Válás, vagyonmegosztás

Kelvin (törölt felhasználó) # 2014.08.09. 20:47

hogyan kezeled a dühkitöréseket?

meredisz123 # 2014.08.09. 20:45

a tárgyalás július elején volt egyébként
Olyan csavaros eszű ügyvédek vannak!
És csak ennyit tudtok írni!
Ez elég kevés...:(

meredisz123 # 2014.08.09. 20:42

Lélekgyógyász?

miért?én jogi tanácsot kértem!
nem nyugtatót?
senkinek semmi ötlete nincs?????

Kelvin (törölt felhasználó) # 2014.08.09. 20:36

Vagy egy levél nyugtató, mert az biztos, hogy a tárgyalás nem ma volt. Le kellene egy kicsit nyugodni.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.08.09. 20:28

KI TUD SEGÍTENI?
Lélekgyógyász?

meredisz123 # 2014.08.09. 20:18

Üdv!

Még engem bírságolnának meg?
Adjon már valaki tanácsot,hogy mi a fenét tegyek?
A férjem mindent megtehet?
Elveheti a gyereket?annak ellenére,hogy az utolsó tárgyaláson ELISMERTE,hogy megverte a gyereket?
A bíró pedig még neki ítélte a gyerek felügyeleti jogát?
Megver engem!!és vissza fordítja a tárgyaláson,hogy én vertem meg?Nekem vannak látleleteim!!És ő mondja,hogy ő az áldozat?
Beadta,hogy el akarja venni az egész házat,amit közösen vettünk?
Kipakolta már az értékeket,amit közösen vásároltunk,de mindent magának akar!mert az ügyvédje azt tanácsolta,hogy házas felek között nincs lopás??!!!!!
Lefizette az ügyvédem!!!Mert megmondta a szemembe!!
KI TUD SEGÍTENI?ENNYI?MEGTEHET MINDENT?

ObudaFan # 2014.08.08. 20:24

Vagy hogyan tudnám áthelyeztetni az ügyem egy kisvárosból másik városi Bíróságra?

Egy érdemben alapos kizárási kérelemmel. De mivel semmit nem tudunk az ügyről, ezért ennek a módját - ha van egyáltalán, ami a leírtak alapján azért kétséges - nem fogjuk tudni megmondani.

Sherlock # 2014.08.08. 19:06

Verd meg a bírót és utána adj be elfogultsági kifogást. (Lassan rendbírságolni fognak az alaptalan kizárási kérelmekért)

meredisz123 # 2014.08.08. 18:46

Üdv!
Szeretném kérdezni,hogy ha már két elfogultsági kifogást adtunk be a bíró ellen.
Most elutasította,mert azt írta,hogy nem elfogult saját maga ellen.
Nos a kérdés,hogy hogyan tovább?Tudom-e küldeni Kecskemétre?Hová?
Vagy hogyan tudnám áthelyeztetni az ügyem egy kisvárosból másik városi Bíróságra?

Köszönöm a választ.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.08.08. 11:33
  1. A gyerekek kérhetnek.
  2. Igen.
  3. Eladjátok, a vételárat elosztjátok.
  4. Ha megegyeztek benne.
  5. Hogy a fele, az nem biztos, de egyébként naná!
  6. Az ajándék különvagyon.
mazsici # 2014.08.08. 11:04

Olvasgattam visszafelé, de nem találtam hasonló esetet. Röviden az alábbi a történet. 22 év házasság után a férjem becsajozott és elköltözött. Van két nagykorú gyerekünk, akik egyetemisták és velem élnek. A lakás az én nevemen van, mert korábban szolgálati lakás volt, amit én kaptam. Amikor meg lehetett venni, csak az én nevemre vehettük. Tény, hogy közösen fizettük. Válás felé tart a dolog, a felkészülés miatt az alábbi kérdéseim vannak:

1. Kérhetek-e gyerektartást, amíg a gyerekek tanulnak (már nagykorúak)?
  2. A lakás így is közös tulajdon? Ha felezni kell, akkor a jelenlegi forgalmi érték számít? Annak idején 1 millió Ft-ért vettük, ma már kb. 11 millió Ft-ot ér.
  3. Mi történik akkor, ha nem tudom kifizetni? Ő nem akar visszaköltözni, pénzt akar. Felőlem visszajöhetne. Én nem tudok fizetni.
  4. Az autó az ő nevén van (pár éve vettük, közösen törlesztettük). Nekem nem kell, viheti. Ha eladja az autót, annak az árát be lehet számítani a lakás felébe?
  5. Ha ajándékozással a gyerekek nevére íratom a lakást akkor is jár neki belőle a fele?
  6. Anyukám lakása is az én nevemen van, az ő haszonélvezetével. Önkormányzati lakás volt régen, amikor meg lehetett venni anyukám vásárolta meg (saját pénzén), de az én nevemre íratta. Erre is igényt tarthat a férjem? Ha igen, estlen ez is átíratható a gyerekekre?

Előre is köszönöm a válaszokat.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.08.06. 17:05

jogerős ítélete után tárgyalja.

Részítélete. (De csak szőrszálhasogatok.)

csiminnyó # 2014.08.06. 13:26

Köszönöm a válaszokat! A bontás megtörténhet így is, hogy nem jelenik meg a bíróságon és nem ír alá semmit? Tanúk tudják igazolni, hogy három éve nem élünk együtt. Vagy ez a része sem ilyen egyszerű?

ObudaFan # 2014.08.06. 12:45

A gyakorlatban a bíróság külön is kezeli. Még ha a keresetlevélben szerepel is a vagyonjogi kereset is, azt csak a bontás és a gyermekkel kapcsolatos kérdések jogerős ítélete után tárgyalja.

A hitelszerződés vonatkozásában a bank vélhetően azt is el fogja fogadni, ha ő ott kint német közjegyző előtt tesz nyilatkozatot, és arról adsz egy hiteles fordítást, még ha ez jóval költségesebb is lesz. Kérdezd meg erről a bankot.

Sherlock # 2014.08.06. 11:35

Lehet külön kezelni a válást és a vagyonmegosztást?

Lehet. A hiteles dolog meg amúgy is bonyolultabb lesz ettől.

csiminnyó # 2014.08.06. 10:30

Tisztelt Fórumozók!

Egy nagyon bonyolult ügyben kérnék tanácsot. Férjemmel 3 éve nem élünk együtt, ennek az évnek az elején bekerült egy németországi börtönbe. Én szeretnék elválni, de nem tudom ebben az esetben mi a menet. Vagy egy közös ingatlanunk közös hitellel. A megállapodásunk szerint akkor mondok le a tulajdonjogomról, ha a hitelből kikerülök. A hitelszerződésnél neki is jelen kell lennie. Azt szeretném kérdezni, hogy mit tudok tenni ebben az esetben? Egyáltalán eltudok válni? Lehet külön kezelni a válást és a vagyonmegosztást?

A válaszokat előre is köszönöm!

lilla3 # 2014.08.05. 12:54

Köszönöm a gyors segítséget.

ObudaFan # 2014.08.05. 12:46

Lehet külön per, de rád is engedményezheti a követelését.

lilla3 # 2014.08.05. 11:31

Köszönöm ObudaFan!
Még annyit kérdeznék, hogy Édesanyám követelése egy külön per tárgya amit neki kell indítani az ex ellen ugye? Tehát semmi köze az én váló-vagyonmegosztó peremhez.

ObudaFan # 2014.08.05. 11:06

A kölcsönök akkor közös tartozások, ha az együttélés alatt vetted fel. HA ez így van, akkor természetesen megtérítést kérhetsz annyiban, amennyiben a különvagyonodból (pl. édesanyád ajándéka) lettek törlesztve. Édesanyád pedig az árverezett házáért ebben az esetben fele részben a házastársadtól kérhet megtérítést.
Amit a keresményedből, vagy akár a különvagyonodból feléltetek, vagy a gyereknevelésre ment, azzal kapcsolatban már nincs mit tenni, megtérítésnek sincs helye.

lilla3 # 2014.08.05. 08:21

Tisztel Fórumozók!

Elöző kérdésemnek a vége lemaradt elnézést ezt tenném most fel.

Feleségem álláspontja szerint mivel ő egyik kölcsön ügyletben sem szerepel így semmi köze hozzá, és az se érdekli túlzottan, hogy lakcímnéküli félhajléktalan lettem az anyámmal együtt. Adjuk be a válást ügyvéd minden nélkül közös megegyezéssel, mert semmi keresni valóm nincs. Kérdésem az lenne, hogy igaza van-e? Az álláspontja csak erkölcsileg aggályos-e vagy esetleg jogilag is? A kölcsönökön kívül a 14 éves keresetem - aminek jelentős részét az ő gyerekei nevelésének segítésére költöttem -, után valóban ki lehet-e így semmizni valakit?

lilla3 # 2014.08.04. 14:02

Tisztelt Fórumozók!
2001-ben kötöttem házasságot a még feleségemmel. 2013 januárjába egy parázs családi veszekedés hevében átköltöztem az édesanyámhoz. Egy pár nap után vissza szerettem volna menni, rendezni a helyzetet de akkor már a feleségem nem engedett. 2 hónap után lett egy új kapcsolata nyíltan és közölte, hogy válni akar. A bontó pert a mai napig egyikünk se adta be de én most már szeretném. Az ő tulajdonában lévő lakásba éltünk az ő első házasságából született három gyermekével. A lakás rezsijét csak házasságunk első éveiben fizettük közösen, utána az ő szülei segítségképp a három unokájuk miatt. Házasságunk kb. első 8 évében voltam bejelentve a lakásba utána a szülei felszólítására a családi béke miatt kijelentkeztem. Ekkor született egy házassági szerződés is amiben gyakorlatilag az van foglalva, hogy minden az övé. A 14 év alatt a szüleitől folyamatosan kaptunk segítséget havi rendszerességgel nagyobb összegű élelmiszer vásárlások, a gyerekek plusz költséggel járó táborozások, tanulmányaik finanszírozása stb. Az én részemről a 14 éves fizetésemen kívül édesanyám lakásának eladásából befolyt 15 millió forint felét, 7 millió forintot havi 160 ezer forint formájában megkaptam, valamint kerek egy millió Ft-os örökségét is, amit az utolsó fillérig átutalt a számlámra, valamint egy, az ő lakására felvett 4 millió Ft-os jelzálog hitel, aminek a 80 %-át szintén átadta nekünk. Úgy egyeztünk meg, hogy az akkor 60 ezer forintos részletet úgy törlesztjük, hogy édesanyám 20 ezer Ft-ot, mi pedig 40 ezret fizetünk. Az első hét-nyolc hónapot teljes egészében édesanyám fizette, feleségem szülei is kb. 200 ezer forint törlesztéssel segítettek. Később édesanyám elvesztette az állását, így a részletek tovább nem lettek befizetve, aminek eredményeképpen elárverezték a édesanyám lakását és tavaly októberbe ki is lakoltatták, már ugye velem együtt, azóta egy bérelt lakásban élünk mindketten. Továbbá egy magántartozás aminek a vége a különböző kamatokkal egyebekkel együtt 8(!!) millió Ft környékén van. Erre egy jogerős fizetési meghagyás + végrehajtás van, az én fizetésemnek tiltják a 33 %-át.

ObudaFan # 2014.08.02. 22:23

reginamia

A tulajdonjog és a lakáshasználat két külön dolog. Véleményem szerint itt a gázbevezetés, csatornázás miatt felmerülhet, hogy tulajdoni hányada is lehet a férjnek, de ha nem, akkor pedig kötelmi igénye mindenképpen.
Ettől függetlenül ha a bántalmazás igazolható, akkor a bontóperben a lakáshasználatra lehet kérni ideiglenes intézkedést. A lakáshasználat ellenértékének a férjre eső részét viszont jó eséllyel meg kell téríteni.

ObudaFan # 2014.08.02. 22:20

dismay

A magánszakvélemény eleve nem bizonyíték a polgári perben, bármilyen szakértő az illető.

ObudaFan # 2014.08.02. 22:19

csekdisz

Ha szeretnétek megszüntetni a szerződést, akkor bármelyik ügyvéd elkészítheti ezt az okiratot.