Üdvözlet!
Közös ingatlanunkból a férjem szeretné a jogosan számára járó 50%-ot megkapni a válás során, de sajnos nincs módom egyben csak apránként ezt neki kifizetni. Ez neki nem felel meg, megértettem, bár az ő hibájából válunk, mert kiderült, hogy évtizedekig élt kettős életet, számtalanszor csalt meg- de ez végül is lényegtelen. Ami fontos, hogy 3 gyermekünk van, két nagykorú egyetemista, és egy 12 éves. A kicsivel nagyon szeretnénk a házunkban maradni, de ez elől teljesen elzárkózik a férjem, mondva oldjam meg, vagy menjünk valahova, a fele pénzből. Dolgozom, van egy egyéni vállalkozásom- pedzegedte, hogy ebből is kérheti a felét, amit tudom, hogy jogilag megtehet- ő hébe-hóba dolgozik, gyakorlatilag a vállalkozásom tartja el a családot, de annyit nem termel, hogy milliókat kivegyek bármire is..
Az lenne a kérdésem, hogy megtehetem-e, hogy a fele házat a 3 gyerekemnek ajándékozom,- holtig tartó haszonélvezettel, így is kötelezheti-e őket, hogy fizessék ki neki a saját részét? Azt gondoltam, elkezdem közben összespórolni amit kér, és idővel megveszem azt a részt, nem kisemmizni szeretném, csak némi méltányosságot, de sajnos nem megy. A gyerekek beleegyezése nélkül el tudja-e adni a házat, illetve a részét, vagy rá lehet-e kötelezni őket az eladásra, és az én haszonélvezetemmel mi lenne ez esetben?
Köszönöm.