Gyermek külföldön

Hancikutya # 2008.05.23. 12:35

Magyarorszagon keresek ugyvedet, Belgiumban vagyok, az apa is.

_Wasp_ # 2008.05.23. 11:31

ha tartozol azt vélhetően ki kell fizetned. (mint ahogy a tartásdíj rajta is végrehajtható lesz.) Nehezen hiszem, hogy ezen bármilyen ügyvéd tudna változtatni. Másfelől meg nem is lenne etikus.

A többi rész egyelőre fikció, ha ott vagy az ügyvédnél, kérdezz rá. Fene tudja mi az ottani jogrend. (azt se tudjuk pl. hol vagy....)

_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Hancikutya # 2008.05.23. 11:12

Szia, koszonom a megerositest.

Kicsit mas, de megis idevago dolog:
fizetnem kell neki, mert en hulye tisztan akartam ebbol a hazassagbol kijonni. Kozjegyzo elott irtam egy papirt, hogy x idopontig kifizetem. Sajnos o tobb havi rezsivel tartozik nekem (irtunk is egy kotelezvenyt, ala is irta, de nem fizet). Ertem en, hogy a tartozasat levonhatom az altalam fizetendo osszegbol, de mi van, ha megsem akarom kifizetni a fennmarado osszeget? (Irtam en mar errol ide tobb topikban is...) Azt tudom, h azonnal vegrehajthato (ezert is keresek ugyvedet most), de mi van, ha ezutan meg azzal zsarol, hogy ha nem fizetek, visszavonja a hozzajarulasat a kislanyunk kulfoldi letelepedesehez? Mi van, ha tenyleg visszavonja? Mi mar kint vagyunk 2 honapja, a gyerekek beilleszkednek, suliba jarnak, szeretnek itt lenni. Jo munkam van, szepen elunk... O lemondott mar az elso hazassagabol szuletett kislanyarol, csak hogy ne kelljen fizetni gyt-t. Milyen eselyeim vannak?

_Wasp_ # 2008.05.23. 10:57

először is nem csak neked kéne keresned őt, hanem kutya kötelessége lenne az apukának
a. időben fizetni a tartásdíjat
b. láthatásokra rendszeresen, időben járni.

A láthatással kapcsolatban gondolom még semmiféle határozat nem született (persze a tartásdíjjal kapcsolatban sem), szóval mindkét fél részéről az adott helyzetben általában elvárható magatartás lenne a követelmény.
Szerintem az, hogy email-ben, sms-ben szólsz neki, hogy jelentkezzen, ha látni akarja a gyermekét, ezt a követelményt teljesen jól lefedi.

_Wasp_

és felesleges megoldása

Hancikutya # 2008.05.23. 10:45

Sziasztok,
a lentiekkel kapcsolatban irok megint. Apuka olyat jatszik, hogy nem veszi fel a telefonjat, emailekre nem valaszol. Vaj van a fule mogott, tartozik "nemi" penzzel par honapja, gyerektartast nem fizet (igaz, meg nem valtunk el). Ugyanakkor nekem hamarosan fizetnem kell neki, nem is kis oszeget. Biztos vagyok benne, hogy akkor hirtelen majd elokerul.
Kerdesem: hogyan lehet igy biztositani a kapcsolattartast? Ha azert hivnam, mert hetvegen hazamegyunk, nem tudna rola, mert nem veszi fel a telefont. Iwiwen megszuntette az adatlapjat (tartok tole, a tartozasai miatt).
Ha nem tudom elerni, az elfogadhato indok arra, hogy nem tudtam biztositani a kapcsolattartast? Milyen szinten kell keresnem?
Koszi!

monalisa1 # 2008.05.07. 16:25

Ha a Nagykövetség esetleg nem jogosult ilyen okirat elkészítésére, akkor is megadják majd annak az ügyvédi irodának a nevét/címét, ahová javasolják a férjedet ez ügyben ellátogatni.

monalisa1 # 2008.05.07. 16:22

A Nagykövetséget javaslom, ahol a saját jogászuk elkészíti majd a szükséges tartalmú okiratot., a férj aláírja, a jogász egyben hitelesíti az aláírását.

És ugye az sem lényegtelen, hogy "belgáúl" lesz majd írva, tehát a kinti hatóság a saját külképviseleti szervének okiratát bizonyára "csont nélkül" elfogadja. (És mindjárt kérjen belőle egy hitelesített másolatot is, ami a későbbiekben jó lehet neked odakint - ha netán valahová kellhet még egy efféle igazolás.)

Hancikutya # 2008.05.07. 10:56

Sziasztok, nalunk az apa mar beleegyezett, de azt a papirt itt kint nem fogadtak el - addig a lanyok nem kapjak meg a tartozkodasit, pedig mar kint jarnak iskolaba. A gyamhivatal is eliinditotta az ugyet mar, erdekes modon ok elfogadtak a ket tanu elott alairt papirt.

Most akkor mit javasoltok? Ugyved, kozjegyzo vagy nagykovetseg?

Termeszetesen ezt is en fizetem (mint 8 ev hazassag alatt majdnem mindent).

kalamalyka # 2008.05.07. 10:06

nekem van egy klinsem aki határozottan azt mondta ez ügyben a bíróság előtt, hogy nem engedi. Kellőképpen megindokota, alátámasztotta, elfogadható érvekkel (volt apa előélete rendőrségi eljárásokkal dús) , a gyerek egyértelműen úgy nyilatkozott, hogy nem akar ő sem menni. Apa családi élete rendezetlen, a harmadik élettársat állítja elő az elmúlt egy évben...............és mégis megítélték neki, hogy viheti.............. most tartunk a fellebbezésénél, mi szerint a gyerek 16 éves, ítélőképessége birtokában, egyértelműen kimutatható a tárgyalás során hogy befolyámentes véleménnyel............

és mégis vagyis mégsem :)

Szóval kíváncsi leszek..............hol is van itt a New Yorki egyezmény, mi szerint ítélőképessége birtokában lévő gyermek akarta ellen....??????

ezért írtam, hogy nem egyértelmű

_Wasp_ # 2008.05.06. 18:24

nagyon nem változó.
Ha azt mondja hogy nem, akkor nem. (feltéve ha határozottan, és a megfelelő helyen mondja)

_Wasp_

és felesleges megoldása

kalamalyka # 2008.05.06. 18:18
monalisa1 # 2008.05.06. 17:27

kalamalyka

Az okirat Hancikutyának fog kelleni, a férje csak szívességet tesz neki (!), hogy elkészítteti és aláítva megküldi részére. Tehát a felmerülő költség ne a férjet terhelje már.

Amúgy, mint tudod, ha akarná egy férj, nagyon keresztbe tudna tenni a gyerekek külföldre vitele dolgában...

monalisa1 # 2008.05.06. 17:22

Legjobb lenne ha a férjed felkeresné a Bp.-i belga nagykövetséget és ott készíttetne egy megfelelő tartalmú okiratot - vélem fizetni ott is fog majd kelleni.

kalamalyka # 2008.05.06. 17:19

Egyidejüleg küldj is mindjárt az ex-nek egy kis pénzt – az okiratért fizetnie kell majd.)

HAHAHHHAHAHAH

SZERINTED FORDÍVA ÍGY LENNE???

A magyar nyelvű HITELES példányt szerintem majd az adott osrszágban lefordítják és hitelesítik..............ennyi

monalisa1 # 2008.05.06. 17:11

Természetesen nem te írod meg előre a szöveget, hanem a közjegyző fogja azt megfogalmazni magyarul és szövegazonosan angolul is. És a férjed azt írja majd alá. (Annyit megtehetsz, hogy egy "mintaszöveget" előzetesen elküldesz a férjednek, amivel ő majd felkeresi a közjegyzőt - hogy míről is van szó.)

monalisa1 # 2008.05.06. 17:06

Közjegyző előtt kell aláírnia, akkor lesz hiteles. (Valószínűleg olyan itthoni közjegyzőt kell felkeresnie a volt férjednek aki angolul is írásképes. Egyidejüleg küldj is mindjárt az ex-nek egy kis pénzt - az okiratért fizetnie kell majd.)

Hancikutya # 2008.05.06. 06:40

Sziasztok,
Kint vagyok Belgiumban a ket lanyommal, ferjemmel valunk. Mar adott egy hozzajarulast ahhoz, hogy a gyerekek letelepedjenek, de az itteni hatosagok nem fogadtak el, mert ugyan volt rajta 2 tanu, de nem volt hitelesitve - azt mondtak, irjon ujat ugyved elott.
Kerdesem, ha egy oldalon magyarul is, angolul is megirom a szoveget, azt az apa otthon ugyved elott alairja, az ugyved ellenjegyezni fogja? Vagy csak magyarul lehet, es aztan hivatalosan lefordittatni?

Koszonom a valaszokat elore is!

nyuszika01 # 2008.05.02. 16:19

Szia västra!
Van valami fejlemény? Igaz, itthon minden hivatal malma lassan őröl. Az idő meg általában ellenünk dolgozik. A rendőrségen nem próbált feljelentést tenni testi sértésért? Bár az sem megy könnyen és gyorsan! Nincs olyan rokon, barát, munkatárs aki legalább 1-2 hétre be tudná őket fogadni? Amíg nincs más megoldás? Idegtépő a tehetetlenség! Komolyan kell a gyámhivatal ahhoz, hogy be lehessen kerülni egy anyaotthonba? (nem értek hozzá szerencsére) Mikor az ex elköltözött attól a pasitól, akihez egyenesen a páromtól költözött oda, egyszerre kapott helyet a családok átmeneti otthonában. Pedig az anyja is a városban lakik, és el is fért volna. Úgy látszik csak annak nem tudnak segíteni, aki tényleg rászorul! Azért ha összejön valami, légyszi tudasd, hátha egyszer mi is hasznát vesszük a tapasztalatotoknak, ha majd tesz is valamit a gyámügy.

monalisa1 # 2008.05.01. 19:24

Az alábbbiakat természetesen a férjre vonatkoztatva -

monalisa1 # 2008.05.01. 19:22

Ha a testvéred az önkormányzati lakás egyedüli bérlője, akkor az önkormányzatnál be kell jelenteni: rosszhiszemű jogcímnélküli lakáshasználó aki köteles a lakásból 8 napon belül kiköltözni, és elhelyezéséről senki sem köteles gondoskodni. Egyidejüleg a válópert meg kell inditani ellene.

Ha nem távozik, bírtokháborítás miatt külön is fel lehet jelenteni: bírságolják, és ha kell ismét majd. Végül is akár karhatalommal is ki lehet tenni a lakásból. Utána egyből zárcsere.

Szóval tisztázni kell az önkormányzatnál azt a lakáshaszhasználatot, annak jogosultságát.

västra # 2008.05.01. 17:26

Kedves Wasp!
Nincsen nagyképernyös tévém se playstationom...
Arrol meg hogy apuka látja a gyereket félévente vagy sem nem hiszem hogy nagy problémát jelentene neki ha egy évig nem érdekelte hogy mit eszik a gyereke. Gyerektartást sem fizetett utána hiába mentünk a hivatalba annak hiányába hogy nem tudtuk hol dolgozik hol lakik semmit nem tudtak tenni. ès szerinted az nem otromba dolog hogy agyerekét nem hagyja normálisan élni. Ja és ha visszaolvastad semmi elöl nem zárkozunk el láthatás satöbbi és azt hiszem azért azt is leirtam, hogy mindenképp megprobáljuk a törvényes oldalát. Amugy amikor a növéremet tavaly kidobta a lakásábol ami mellesleg önkormányzati bérlakás volt a növérem nevén senki nem tett semmit. Se a rendörség se a gyámügy kérdem én akkor mit tegyen a szerencsétlen asszony ha terrorban tartja a volt férj. Persze én is azt mondom hogy nem agyerek lopás a jo dolog hiszen a gyereknek stabilitás kell és ezen én sem a plazma tv értem!!!!! Nem az hogy várja mikor viszik vissza. De azért köszönöm a segitségedet mindent megfogunk tenni hogy törvényes keretek között zajlodjon a dolog.

Kitartás!!!

_Wasp_ # 2008.05.01. 13:50

ne keverjük a dolgokat

ha papa veri mamát, akkor büntetőfeljelentést kell tenni. Ha rosszul bánik a gyerekével, akkor a kapcsolattartás korlátozását kell kérni, illetve azt, hogy olyan módon legyen végrehajtva, ami biztonságos - kontrollált környezetben zajlik.

A "külföldre lopás" viszont a legrosszabb, legotrombább lépések egyike.

nem tudom, te mit szólnál, ha félévente találkozhatnál a gyermekeddel....
Mire van szerinted egy gyermeknek inkább szüksége? nagyképernyős plazmatévére, és playstationre, vagy a szüleire?

_Wasp_

és felesleges megoldása

västra # 2008.05.01. 13:35

igazábol sajnos mind a ketten ördögi körben vagyunk valahol mindig a bünösöket védi a törvény nekem jelen pillanatban ez a meglátásom.
Máshova nem tud menni a gyámhivatal nem tudott neki segiteni hogy anya otthonba kerüljön.Valahogy nem akarom elhinni hogy attol a b..tol sehogyan se tuduink megszabadulni.Az pedig nem egy jo életkezdés egy uj választott országban ha üldöz a rendörség nem?
nem tudom mit tegyek megörjit a tehetetlenség ahogy gondolom a párodat is. Mi igazábol semmi mást nem akarunk csak hagyja öket béke´n ha kell veszek a p...nak 6 havonta egy repjegyet hogy láthassa a gyerekét csak valahogy tudjon eljönni az a gyerek onnan

!!!!!!!!!!!!!!!

Kitartás!!!

nyuszika01 # 2008.05.01. 13:11

És ha nem veszi ki az iskolából, csak más albérletet keres? Vagy nincs a közelben családok átmeneti otthona? Igaz az sem a legjobb hely egy gyereknek, de talán még mindig jobb, mint az együttlakás.
Igen ELVILEG kell a gyámhivatal hozzájárulása is, hogy a gyerek külföldön éljen, de a mi esetünkben ezzel sem törődött senki, és senkit nem érdekel, hogy jogtalanul van külföldön a gyerek. A gyámhivatal szinte semmit nem tett. De ha ti próbálnátok meg, lehet hogy egyszerre cselekednének. Igazságtalan az élet!! Elmondom neked, mikor először mentünk a gyámhivatalba bejelenteni, hogy az anya egy szó nélkül kivitte a gyereket külföldre az ügyintéző még meg is akarta magyarázni, hogy megteheti, mert nála van elhelyezve! Én tettem elé a családjogi törvényt! Válasz: ja, akkor menjünk a bíróságra. A bíróságról meg folyton a gyámhivatalba küldtek. Úgy érzem nagy bajok vannak a magyar jogrendszerrel.

västra # 2008.05.01. 12:42

A lakás albérlet. A hová apuka miután egy évig le se sz...a öket csak ugy beköltözött mondván nincs hova mennie. A növérem pedig retteg töle +es nagyon nem mer csinálni semmit. Máshova nem tud menni nehéz helyzetben vagyunk mert ha az apa nem is keresné az iskola hivatalbol feljelentést tesz az anya ellen. Ahol élek pedig ha az anya egyedúl érkezik kell a gyámhatosági hozzájárulása a külföldön éléshez. Ugy meg elég nehéz bármit is inténzni ha minden percedet számon tartják:( Május 10 váltottam repjegyet nekik addig talán jutunk valami legális vagy nem legállis álláspontra remélem.

Kitartás!!!