Válás, vagyonmegosztás

Balek # 2023.03.16. 09:57

Üdvözlet
Röviden leirnám a történetem
12 házasodtam, de a kapcsolatunk már kb 3 éve megromlott/nem iszom, nem dohányzom, nincs káros szenvedélyem, nem bántom a családot, főleg nekik éltem, és nekik gyüjtötten/ addig semmi gond nem volt, közösen sporoltunk, vettünk házat hitel nélkül, kb 3 éve szerinten valami kapuzárási pánik jöhetett, mert elkezdett esztelenül és értelmetlenül költekezni, birtam egy darabig, és kb 2 éve javasoltam neki menjünk külön kasszára, amibe bele is egyezett, mindenkinek privát számla meg egy közös a közös költségekre, természetesen az addig félretett pénzt megfeleztük, jelentős összeg volt, mostanra sikerült neki felélni a megtakaritását, erre kijelentette hogy ő válni akar/a házasság elött ről én nekem egy ingatlanom és bankszámlám volt/magán vagyon/tbsz számlán részvényekben, hol plusz hol minusz hozam, tavaj év végén jelentős veszteséggel megszabadultam tőle és állampapiirokba fektettem ami megmaradt, ö január elején elköltözött februártól jelentkeztek hozamok, és kijelentette hogy neki kell a közös ház plusz adjak neki egy jelentős összeget a magánvagyonomból azzal a cimszóval hogy 13 éven keresztűl elviselt/tehát első perc
től kezdve, a kapcsolatba üres zsebbel jött az első 3 évben ébn tartottam el/az a kérdésem mennyire jogos a követelése, van még egy kiskorú gyermekünk is a megtakaritásom neki szánom ha nagykorú lesz