nemka
Célszerű egyelőre csak a bontást kérni, arra csak 30.000 Ft az illeték, a vagyonra pedig csak akkor terjeszteni elő keresetet, ha nem sikerül megegyezni, mert az valóban 6% lenne.
nemka
Célszerű egyelőre csak a bontást kérni, arra csak 30.000 Ft az illeték, a vagyonra pedig csak akkor terjeszteni elő keresetet, ha nem sikerül megegyezni, mert az valóban 6% lenne.
Tisztelt ObudaFan!
Szeretném elindítani a válásomat, elvileg mindkettőnknek ez a szándéka....de még nem egyeztünk meg mindenben a vagyont tekintve. Lehetséges, hogy mire kitűznék a tárgyalást, megszületne a megegyezés, de most még nincs. Elkészítettem a vagyonleltárt, kész van a beadvány is, de azt hallottam, hogy ilyenkor csak úgy lehet beadni a papírokat, ha a felsorolt vagyon 6%-át befizeti az ember. Mi az igazság? Lehetséges ez? Vagy csak a 30e Ft-ot kell?
Előre is köszönöm a választ, Kati
Nem. A bíróság jogerős ítéletének az időpontja.
Köszönöm a segítséget! Egy kicsit nehezen értelmezem. A megosztáskori érték tehát a közös ingatlanból szakítás-válás miatti kiköltözés időpontja?
Az ingatlan forgalmi értékét a megosztáskori értéken kell számításba venni, a felújítások értékét felújításkori értéken kell a tulajdoni arányok változása szempontjából figyelembe venni.
Tisztelt fórumozók!
Vagyonmegosztási perben vagyok benne jelenleg. Eljutottunk arra a szintre, hogy igazságügyi ingatlan szakértőt von be a bíróság mivel az ingatlan értékére vonatkozóan nincs megegyezés. Kérdésem: Ha a szakértő megállapítja az ingatlan forgalmi értékét, azt mikori értékre állapítja meg. A jelenlegire, arra az időre amikor a per elindult vagy a szétköltözés időpontjára. Nem mindegy mert időközben volt egy válság is. Valószínűleg a beruházásokból keletkezett ingatlan forgalmi érték növekedésére is nyilatkoztatja a bíróság a szakértőt. A kérdéseim ezzel kapcsolatban is ugyanazok. Köszönöm elóre is a válaszokat!
Nem kötelező és bejegyzi.
Az más kérdés, hogy a bírónak meg nem kötelessége az érdekeitek figyelembe vétele, ellentétben az ügyvéddel és számos hosszú pert láttam, amit egy-egy rossz egyezség előzött meg.
Tisztelt Fórumozók!
Mindenben megegyeztünk a volt férjemmel, két ingatlan van a nevünkön 50-50% tulajdonjoggal. Én fizetek neki egy összeget, így az egyik ingatlan az enyém, a másik az övé lesz 100 %-ban.
A válóperben nem kötelező az ügyvéd részvétele, de az lenne a kérdésem, hogy ebben az esetben sem kötelező? A bírónak bele kell foglalnia ezt az ítéletbe? És a földhivatal bejegyzi az ítélet alapján a teljes tulajdonjogot?
Köszönöm előre a segítséget!
Ha teljes egészében apósodék vették, akkor az jó eséllyel a férjed különvagyona, hacsak apósodék nem tettek kifejezetten ezzel ellentétes nyilatkozatot. De ha tettek is, tőled akkor is nagy valószínűséggel visszakövetelhető az ajándék.
Kedves ObudaFan! Köszönöm a választ! És a másik ingatlan, amiről ezt írtam: "15 éve vettek nekünk egy ingatlant apósomék. Az ingatlan 1/2-1/2 arányban van a nevünkre bejegyezve".
Itt az ajándékozás módja befolyásol-e valamit?
„an egy másik ingatlan is, aminek a megítéléséhez kérem a segítségeteket: még a megismerkedésünk előtt én egy önkormányzati lakásban laktam, később ott kezdtük el közös életünket. A házasságkötés után lehetőség nyílt a lakás megvásárlására, amit meg is tettünk. 100%-ban az én nevemen van, mert én voltam a bérlő.
Ez a lakás közös vagyon, külön vagyon, esetleg a 15 év itt is befolyásol valamit (19 éve vagyunk házasok, a lakást 16 éve vettük meg)?”
Van benne közös vagyoni hányad, de igen jelentős különvagyoni hányad is a korábbi bérleti jogod miatt. A 15 év nem befolyásol semmit.
Az ingatlan sehogy se lehet berendezés vagy felszerelési tárgy.
Van egy másik ingatlan is, aminek a megítéléséhez kérem a segítségeteket: még a megismerkedésünk előtt én egy önkormányzati lakásban laktam, később ott kezdtük el közös életünket. A házasságkötés után lehetőség nyílt a lakás megvásárlására, amit meg is tettünk. 100%-ban az én nevemen van, mert én voltam a bérlő.
Ez a lakás közös vagyon, külön vagyon, esetleg a 15 év itt is befolyásol valamit (19 éve vagyunk házasok, a lakást 16 éve vettük meg)?
"Az a különvagyonhoz tartozó tárgy, amely a mindennapi közös életvitelt szolgáló, valamint a szokásos mértékű berendezési és felszerelési tárgy helyébe lép, 15 évi házassági együttélés után közös vagyonná válik."
Ezt szeretném értelmezni. 15 éve vettek nekünk egy ingatlant apósomék. Most, hogy a vagyonmegosztás sajnos szóba jött, szeretném tudni, hogy ez az ingatlan a házastársam különvagyona-e, vagy a fenti idézet alapján esetleg közös vagyon lett? Az ingatlan 1/2-1/2 arányban van a nevünkre bejegyezve.
Ha gondolod, írj egy e-mailt. De azért egy hét éve folyó ügyben akárhová is fordulsz, azért idejében fordulj.
Köszönöm de az ügyről igazán nincs mit kérdeznem,mivel ez egy 7 éve húzódó procedúra,amiben eddig én voltam a felperes,mivel eddig érdemlegesen semmi nem történt ezért szeretnék jogi képviseletet kérni,hogy rendhagyó mód e ez itt!? Sajnos nem tudom,viszont azt sem szeretném,hogy a legelső ügyvédi irodába besétáljak,terméseztessen ha nincs más lehetőség,kénytelen leszek!
És szeretnél valamit kérdezni az ügyről, vagy erre az általában bizalminak tekintett feladatra ilyen rendhagyó módon keresel valakit?
Kózponti Kerületi Bíróság! Markó utca 25.
krekka
Egyébként melyik bíróságon?
tiduj17
Lehet az jobb is, mint 2/3, 1/3, de a pontos összeget senki nem fogja megmondani, különösen amíg az ingatlan jelenlegi értéke sem ismert. Az meg nem lesz ismert addig, amíg ki nem lesz rendelve a perben a szakértő.
2014. Október 28.-n való tárgyalásra, mint: házasság felbontása, gyermek láthatás illetve kózós vagyon megosztása, perben mint alperes keresek jogi kèpviseletet!
Köszönöm! És esetleg lehet esélyem jobb helyzetre?? Vagy inkább, hagyjam! Mert ugye a válóper már be van adva, okt 15-én lesz a válóper!
Ez sem a távgyógyítás kategóriája. Ha a jövedelmi, vagyoni helyzeted nem engedi, hogy ügyvédet bízz meg, a kormányhivatal igazságügyi szolgálatától kérhetsz támogatást pártfogó ügyvéd igénybe vételéhez.
Kedves Fórumozók!
A történetem! 2000-ben fő sulin ismerkedtem meg a párommal. Mivel szüleim halála után én egyedül laktam elég hamar össze is költöztünk! 2005-ben ő másik városban kapott állást, és én fogtam, és eladtam a tehermentes családi házamat, és eljöttem utána. AZ új városban vettünk egy házat. Abból a pénzből, amit én kaptam a családi ház után 10,5M plusz volt még 2M ft. Az új ház vételára 12M Ft volt. Párom vett fel 4,5 M ft-ot a teljes felújításra, amibe én adóstárs vagyok! Így a tulajdonosi arány nekem 2/3. neki 1/3! Közbe még a diákhitel, és más rendezésére felvettünk 2008-ban 6M ft CHF hitelt, ahol kézfizető kezes vagyok!
2009-ben összeházasodtunk. 2011-ben megszületett a kisfiúnk! Majd 2013 januárjában kiderült, hogy összeszűrte a levet a kolléganőjével! Akkor kapott 2 hét gondolkodási időt, h döntse, el mit akar. Nem tudott dönteni, én elküldtem! Elköltözött. Két nap múlva hazajött, h minket választ! Majd jött 9 hónapnyi hazudozás, becsapás stb! Majd pont egy éve végleg elküldtem, elköltözött, és azóta együtt vannak a nővel, én egyedül a gyerekkel. Ő már be is adta a válópert!
Mivel nekem semmi anyagi, szülői hátterem nincs, én nem tudom őt kifizetni. Ő 5M ft-ot akar adni, plusz a gyerektartást! Érdeklődnék, h van-e esélyem ennél jobb helyzetre, mert egyedül 5M Ft-ból nem tudok venni semmit, az meg hogy egyedül vegyek fel hitelt, gyerekkel az oldalamon az nagyon nehéz lenne!
Előre is köszönöm a segítségeket!!!
Bármit. Ha egyáltalán.
(Fan)

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02