Kedves Ases!
Lehet hogy én vagyok korlátolt de nem tudok egyetérteni a bíró Úr bölcs summázatával. Mindenhol virít az autópályán hogy tiéd az autó, tiéd a feleősség, bár ez egy új szlogen és más jogkérdés de van hasonlóság.
Miért felelnél egy olyan jármű parkolási bírságaiért ami nem áll a tulajdonodban, nem akarom kétségbe vonni a bíróság hozzáértését, de Bíró Úr rövidre szeretné zárni az ügyet és ha valaki elég balek, vagy nem nagy összeg a tartozás akkor még lehet hogy be is jön. Amit tenni lehet:
1.Esetedben érdemes lenne keríteni azért valami jogi képviselőt az összeg nagyságára tekintettel. Hátha az ügyvédnek nem mond ilyesmit a bíró.
2.Ne fizzess, mivel ezzel az erővel a szomszéd bírságait is kifizethetnéd, ahhoz is ugyanannyi közöd van mint ezekhez. A bírságot a tulajdonosnak kell fizetni, ugyebár az nem te vagy.
3. Ha a bíró azon állítása hogy Neked kell megfizetni a nem a Te tulajdonodban álló, okmányirodánál bejelentett, szabályos adásvételi szerződéssel átruházott gépjárműnek a bírságait, akkor 15 napon belül a bírósági kezelőirodában (délelőtt rendel, pontosan mert becsapják az orrod előtt az ajtót, előtte pedig hívd fel őket, hogy elkészült-e a jegyzőkönyv hogy ne menj potyára)kérdd ki a jegyzőkönyvmásolatot (illetékköteles 100 Ft/oldal ha jól tudom, de ez nem biztos). Majd jogi képviselővel és jegyzőkönyvvel felvértezve vonulj be a bírósági panasznapra mert ilyet nem mondhat a bíró.
Üdv, Proxenos