipulációkról és a megnyer perről ellenük ! :-)

Kisnyúl Nekik!!!!!

sirARTÚR # 2007.09.17. 09:40

Üdvözlök Mindenkit!

Állítólag egy riportban elhangzott, hogy pert nyertek a Centrum ellen azzal, hogy a fényképet manipulálni lehet.
Ki tud erről?
sirARTÚR

vega69 # 2007.09.16. 17:46

Erről biztos lehet aláírást hyűjteni. Nem az alkotmány és nem a költségvetés megváltoztatását célozza.

szota # 2007.09.16. 11:15

azért én ettől szomorú vagyok!
Sokkal fontosabb ügyekben azért húzódik a tárgyalás 2-3-4-5 évig, mert ezek a szemét kis cégek perek dömpigjével árasztják el a bíróságokat!
Szerintem aláírást kellene gyüjteni, a rendelet megváltoztatására:

• bizonyítási kényszer a parkolócégnél (és nem csak az adatbázis)
  • a pénzt csak 100% önkormányzati tulajdonú cég szedhesse

...stb

szota
_________
amit itt leírtam saját véleményem jogilag nem biztos, hogy helytálló: nem vagyok jogász.

klimas # 2007.09.15. 19:23

Szerintem nem fog bírósági szakaszig eljutni az ügy.Az adatok ? Gondolom a gondos adatállomány kezelés folytán csak bekerülni lehet, esetleges tévedések / ami úgye kizárt !!/ vagy okafogyottá válás miatt kikerülni már nem lehet ! Egyébként kíváncsian várom és is a "sorsomat" , külön dossziét csináltam magamnak a parkolós papíroknak és természetesen én is készítettem fényképet az eseteimről.Ha mégis a bíróság fog győzni inkább leülöm én is a büntit.
Más! Tudja- e valaki az összegyűjtött cetlijeimről hogyan lehet áfás számlát kérni ? Be kell menni vagy postán is elég eljuttani? A cetlik maradnak vagy elveszik ? A tanácsokat, tapasztalatokat előre is köszönöm.

vega69 # 2007.09.15. 19:07

Klimas! Ilyen oltári hiba esetén is képesek bíróságra vinni az ügyet? De nem értem, honnan és milyen ötlet alapján szedhették elő az adataimat, ha már akkor 4 hónapja az autó sem létezett?? Nem készítenek fényképeket?

klimas # 2007.09.15. 09:01

Érdekes esetek : ebben az évben már négyszer kaptam felszólítást és büntetést mert szerintük nem volt jegyem. Kínos az ügy, mert minden alkalomra volt érvényes cetlim , ugyanis a munkatársuk nem volt elég figyelmes és nem nézte körbe az autót . Lehet hogy piszok dolognak tűnik ,de szándékosan az oldalsó kis háromszögű / szerintem jól látható és szélvédőnek minősíthető/ üveg mögé teszem a jegyet , igaz , mindig a járdával ellentétes oldalra. Úgy vélem ,a befizetett és soha ki nem számlázott pénzemért a cerberus dolgozzon meg! Ha meg nem , akkor a felszólítások postaköltségeit viseljék. Természetesen reagálok a levelükre szigorúan elektronikus formában , elmentett és igazolt levelekkel.Ha "tévedhetetlen" a rendszerük, akkor ezeknek is nyoma kell hogy maradjon.
Azt mondom : amilyen az aggyonisten , olyan a fogaddisten !

klimas # 2007.09.15. 08:50

Vega69 ! Szerintem gyűjtsd össze a bizonyítékokat és várj ! Ne reagálj egyenlőre , ha atombiztosak az igazolásaid.Költsenek csak pénzt ők postára, egyébre, meg ha biróságra kerül az ügy , a per értékének bizonyos százalékát be kell fizetniük mint felperes , ha buknak, ugrott a pénz!

vega69 # 2007.09.14. 21:21

Még annyit, hogy 2 Könyves utca van Bp-en a XX. és a XXIII. ker.-ben. Egyik helyen sem jártam még az életben. De ők sem tudták, melyikről van szó, mert nem jelölték meg a kerületet!:)

vega69 # 2007.09.14. 21:19

Ma kaptam meg én is Tóth B. Gábor levelét. Rákerestem, idetaláltam, regisztráltam!:)
Szóval. Nem tudom, mennyire lehet őket komolyan venni, de amit én kaptam, arról nem tudom eldönteni, hogy viccnek vegyem vagy felháborodjak...
Szerintük, 2003.11.17. 8:56-kor a Könyves utca 5. előtt bírságoltak meg. Ezzel szemben:

• Akkor már 4 hónapja totálkár miatt végleg ki volt vonva a forgalomból az autó, roncsot eladtam és a rendszámok azóta is nálam vannak.
  • A munkahelyemen utána néztem, és a beléptető rendszer szerint, a kártyám 9.02-kor volt lehúzva.
  • A munkahely és az adott cím között 10km van, tehát ezt a reggeli csúcsban 6 perc alatt kellett megtennem.
  • A rendőrség adta ki az adatomat. Õk nem tudták, hogy már nem is volt forgalomban az autó? Az új címemet sem tudták? Azóta lakom új helyen!
  • A levelet nem ajánlottan küldték, csak be volt dobva a régi címemre. Ezt most átvettnek tekintik?

Komolyan kell venni ezt a társaságot??