Üdv! Egy igen komplikált helyzetbe kerültem, és ki szeretném kérni az önök szakmai tanácsát az ügyben.
1990-ben magyar édesanyám az osztrák apámmal Ausztriában házasságot kötött.1991-ben megszülettem a házasság ideje alatt Ausztriában.1992-ben elváltak a szülők, anyám visszatért velem Magyarországra.Közben anyám egészségi állapota megromlott és nagyszüleim neveltek.Ők megállapodtak apámmal hogy az Ausztriában a bíróság által megállapított gyerektartás összegének egy töredékét fizeti csak.De emellett időnkénti látogatásra számíthatunk.Azonban az apa az utóbbi időszakban önkényesen levont még a megállapodott összegből is és meglátásom szerint igyekszik kibújni a kötelezettsége alól.Az apa jelenleg házasságban él,2 kiskorú gyermeket nevel.Én jelenleg gimnáziumba járok,nem buktam soha és nem is állok jelenleg sem bukásra semmilyen tantárgyból. Kérdéseim következnének.A kapott válaszokat előre is köszönöm.Magyarországról Ausztriába indítható-e eljárás új tartásdíj megállapítása végett?(és hogy az ügy Magyarországon is intézhető-e) Beleszólhat-e az apa,hogy hol folytatom felsőfokú tanulmányaimat?