Centrum Parkoló/per

monicapi # 2010.01.19. 06:24

Sziasztok!
Febr. 04.-én kell mennem tárgyalásra, mert nem fogadtam el a parkoló cég követelését, miszerint a Nyugatinál lejárt jeggyel parkoltam. (Volt érvényes jegyem!) Magam is megtudom védeni? Jobb ha ügyvédet fogadok? Hol találok olyan ügyvédet, aki igazán otthon van az ilyen ügyekben? Segítségeteket előre is köszönöm!

végrehajtó1 # 2010.01.19. 07:29

Ha tényleg volt érvényes jegyed akkor nincs izgulni való.
Ha sok pénzed van keress ügyvédet.

x-men # 2010.01.20. 19:18

Tisztelt Mindenki :)

következö problémával kérném a segitséget a mai napon a budafoki uton parkoltam az autommal elmentem jegyet venne elöttem voltak ketten mirre vissza értem a ellenör már fényképezte az autot a jegy vásárlásának idöpontja percre ugynaz mint a büntetés idöpontja "az llenör mondta hogy menjek be a dohány utcába ott törölni fogják" bementem ott jeleztem a problémámat amire az ögyintézö hölgy közölte hogy nem tudják MÉLTÁNYOSSÁGI ALAPON törölni a böntetést mert korábbrol van másik két büntetésem ami már ögyvédnél van ami persze ugy keletkezett hogy volt érvényes jegyem de mikor indokolást kértem senki nem válaszolt rá"

mit lehet ebben az esetben csinálni jogos e az árvelésük ? mivel szerintem két különbözö jogo tényállsrol van szo és jelen esetben a parkolás megkezdése és a böntetés kiszabása ugyannakor történ percre pontosan

dubisubi (törölt felhasználó) # 2010.01.20. 23:33

X-men ! Ne keresd az igazságot, mert az már elhagyta e földet ! Ez a rendszer sajnos már "mutálódott", és vele együtt a "mutáns" parazitaparkolótársaságok is !Éhségük, és pofátlanságuk már minden (földi) képzeletet felülmúl ! Oda se neki !

csorgoz # 2010.01.25. 11:52

Sziasztok, megbüntettek, mert nem volt a kocsiban az egyébként érvényes parkolójegyem. Nem fizettem ki, mert nem tartom ezt jogosnak.
Az lenne a kérdésem, hogy érdemes-e bírósági perben érvelni, vagy nekik lesz igazuk, mert szabály szerint nekem azt ki kellett volna rakni a szélvédő mögé?
Én józan paraszti ésszel azt gondolnám, hogy akkor egy szabálysértési bírságot kellene kivetni, nem pedig fizetés elmulasztása miatti büntetést.
Ha esetleg van erről tapasztalat, vagy korábbi hasnló eset a fórumon leírva (nem találtam, de nem is tudtam végigolvasni), annak megosztását megköszönném.

tatti # 2010.02.03. 07:37

A szabályozás egyértelmű. Nem mondom hogy (időnként?) nem csalnak/próbálnak csalni, de ha te is tudod hogy eleve nem volt kirakva a parkolójegyed, akkor pláne jogos a bünti. Én a helyedben kifizetném és legközelebb nem felejteném el kirakni. Amikor trükköznek, a fotó is trükkös. De ha nincs jegy, biztos lehetsz benne hogy legalább 5 panorámaképet csináltak a szélvédődről meg a helyszínről, pontosan bizonyíthatóan a jegynélküli parkolást. Szerintem nem érdemes bíróságig elmenni: drága lesz és vesztésgyanús...

Jeep # 2010.02.09. 19:23

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem , hogy egyáltalán a Centrum parkolonak van-e joga a büntetéseket beszedni miután a média is tudósitotta ,hogy a Fövárosnak nem a Centrummal van szerződése.

hzs07 # 2010.02.18. 13:50

"Sikeres Parkolási per" jeligével:-) sokak számára érdekes hírt szeretnék Veletek megosztani egy olyan problémával kapcsolatban, ami főleg a budapesti autósok életét keseríti meg. Ez pedig a parkolási bírság többször jogtalan kiszabása, néha évekre visszamenőleg, majd pereskedés a behajtás ellen. Örömmel tudatom, hogy sikerült elsőfokon pert nyernem a Fővárosi Parkolási Társulás ellen!!! (valószínű végleges az ítélet, mert másodfokon nem történt fellebbezés a részükről)
Az ügyemben 2002-es és 2003-as állítólagos parkolási mulasztásokat követeltek rajtam, több mint 50.000 Ft értékben. 2 beadvánnyal és 2 tárgyalással sikerült az igazamat bizonyítanom, miszerint a parkolótársaságok ellenőrei által készített fényképek és az adatlapok, amit a "kéziketyeréjükben" felrögzítenek, nem hitelesek,ezáltal nincs bizonyító erejük...azaz gyakran azt rögzítenek és azt büntetnek meg akit-amit akarnak. A beadványaimat egyedül készítettem, némi ügyvédi telefonos segítséget kérve...azért írtam meg ezt a levelet, mert szeretnélek Benneteket is bátorítani, hogy ha hasonló helyzetbe kerültök, ne törődjetek bele, ne ijedjetek meg, hogy fényképpel és bírósági perrel ijesztgetnek a Parkolási társaságok…valószínű eddig azért voltak olyan bátrak, mert az autósok – félve a per esetleges negatív kimenetelétől- inkább fizettek, mintsem bizonyítsák az igazukat!!! Mostanában viszont néhányunknak sikerült pert nyerni ellenük (én is az interneten olvastam utána, hogy előttem már volt hasonló sikeres eset 1-2 éve)…és ha ez a tendencia folytatódik, akkor talán a parkoló társaságok is visszavesznek az arcátlan lendületükből
A teljes peres anyagomat 1-2 héten belül eljuttatom a KRIZSA ÉS KOCSIS Ügyvédi Irodának , hogy hasonló esetekben ezen ügy tanulságait felhasználva segíthessenek a bajbajutott autótársaknak. Számítva arra, hogy sokatoknak lehet hasonló ügye, és ha esetleg nem akartok egyedül belevágni a pereskedésbe, hozzájuk lehet fordulni bizalommal.
Jelezzétek felém (hzs@sensa.hu), ha hasonló cipőben járnátok, és esetleg ügyvédi segítségre lenne szükségetek és én küldöm az elérhetőségeiket.

Üdv, hzs

hzs07 # 2010.02.18. 13:50

"Sikeres Parkolási per" jeligével:-) sokak számára érdekes hírt szeretnék Veletek megosztani egy olyan problémával kapcsolatban, ami főleg a budapesti autósok életét keseríti meg. Ez pedig a parkolási bírság többször jogtalan kiszabása, néha évekre visszamenőleg, majd pereskedés a behajtás ellen. Örömmel tudatom, hogy sikerült elsőfokon pert nyernem a Fővárosi Parkolási Társulás ellen!!! (valószínű végleges az ítélet, mert másodfokon nem történt fellebbezés a részükről)
Az ügyemben 2002-es és 2003-as állítólagos parkolási mulasztásokat követeltek rajtam, több mint 50.000 Ft értékben. 2 beadvánnyal és 2 tárgyalással sikerült az igazamat bizonyítanom, miszerint a parkolótársaságok ellenőrei által készített fényképek és az adatlapok, amit a "kéziketyeréjükben" felrögzítenek, nem hitelesek,ezáltal nincs bizonyító erejük...azaz gyakran azt rögzítenek és azt büntetnek meg akit-amit akarnak. A beadványaimat egyedül készítettem, némi ügyvédi telefonos segítséget kérve...azért írtam meg ezt a levelet, mert szeretnélek Benneteket is bátorítani, hogy ha hasonló helyzetbe kerültök, ne törődjetek bele, ne ijedjetek meg, hogy fényképpel és bírósági perrel ijesztgetnek a Parkolási társaságok…valószínű eddig azért voltak olyan bátrak, mert az autósok – félve a per esetleges negatív kimenetelétől- inkább fizettek, mintsem bizonyítsák az igazukat!!! Mostanában viszont néhányunknak sikerült pert nyerni ellenük (én is az interneten olvastam utána, hogy előttem már volt hasonló sikeres eset 1-2 éve)…és ha ez a tendencia folytatódik, akkor talán a parkoló társaságok is visszavesznek az arcátlan lendületükből
A teljes peres anyagomat 1-2 héten belül eljuttatom a KRIZSA ÉS KOCSIS Ügyvédi Irodának , hogy hasonló esetekben ezen ügy tanulságait felhasználva segíthessenek a bajbajutott autótársaknak. Számítva arra, hogy sokatoknak lehet hasonló ügye, és ha esetleg nem akartok egyedül belevágni a pereskedésbe, hozzájuk lehet fordulni bizalommal.
Jelezzétek felém (hzs@sensa.hu), ha hasonló cipőben járnátok, és esetleg ügyvédi segítségre lenne szükségetek és én küldöm az elérhetőségeiket.

Üdv, hzs

Lujzakisasszony # 2010.02.18. 18:19

Tisztelt fórumozók!
Sajnos megfeledkeztem a lakossági várakozási engedélyem lejártáról, ezért megbüntettek 400+4000 Ft-ra. 3 óra leteltével ismét 4000 Ft-ra. Másnap azonnal elintéztem a parkolási engedélyemet, erre ma újra megbüntettek 4400+4000 Ft-ra, azzal, hogy érvénytelen a várakozási engedélyem.
A Főv. közgyűlés rendeletében egyértelműen benne van, hogy az azonos helyen várakozó gépkocsinak csak egy alkalommal kell pótdíjat és díjkülönbözetet fizetnie.
Most akkor jogos a kétszeres büntetés? Mit tegyek a második büntetéssel?

zedalla # 2010.03.03. 19:02

Tisztelt Forumozók!
Parkolási ügyben kérném segítségeteket. Az anyukám örökölt egy autót melyet mivel nincs jogsija és nem is tud vezetni kölcsönadott kölcsönadási szerződéssel. Az illető tetemes parkolási bírságot halmozott fel. Ma volt a tárgyalás és sajnos az anyukámnak nem adtak igazat azt mondták neki kell kifizetnie a bírságokat. Tudnátok nekem gyorsan segíteni.
Előre is köszönöm!

ponnerta # 2010.03.30. 13:05

Tisztelt Fórumozók, nagyon kérem, aki tud segítsen!!!

Szabálytalan parkoláson kapták az autómat 2004 01.05-én. Ekkor kölcsönadási szerződés keretén belül egy ismerősöm használta a trabimat. Eltelt 5 év és négy hónap, már az autót is több mint 5 éve véglegesen kivonattam a forgalomból és a kölcsönadásit is eldobtam, mikor (állítólag) levélben megkeresett a parkolási Kft. Azért csak állítólag, mert erről a postaládámban semmiféle értesítést nem találtam, a posta persze állítja, hogy a kétszeri értesítést megkísérelte és az értesítőt kétszer is bedobták. Az egész parkolásról csak 2009 augusztusában szereztem tudomást, de akkor is későn (nyaralni voltam, amit a szálloda foglalás másolatával igazoltam), mert már fellebbezni nem tudtam. Ellenkérelmet nyújtottam be, hogy az ügy már elévült és ez okán én sem tudom igazolni, hogy az adott időszakban ki használta az autót, de elutasították, mondván, hogy nem fellebbeztem időben, hiába a fent említett foglalás másolata. Az ügy iratait átnézve nem találtunk bizonyítékot (fénykép stb.) a szabálytalan parkolásra egyedül 1db kézbesítetlen levelet 2009 májusából.
Most ott tart az ügy, hogy közel 80.000Ft-ot kell fizetnem.
Kérem akinek van valami tanácsa mit tegyek, az segítsen, mert az összeget nem áll módomban kifizetni.

Mikk # 2010.04.08. 10:25

Üdv

Van egy olyan problémám hogy megbüntetett a k... centrum a sirály u. 9. számnál.
A fellelhető térképen http://www.fkpt.hu/…02-01-bp.pdf az a szakasz nem fizetős. A centrum oldala természetesen nem működik.
Az ügy érdekessége, hogy a centrum már előző büntetést törölt, pontosan arra hivatkozva hogy az a rész nem fizetős. Most nem hajlandó rá!
Ilyenkor mi van?

Mikk # 2010.04.08. 11:55

Jah azt el is felejtettem, hogy van 3 olyan büntetés amiről nem is tudok. A képeket amiket csináltak nem mutatják meg mert az belső használatra van állítólag.
A fényképezőkről van műbizonylat, amit írásban lehet kikérni.

Az említett helyen naponta parkoltam és érdekes, hogy nem kaptam naponta büntetést. Akkor ezt így hogy?

Doktorr # 2010.04.09. 21:00
KK_7 # 2010.05.26. 22:00

Üdv!

Tanácsot szeretnék kérni a következő ügyben:
Édesapám tavaly elhúnyt, és idén elkezdtek jönni a nevére a fizetési felszólítások a Dr. Kézdi Andrea ügyvédi irodától (Centrum), melyeket átvettem. Már édesapám halála utáni, de még a hagyatéki tárgyalás előtti időpontban mondják, hogy az autója meg lett bírságolva. Ez előfordulhatott, bármely családtag vezethette az autót, és is jártam vele, de senki nem emlékszik büntetésre - illetve nagyjából akkor lett beadva az autó egy kereskedésbe eladásra, de ők azt mondják nem vitték sehova. A hagyatéki tárgyalás során a gépkocsit édesanyám örökölte meg.

Kérdésem, melyekre nagyon örülnék, ha valaki tudna válaszolni: Édesanyám örökölte-e a parkolási büntetéseket is? Ugyanis ha igen, akkor inkább kifizetjük valahogy, ne őt fenyegessék meg perrel a következő lépésben, van elég baja enélkül is. (Valahol azt olvastam igen, máshol azt, hogy ha visszaküldöm a levelet "címzett elhúnyt" alapon, akkor megszakad az egész. Bár ez talán már késő, mivel az eddigieket átvettem...)

Speedyke # 2010.05.27. 19:44

Tisztelt KK7!!!
A parkólási pótdíj 1 évnél régebbi akkor nem behajtható a centrum üszin meg kell mutatni a fotókat kötelező!!!

Tisztelt Mikk! A sirály utca 9 nél fizetős majd később van egy megálni tilos kb 10-20 méter.... ott nem kell fizetni :D Mivel Centrumhoz tartozik ezért az fkpt oldalán szerintem nincs feltüntetve!!

Tisztelt ponnerta!! Ha parkolási bírság Pl: centrum BÖP Vagy FKPT akkor egy éven túl nem behajtható benne van a törvény módosításba 2008 asban!

Tisztelt Lujzikisasszony! A 2 bünti azért van mert egy lejárt engedély 1 időkorlát túl lépés a törvény azt mondja hogy ugyan azon tevékenységért szabály sértésért nem lehet:) Ez két különböző dolog! 3 órás zónában 3 óránként pótdijazható... Az érvénytelen engedélyt eltörlik :) Az átvételi elismervényt kikellet volna rakni a szélvédő mögé az 15 napig jó és nem pótdíjjaznak meg....

Speedyke # 2010.05.27. 21:03

HZS07!!! Tisztelt fórumozók... Ez a tag HZS07 nem igazán írt valós dolgot... A kéziketyere amivel fotót csinálja az ellenőr az gps kórdinátákat ír a képekre tehát nem lehet meghazudtolni :D És a 2008 AS TÖRV módosítás értelméb

nikike06 # 2010.05.28. 20:19

Tisztetelt Fórumozok!
Tanácsot szeretenék kérni.
2010 .04.20 -án parkoltam Kertész utcában ahol mint minden rendes polgár vettem jegyet.
Elkezdtem bedobálni a pénzt de legnagyobb meglepetésemre nem ált meg a számláló 18.00 -nál hanem ment tovább. Este 19.00 tudtam bedobni aprót.
Kerestem az automatán valamilyen feliratot vagy utalást arra ,hogy meddig kell fizetni parkolási díjat, de ezt sehol nem találtam.
Szerencsére lefényképeztem az automatát.
Meg is kaptam rendre a fizetési felszólítást amit első körben megreklamáltam. Nagyából ugyanezt leírtam amit itt. Kaptam rá egy igen rövid választ ,hogy nem áll módukban elfogadni a reklamációmat a 24/2009(V.11) törvényre hivatkozva. Én beleolvastam ebbe a törvénybe és találtam egy ilyet:A várakozási övezeteknél elhelyezett jelzôtábla
alatti kiegészítô táblán a díjfizetési kötelezettség mellett
utalni kell a kötelezettség idôbeli hatályára és a megengedett
maximális várakozási idôtartamra.
A kérdésem az lenne, hogy jogosan követelik e rajtam a birság befizetését?
Köszönöm:)

hegestiv # 2010.05.31. 18:17

Sziasztok.
Kis segítséget kérnék, egy nap alatt három centrumos cédulát kaptam, egy azon parkolásért.
Ez jogos? hogy háromszor büntessenek meg? ráadásul, hat hónappal később közlik az ügyvédjükön keresztül. Ugyan hivatkoznak hogy hatvan napon belül küldtek fel szólítást, de igazolni ezt nem tudják.Érdekes az ügyvédi levelet azt mindig megkapjuk, lehet hogy hazudnak is? Ha tudok róla akkor korábban lépek, de mikor távoztam a helyszínről nem volt egy cédula sem rajta, most meg 53000.-ezer forintot követel a dr. Kézdi ügyvédi iroda.
Van valami kiút ebből,mivel mikor megálltam reggel fél hétkor,egy csőtörés miatt,nem láttam a parkoló órát mivel egy teherautó takarta. Ugyan ez nem kifogás, de mással is felhívhatnák az autós figyelmét.Előre is köszi ha valakinek van valami jó hozzászólása
üdv Hegestiv

Kenderice # 2010.06.01. 11:39

Ha nem tudják igazolni, hogy 60 napon belül felszólítottak, akkor innentől ne foglalkozz vele. Az 53 millió forint meg egy kicsit sok mint büntetés. :D

evike111 # 2010.06.02. 13:39

Kedves Fórumozók!
Talán tudna valaki segíteni:
Bp. V. kerületben kaptam egy szabálysértési bírságot (kereszteződéstől 5m-en belül parkolt az autó) a Fővárosi Közterület-Felügyelettől, amit nem fizettem be (teljesen elfeledkeztünk róla...) Feljelentettek, rendőrségre került az ügy, a BRFK adatszolgáltatást kért tőlem, hogy ki vezette a gépjárművet. Beírtuk, hogy a sógorom (tényleg ő volt), rendben alá is írta az adatszolgáltatási lapocskát. Most gondoltam csak rá, hogy mivel a sógorom román állampolgár, ott is lakik, nem jártunk volna-e jobban, ha inkább magamra vállalom. Lesz így valamiféle többletköltsége? Majd küldik neki Romániába a fizetési felszólítást? Ott is behajtják rajta? Nagyon köszi.

hegestiv # 2010.06.03. 18:35

Sziasztok.
Kenderice köszi a gyors reakciót, közben én is nézelődtem mely neked ad igazat, ugyan az összeget el írtam, nem 53 millió csak 53 ezer forint. Nekem ezért is meg kő keményen meg kell dolgozni, nem úgy mint egy két ügyvédi irodának, akik ilyen cégeket védenek, pedig ők is tisztában vannak a paragrafusokkal, és lehúzzák a gyanútlan honfitársaikat. Hiába születni tudni kell.
Még egyszer köszi Hegestiv

x-men # 2010.06.17. 16:29

Tisztelt Forumozók

Kérédsem az lenne hogy az uj parkolási törvény limitálja a büntetések és potdijak kiszabható maximumát , kérdés az hogy ez visszamenöleg is hatályos lesz vagy csak rendelet érvénybe lépését követö esetekre ?

petyu # 2010.06.28. 13:44

Sziasztok
2010. március 25-én 18:57 perckor parkoltam a Bp., Vi.ker Paulay u.-ban. Kb. 5 percre szálltam ki a kocsiból, majd mire vissza mentem egy piros csomag várt. Mikor kinyitottam 120.000 Ft büntetés szerepelt benne. Nem igen hallottam ekkora büntetési összegről, levelet írtam a centrumnak és személyesen is bementem hozzájuk a Dohány utcába. Nagyon negatívan álltak és állnak mai napig is a dolgokhoz! Folyamatosan elküldenek és semmiféle kompromisszumra nem hajlandóak. Mint utóbb kiderült azért kaptam ezt az összeget mert mozgás korlátozott helyen álltam meg. Azonban tudni kell, hogy én csak részben álltam ezen a helyen, mivel az előttem parkoló gk. is ezen a helyen állt és eltakarta a felfestést. Ez jól látszik a fényképésznek nem mondható parkolóőr felvételein is. A képekről annyit, hogy elmosódottak és se dátum se más nincs rajtuk. A fazon valami táblát is lefényképezett, de mivel nem tud fényképezni, így nem látszik mi van, vagy volt a táblán. Persze ezeket a gyenge felvételeket is csak hosszabb huzavona után és a fogyasztóvédelem felé tett jelzésemet követően adták ki. Ami még szép a dologban, hogy ha 90 napon belül nem fizetek akkor a 120.000 Ft 20 szorosát kell befizetnem, na az viszont már 2.400.000 Ft. Nem sok ez egy kicsit? És nincs elírva, mindenhol ez szerepel!!!
Mondjátok meg, mit tegyek???? Köszönöm a segítséget mindenkitől!!
Üdv