Centrum Parkoló/per

kicsijoe # 2007.09.14. 18:45

sziasztok a feleségem is megkapta a tóth b gábor levelét de szerintem ez is egy olyan nemlétező személy mint a tóth gergő vagy tóth b gábor is kaszálni szeretne??????

Művészúr # 2007.09.14. 17:49

Tisztelt "Sorstársak"!

Új szereplő a történetben:
Tóth B. Gábor Ügyvédi Iroda
Most tőlük kaptam Fizetési felszólítást.

2002.04.02.-ei esemény. Milyen érdekes, hogy csak a Királyhágó tér, és a Márvány utcában fordul elő az ügy. XII. kerület. Azt írja, hogy már többszöri felszólítást is küldött. (Megvárom mi lesz)

Nagyon azon vagyok, hogy ennek már kivárom a végét. És nem reagálok semmit, majd, ha bíróságra kerül, és fizetési meghagyást adnak, akkor kifogással élek. Aztán pereskedhetünk. Fizetni nem fogok. Legfeljebb az első leszek, aki a jogosulatlan parkolási pótdíjat a börtönben fogja leülni.

De ez, már vérlázító! Vannak, akik ezt megtehetik. Simán, mert a két címen, áruszállítással foglalkoztam. Volt rá példa, hogy csomagot kaptam. De a szállítólevél másolatával igazolt levél beküldésével eltekintettek a pótdíjazástól. Vagy mégsem? Vagy elővették egy másik iktatószámon? Egyszerűen nem értem.

Üdvözlettel:
Művészúr

Dude # 2007.09.12. 18:46

Köszi monalisa1,

de azt hiszem ezzel nem sokra megyek. Egy perben simán figyelmen kívül hagyhatják ezeket a "megállapításokat". Én inkább a törvényre(!) hivatkoznék, persze csak akkor ha esetünkben ez lehetséges (és szerintem lehetséges)

monalisa1 # 2007.09.12. 17:31

Dude,
szíves figyelmedbe ajánlom az alanti 09.07. 21:36.-kori beírást.

Dude # 2007.09.12. 16:27

2006 febr. 22 helyett 2007 febr 22-t akartam írni.

Dude # 2007.09.12. 16:25

Tisztelt Topiklakók !

Kéne egy kis segítség.
A feleségem per előtt áll az FKPT-vel (kijött a fizetési meghagyás) és ma volt egy konzultácija az ügyvédjével. Sajnos én nem tudtam ott lenni, de a hajam téptem mikor meghallottam mit mondott.

Tények.

Parkolási események 2003-2004 összesen kb 60eFt követelés
Állítólagos felszólító levelek jöttek 2006 novemberében és 2007 márciusában, de közben a nejemnek megváltozott a lakcíme (2005 júliusban) - ezt hivatalosan bejelentette, tehát az állítólagos felszólítások rossz címre mentek ki.

2007 áprilisában kiküldték a fizetési meghagyást, de még mindig a rossz címre, ezért az visszament a bíróságnak, majd jött a címkutatás és a jó címre csak a napokban érkezett meg a levél (fizetési meghagyás)

Én úgy gondolkodom, hogy mivel 2006 febr. 22-ig nem történt hivatalos felszólítás (értesítés, stb) így az ügy jogvesztett. De az ügyvédünk azt mondta, hogy ez ránk nem vonatkozik és nem is akarja beleírni a levelébe az idevágó jogszabályt (2006 CX)

Kérnék véleményt, illetve érdekelne, hogy volt e már olyan akinél hasonló okok miatt állapítoták meg a centrum v. fkpt jogvesztését.

Előre is köszönöm !

monalisa1 # 2007.09.12. 13:10

Addig is amíg tudsz jogásszal beszélni - és lehetőleg közlekedési ügyekben járatos szakemberrel - javaslom olvasgass vissza ezen topic előzőekben megjelent írásaiból: sok hasznos dolog a másik esetei alapján.

monalisa1 # 2007.09.12. 13:06

Még akkor is előfordulhat hogy "kint" vagy már az 5 év elévülésen: nézd meg a 2002. évi hónap/nap dátumokat, valamint hogy "a" cégtől mikor jött a papír.

Attika007 # 2007.09.12. 09:15

Te jó ég... 2002-es esetek, mennyire benéztem...

Attika007 # 2007.09.12. 08:30

monalisa1,
Köszönöm válaszod, igyexem jól aludni, azonban egy ügyvédi megerősítés sokat lendítene rajta.

monalisa1 # 2007.09.11. 18:56

Te tényleg 1992-es esetekről írsz? Az már rég elévült (5 év), nem is kell mást tenned mint ezen tényre hivatkozni egy egy soros válaszlevélben. És ha tényleg 92-es a parkolási problém, akkor ettől aludj jól.

monalisa1 # 2007.09.11. 18:53

Attika007,
balra a Szolgálatások rovatban az "ügyfél keres ügyvédet" rovatba írd be röviden a panaszodat.

Attika007 # 2007.09.11. 18:23

Ügyvédet keresnék! Engem most akar a Credit expressz perelni, de ezeddig semmilyen felzólítást nem kaptam, csak per előtti felszólítást. Ezelég fura. 120ezer pénzről van szó és 92-es esetekről. ha valaki tud valamit, írjon egy mélt vagy ide választ. Köszönettel: Attila

monalisa1 # 2007.09.07. 19:36

Végre egy egy jó hír a Társasággal szemben:
http://hvg.hu/…arkolas.aspx

szota # 2007.09.06. 16:03

Én júliusban a VII. Bethlen Gábor utca 19 elött parkoltam. Azért ott, mert 15m arrébb van a zónát jelző tábla. Ennek ellenére kaptam csomagot. Reklámtam, amit el is utasítottak. Mivel Én is fotóztam és hivatkoztam a PARKOLÁSI RENDELETETRE (milyen érdekes, a tábla pont ott van ahol a rendelet szerint a ZÓNA kezdődik)egy ideig csend volt.

Most kaptam egy újabb felszólítás MÁS IKTATÁSI SZÁM alatt ugyanerre az ügyre.

szota
_________
amit itt leírtam saját véleményem jogilag nem biztos, hogy helytálló: nem vagyok jogász.

szota # 2007.09.06. 15:55

a digitális fotók eleve hordoznak egy un. digitális időbélyeget amin rajta van a kép készítésének dátuma, sőt még az is, hogy milyen géppel készítették milyen felbontásban. Szerintem ez az eredeti, ennek lehet bizonyító ereje. Így a rámontírozták az időt az egyszerűen hamisítás...

szota
_________
amit itt leírtam saját véleményem jogilag nem biztos, hogy helytálló: nem vagyok jogász.

Zsóti # 2007.09.06. 13:59

Üdv ghbbor.

Egy két válasz tapasztalatból sajna.

1 Leszarják a fotót ha nekik nem tetsző dolgot bizonyíthat! Autó színe szerintük szubjektív. A kollegám bordó opelja volt piros ford, és fekete citroen is!! z hogy nem köthető a kocsihoz a büntetés (kézből lett fotózva háttér a macskakő) az se baj!!! Sőt volt, hogy a lefotózott jegy nem is látszik ill a fotóm a műszerfal néha fekete, néha szürke, néha kék:))

2 Órát ne is nézd mint írtam utólag teszik rá a képre kicsi fekete sávban. Tö mindegy mit mondassz találnak egy kb. hasonló dátumot és időt osz jól ráteszik a képre. (kipróbáltam Windos paint programmal én kb. 10 perc alatt csináltam 20 büntetőképet magamról 1879-es dátummal és 29 órás idővel)
A bíróság meg dönt ahogy alszik :( sajna...

Zsóti # 2007.09.06. 13:48

Sziasztok. Én most fogok jól másodfokra menni (Fővárosi Parkolókkal:) iszonytos követelésük van!

1. Felperes (parkoló társ.ált begb jogász) kissé szétesve érkezik némi papírhiánnyal
  2. Beadványainkra nem igazán válaszolnak (15 napon kívűl sem) a tárgyalóterem ajtóba kapom meg a papírokat.
  3. Fényképet nem igazán mutogatnak (sok van) csak fekete fehér fénymásolatokat:)) amin nem látszik semmi!
  4. Esküsznek, hogy elküldték cd-n a képeket és a "bizonyítékokat" és mi átvettük! (jelzem nem jött semmi) Õk bizonyítanák, a tértivevénys papirral de valahogy elvesztették!!!!
  5. A fényképre utólag került a dátum meg az idő!! A felperes szerint ez a szokás! (Jegyzőkönyve is írta)

6.Sebaj mondta a bíró elég a kis táblázat amit rajzoltak???!!!! (miután a szakértő kimondta,hogy a fotó nem bizonyíték)
7.igazoltam némi parkolást,és nem parkolást (autó üzemképtelen volt) sebaj azt is kiszámlázták:))
8.És akkor jött a Centrum:) is....
ja Credit izé!!!! Az a baj, hogy kiküldtek x parkolást a VII. kerületbe. NEM VOLT JEGY dörgedelemmel. Persze, hogy nem volt mert ott lakom és van parkolási matricám!! De azért kis ügyesen sikerült az autómat lefotózni úgy,hogy a büntető cetlit betették a matrica elé!!!!
Szánalmas marhák! De mehetek velü is vitatkozni. Ki a túró fogja nekem az időmet és a pénzemet meg főleg az idegeimet rendbetenni???
Bocs a kifakadásért de ár kissé elegem van.

arnd # 2007.09.04. 22:10

Nem találtam hirtelen hasonló esetet.
Kaptam az ominózus felszólító levéláradat alkalmával én is (a 60 napon belül), felszólitó levelet.
Ebben a levélkében 6 alkalmat említenek meg amiből 5 esetében, adásvételivel/forgalmival tudom bízonyítani, hogy még nem volt a tulajdonomban a gépjármű.
No ezt el is fogadták érvnek (felülvizsgálták az adatbázisukat), viszont a maradék egy esetet kiszámlázták (kb 7 ezer forintot).
Persze az asszony egyből: fizessük ki szabaduljunk meg tőlük...

Viszont bennem nagyon is frissen él az a dátum mert 4 nappal előtte fizettem ki a CP-nek 100000-et erre az autóra, 15db parkolási esetért, és hát azóta kínosan ügyelek, hogy ne legyen támadási felület. Szóval ez most tulajdonképpen folytatása az előző levélnek vagy egy újabb követelésnek számít ami már bőven túl van a 60 napon...

ghabbor # 2007.09.03. 14:52

Sziasztok!

három kérdésem is van:

1.
Életszerű helyzet: pl. megveszem 8-tól 11-ig a parkolójegyemet, de 10-kor gyalog elsétálok az irodából a szomszéd utcába megbeszélésre. Tudom, hogy 11-ig nem érek vissza, ezért 10-től 13-ig veszek egy újabb jegyet. Eközben az autóm el sem mozdul. Itt 1 órát duplán vásároltam meg. Ha a jegyeim megvoltak/megvannak, az önmagában elég egy beszámítási kifogáshoz, vagy bizonyítanom kell azt is, hogy nem mozdultam el?

2.
Mi van akkor, ha az autóról készült fényképen a szélvédő úgy tükröződik, hogy semmit nem látni a szélvédő mögött? Szerintem ez nem bizonyítja egyértelműen (sőt sehogy), hogy jegy nélkül parkoltam.

3.
Pl. fénykép szerint fél órája lejártam, nekem pedig a felvétel előttről érvényes parkolójegyem van. Amikor a közeli képet csinálják a jegyről, arról nem azonosítható be az autó...a kérdés, hogy elfogadja-e a bíróság az én bizonyítékomat?

üdv
g

fönix # 2007.09.01. 18:46

T. K4!

Én úgy gondolom, csak az gyakorolhatja a parkolók üzemeltetési jogait és igy dijat is az szedhet aki az idézett jogszabályi kötelezetségeknek megfelel.

Igy olyan gazdasági szervezet akit az önkormányzat többségi tulajdonnal alapított kizárólag erre a feladatra. Stb.

kea4 # 2007.08.29. 22:31

T. Főnix!

Fűznél valami magyarázatot az idézett tv-helyekhez? Lehet, hogy agyilag teljesen zokni vagyok már, de nem világos számomra, hogy ez miért érdekes.

Üdvrivalgással:
KEA.

Attika007 # 2007.08.28. 08:19

Sziasztok!

Nekem a nagyanyám (aki 92 éves) vette át a felszólítást, akivel nem élek egy háztartásban. A postai törvény szerint nem vehette volna át. Szerintetek ez elég az át nem vettnek minősítéshez? Hisz az aláírásom nincs ott sehol és egyedül élek.

fönix # 2007.08.22. 13:03

Dr.A.
Nem szabad hagyni. Jegyzőkönyvbe kell vetetni. Mindent fel kell tárni ami törvénytelen.
Pld. KRESZ előírások, adóság eladása, elévülés, stb.
A jegyzőkönybe minden kerüljön be.
A régi pereket, AB határozatokat, LB állásfoglalásokat is átt kell olvasni a sikerhez
és hivatkozni rájuk.

Az igazsághoz való jog, nem jelenti az igazságot, azért a bíróval meg kell küzdeni.

Nem véletlen, higy nagyjaink ezt a tv.-t nem forszírozzák.
A bíróságot nem dicsérik meg, ha Te nyersz.
A Bíróság célja a hatalom cáljával egybeesik, hiszen melyik párt eminensei a nyerők, már mint a zsebükra.
Miért nem hozott már a hatalom egy tisztességes jogszabályt, miért beszél allandóan mellé LB elnöke, na és miért vannak hajmeresztően más itéletek más más városokban, megyékben.
A törvénytelenség fertője az országban ez a téma.
Majd talán felteszek egy itéletből indoklásokat.

niksi # 2007.08.22. 11:19

Sziasztok. Minket is megbüntettek 2006-06.hóban és másnap be is fizettem. Ezek után kaptunk a CP-tól fizetési felszólítást amiben polgári perrel fenyegetőztek és most a napokban meg 2 levelet a Credit express-től. persze felhívni egyiket sem lehetett. nagy nehezen sikerült a Credittel beszélni és azt kérte hogy faxoljam át a befizetett csekket. Õszintén, normálisak ezek???? milyen emberek dolgoznak a CP-nél? annyit tudnak csak csinálni hogy felszólító leveleket irogatnak? Nagy tudás kell hozzá!!! gratulálok nekik. Ja és azt mondák hogy megvizsgálják az ügyet. mondja meg vki hogy mivel fognak kárpotolni ha nekem van igazam? azt mondják majd hogy vegyem semmisnek a felszólításokat???? ennyivel nem fogom beérni.